Sportberichten


Plaatsing  
 
05-10-2017  

Kaarthouders gratis naar bekerduel Heracles

 

ALMELO – Seizoenkaarthouders van Heracles Almelo mogen op woensdag 25 oktober om 18.30 uur gratis de bekerwedstrijd bijwonen tegen Fc Lisse of Hsv Hoek. Fc Lisse is nog in een rechtszaak verwikkeld met de KNVB over de vermeende plaatsing. De KNVB wil de strafschoppenserie tussen beide clubs opnieuw laten nemen.
In de vrije verkoop bedraagt de entree 5 euro en leden van de KidsClub betalen slechts 2,50 euro. Voorwaarde, wel kaartje kopen in de voorverkoop!
 

 
05-10-2017  

Tenten weggewaaid, paarden gewond

Storm maakt einde aan CSI Salland
 

MARIËNHEEM – Hevige windvlagen hebben vanmorgen een eind gemaakt aan CSI Salland. Op het manegecomplex Bartels begon vandaag het hippische evenement, maar daar kwam abrupt een eind toen staltenten en feesttent schade opliepen door de flink tekeer gaande storm. Daarbij raakten ook paarden gewond en sloegen er enkele op hol die later alsnog werden gevangen.
Voor vandaag besloot de organisatie alle wedstrijden in de indoorhal stop te zetten, nog voor deze feitelijk was begonnen.
In overleg met de internationale deelnemers wordt later vandaag besloten of morgen het evenement alsnog van start gaat met deelnemers die daar voor te porren zijn. Voor de rest van deze dag en de nachten die volgen, worden paarden dan elders in de regio ondergebracht bij regionale deelnemers. CSI Salland staat tot en met 8 oktober op de agenda

Ook in Boekelo vindt een internationaal hippisch evenement plaats. Daar is de storm nauwelijks van invloed geweest voor de dressuur van vandaag als eerste onderdeel van de Military die zondag wordt afgesloten.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-10-2017  

Beter Heracles niet voorbij Vitesse

 

ALMELO – Een beter voetballend Heracles heeft verzuimd het bezoekende Vitesse met een nederlaag naar huis te sturen. De Almeloërs hadden in de eerste helft al op een 3-0 voorsprong kunnen staan, maar slordigheden en de Arnhemse doelman Pasveer voorkwamen dat. Na rust dan toch de 1-0 voorsprong via invaller Peterson, maar Vitesse kwam in de slotfase weer langszij dankzij oud- Heraclied Linssen.
Later meer…    

Fotoreportage: Harry Broeze
 

Fotoreportage (32 foto's)...

 
22-10-2017  

PSV in Eindhoven moeizaam langs Heracles

 

EINDHOVEN – Koploper PSV nam vanaf het startsignaal van scheidsrechter Janssen het initiatief om het bezoekende Heracles onder druk te zetten. Toch was er een verdedigingsfout voor nodig om Pereiro een eerste kans te bieden maar de afwerking faalde. Heracles voetbalde aardig mee en zocht voortdurend Kuwas en de in de basis gestarte Navratil om tot een verrassing te komen. Verdedigend hield PSV die aspiraties echter in toom en Kuwas zag nog een schot rakelings langs het doel verdwijnen.
Pas in de 18e minuut wist PSV op voorsprong te komen toen de hardwerkende Hendriks met een steekpas Lozano bediende die Castro geen kans gaf (1-0). Heracles geraakte niet aan de kook, bleef verdedigend goed staan en zocht ook steeds de voorwaartsen, maar beide teams wisten voor rust niet tot scoren te komen.
Na de pauze lag het initiatief bij Heracles met de kans voor Navratil voor de gelijkmaker. Doelman Zoet bleef de situatie echter meester. Meer moeite had Zoet met een afstandsschot van Pelupessy, maar ook toen wist hij de bal alsnog te pakken. Ook PSV probeerde de voorsprong uit te bouwen, maar ook doelman Castro stond de Eindhovense dadendrang in de weg. Met nog een kwartier te spelen was het dan toch de koploper die de voorsprong uitbouwde. Invaller Mauro bediende de inkomende van Ginkel, die beheerst de 2-0 intikte.  
In de slotfase eiste scheidsrechter Janssen de hoofdrol op door Pröpper onterecht rood te geven na licht contact met Gudmunsson. De bal ging ook nog op de stip ondanks dat de vermeende overtreding buiten het strafschopgebied plaats vond. Van Ginkel toonde geen medelijden en schoot zijn tweede van de avond binnen en de derde voor de Eindhovenaren.
Trainer Stegeman vond dat zijn team aardig had meegevoetbald maar ook verzumde om te scoren. Over de rode kaard en de penalty was er simpel commentaar; 'slecht gejureerd'.

PSV - Heracles Almelo 3-0
(1-0)
1-0 Lozano (18), 2-0 Van Ginkel (78), 3-0 Van Ginkel (90+1)

Scheidsrechter: Janssen

Geel: Locadia, Hardeveld, Pelupessy, Droste. Rood: Pröpper (Heracles/90)

OPSTELLINGEN:
PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Pereiro (Ramselaar/66), Hendrix, Van Ginkel; Lozano (Gudmunsson/87), De Jong, Locadia (Mauro/71).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum (Van den Buijs/46); Niemeijer (Van Ooijen/64), Pelupessy, Monteiro; Kuwas, Navratil, Peterson (Gladon/85).

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-10-2017  

Heracles wint van Hsv Hoek en bekert verder

 

ALMELO – Trainer John Stegeman gaf in de wedstrijd tegen hoofdklasser Hsv Hoek (Terneuzen) in de KNVB Bekercompetitie o.a. doelman Zeinstra, Wuytens, Baas en Van den Buys de gelegenheid te debuteren in de hoofdmacht. Ook Vermeij, Navratil en Van Ooijen kregen net zoals de voornoemde vier, ook vanaf het begin speelminuten. Doel te laten zien dat ze er klaar voor zijn, maar daar zal de oefenmeester toch met gemengde gevoelens op terug kijken. De verrassend via de rechter en een nieuwe penaltyronde geplaatste Zeeuwen hadden zich voorgenomen om zich niet zomaar naar de ‘slachtbank’ te laten leiden.
De Heraclieden waarin weliswaar vanaf het startsignaal meer in balbezit, maar de ‘Hoekers’ werden met creatief voetbal het eerst gevaarlijk door doelman Zeinstra  met hun schoten te testen. Heracles stelde daar een schot van Niemeijer over het Zeeuwse doel en een kopbal van Vermeij op de lat tegenover. Pas na dik 35 minuten was er na slordig balverlies van de ‘Hoekers’, een bevlieging van Peterson voor nodig om de Heraclieden aan de leiding te brengen. Hsv Hoek leek ‘geknakt’ en toen op slag van rust Monteiro de thuisploeg op 2-0 zette, dacht menigeen in het stadion ‘kat in het bakkie’.

Toch toonden de Zeeuwen in het begin van de tweede helft veerkracht dit ondanks dat Vermeij vanaf acquit verzuimde de 3-0 te laten aantekenen. Toen even later Peterson opzichtig fout terugspeelde op doelman Zeinstra, was ‘Hoeker’ Van Sprundel er als de kippen bij om de bal op te pikken en Zeinstra het nakijken te geven (2-1). 
Vermeij kreeg vervolgens de kans om de Heraclieden weer wat ruimte te geven, maar faalde opnieuw. Trainer Stegeman draalde niet en bracht Gladon en Kuwas voor Vermeij en Navratil om de magere voorsprong een wat acceptabeler aanzien te geven. Toch was het opnieuw Peterson, die scoorde (3-1), daarmee zijn foute terugspeelbal goedmakend. Daarna kreeg ook Agbaljan nog wat speelminuten. In de slotfase kabbeldede wedstrijd naar het einde, zij het dat Van Renterghem tot twee keer over de kans voorbij liet gaan op de aansluitingstreffer.

Al met al een matig voetballend Heracles dat zich als derde Overijsselse vertegenwoordiger aansloot bij Fc Twente en PEC Zwolle voor een lotingsplek bij de laatste zestien in de strijd om de KNVB Beker 2017/2018, maar zaterdagavond tegen het bezoekende VVV Venlo toch uit een heel ander vaatje zal moeten tappen om de broodnodige competitiepunten binnen te halen.

Heracles Almelo - HSV Hoek 3-1 (2-0)
1-0 Peterson (37), 2-0 Monteiro (45), 2-1 Van Sprundel (59), 3-1 Peterson (77)

Scheidsrechter: Bax

Geel: Wilson

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Zeinstra; Breukers, Wuytens, Van den Buijs, Baas; Niemeijer, Van Ooijen, Monteiro (Agbaljan/80); Navratil (Kuwas/65), Vermeij (Gladon/67), Peterson.
HSV Hoek: De Jonghe; Wilson, De Backer, Van den Bergh, Chergui; Vandepitte, Impens (Vitukynas/73), Verwilligen (Martens/80); Leroy, Van Sprundel (Ceesay/79), Van Renterghem.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (26 foto's)...

 
28-10-2017  

Heracles verslaat promovendus VVV met 3-0

 

ALMELO – In een druilerig Polman Stadion won Heracles Almelo met 3-0 van de goed gestarte promovendus VVV Venlo. De winst was van belang voor de aansluiting met de middenmoot.
De Almeloërs begonnen met de wil om na vier duels weer eens te winnen en dat leek Pröpper al in het begin op te breken toen Hunte een terugspeelbal onderschepte om de zestien in te gaan. Pröpper corrigeerde op tijd maar kreeg wel een gele kaart van de debuterende scheidsrechter Pérez.
Daarna moest Castro nog handelend optreden, waarbij hij Seuntjes de bal van de schoen tikte. Heracles wist de druk te verleggen en dat resulteerde in een vlammend schot van Kuwas dat maar rakelings over het doel scheerde van de Venlose doelman Unnerstall. Uitblinker Monteiro zorgde voor het tweede gevaar door vanuit de tweede linie de bal op de paal te schieten en Kuwas testte opnieuw Unnerstall die stompend de bal over de achterlijn werkte. De corner leverde niets op omdat Seuntjes, staande op de doellijn,  de kopbal van Petersson onschadelijk maakte.
Na dik een half uur dan toch de verdiende voorsprong toen Kuwas met de bal aan de voet de linker achterlijn zocht, opzichtig keek voor een terugspeelbal maar Unnerstall verraste met een schot bij de eerste paal (1-0).
Nog geen vier minuten later zette Petersson de Heraclieden op 2-0 door Petersson tussen de benen door te schieten. Nog voor rust leek Heracles op weg naar een ruimere voorsprong maar de Limburgers wisten Kuwas alsnog te stoppen in een solo waarbij hij al vier tegenstanders te slim afwas en ook aanvoerder Pelupessy zocht het doel iets te hoog bij een afstandsschot.

Na rust lieten de Limburgers Promes achter in de kleedkamer door met Nwakali wat meer rust te brengen in verdedigend opzicht. Aanvallend kwamen de Limburgers met het eerste wapenfeit. Thy schoot de bal op het doel van Castro maar zag zijn inzet gekeerd door de paal. Even later wist Pröpper glijdend de bal te pareren en ook Leemans zag zijn krullende inzet geen schade aanrichten bij de Heraclieden.
Opnieuw was het Kuwas die daarna de aanleding vormde tot de 3-0. Zijn schot leverde Unnerstall de nodige problemen op en Petersson was attent om dat af te straffen.
De Limburgse trainer Steyn vond dat zijn team niet goed genoeg speelde om Heracles pijn te doen en noemde de gele kaart van Pröpper in het begin van de wedstrijd cruciaal omdat dit een rode kaart moest zijn.
Trainer Stegeman beaamde dat zijn team slordig begon en dat de individuele actie van Kuwas het breekpunt vormde om beter te gaan spelen. Wel was hij blij dat zijn team de nul had weten vast te houden en hij vond dat vooral mooi voor Castro.

Heracles Almelo - VVV-Venlo 3-0
(2-0)
1-0 Kuwas (36), 2-0 Peterson (40), 3-0 Peterson (70)

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Pröpper, Post

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Van den Buijs, Hardeveld; Niemeijer (Van Ooijen/76), Pelupessy, Monteiro; Kuwas (Huisman/88), Gladon, Peterson (Navratil/82).
VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes (Nwakali/46), Janssen (Labylle/70); Seuntjens, Post (Van Bruggen/75), Leemans; Van Crooij, Thy, Hunte.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina