Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-08-2012  

Handelaren in GHB en Amfetamine opgepakt

 

TWENTE – Politie Twente heeft na een grootschalig onderzoek vier verdachten aangehouden voor mogelijke handel in de drug GHB en Amfetamine. Aanleiding tot het onderzoek was een melding op 7 juli jl. dat een man midden op de Lindestraat in Almelo zou liggen. Ter plaatse constateerde de politie en ambulancedienst toen dat de 43-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) onder zware invloed van drugs verkeerde en in het bezit was van een aanzienlijke hoeveelheid GHB en Amfetamine. Ook droeg de man een tas bij zich waarin een laptop zat. Zowel de tas als de laptop waren niet van hem. De tas bleek eigendom van een 22-jarige man uit Tubbergen en de laptop van een 23-jarige Almeloër.
Na onderzoek werd de 43-jarige man op 23 juli jl. aangehouden op verdenking van bezit van harddrugs en opnieuw verhoord. De 22-jarige Tubberger werd op 15 juli aangehouden op de Ootmarsumsestraat wegens een verkeersovertreding. In zijn auto trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid GHB, Amfetamine en Cocaïne aan. Beiden werden in beschuldiging gesteld van de handel in harddrugs.
De 23-jarige Almeloër en eigenaar van de laptop werd aangehouden op 27 juli in zijn auto op de Nijreessingel.Ook in zijn auto werd een grote hoeveelheid GHB aangetroffen. Bij de daaropvolgende huisdoorzoeking vond men nog meer GHB en ook middelen om GHB te maken. Ook hij werd voorgeleid bij de rechter-commissaris.
De vierde arrestatie betrof een 30-jarige Pool op 7 augustus jl. Ook hij wordt in deze zaak verdacht van de handel in harddrugs.
Alle vier zijn voorlopig op vrije voeten in afwachting van behandeling van hun zaak voor de rechtbank.

Archief
Terug naar vorige pagina