Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-10-2011  

Van Capelle al weer weg als hoofdofficier

 

ALMELO – Na amper 9 maanden is hoofdofficier van justitie Monte van Capelle al weer weg uit Almelo. Crimefighter Monte van Capelle kwam begin dit jaar van de rechtbank Assen, waar hij officier van justitie was, naar Almelo.
Monte van Capelle stapt over naar de rechterlijke macht en wordt tijdelijk rechter in Leeuwarden. Op een nader tijdstip wordt dat de rechtbank in Assen.
Monte van Capelle, die zich dagelijks door een chauffeur vanuit zijn woonplaats Groningen naar en van Almelo liet brengen, leed onlangs een gevoelige nederlaag in een zaak tegen een vermeende afperser die als tweede man geldt binnen de afdeling Oost van de 'motorgang' Satudarah. De rechtbank achtte onvoldoende bewijs aanwezig. Advocaat Robert Speijdel dreigde in deze zaak een klacht in te dienen tegen van Capelle.
Monte van Capelle was eerder in zijn carriëre ook betrokken bij de IRT-affaire en de zaak Lancee, de politieman op Terschelling die werd beschuldigd van incest maar later volledig vrijuit ging en een fikse schadevergoeding van de staat ontving.
Na het 'stilzwijgende' vertrek vertrek van Monte van Capelle in Almelo, wordt de functie waargenomen door de hoofdofficier van justitie in Zwolle, Wilbert Tomesen in afwachting van de samenvoeging van de rechtbanken in Oost Nederland.
Tegen die samenvoeging is het nodige verzet omdat globaal genomen door de samenvoeging van de rechtbanken in Gelderland en Overijssel een te groot werkgebied zou ontstaan.

Archief
Terug naar vorige pagina