Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-08-2012  

Festivaltent stort in, tientallen gewonden

 

STEENWIJKERWOLD – De grote feesttent van het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold is zaterdagavond ingestort door een hevig noodweer. Elf gewonden zijn met nek- en rugletsel en/of snijwonden naar ziekenhuizen in Meppel, Zwolle en Heerenveen gebracht. Meerdere personen werden ter plekke behandeld aan lichtere verwondingen en onderkoeling. Naast de officiële getallen zijn ook mensen op eigen initiatief naar ziekenhuizen in de omgeving gegaan, zodat een zuiver overzicht nog ontbreekt.
Een plotseling opkomend noodweer met hagel en rukwinden kreeg greep op de feesttent, waarna deze de lucht in ging en werd neergesmakt. Een geluk was dat het vroeg op de avond plaatsvond en het slotconcert door Rowen Heze nog niet was begonnen, waardoor relatief gezien zich weinig mensen in de feesttent bevonden. Het 3-daagse Dicky Woodstock Festival wordt jaarlijks bezocht door zo’n 25.000 mensen. Op het moment van het korte hevige noodweer waren er enkele honderden bezoekers. Na de eerste paniek, was de situatie al gauw onder controle. Het festivalterrein is afgezet. Het publiek is rustig naar huis gegaan. De materiële schade aan feesttent en geluidsapparatuur is groot.
Ook de gondelvaart in Dwarsgracht (gem. Steenwijkerwold) is vanwege het noodweer afgelast.

Klik hier voor filmpje 1 en hier voor filmpje 2.
 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
06-08-2012  

Treinen rijden weer in Zwolle

 

ZWOLLE – Een paar weken lag Zwolle grotendeels geïsoleerd voor de treinreiziger. Reden de grootscheepse uitbreiding en vernieuwing die Prorail in Zwolle uitvoert aan het station Zwolle. Het station krijgt een extra perron voor de aansluiting van de Hanzelijn en ook de voetgangerstunnel naar de perrons ondergaat een forse verbreding.
Zwolle wordt met de aansluiting van de Hanzelijn het tweede grote spoorknooppunt van Nederland. Niet alle leed is echter geleden voor de reiziger met de bestemming Zwolle, want de vernieuwing is pas eind 2014 helemaal klaar.

 
07-08-2012  

Grolsch start biertapcampagne

 

ENSCHEDE – Het getapte Grolsch kan lekkerder uit de kraan getapt worden, vindt men bij bierbrouwer Grolsch. De term ‘Valmanschap is meesterschap’ moet volgens de brouwer ook gelden voor de kasteleins en daarom is men gestart met de campagne ‘Lekkerder bier’. Kasteleins met Grolsch aan de tap kunnen zich opgeven voor een bedrijfsscan waarbij o.a. gekeken wordt naar tappen, hygiëne, bediening en gastvrijheid. Op basis van de bedrijfsscan krijgt de deelnemende ondernemer dan een verbeterprogramma aangeboden.
De begeleidende muziek hebben wij maar uit de oude doos gezocht.
 

 
08-08-2012  

Spot de trein: eerste nieuwe treinen Arriva

  HEERENVEEN - Arriva uit Heerenveen roept treinliefhebbers op nieuwe treinen te spotten. Vandaag, woensdag 8 augustus, komen de eerste twee nieuwe treinen van Arriva tussen 19.00 en 20.00 uur de Nederlandse grens over bij Bad Bentheim. De komende maanden komen alle 38 treinen die gaan rijden in de regio’s Achterhoek Rivierenland en de Vechtdallijnen één voor één naar Nederland. Om treinliefhebbers en –spotters als eerste de gloednieuwe treinen op beeld vast te laten leggen, organiseert Arriva de actie ‘Spot de trein’.
Lees verder...

 
08-08-2012  

Hoofdkantoor DEMCON Oldenzaal naar Enschede

  OLDENZAAL - Na jaren van gestage groei is high-end technologieleverancier DEMCON het hoofdkantoor in Oldenzaal ontgroeid. Reden om in het eerste kwartaal van 2013 te verhuizen naar het Business & Science Park in Enschede. Het nieuwe pand (voormalig Ericsson) biedt DEMCON, dat nevenvestigingen in Eindhoven en Amsterdam heeft en nu 180 medewerkers telt, de ruimte om verder te groeien tot 500 medewerkers en 100 miljoen euro omzet in 2020.
Lees verder...

 
08-08-2012  

Overijssels Kenniscentrum MaS langer actief

  ZWOLLE - Vrijwilligerswerk & Onderwijs in Overijssel, het kenniscentrum voor de Maatschappelijke Stage (MaS) in de provincie Overijssel, gaat door tot en met december 2013. Dat is twee jaar langer dan verwacht. Reden voor de verlenging is dat stagemakelaars, scholen en gemeenten te kennen hebben gegeven de kennis en het advies voorlopig nog goed te kunnen gebruiken.
Lees verder...

 
08-08-2012  

Nieuwe brug N348 wordt zaterdag geplaatst

 

ZUTPHEN – Hoofdaannemer Reef Infra gaat zaterdag de nieuwe brug over het Twentekanaal in één keer plaatsen. Op pontons wordt het 117 meter lange brugdek aangevoerd. Tijdens de werkzaamheden zaterdag  en de nacht op zondag zal het scheepvaartverkeer gestremd zijn.

Komen kijken?

Iedereen is uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Interessant is het plaatsen van de brug op het ponton in de industriehaven en natuurlijk het invaren en laten zakken bij het Twentekanaal. De aannemer zal aangeven waar het mogelijk is te staan of zitten op de dijk langs het kanaal. Dit zal altijd op veilige afstand van de werkzaamheden zijn.

Live volgen via webcam

Het invaren van de brug is ook te volgen via de provinciale webcam.

Meer weten? Klik hier

 
08-08-2012  

Faillissement oud- directeur Weyl Slachterijen

 

ENSCHEDE – Oud- directeur frank Weyl van de voormalige runderslachterij Weyl te Enschede is vandaag door de rechtbank in Almelo ook persoonlijk failliet verklaard. Mr. E. Kolkman uit Almelo is door de rechtbank aangewezen als curator.
Weyl en mededirecteur H.G. werden eerder door de rechtbank al verantwoordelijk gesteld voor het faillissement door fraude in de boekhouding. Ook in België wordt hij verdacht van belastingontduiking i.s.m. een Belgische veehandelaar. Weyl was de grootste runderslachterij van Nederland waarbij 900 banen verloren gingen.
Onder de vlag van multinational VION maakte het bedrijf in 2010 een doorstart en kon een deel van het personeel weer aan het werk.

 
13-08-2012  

Schröder Masterclass voor pony´s Tubbergen

 

TUBBERGEN – Tijdens de Tubbergse Paardendagen wordt de paardensport breed belicht. Dat gaat van de Koetsenker’l s tot topsport in het springen. Zondag was de dag dat op het centrumplein voltige, western riding en springen voor ponyruiters werd belicht. Dat laatste is ook nog vandaag net zoals de Masterclass voor 40-plussers. Dinsdagavond komen de echte ‘kanonnen’ aan het werk met als hoogtepunt de huldiging van Gerco Schröder voor het behalen van teamzilver en individueel zilver tijdens de Olympische Spelen in Londen.
Fotograaf Coen Mulder nam zondagmiddag een kijkje en zag hoe vooral ouders druk in de weer waren met de hobby van hun kind.
 

Fotoreportage: 27 foto's

 

 
14-08-2012  

Nieuwe Arriva-trein in Nederland gearriveerd

 

OLDENZAAL – De eerste twee treinen van in totaal 36 nieuwe treinstellen voor vervoerder Arriva zijn dinsdag in Nederland aangekomen via de lijn Bentheim-Oldenzaal. De dieseltreinen gaan o.a. rijden in de regio Achterhoek-Rivierenland en de Vechtdallijn Zwolle-Emmen. De treinstellen zijn geproduceerd bij Stadler Rail AG in Bussnang, Zwitserland.

Per december 2013 neemt Arriva ook de vervoersconcessie over op de lijn Almelo-Mariënberg. De huidige Lint dieseltreinen op het traject blijen in gebruik maar worden voordien geheel gerenoveerd en gemodificeerd.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-08-2012  

Men-tochten tijdens Tubbergse Paardendagen

 

 

TUBBERGEN – Tot de Tubbergse Paardendagen behoren niet alleen de Koetsentocht van de Koetsenkerl’s en de Schröder Masterclass, maar ook de driedaagse men- en ruiterdagen. Eergisteren, gisteren en vandaag trokken vele deelnemers er met hun paard (en wagen) vanaf recreatiepark ’n Kaps op uit om drie verschillende tochten over meestal onverharde paden door het mooie Tubbergse landschap en het Duitse grensgebied te maken.
Zo ging men o.a. door het dal van de Mosbeek en langs de Tutenberg en werd de Manderveense Aardbei aangedaan. Ook werd het Twentepad gevolgd en werd bij tal van etablissementen van naam aangelegd om paarden, ruiters, koetsiers en passagiers te laven.
Voor de deelnemers gold ook de dagelijkse veterinaire keuring voor de paarden als voorwaarde om deel te nemen.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 129 foto’s)

Fotoreportage: 23 foto's

 

 
17-08-2012  

Ringsteken afsluiter Tubbergse Paardendagen

 

TUBBERGEN – Donderdagavond werd met het ringsteken in hartje centrum de Tubbergse Paardendagen 2012 afgesloten. De Koets’n Keerls hadden er weer een leuk evenement van gemaakt waarbij de Grotestraat van een centimeters dikke zandlaag was voorzien.
Prominenten, sponsoren en medewerkers van een aantal gemeentelijke bedrijven streden er om wie de vijf ringen konden steken. Daarbij werd soms gesmokkeld met de regels als het ging om het vasthouden van de lans, maar dat mocht hem de pret niet drukken. De toeschouwers en het winkelend publiek hadden een mooi schouwspel en de organisatie van de Tubbergse Paardendagen 2012 een leuke afsluiting. Maar het hoogtepunt van 2012 was toch wel de Schröder Masterclass waar Gerco Schröder door duizenden toeschouwers werd gehuldigd voor het behalen van twee maal zilver tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Fotoreportage: Eddie Schoneveld

Fotoreportage: 33 foto's

 
19-08-2012  

Twente zucht onder tropische temperaturen

 

ALMELO – Het was het warmste weekend sinds jaren met temperaturen boven de 35 graden en in de steden zelfs 37 graden. Vooral ouderen bleven daardoor binnen en in verzorgingshuizen werd extra drinken uitgereikt.
Dat was ook het geval op de sportvelden en veel voetbalverenigingen hadden geplande wedstrijden naar de ochtend verschoven. Bij de profs werden extra drinkpauzes ingelast.
Het mocht niet veel baten want zondagochtend was het al vroeg warm en ’s avonds rond 18.30 uur bleek de thermometer nog op 34 graden te staan.
Vooral de recreatieplassen werden dus opgezocht door jongeren maar ook de zwembaden deden goede zaken terwijl ouderen liever thuis bleven om verkoeling te zoeken.
 

 
20-08-2012  

Nieuw Dorpsplan Plus Albergen in de maak

 

 

ALBERGEN - De gemeente Tubbergen werkt aan een nieuw Dorpsplan Plus voor Albergen. Hiervoor wordt de dorpsraad van Albergen ingeschakeld. De uitvoeringsagenda is leidend voor de ontwikkeling van het Dorpsplan Plus Albergen waarbij leden van de dorpsraad als coördinator optreden bij de projecten die door de bewoners zelf worden aangedragen.

Voor de start worden inwoners van Albergen binnenkort uitgenodigd voor een voorlichtings- en brainstormavond. Na de inventarisatie van de ingebrachte ideeën worden projecten geselecteerd, waarbij de dorpsraad gaat coördineren met behulp van een nog aan te wijzen adviesbureau.
Ook in de andere dorpskernen van Tubbergen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van dorpsplannen.

< De structuurvisie is wettelijk altijd leidend

 

 
22-08-2012  

Topman van der Aast weg bij Volker Wessels

 

RIJSSEN – Bestuursvoorzitter Gerard van der Aast vertrekt bij de Rijssense bouwonderneming Volker Wessels. Hij werd per 1 januari 2009 opvolger bij Volker Wessels van de Almeloër Herman Haazewinkel. Voordien was van der Aast bestuursvoorzitter bij uitgever Reed Elsevier.
Van der Aast vertrekt per 1 december a.s. bij Volker Wessels om per 1 januari 2013 zitting te nemen in de Raad van Bestuur van het technische bedrijf Royal Imtech NV te Gouda. In april wordt hij benoemd tot bestuursvoorzitter van de dan vertrekkende voorzitter dr. ir. R.J.A. (René) van der Bruggen (64 jaar). Van der Aast moet leiding geven aan de internationale groeistrategie van Imtech.

CV Gerard van de Aast
2009 – heden Voorzitter Raad van Bestuur VolkerWessels
2000 – 2009 CEO Reed Business en Lid Raad van Bestuur Reed Elsevier NV/Plc
1998 – 2000 Vice President en General Manager Compaq Enterprise Products & Services Europe, Middle East and Africa
1992 – 1998 Vice President Digital Equipment Corp.
1988 – 1992 International Business Development Manager Philips Information Systems
1984 – 1988 Managing Director en medeoprichter W+B Software
1980 – 1984 Business Development en Sales Manager Technosoft
1979 – 1980 Systeemanalist Witteveen & Bos
2006 – 2010 Lid Raad van Commissarissen Océ NV

 
22-08-2012  

Chaos bij adressering kiezerspassen

 

ZWOLLE – Bij de adressering van de kiezerspassen voor de Tweede Kamerverkiezing is er veel mis. In Zwolle is tien procent van de adressering fout afgedrukt door een softwarefout bij PostNL. Zwolle heeft zelfs ingegrepen en de gefaseerde bezorging laten stopzetten. In overleg met PostNL wordt een oplossing gezocht om de nog niet bezorgde exemplaren op de juiste manier voor 30 augustus a.s. juist te laten bezorgen.
Eerder deze week ging het ook mis in Enschede en Losser. Hier werden 11.000 kiezerspassen verkeerd bedrukt. Toevoegingen zoals a. b. c. of verdiepingsnummers bij appartementen ontbraken bij de afgedrukte huisnummers. In Almelo ging het voor zover bekend in 69 gevallen mis door foute adressering via Stadspost.
De verwachting is dat ook in de rest van Nederland zich dit probleem kan voordoen. Stemgerechtigde kiezers die voor 30 augustus geen kiezerspas hebben ontvangen, moeten zich daarna met legitimatie bij de gemeentehuizen melden om alsnog een kiezerspas te ontvangen.
Men moet er dus wat voor over hebben om Rutte in het zadel te houden of te wippen of om Emiel Roemer geschiedenis te kunnen laten schrijven.

 
23-08-2012  

Henk Bolk 'finest hour': Prins opent uitbreiding CTT

  HENGELO/ALMELO – Feitelijk is de Almelose transportondernemer Henk Bolk qua leeftijd ‘uitgewerkt´. Zo´n vijf jaar geleden gaf hij zijn transportbedrijf Bolk Transport in Almelo, Bolk Container Transport en Combi Terminal Twente (CTT) in Hengelo in handen van het management. Sindsdien bestieren Joop Savenije, André Pluimers en Eric Linthorst de dagelijkse gang van zaken bij de bedrijven en is Henk Bolk voorzitter van de Raad van Commissarissen. Maar op 27 september a.s. beleefd Henk zijn ‘finest hour´ als de Prins van Oranje Prins Willem-Alexander de forse uitbreiding van CTT Hengelo komt openen.
(De RVD bevestigde vandaag de komst van de Prins van Oranje.)
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
27-08-2012  

Maisdoolhof Fleringen actie voor ‘Serious Request´

 

FLERINGEN – Donderdag a.s. staat het Groot Twentsch Maisdoolhof in Fleringen in het teken van ‘Serious Request’, de Glazen Huis actie van Radio 3FM dat eind dit jaar in Enschede komt te staan. Donderdag wordt de gehele dag-recette namelijk bestemd voor ‘Serious Request’. Het doel van dit jaar van de ‘vastende dj’s in het Glazen Huis is namelijk het thema van het Rode Kruis om wereldwijd de babysterfte terug te dringen. Naast de dag-recette kan men ook extra doneren bij het maisdoolhof aan de Oldenzaalsestraat in Fleringen. De openingstijd tijdens het maisseizoen is dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur.
 

 
28-08-2012  

Handelaren in GHB en Amfetamine opgepakt

 

TWENTE – Politie Twente heeft na een grootschalig onderzoek vier verdachten aangehouden voor mogelijke handel in de drug GHB en Amfetamine. Aanleiding tot het onderzoek was een melding op 7 juli jl. dat een man midden op de Lindestraat in Almelo zou liggen. Ter plaatse constateerde de politie en ambulancedienst toen dat de 43-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) onder zware invloed van drugs verkeerde en in het bezit was van een aanzienlijke hoeveelheid GHB en Amfetamine. Ook droeg de man een tas bij zich waarin een laptop zat. Zowel de tas als de laptop waren niet van hem. De tas bleek eigendom van een 22-jarige man uit Tubbergen en de laptop van een 23-jarige Almeloër.
Na onderzoek werd de 43-jarige man op 23 juli jl. aangehouden op verdenking van bezit van harddrugs en opnieuw verhoord. De 22-jarige Tubberger werd op 15 juli aangehouden op de Ootmarsumsestraat wegens een verkeersovertreding. In zijn auto trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid GHB, Amfetamine en Cocaïne aan. Beiden werden in beschuldiging gesteld van de handel in harddrugs.
De 23-jarige Almeloër en eigenaar van de laptop werd aangehouden op 27 juli in zijn auto op de Nijreessingel.Ook in zijn auto werd een grote hoeveelheid GHB aangetroffen. Bij de daaropvolgende huisdoorzoeking vond men nog meer GHB en ook middelen om GHB te maken. Ook hij werd voorgeleid bij de rechter-commissaris.
De vierde arrestatie betrof een 30-jarige Pool op 7 augustus jl. Ook hij wordt in deze zaak verdacht van de handel in harddrugs.
Alle vier zijn voorlopig op vrije voeten in afwachting van behandeling van hun zaak voor de rechtbank.

 
29-08-2012  

Enterse Zomp dreigt vast te lopen

 

ENTER – De stichting Enterse Zomp is woedend op het waterschap Regge & Dinkel. Het waterschap pakt de Regge aan om deze meer in het landschap te laten meanderen. Door de rivier weer in tijden van weleer terug te brengen, wordt deze minder diep waardoor volgens de stichting Enterse Zomp de vaartochten in gevaar komen en de Zomp bij lagere waterstanden dreigt vast te lopen. Volgens de stichting wordt niet alleen de stichting gedupeerd maar ook duizenden toeristen die een tochtje met de Enterse Zomp willen meemaken.
Het waterschap Regge & Dinkel in Almelo heeft daar echter geen boodschap aan. Deze vindt droge voeten voor de Twentenaren veel belangrijker dan de bevaarbaarheid van de Regge.

 
31-08-2012  

Royal TenCate Azië directeur Engbers verongelukt

 

ALMELO/BANGKOK - Gert Jan Engbers, directeur van de Koninklijke TenCate vestiging in Bangkok, is bij een motorongeluk in Thailand om het leven gekomen. De Nijverdaller was 53 jaar.
Engbers begon zijn carrière in 1987 bij TenCate maar verliet het concern in 1995. Na functies bij diverse bedrijven zoals Genencor International Asia, EHCO KLM NV en Aerpac BV, werd hij in 2001 divisiemanager bij de sociale werkvoorziening Soweco in Almelo om daar in maart 2004 algemeen directeur te worden. In maart 2009 keerde hij terug bij het beursgenoteerde TenCate om de vestiging in Azië te gaan leiden.

Archief
Terug naar vorige pagina