Sportberichten


Plaatsing  
 
28-10-2017  

Heracles verslaat promovendus VVV met 3-0

 

ALMELO – In een druilerig Polman Stadion won Heracles Almelo met 3-0 van de goed gestarte promovendus VVV Venlo. De winst was van belang voor de aansluiting met de middenmoot.
De Almeloërs begonnen met de wil om na vier duels weer eens te winnen en dat leek Pröpper al in het begin op te breken toen Hunte een terugspeelbal onderschepte om de zestien in te gaan. Pröpper corrigeerde op tijd maar kreeg wel een gele kaart van de debuterende scheidsrechter Pérez.
Daarna moest Castro nog handelend optreden, waarbij hij Seuntjes de bal van de schoen tikte. Heracles wist de druk te verleggen en dat resulteerde in een vlammend schot van Kuwas dat maar rakelings over het doel scheerde van de Venlose doelman Unnerstall. Uitblinker Monteiro zorgde voor het tweede gevaar door vanuit de tweede linie de bal op de paal te schieten en Kuwas testte opnieuw Unnerstall die stompend de bal over de achterlijn werkte. De corner leverde niets op omdat Seuntjes, staande op de doellijn,  de kopbal van Petersson onschadelijk maakte.
Na dik een half uur dan toch de verdiende voorsprong toen Kuwas met de bal aan de voet de linker achterlijn zocht, opzichtig keek voor een terugspeelbal maar Unnerstall verraste met een schot bij de eerste paal (1-0).
Nog geen vier minuten later zette Petersson de Heraclieden op 2-0 door Petersson tussen de benen door te schieten. Nog voor rust leek Heracles op weg naar een ruimere voorsprong maar de Limburgers wisten Kuwas alsnog te stoppen in een solo waarbij hij al vier tegenstanders te slim afwas en ook aanvoerder Pelupessy zocht het doel iets te hoog bij een afstandsschot.

Na rust lieten de Limburgers Promes achter in de kleedkamer door met Nwakali wat meer rust te brengen in verdedigend opzicht. Aanvallend kwamen de Limburgers met het eerste wapenfeit. Thy schoot de bal op het doel van Castro maar zag zijn inzet gekeerd door de paal. Even later wist Pröpper glijdend de bal te pareren en ook Leemans zag zijn krullende inzet geen schade aanrichten bij de Heraclieden.
Opnieuw was het Kuwas die daarna de aanleding vormde tot de 3-0. Zijn schot leverde Unnerstall de nodige problemen op en Petersson was attent om dat af te straffen.
De Limburgse trainer Steyn vond dat zijn team niet goed genoeg speelde om Heracles pijn te doen en noemde de gele kaart van Pröpper in het begin van de wedstrijd cruciaal omdat dit een rode kaart moest zijn.
Trainer Stegeman beaamde dat zijn team slordig begon en dat de individuele actie van Kuwas het breekpunt vormde om beter te gaan spelen. Wel was hij blij dat zijn team de nul had weten vast te houden en hij vond dat vooral mooi voor Castro.

Heracles Almelo - VVV-Venlo 3-0
(2-0)
1-0 Kuwas (36), 2-0 Peterson (40), 3-0 Peterson (70)

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Pröpper, Post

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Van den Buijs, Hardeveld; Niemeijer (Van Ooijen/76), Pelupessy, Monteiro; Kuwas (Huisman/88), Gladon, Peterson (Navratil/82).
VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes (Nwakali/46), Janssen (Labylle/70); Seuntjens, Post (Van Bruggen/75), Leemans; Van Crooij, Thy, Hunte.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina