Sportberichten


Plaatsing  
 
25-10-2017  

Heracles wint van Hsv Hoek en bekert verder

 

ALMELO – Trainer John Stegeman gaf in de wedstrijd tegen hoofdklasser Hsv Hoek (Terneuzen) in de KNVB Bekercompetitie o.a. doelman Zeinstra, Wuytens, Baas en Van den Buys de gelegenheid te debuteren in de hoofdmacht. Ook Vermeij, Navratil en Van Ooijen kregen net zoals de voornoemde vier, ook vanaf het begin speelminuten. Doel te laten zien dat ze er klaar voor zijn, maar daar zal de oefenmeester toch met gemengde gevoelens op terug kijken. De verrassend via de rechter en een nieuwe penaltyronde geplaatste Zeeuwen hadden zich voorgenomen om zich niet zomaar naar de ‘slachtbank’ te laten leiden.
De Heraclieden waarin weliswaar vanaf het startsignaal meer in balbezit, maar de ‘Hoekers’ werden met creatief voetbal het eerst gevaarlijk door doelman Zeinstra  met hun schoten te testen. Heracles stelde daar een schot van Niemeijer over het Zeeuwse doel en een kopbal van Vermeij op de lat tegenover. Pas na dik 35 minuten was er na slordig balverlies van de ‘Hoekers’, een bevlieging van Peterson voor nodig om de Heraclieden aan de leiding te brengen. Hsv Hoek leek ‘geknakt’ en toen op slag van rust Monteiro de thuisploeg op 2-0 zette, dacht menigeen in het stadion ‘kat in het bakkie’.

Toch toonden de Zeeuwen in het begin van de tweede helft veerkracht dit ondanks dat Vermeij vanaf acquit verzuimde de 3-0 te laten aantekenen. Toen even later Peterson opzichtig fout terugspeelde op doelman Zeinstra, was ‘Hoeker’ Van Sprundel er als de kippen bij om de bal op te pikken en Zeinstra het nakijken te geven (2-1). 
Vermeij kreeg vervolgens de kans om de Heraclieden weer wat ruimte te geven, maar faalde opnieuw. Trainer Stegeman draalde niet en bracht Gladon en Kuwas voor Vermeij en Navratil om de magere voorsprong een wat acceptabeler aanzien te geven. Toch was het opnieuw Peterson, die scoorde (3-1), daarmee zijn foute terugspeelbal goedmakend. Daarna kreeg ook Agbaljan nog wat speelminuten. In de slotfase kabbeldede wedstrijd naar het einde, zij het dat Van Renterghem tot twee keer over de kans voorbij liet gaan op de aansluitingstreffer.

Al met al een matig voetballend Heracles dat zich als derde Overijsselse vertegenwoordiger aansloot bij Fc Twente en PEC Zwolle voor een lotingsplek bij de laatste zestien in de strijd om de KNVB Beker 2017/2018, maar zaterdagavond tegen het bezoekende VVV Venlo toch uit een heel ander vaatje zal moeten tappen om de broodnodige competitiepunten binnen te halen.

Heracles Almelo - HSV Hoek 3-1 (2-0)
1-0 Peterson (37), 2-0 Monteiro (45), 2-1 Van Sprundel (59), 3-1 Peterson (77)

Scheidsrechter: Bax

Geel: Wilson

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Zeinstra; Breukers, Wuytens, Van den Buijs, Baas; Niemeijer, Van Ooijen, Monteiro (Agbaljan/80); Navratil (Kuwas/65), Vermeij (Gladon/67), Peterson.
HSV Hoek: De Jonghe; Wilson, De Backer, Van den Bergh, Chergui; Vandepitte, Impens (Vitukynas/73), Verwilligen (Martens/80); Leroy, Van Sprundel (Ceesay/79), Van Renterghem.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina