Sportberichten


Plaatsing  
 
27-09-2019  

Riwald met hybride truck in Dakar Rally 2020


Renault Trucks C460 Hybrid Edition - door het Tsjechische MKR Technology ontwikkelt tot rallytruck.
 

ALMELO – Rallycoureur Gert Huzink van het Riwald Dakar Rally Team staat tijdens de Dakar Rally 2020 met een hybride truck aan de start. De Renault truck werd samen met het Tsjechische MKR  Technology ontwikkelt en inmiddels volledig getest. De Renault Trucks C460 Hybrid Edition is een lichtgewicht vrachtwagen welke inclusief de 700 kilo wegende hybride techniek het ideale gewicht van 8,5 ton heeft bereikt.

De truck met het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, werd aan extreme omstandigheden blootgesteld en boekte daarbij veelbelovende resultaten. Het Riwald Dakar Team heeft dan ook een 3-jarige verbintenis afgesloten met MKR Technology qua rally-ontwikkeling en afstelling. Het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, is aan extreme omstandigheden blootgesteld en getest met veelbelovende resultaten.

Huzink acht het moment rijp om de nieuwe hybride aandrijving van de truck te introduceren in ’s werelds zwaarste rally. ‘Dagelijks zijn we met Riwald Recycling duurzaam en innovatief actief met hergebruik van metalen met als doel 100 procent hergebruik. Die visie introduceren wij nu ook in de Dakar Rally met als doelstelling om binnen de contrachtperiode met MKR Tecnology een top 3 klassering te kunnen bewerkstelleggen’, aldus Gert Huzink die zich tevens gesteund weet door sponsoren als o.a. Renault, Eurol, AxleTech, Hendrickson en ZF Friedrichshafen. 
De introductie van hybride-aandrijving in het truckklassement van Dakar 2020 wordt eveneens met grote belangstelling gevolgd door organisator ASO. Zij zien het Riwald Dakar Team met Gert Huzink achter het stuur van de nieuwe Renault Trucks C460 Hybrid Edition graag aan de start van de Dakar 2020 verschijnen.

De nieuwe truck werd vrijdag gepresenteerd tijdens het feestelijke 30-jarig jubileum van Riwald Recycling.  Het bedrijf met hoofdvestiging te Almelo, telt verder nog vestigingen in Beverwijk en Kootstertille.
De hybride truck en de assist-voertuigen van Riwald Dakar Team zijn zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen tijdens de Open Dag
aan de Buitenhaven in Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina