Sportberichten


Plaatsing  
 
15-09-2019  

Heracles rolt Willem II op met 4-1

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II flink uitgehaald met een uime 4-1 zege door doelpunten van Dessers (2x), Mauro Junior en Van de Water. Het tegendoelpunt kwam van de Griek Pavlidis.
‘Het was niet het scenario waarmee Willem II uit Tilburg vertrok’, zo erkende trainer Adrie Koster. Onze doelstellingen lagen bij winst maar dat pakte heel anders uit tegen een beter spelend Heracles waarbij wij verdedigend teveel steken lieten vallen en aanvallend te weinig brachten’, aldus de Zeeuw die dit jaar de Brabanders voor het eerst onder zijn hoede heeft.

Het eerste kwartier stelde niet veel voor. Zowel Heracles als Willem II hielden het veld klein en wisten nauwelijks het doel van de tegenstander te bereiken, zei het dat een vrije trap van Trésor de Almelose doelman Blaswich nog enige moeite bezorgde.
De eerste kans voor Heracles was meteen raak. Dessers zette als een echte spits zijn directe tegenstander Peters opzij bij een ingooi van Breukers, kapte vervolgens nog een Tilburger uit en schoot knap binnen bij de eerste paal waarbij doelman Wellenreuther geen enkele kans maakte (1-0).
Vanaf dat moment maakten de thuisfans ook meer lawaai dan het goed gevulde supportersvak van de Tilburgers. De vlugge Van de Water probeerde het even later ook, maar diens inzet werd wel door de Duitser in het Tilburgse doel gepareerd.
Heracles leek op weg naar meer en zette de tegenstander klem terwijl verdedigend de zaak op orde leek. De gelijkmaker van Pavlidis kwam even later toch onverwacht. De Griek kon op aangeven van de in het strafschopgebied doorgedrongen Trésor ongehinderd binnen schieten bij de Almelose doelman Blaswich (1-1).
Heracles raakte niet van slag, bleef aanvallend druk uitoefenen en dat werd kort voor rust beloond met de op stoom komende Dessers die opnieuw Peters aftroefde uit een vrije trap van Mauro vanaf de achterlijn (2-1). Peters zelf veroorzaakte de vrije trap nadat Dessers de uitgelopen Wellenreuther omspeelde.
Van de Water poogde van afstand de Heraclieden al voor rust in ‘veilige haven’ te brengen, maar Wellenreuther was hierbij wel scherp.

Na de pauze opnieuw een aandringend Heracles. Willem II probeerde er wel uit te komen, maar aanvallend was het allemaal onzuiver. Mauro luidde vanuit zijn vrije rol op het middenveld de ondergang van Willem II in. Hij onderschepte een bal, bediende Dessers aan de zijlijn die meteen de diep sprintende Mauro op maat de bal terug gaf waarna Mauro de opkomende Merkel bij de achterlijn bereikte die oog had voor de vrijstaande Van de Water. Diens op de slof genomen bal verdween als een kanonskogel in het doel van Wellenreuther (3-1). De mooiste aanval van de wedstrijd en ook de treffer was om in te lijsten.
Koster probeerde nog de bakens te verzetten met het inzetten van achtereen Quinonez, Kabangu en de in Almelo geen onbekende Paul Gladon. Het mocht niet baten. Heracles verslapte niet en bleef voorwaarts druk uitoefenen. Toen Mauro even later met Dessers opnieuw de combinatie aanging, was het pleit beslecht want de Braziliaan verzaakte niet in de afronding (4-1). Brasil, klonk vervolgens uit de luidsprekers om de feestvreugde te vergroten terwijl dat in het uitvak naar een dieptepunt zakte, verwent als men was in recente uitwedstrijden.
Heracles nam wat gas terug en hield tegelijkertijd de verdediging sluitend. Het begint te draaien bij Heracles dat na vorig seizoen toch 44 doelpunten zag vertrekken door transfers. Voor de Tilburgrs was het de eerste nederlaag in deze jonge competitie in een uitwedstrijd.

‘So einfach kann Fußball sein. Wir dürfen letztes Jahr nicht vergessen. Wir sind vom gleichen Niveau aber Mann muß am richtigen Moment Tore schießen. Hier in Almelo will Mann immer Spektakel aber Wir haben uns vorher gesagt daß Wir auch Punkte brauchen. Komplimente an meiner Mannschaft‘, so Trainer Wormuth.

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 20 september tegen de prima presterende promovendus Tc Twente. De Twentse derby staat op scherp!
Op zaterdag 29 september speelt Heracles uit in Den Haag tegen AZ.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 5 oktober om 18.30 uur tegen Fc Emmen.
     

Heracles Almelo - Willem II 4-1
(2-1)
1-0 Dessers (17), 1-1 Pavlidis (33), 2-1 Dessers (42), 3-1 Van der Water (55), 4-1 Mauro Júnior (63)
Scheidsrechter: Kooij
geel: Peters, Llonch, Saddiki (allen Willem II)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Bijleveld/87), Merkel; Van der Water (Cijntje/83), Dessers, Konings (Dos Santos/90).
Willem II: Wellenreuther; Heerkens, Peters, Holmén, Nelom; Llonch (Quinonez/64), Saddiki, Vrousai; Ndayishimiye (Kabangu/69), Pavlidis, Köhlert (Gladon/62).
Fotoreportage: Harry Broeze(volgt)

Archief
Terug naar vorige pagina