Sportberichten


Plaatsing  
 
22-10-2017  

PSV in Eindhoven moeizaam langs Heracles

 

EINDHOVEN – Koploper PSV nam vanaf het startsignaal van scheidsrechter Janssen het initiatief om het bezoekende Heracles onder druk te zetten. Toch was er een verdedigingsfout voor nodig om Pereiro een eerste kans te bieden maar de afwerking faalde. Heracles voetbalde aardig mee en zocht voortdurend Kuwas en de in de basis gestarte Navratil om tot een verrassing te komen. Verdedigend hield PSV die aspiraties echter in toom en Kuwas zag nog een schot rakelings langs het doel verdwijnen.
Pas in de 18e minuut wist PSV op voorsprong te komen toen de hardwerkende Hendriks met een steekpas Lozano bediende die Castro geen kans gaf (1-0). Heracles geraakte niet aan de kook, bleef verdedigend goed staan en zocht ook steeds de voorwaartsen, maar beide teams wisten voor rust niet tot scoren te komen.
Na de pauze lag het initiatief bij Heracles met de kans voor Navratil voor de gelijkmaker. Doelman Zoet bleef de situatie echter meester. Meer moeite had Zoet met een afstandsschot van Pelupessy, maar ook toen wist hij de bal alsnog te pakken. Ook PSV probeerde de voorsprong uit te bouwen, maar ook doelman Castro stond de Eindhovense dadendrang in de weg. Met nog een kwartier te spelen was het dan toch de koploper die de voorsprong uitbouwde. Invaller Mauro bediende de inkomende van Ginkel, die beheerst de 2-0 intikte.  
In de slotfase eiste scheidsrechter Janssen de hoofdrol op door Pröpper onterecht rood te geven na licht contact met Gudmunsson. De bal ging ook nog op de stip ondanks dat de vermeende overtreding buiten het strafschopgebied plaats vond. Van Ginkel toonde geen medelijden en schoot zijn tweede van de avond binnen en de derde voor de Eindhovenaren.
Trainer Stegeman vond dat zijn team aardig had meegevoetbald maar ook verzumde om te scoren. Over de rode kaard en de penalty was er simpel commentaar; 'slecht gejureerd'.

PSV - Heracles Almelo 3-0
(1-0)
1-0 Lozano (18), 2-0 Van Ginkel (78), 3-0 Van Ginkel (90+1)

Scheidsrechter: Janssen

Geel: Locadia, Hardeveld, Pelupessy, Droste. Rood: Pröpper (Heracles/90)

OPSTELLINGEN:
PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Pereiro (Ramselaar/66), Hendrix, Van Ginkel; Lozano (Gudmunsson/87), De Jong, Locadia (Mauro/71).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum (Van den Buijs/46); Niemeijer (Van Ooijen/64), Pelupessy, Monteiro; Kuwas, Navratil, Peterson (Gladon/85).

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina