Sportberichten


Plaatsing  
 
12-09-2019  

Vriezenveense amazone naar WK Endurance

 

VRIEZENVEEN – De 20-jarige amazone Imke Lamsma uit Vriezenveen is met haar paard Sjabeka geselecteerd voor deelname aan de WK Endurance voor de jeugd. KNHS-bondscoach Jarmila Lakeman selecteerde haar voor de 120 km lange wedstrijd die woensdag 18 september wordt verreden in het Italiaanse Pisa.

De Nederlandse equipe bestaat verder uit Anne Marijn Kok (Hendrik Ido Ambacht) - LI Krizos, Nanke Kramer (De Veenhoop) – Liby, Ijjou Mohamed (Leiden) - Ugo de Jass en Desiree Warmenhoven (Rijnsburg) - Habischa Badia.

 
15-09-2019  

Heracles rolt Willem II op met 4-1

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II flink uitgehaald met een uime 4-1 zege door doelpunten van Dessers (2x), Mauro Junior en Van de Water. Het tegendoelpunt kwam van de Griek Pavlidis.
‘Het was niet het scenario waarmee Willem II uit Tilburg vertrok’, zo erkende trainer Adrie Koster. Onze doelstellingen lagen bij winst maar dat pakte heel anders uit tegen een beter spelend Heracles waarbij wij verdedigend teveel steken lieten vallen en aanvallend te weinig brachten’, aldus de Zeeuw die dit jaar de Brabanders voor het eerst onder zijn hoede heeft.

Het eerste kwartier stelde niet veel voor. Zowel Heracles als Willem II hielden het veld klein en wisten nauwelijks het doel van de tegenstander te bereiken, zei het dat een vrije trap van Trésor de Almelose doelman Blaswich nog enige moeite bezorgde.
De eerste kans voor Heracles was meteen raak. Dessers zette als een echte spits zijn directe tegenstander Peters opzij bij een ingooi van Breukers, kapte vervolgens nog een Tilburger uit en schoot knap binnen bij de eerste paal waarbij doelman Wellenreuther geen enkele kans maakte (1-0).
Vanaf dat moment maakten de thuisfans ook meer lawaai dan het goed gevulde supportersvak van de Tilburgers. De vlugge Van de Water probeerde het even later ook, maar diens inzet werd wel door de Duitser in het Tilburgse doel gepareerd.
Heracles leek op weg naar meer en zette de tegenstander klem terwijl verdedigend de zaak op orde leek. De gelijkmaker van Pavlidis kwam even later toch onverwacht. De Griek kon op aangeven van de in het strafschopgebied doorgedrongen Trésor ongehinderd binnen schieten bij de Almelose doelman Blaswich (1-1).
Heracles raakte niet van slag, bleef aanvallend druk uitoefenen en dat werd kort voor rust beloond met de op stoom komende Dessers die opnieuw Peters aftroefde uit een vrije trap van Mauro vanaf de achterlijn (2-1). Peters zelf veroorzaakte de vrije trap nadat Dessers de uitgelopen Wellenreuther omspeelde.
Van de Water poogde van afstand de Heraclieden al voor rust in ‘veilige haven’ te brengen, maar Wellenreuther was hierbij wel scherp.

Na de pauze opnieuw een aandringend Heracles. Willem II probeerde er wel uit te komen, maar aanvallend was het allemaal onzuiver. Mauro luidde vanuit zijn vrije rol op het middenveld de ondergang van Willem II in. Hij onderschepte een bal, bediende Dessers aan de zijlijn die meteen de diep sprintende Mauro op maat de bal terug gaf waarna Mauro de opkomende Merkel bij de achterlijn bereikte die oog had voor de vrijstaande Van de Water. Diens op de slof genomen bal verdween als een kanonskogel in het doel van Wellenreuther (3-1). De mooiste aanval van de wedstrijd en ook de treffer was om in te lijsten.
Koster probeerde nog de bakens te verzetten met het inzetten van achtereen Quinonez, Kabangu en de in Almelo geen onbekende Paul Gladon. Het mocht niet baten. Heracles verslapte niet en bleef voorwaarts druk uitoefenen. Toen Mauro even later met Dessers opnieuw de combinatie aanging, was het pleit beslecht want de Braziliaan verzaakte niet in de afronding (4-1). Brasil, klonk vervolgens uit de luidsprekers om de feestvreugde te vergroten terwijl dat in het uitvak naar een dieptepunt zakte, verwent als men was in recente uitwedstrijden.
Heracles nam wat gas terug en hield tegelijkertijd de verdediging sluitend. Het begint te draaien bij Heracles dat na vorig seizoen toch 44 doelpunten zag vertrekken door transfers. Voor de Tilburgrs was het de eerste nederlaag in deze jonge competitie in een uitwedstrijd.

‘So einfach kann Fußball sein. Wir dürfen letztes Jahr nicht vergessen. Wir sind vom gleichen Niveau aber Mann muß am richtigen Moment Tore schießen. Hier in Almelo will Mann immer Spektakel aber Wir haben uns vorher gesagt daß Wir auch Punkte brauchen. Komplimente an meiner Mannschaft‘, so Trainer Wormuth.

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 20 september tegen de prima presterende promovendus Tc Twente. De Twentse derby staat op scherp!
Op zaterdag 29 september speelt Heracles uit in Den Haag tegen AZ.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 5 oktober om 18.30 uur tegen Fc Emmen.
     

Heracles Almelo - Willem II 4-1
(2-1)
1-0 Dessers (17), 1-1 Pavlidis (33), 2-1 Dessers (42), 3-1 Van der Water (55), 4-1 Mauro Júnior (63)
Scheidsrechter: Kooij
geel: Peters, Llonch, Saddiki (allen Willem II)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Bijleveld/87), Merkel; Van der Water (Cijntje/83), Dessers, Konings (Dos Santos/90).
Willem II: Wellenreuther; Heerkens, Peters, Holmén, Nelom; Llonch (Quinonez/64), Saddiki, Vrousai; Ndayishimiye (Kabangu/69), Pavlidis, Köhlert (Gladon/62).
Fotoreportage: Harry Broeze(volgt)

 
20-09-2019  

Heracles countert naar winst in Twentse derby


Na winst op Groningen en Willem II, pakt Heracles de derde overwinning op rij in de derby tegen Tc Twente (uit in de Grolsch Veste).
Onder het motto 'niet lullen maar poetsen' werd het een ere-rit naar Erve Asito zoals het stadion in Almelo tegenwoordig heet.
 

ENSCHEDE – De Twentse derby, na een jaar pauze, leverde winst op voor Heracles Almelo. In de Grolsch Veste werd de weer in de eredivisie teruggekeerde Enschedeërs met -2-3 afgetroefd. Het was de derde zege op rij voor de Heraclieden met de ‘zwervende’ Mauro Junior als matchwinner.

Al in de vijfde minuut keken de bezoekers tegen een achterstand aan door de op rand van buitenspel  diep gaande  Aitor Cantalapiedra die in zijn vrije doorgang - de VAR graf groen licht aan scheidsrechter Kamphuis - niet faalde tegen doelman Blaswich (1-0). Dat had even zo goed andersom kunnen zijn want Heracles trok na het beginsignaal van Kamphuis fel van leer, waarbij Busquets dermate onder druk stond dat hij bijna zijn eigen doelman passeerde.
De treffer van Aitor op aangeven van Espinosa betekende echter een kentering in de aanvalsdrift van de bezoekers.  Tc Twente ging op zoek naar de 2-0 met beter spel dan de Heraclieden  die het meest de bal in de ploeg hielden met een goed gesloten defensie en vooral loerden op de counter.
Dessers dreigde als eerste maar vond Drommel op zijn weg. De Enschedeërs hadden een overwicht en leken op 2-0 te komen via Espinosa maar de VAR was resoluut en oordeelde hands door Espinosa, zodat Kamphuis de treffer afkeurde.  Even later dan weer het thuispubliek op het rabat. Breukers maakte hands maar Kamphuis was resoluut in zijn afwijzing van een strafschop omdat de Heraclied de bal van dichtbij tegen de arm werd gekopt. De rust naderde en zo leken de Enschedeërs met een voorsprong aan de thee te gaan. Daar dacht Pröpper anders over. Met een lange uithaal overpeelde hij alles wat Fc twente was en bereikte daarmee de goed reagerende Dessers die zich het buitenkansje niet liet ontglippen (1-1) het werd nog erger, want in blessuretijd ving Mauro Junior de door de defensie van Fc Twente afgeweerde bal goed op en schoot vloeiend met buitenkantje linker schoen de bal in een fraaie volley achter doelman Drommel (1-2). De Braziliaan dook overal op op het veld waarbij Fc Twente geen greep kreeg op diens spel. Een fikse domper voor de thuisploeg op slag van rust.

Na rust opnieuw een aandringend Fc Twente op jacht naar de gelijkmaker. Het niveau zakte echter waardoor Heracles, toch ook onder de maat spelend, meer aan uitvallen toekwam. Dessers had als eerste kunnen profiteren, maar met alleen Drommel nog voor zich, verslikte de Belg zich in de bal. Toch kwam Heracles op 1-3 via een fraaie aanval over vier schijven. Merkel gaf de bal keurig aan de beter vrijstaande Czyborra die zijn voorzet precies tussen twee tegenstanders liet neerploffen waarbij Mauro Junior er als kleinste man van het veld als de kippen bij was om koppend fraai af te ronden (1-3). De huurling van PSV heeft het bij Heracles prima naar zijn zin nu hij meer aan voetballen toekomt. De extra beloning zit hem in de selectie voor het Braziliaans Olympisch Elftal. Voor de ‘huurlingen’ van Fc Twente was de derde Almelose treffer een flinke domper. Plichtmatig werd nog wel de aansluittreffer gezocht, maar niet meer met passie. Vlak voor het einde veerde het team van trainer Garcia nog even op omdat Berggreen dan toch het hoofd goed tegen de bal kreeg (2-3). Nog even werd met man en macht de bal in het strafschopgebied van de Almeloërs gepompt, maar de gelijkmaker kwam er niet, omdat de Heraclieden overtuigend op tijd alles wisten te ruimen. De ‘kater’ bleef derhalve in Enschede, terwijl de Heraclieden zich konden opmaken voor een zegetocht bij thuiskomst.

FC Twente - Heracles Almelo 2-3
(1-2)
1-0 Aitor (5), 1-1 Dessers (41), 1-2 Mauro Junior (45+2), 1-3 Mauro Junior (80), 2-3 Berggreen (90+2)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel: Espinosa, Zekhnini (beiden Fc Twente); Kiomourtzoglou (Heracles)
OPSTELLINGEN
FC Twente: Drommel; Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Verdonk (Aburjania/81); Selahi (Berggreen/68), Busquets, Espinosa; Aitor, Vuckic, Zekhnini
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Bakboord/90), Merkel; Van der Water (Van den Buijs/85), Dessers, Konings (Dos Santos/56)
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-09-2019  

Riwald met hybride truck in Dakar Rally 2020


Renault Trucks C460 Hybrid Edition - door het Tsjechische MKR Technology ontwikkelt tot rallytruck.
 

ALMELO – Rallycoureur Gert Huzink van het Riwald Dakar Rally Team staat tijdens de Dakar Rally 2020 met een hybride truck aan de start. De Renault truck werd samen met het Tsjechische MKR  Technology ontwikkelt en inmiddels volledig getest. De Renault Trucks C460 Hybrid Edition is een lichtgewicht vrachtwagen welke inclusief de 700 kilo wegende hybride techniek het ideale gewicht van 8,5 ton heeft bereikt.

De truck met het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, werd aan extreme omstandigheden blootgesteld en boekte daarbij veelbelovende resultaten. Het Riwald Dakar Team heeft dan ook een 3-jarige verbintenis afgesloten met MKR Technology qua rally-ontwikkeling en afstelling. Het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, is aan extreme omstandigheden blootgesteld en getest met veelbelovende resultaten.

Huzink acht het moment rijp om de nieuwe hybride aandrijving van de truck te introduceren in ’s werelds zwaarste rally. ‘Dagelijks zijn we met Riwald Recycling duurzaam en innovatief actief met hergebruik van metalen met als doel 100 procent hergebruik. Die visie introduceren wij nu ook in de Dakar Rally met als doelstelling om binnen de contrachtperiode met MKR Tecnology een top 3 klassering te kunnen bewerkstelleggen’, aldus Gert Huzink die zich tevens gesteund weet door sponsoren als o.a. Renault, Eurol, AxleTech, Hendrickson en ZF Friedrichshafen. 
De introductie van hybride-aandrijving in het truckklassement van Dakar 2020 wordt eveneens met grote belangstelling gevolgd door organisator ASO. Zij zien het Riwald Dakar Team met Gert Huzink achter het stuur van de nieuwe Renault Trucks C460 Hybrid Edition graag aan de start van de Dakar 2020 verschijnen.

De nieuwe truck werd vrijdag gepresenteerd tijdens het feestelijke 30-jarig jubileum van Riwald Recycling.  Het bedrijf met hoofdvestiging te Almelo, telt verder nog vestigingen in Beverwijk en Kootstertille.
De hybride truck en de assist-voertuigen van Riwald Dakar Team zijn zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen tijdens de Open Dag
aan de Buitenhaven in Almelo.

 
29-09-2019  

AZ in Den Haag de betere tegen Heracles

 

DEN HAAG – Na drie winstpartijen op rij, moest Heracles Almelo in haar uitwedstrijd tegen AZ te Den Haag in de Alkmaarders haar meerdere erkennen. Al combinerend kreeg AZ de nodige kansen via Idrissi, Boadu, Gudmundsson en Wuytens, maar de afwerking faalde dan wel Heracles-doelman Blaswich zat de nummer drie van de ranglijst dwars. Heracles stelde er weinig tegenover, zij het dat Merkel als eerste het probeerde maar zijn schot naast het doel zag gaan. De ruststand was derhalve gelijk als bij het beginsignaal van scheidsrechter Van Boekel, mede omdat de Almelose doelman een inzet van de voor Gudmundsson ingevallen smaakmaker Stengs over de lat tikte en ook een knal van Indrissi pareerde. De paal was bovendien een sta in de weg voor de Alkmaarders en welkome hulp voor de uitstekend keepende Duitse goalie.

Na rust opnieuw een aandringend AZ maar de eerste echte kans was voor de Almeloërs. Doelman Bizot pareerde echter het schot van Kiormourtzoglou. Het had zomaar een voorsprong kunnen zijn voor de Heraclieden die hoofdzakelijk vanuit een gesloten defensie poogden in de counter te gaan. De verdiende voorsprong voor de Alkmaarders kwam er dan toch, al was daar wel ‘een stervende zwaan’ voor nodig om scheidsrechter Van Boekel de bal op de stip te laten leggen. Merkel kon er op zich weinig aan doen dat hij zijn tegenstander licht beroerde.
Koopmeiners liet op zijn beurt zien dat hij vanaf de stip niet faalt, al tikte doelman Blaswich de strafbal nog bijna met zijn linker been over het doel (1-0). Heracles op haar beurt had de stand al snel gelijk kunnen trekken, maar spits Dessers en ook Konings in tweede instantie kwamen een voetje tekort op de voorzet van Van de Water. Het is dat AZ het voetballende overwicht niet meer uitbuitte waardoor er dus nog enige spanning in de wedstrijd zat door sporadische uitvallen van de Almeloërs. Zo zag Dos Santos een volley gepareerd door de Alkmaarse doelman en Dessers zag zijn inzet naast gaan via een verdediger. Het leek dan ook een magere overwinning te worden voor de nummer drie uit de ranglijst, tot smaakmaker Stengs alsnog kort voor het eindsignaal uitblinker Blaswich wist te passeren bij de eerste paal.   

AZ - Heracles Almelo 2-0
(0-0)
1-0 Koopmeiners (55/strafschop), 2-0 Stengs (88)
Scheidsrechter: Van Boekel
geel: Pröpper, Wijndal, Breukers, Midtsjø, Merkel
OPSTELLINGEN
AZ Alkmaar: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Gudmundsson (Stengs/28), Boadu (Sugawara/75), Idrissi (Aboukhlal/82).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Cijntje/73), Merkel; Van der Water (Dos Santos/73), Dessers, Konings.
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina