Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-08-2012  

Hoofdkantoor DEMCON Oldenzaal naar Enschede

 

DEMCON begon in 1993 als mechatronisch ontwerpbureau vanuit de Universiteit Twente (UT). Al gauw ontgroeide de spin-off de huisvesting op de UT-campus en eind 1995 werd na een korte tussenstop in Enschede een pand in Hengelo (Ov) betrokken. Daar groeide DEMCON verder uit tot een allround onderneming die naast ontwerp ook prototypebouw en serieproductie van high-tech systems en medical devices verzorgt. In de zomer van 2004 verhuisde DEMCON naar het bedrijfsverzamelgebouw Valkenaer in Oldenzaal, waar naast kantoren ook laboratoria, ruimtes voor productie en schone montage, cleanrooms en een meetkamer werden ingericht. Inmiddels wordt deze huisvesting volledig benut en dreigt DEMCON er op korte termijn uit te groeien.

Terug naar de roots
“Met de aanstaande verhuizing naar Enschede is de cirkel rond,” zegt directeur Dennis Schipper. “Het is mooi dat wij ons volgend jaar, als we het twintigjarig bestaan vieren, weer kunnen vestigen in het hart van de kennisintensieve bedrijvigheid in Twente, dichtbij de universiteit waar het voor ons allemaal begon.”

Verdere groei
“DEMCON heeft sinds vorig jaar een nevenvestiging in Eindhoven, dichtbij belangrijke klanten, maar een verhuizing van het hoofdkantoor daarheen is nooit overwogen,” aldus Dennis Schipper. DEMCON is en blijft een Twents bedrijf. De nabijheid van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente was een belangrijke overweging in de locatiekeuze. DEMCON onderhoudt, naast de banden met de UT, sinds enige tijd ook nauw contact met Saxion en het ROC. “Daar kunnen wij het benodigd talent vinden om verder te groeien. Met ons nieuwe hoofdkantoor zijn we goed zichtbaar voor potentiële medewerkers.” DEMCON heeft daarnaast ook landelijk diverse samenwerkingsverbanden om zowel de starters als de ervaren technici te interesseren voor een toekomst binnen de organisatie. “Gelukkig mogen we niet klagen, veel potentiële medewerkers weten ons te vinden. Maar onze eisen aan goed gekwalificeerd personeel zijn niet gering, dus zullen we in deze samenwerkingen blijven investeren.”

Het nieuwe DEMCON-pand
Het DEMCON-pand is in de jaren negentig gerealiseerd door Ericsson en huisveste destijds meer dan 450 R&D medewerkers. Het pand heeft een oppervlakte van zo’n 9.000 m² waar een additionele ruimte van 1.000 m² voor met name cleanroom faciliteiten aan toegevoegd zal worden. DEMCON start in 2013 met de huur van 6.500 m² en zal de aankomende jaren gefaseerd de overige ruimtes betrekken. Daarvan zal 4.500 m² voor kantoren en laboratoria beschikbaar zijn en 2.000 m² voor productie en prototyping activiteiten.
Naast de praktische overwegingen past het pand in meerdere opzichten bij DEMCON. “Dit pand past bij onze projectmatige manier van werken. Zowel de ruime en open werkplekken als de coffee corners, binnentuin en vele overleg faciliteiten zorgen ervoor dat onze specialisten optimaal met elkaar kunnen samenwerken”, aldus Dennis Schipper, “en dat is essentieel voor DEMCON. Met dit unieke pand kunnen we samen onze verdere ambities waarmaken.”

Archief
Terug naar vorige pagina