Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-08-2012  

Chaos bij adressering kiezerspassen

 

ZWOLLE – Bij de adressering van de kiezerspassen voor de Tweede Kamerverkiezing is er veel mis. In Zwolle is tien procent van de adressering fout afgedrukt door een softwarefout bij PostNL. Zwolle heeft zelfs ingegrepen en de gefaseerde bezorging laten stopzetten. In overleg met PostNL wordt een oplossing gezocht om de nog niet bezorgde exemplaren op de juiste manier voor 30 augustus a.s. juist te laten bezorgen.
Eerder deze week ging het ook mis in Enschede en Losser. Hier werden 11.000 kiezerspassen verkeerd bedrukt. Toevoegingen zoals a. b. c. of verdiepingsnummers bij appartementen ontbraken bij de afgedrukte huisnummers. In Almelo ging het voor zover bekend in 69 gevallen mis door foute adressering via Stadspost.
De verwachting is dat ook in de rest van Nederland zich dit probleem kan voordoen. Stemgerechtigde kiezers die voor 30 augustus geen kiezerspas hebben ontvangen, moeten zich daarna met legitimatie bij de gemeentehuizen melden om alsnog een kiezerspas te ontvangen.
Men moet er dus wat voor over hebben om Rutte in het zadel te houden of te wippen of om Emiel Roemer geschiedenis te kunnen laten schrijven.

Archief
Terug naar vorige pagina