Sportberichten


Plaatsing  
 
29-09-2019  

AZ in Den Haag de betere tegen Heracles

 

DEN HAAG – Na drie winstpartijen op rij, moest Heracles Almelo in haar uitwedstrijd tegen AZ te Den Haag in de Alkmaarders haar meerdere erkennen. Al combinerend kreeg AZ de nodige kansen via Idrissi, Boadu, Gudmundsson en Wuytens, maar de afwerking faalde dan wel Heracles-doelman Blaswich zat de nummer drie van de ranglijst dwars. Heracles stelde er weinig tegenover, zij het dat Merkel als eerste het probeerde maar zijn schot naast het doel zag gaan. De ruststand was derhalve gelijk als bij het beginsignaal van scheidsrechter Van Boekel, mede omdat de Almelose doelman een inzet van de voor Gudmundsson ingevallen smaakmaker Stengs over de lat tikte en ook een knal van Indrissi pareerde. De paal was bovendien een sta in de weg voor de Alkmaarders en welkome hulp voor de uitstekend keepende Duitse goalie.

Na rust opnieuw een aandringend AZ maar de eerste echte kans was voor de Almeloërs. Doelman Bizot pareerde echter het schot van Kiormourtzoglou. Het had zomaar een voorsprong kunnen zijn voor de Heraclieden die hoofdzakelijk vanuit een gesloten defensie poogden in de counter te gaan. De verdiende voorsprong voor de Alkmaarders kwam er dan toch, al was daar wel ‘een stervende zwaan’ voor nodig om scheidsrechter Van Boekel de bal op de stip te laten leggen. Merkel kon er op zich weinig aan doen dat hij zijn tegenstander licht beroerde.
Koopmeiners liet op zijn beurt zien dat hij vanaf de stip niet faalt, al tikte doelman Blaswich de strafbal nog bijna met zijn linker been over het doel (1-0). Heracles op haar beurt had de stand al snel gelijk kunnen trekken, maar spits Dessers en ook Konings in tweede instantie kwamen een voetje tekort op de voorzet van Van de Water. Het is dat AZ het voetballende overwicht niet meer uitbuitte waardoor er dus nog enige spanning in de wedstrijd zat door sporadische uitvallen van de Almeloërs. Zo zag Dos Santos een volley gepareerd door de Alkmaarse doelman en Dessers zag zijn inzet naast gaan via een verdediger. Het leek dan ook een magere overwinning te worden voor de nummer drie uit de ranglijst, tot smaakmaker Stengs alsnog kort voor het eindsignaal uitblinker Blaswich wist te passeren bij de eerste paal.   

AZ - Heracles Almelo 2-0
(0-0)
1-0 Koopmeiners (55/strafschop), 2-0 Stengs (88)
Scheidsrechter: Van Boekel
geel: Pröpper, Wijndal, Breukers, Midtsjø, Merkel
OPSTELLINGEN
AZ Alkmaar: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Gudmundsson (Stengs/28), Boadu (Sugawara/75), Idrissi (Aboukhlal/82).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Cijntje/73), Merkel; Van der Water (Dos Santos/73), Dessers, Konings.
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina