Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-10-2011  

Hengeloƫr Henk Nijhof wil schild rondom Mauro

 

HENGELO/ DEN HAAG - Hengeloër Henk Nijhof wil dinsdag in Den Haag letterlijk tonen dat Nederlanders de Angolees Mauro in hun hart sluiten. Hij organiseert een menselijk cordon rond de jonge vluchteling, die terug moet naar zijn eigen land nu hij 18 is geworden.
De Hengelose oud- wethouder en landelijk voorzitter van GroenLinks voert de actie op persoonlijke titel en vindt dat best lastig om duidelijk te maken.
Volgens de Hengeloër geldt de politieke kleur van de actievoerders niet. Nijhof riep medestanders via Twitter op, zijn initiatief te steunen. Sindsdien dijt de actie uit als een olievlek en werd ook al spontaan een website gemaakt http://mauro.nu
Dinsdag a.s. wanneer de Tweede Kamer opnieuw debatteert over de uitzetting van Mauro, wil Nijhof het menselijk schild rondom de 18-jarige Mauro vorm geven.
Een landelijke enquete van NIPO toonde dat 70 procent van de bevolking tegen de uitzetting is. De affaire leidt ook tot een dramatisch dieptepunt voor regeringspartner CDA dat in peilingen is teruggezakt van 21 naar 11 kamerzetels. Criticasters verwijten het CDA dat de C van christelijk niet meer in de partij zichtbaar is. Zij steunen de dissidente CDA-kamerleden Koppejan en Ferrier. Of die dinsdag een motie steunen om Mauro in ons land te houden, moet echter worden afgewacht, want de partijdiscipline is sterk.

Archief
Terug naar vorige pagina