Sportberichten


Plaatsing  
 
01-09-2008  

Quansah en Wuytens verlengen contract


Kwame Quansah
 

ALMELO - Feijenoordbedwinger Heracles Almelo heeft de contracten met Kwame Quansah en Jan Wuytens verlengd. De oude verbintenissen liepen komende zomer af. Verdediger Wuytens tekende bij tot medio 2010, het contract bevat een optie voor nog een seizoen. Middenvelder Quansah verlengde tot de zomer van 2011.
Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: “Kwame en Jan zijn basisspelers die met name afgelopen seizoen dragende spelers voor ons waren. We zijn zeer blij met het feit dat ze langer bij ons blijven.” Ook Kwame Quansah is tevreden: “Ik ben blij met deze verlenging omdat Heracles Almelo een mooie club is die bij mij past.”
Jan Wuytens: “Ik ben blij dat we er weer twee jaren aan toevoegen. Ik wil me graag doorontwikkelen om samen met Heracles Almelo een stabiele speler in de Eredivisie te worden.”

 
03-09-2008  

Gaat Heracles definitief uitbreiden?

 

ALMELO - Eredivisionist Heracles Almelo gaat definitief voor uitbreiding van het Polman Stadion. Na de overwinning met 3 - 1 tegen Feijenoord is de club helemaal in de 'winning mood'. Momenteel biedt het Polman Stadion plaats aan 8.500 toeschouwers, maar medio 2009 moeten dat er zo'n 19.000 zijn, volgens de club. "Als je kijkt hoeveel mensen onze open dag hebben bezocht en als je ziet hoeveel mensen er naar de eerste trainingen kwamen, dan is de club erg populair", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma in TC/Tubantia. Overigens wil de club niet ingaan op het precieze aantal stoeltjes, dat zal pas na een nader onderzoek in de regio worden vastgesteld. Een eerder door voorzitter Smit gelanceerd idee sprak over 13.000 zitplaatsen.

Commentaar:

De BVO Heracles Almelo treedt naar buiten toe ambitieus op en dat mag, nee dat moet zelfs, want een enthousiast bestuur bereikt meer dan een bestuur met boekhoudersmentaliteit. Het is echter ook goed de berichten wat genuanceerder te ventileren. De doelstelling medio 2009 genoemd in het artikel in TC Tubantia, is een absoluut onhaalbare en betekent in feite niets meer dan stemmingmakerij.

De club kan wel wat willen, maar het is afhankelijk van meerdere 'spelers' bij de ontwikkeling en realisatie. Ten eerste huurt de club van de Stichting stadion Heracles. Als deze de ideeën van de club al ondersteunt, zal toch het nodige denkwerk verricht moeten worden voordat een concreet plan gepresenteerd kan worden. De financiële onderbouwing zal moeten kloppen en er zal toch ook nog een oplossing gevonden moeten worden voor Oranje Nassau, dat dient te verhuizen om het stadion een kwartslag te kunnen draaien. Nieuwe huisvesting voor ON is medio 2009 nog niet gerealiseerd en eerlijk is eerlijk, wanneer vandaag de schop ter hand genomen zou worden is het medio 2009 ook niet klaar. De belangrijkste factor is echter; hoeveel haast heeft de gemeente om tussen Weezebeeksingel en Twentekanaal een nieuw sportcomplex voor ON en andere sportverenigingen te realiseren?

Medio 2012 lijkt daarom veel realistischer op voorwaarde dat zowel de financiële dekking er is en alle betrokkenen snel tot een accoord kunnen komen.  

 
03-09-2008  

Ice Racing Team Twente klaar voor het ijs.

 

ALMELO - De schaatsers van het Ice Racing Team Twente (IRTT) hebben zich volop voorbereid op het komende schaatsseizoen. De zomertraining voor dit talententeam bestond uit: skeeleren, hardlopen, wielrennen en fitnesstraining. Bij Obifit in Almelo maakte het team gebruik van de verschillende faciliteiten die dit sportcentrum te bieden heeft. Zo werd er getraind op de spinningfietsen en met de krachttoestellen. Half september wordt het schaatsseizoen voor de rijders in Berlijn geopend. Na dit trainingskamp is de eerste wedstrijd in Nederland de “Dutchclassics” in Nijmegen. De ijstraining zal vanaf oktober plaatsvinden op de nieuwe ijsbaan in Enschede. Daarna volgen weer verschillende wedstrijden in het land, met als uiteindelijk doel de Nederlandse Kampioenschappen schaatsen. Volgens Rik Grooters, die samen met Anton Roelofs het team begeleidt, zijn de schaatsers er helemaal klaar voor.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
04-09-2008  

Kirsten Wild aan kop Holland Ladies Tour

 

HELLENDOORN - Kirsten Wild is de nieuwe leider in de Holland Ladies Tour. De geboren Almelose en tegenwoordig in Zwolle wonende Wild eindigde woensdag als vijfde in de tijdrit rond Hellendoorn. Tot op heden wilde het niet lukken een etappe te winnen en in de tijdrit van 20 km eindigde ze als vijfde achter etappewinnaar Worrack uit Duitsland en Mirjam Melchers die tweede werd. Door de klassering van Wild heeft ze nu een voorsprong van 3 seconden op haar Duitse concurrente Teutenberg die al twee etappes in de sprint wist te winnen. 

De Holland Ladies Tour duurt nog tot en met zondag. Vrijdag rijdt het peloton opnieuw door Overijssel. De etappe gaat dan van Dedemsvaart naar Hardenberg.

 
04-09-2008  

FC Twente huurling Rajkovic jaar geschorst


Slobodan Rajkovic na 5 speelminuten bij Twente uit beeld?
 

ENSCHEDE - FC Twente is Chelsea-huurling Slobodan Rajkovic mogelijk al kwijt. De 19 jarige Serviër speelde tot nu slechts 5 minuten als invaller in de uitwedstrijd tegen Arsenal, maar hangt een schorsing boven het hoofd van een jaar. De FIFA sprak deze straf uit naar aanleiding van een spuugincident tijdens het duel tussen Jong Servië en Jong Argentinië op de Olympische Spelen. FC Twente, Chelsea en de Servische voetbalbond gaan in beroep tegen de schorsing van de verdediger, die scheidsrechter Abdullah Al Hilali in het gezicht zou hebben gespuugd.

 
05-09-2008  

Wilkshare niets fout gedaan, Elia wel


Eljero Elia tijdens het duel tegen Arsenal
 

HENGELO - In een vraaggesprek met RTV Oost zegt Luke Wilkshire zegt niets fout te hebben gedaan op de wijze waarop hij is vertrokken bij FC Twente. De rechtsback vertrok naar Dynamo Moskou kort voor het duel van de Enschedeërs tegen Arsenal. Hem wordt verweten niet te zijn teruggekeerd na het kennismakingsbezoek en daarmee de club voor een onvoldongen feit te hebbn gezet. Volgens Wilkshire is het tegendeel waar en is hij telkens met de club in contact gebleven tijdens de onderhandelingen. Hij tekende bij Dynamo een contract voor 3,5 jaar.

DEN HAAG - FC Twente-speler Eljero Elia deed wel wat fout. De Haagse politierechter veroordeelde Elia tot een boete van 200 euro en een te betalen schadevergoeding van 159 euro omdat hij een medeweggebruiker herhaaldelijk had geslagen. Het 'slachtoffer' had na een woordenwisseling wel het eerst geslagen, maar de reactie van Elia was onproportioneel omdat hij de man meerdere keren tegen het hoofd had geslagen zo luidde de uitspraak.   

 
06-09-2008  

Opening schaakseizoen Vrimot.

 

Vrimot is een vereniging van Almelose en Vriezenveense schaakvrienden. Afgelopen donderdag is met de traditionele jaarvergadering het nieuwe schaakseizoen geopend. In deze vergadering werd Johannes Smelt gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Omdat dit niet zo vaak voorkomt, was ook de voorzitter van de SBO, de regionale schaakbond, hierbij aanwezig. Na de huldiging werden de huishoudelijke zaken op een vlotte manier besproken. Daarbij werd lang stil gestaan bij de mogelijkheden om meer mensen voor het schaken te interesseren. Ook werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het afgelopen seizoen. Edwin Burer wist de meeste prijzen in de wacht te slepen. Belangstellenden zijn van harte welkom om donderdags eens te komen kijken of om een pot te schaken. Vanaf 20.00 uur in het jeugdhonk van de v.v. DETO op het sportpark Het Midden te Vriezenveen. Van te voren even bellen kan ook; dan word je door een van de leden opgevangen en wegwijs gemaakt. Bel dan met Henk KleinJan, tel. 563830. Of kijk ook eens op www.vrimot.org.

 
07-09-2008  

Blunders zorgen voor slechte generale Ned. elftal

 

EINDHOVEN - Het Nederlands elftal heeft zaterdag o.l.v. bondscoach Bert van Marwijk zijn eerste nederlaag geleden. Een slappe terugspeelbal van John Heitinga en een forse dekkingsfout bezorgden de Australiërs twee kansen op een presenteerblaadje. Nadat Huntelaar al vroeg in de wedstrijd de score opende leek er niet veel aan de hand. Tot John Heitinga op slag van rust doelman Stekelenburg in de problemen bracht door te zacht terug te spelen. Het duel om de bal dat volgde betekende terecht een strafschop waardoor Harry Kewell vanaf de stip de 1-1 op het scorebord kon zetten. Met een mannetje minder kon het Nederlands elftal het verschil niet meer maken en een forse dekkingsfout betekende zelfs een nederlaag omdat Kennedy ongehinderd kon inkoppen. 

Al met al een slechte generale voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd a.s. woensdag  in Skopje tegen Macedonië. De tegenstander van woensdag nam al onverwacht de leiding in de pool omdat het verrassend won van Schotland. De 'boy's' van Bert van Marwijk kunnen de borst dus natmaken!  Reactie Bert van Marwijk 

 
07-09-2008  

Chardon en equipe wereldkampioen mennen


Links - Mark Weusthof, midden - IJsbrand Chardon, rechts - Koos de Ronde, midden voor - bondscoach Tjeerd Velstra
 

BEESD - De Nederlandse equipe 4-span mennen won op overtuigende wijze voor de 6e keer het wereldkampioenschap. Als sterkste troef in de equipe van bondscoach Tjeerd Velstra goldt veelvoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon, die naast het teamgoud ook het individuele kampioenschap won. Rossumer Mark Weusthof begon vrijdag al goed met de dressuur, reed een perfecte marathon en deed in de behendigheidswedstrijd zijn plicht, zodat de terugval van equipegenoot Koos de Ronde in de marathon niet tot dramatische gevolgen leidde. Weusthof werd individueel tiende. Rijssenaar Herman ter Harmsel - geen equipe lid - behaalde een keurige 29e plaats individueel.

Luister naar het commentaar van Rossummer Mark Weusthof 

 
08-09-2008  

Springruiter equipe tweede in Calgary


Jos Lansink tijdens de prijsuitreiking in 2004
 

CALGARY (CAN) - Het Nederlands team, met o.a. springruiter Gerco Schröder uit Tubbergen, is tijdens het fameuze CSI Spruce Meadows in het Canadese Calgary achter het team van de USA gedeeld tweede geworden met Engeland en Duitsland in de landenwedstrijd. Vooral Gerco Schröder was op dreef door zijn paard Eurocommerce Milano in twee manches foutloos over de hindernissen te sturen. Teamgenoten Harrie Smolders en Leon Thijssen maakten elk een fout. Het resultaat van 4e man Piet Raaymakers telde niet mee in de rangschikking. Het team won 55.000 Canadese dollars.

Oud Weerseloër Jos Lansink (België) behaalde tijdens de Masters in de afsluitende Grand Prix wedstrijd een uitstekende 2e plaats en kon daarmee 200.000 Canadese dollars op zijn bankrekening laten bijschrijven. In 2004 won hij al eens de Grand Prix van Spruce Meadows. Gerco Schröder was de beste Nederlander en eindigde met Eurocommerce Milano met één springfout op de 15e plaats. 

 
08-09-2008  

Heren Handballers Gezocht !!

 

LANGEVEEN - Ben jij tussen de 18 en 45 , ooit gehandbald , wedstrijd niveau of recreatief ? Of vind je Handbal gewoon een leuke sport ? Wij zijn als Handbalvereniging Langeveen ( spelend in Geesteren ) voor het komende seizoen nog op zoek naar uitbreiding van ons herenteam.
Ons team is een mix van spelers uit Langeveen , Geesteren en Almelo waarbij de meeste spelers uit Almelo een verleden hebben bij Fortuna. Wij trainen op de woensdagavond van 20.00-21.00 en spelen onze thuiswedstrijden op zaterdagavond. Uitwedstrijden vinden doorgaans plaats op de zondagmiddag.  Lijkt het je leuk om de draad weer op te pakken of om weer wat te gaan bewegen wacht dan niet af maar klim in de telefoon en neem dan contact op met ons secretariaat : Toos Leus 0546 – 681427. Tot ziens in de sporthal !!!

 
10-09-2008  

Schoolvoetbal Basisonderwijs van start.

  ALMELO- Het schoolvoetbal wordt gehouden op de woensdagen 10 en 17 september op de sportcomplex Schelfhorst (PH Velden afd. Noord) en Ossenkoppelerhoek (ON Velden afd. Zuid). De finalewedstrijden worden gespeeld op woensdagmiddag 24 september op het sportcomplex Schelfhorst. Om de 350 wedstrijden succesvol te laten verlopen hielpen er vele vrijwilligers mee. Er nemen ruim 1500 leerlingen deel aan het toernooi. Dit verdeeld onder 156 teams. Deze fotoreportage werd woensdagmiddag gemaakt op het sportcomplex Schelfhorst.
Eindstanden voorronden 10 september 2008, sportcomplex Schelfhorst (Noord) en Ossenkoppelerhoek (Zuid).

Lees verder...

Fotoreportage (15 foto's)...

 
10-09-2008  

Boakye opnieuw uit de roulatie door knie

 

ALMELO- Emmanuel Boakye is opnieuw geblesseerd geraakt. De oud-Ajacied kampt wederom met knieklachten, zo bevestigde Heracles-trainer Gert Heerkes tegenover ELF Voetbal. Boakye maakte vorige week nog zijn rentree bij Jong Heracles Almelo, maar kreeg daarna een tegenslag. Hij traint nu alweer een paar dagen apart van de groep. De verdediger had al de hele voorbereiding last van de kwetsuur. De jonge rechtsback leek juist op weg naar zijn rentree in het eerste elftal van de club uit Almelo. Zo maakte Boakye vorige week al minuten bij het beloftenelftal en trainde hij mee met de hoofdmacht. Nieuwe knieklachten hebben echter roet in het eten gegooid voor de oud-Ajacied. Heracles durft nog geen voorspelling te doen over de tijd die Boakye nodig zal hebben om te herstellen van zijn blessure. De Ghanees zal er vrijdag tegen sc Heerenveen in ieder geval zeker niet bij zijn.

 
11-09-2008  

Heracles vol vertrouwen naar Heerenveen


Heerkes: veel vertrouwen in de ploeg
 

ALMELO - Heracles Almelo treft vrijdagavond in het Abe Lenstra Stadion sc Heerenveen. De ploeg van trainer Gert Heerkes is gesterkt door de overwinning op Feyenoord en reist dus ook met vertrouwen af naar Friesland. Heerkes kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. "Mark-Jan Fledderus is nog geblesseerd én geschorst en daarnaast is ook Emmanuel Boakye nog niet fit. Hij heeft wat knieklachten. Een scan bracht geen ernstig letsel aan het licht dus hij is weer aan het optrainen. Maar morgen zal hij er nog niet bij zijn. Daarnaast keert Ragnar Klavan vandaag terug van zijn interlands met Estland, vanmiddag bekijken we hoe hij ervoor staat", aldus Heerkes op de officiële site van de Almeloërs. SC Heerenveen werd de afgelopen weken een aantal keren bekeken. "Ik heb ze twee keer in de voorbereiding gezien en uiteraard is de wedstrijd van zondag in Volendam ook bekeken
Vorig jaar eindigde het duel mede dankzij een fantastische Afonso Alves nog in een 9-0 zege voor de Friezen. Dat zal dit seizoen niet nog eens gebeuren, zo verwacht de oefenmeester

 
12-09-2008  

Jack de Gier voetbalschool naar Rietvogels Almelo


Archieffoto: Jack de Gier nog in het shirt van FC Twente
 

ALMELO - Jack de Gier voetbalschool organiseert, in samenwerking met SV Rietvogels, gedurende de herfstvakantie op het sportpark de Riet ‘de Dolle Pret voetbal 2-daagse’. Deze activiteit is voor zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar (ook als je geen lid bent van een voetbalvereniging).

Wat houdt de voetbal 2-daagse in:
Tijdens de voetbal 2-daagse is er een afwisselend en leerzaam programma, waaronder techniek training, verschillende vormen van 4:4, boardingvoetbal, poeierbal, penalty schieten, 2-ling voetbal en nog veel meer.

De kinderen worden verdeeld in groepen van maximaal 20 kinderen, in hun eigen leeftijdscategorie, met daarbij twee professionele trainers. Ze strijden twee dagen lang om de punten die individueel worden toegekend. De teamsamenstellingen zullen iedere keer wijzigen zodat alle spelers een keer met elkaar gespeeld hebben. Uiteindelijk komen er per leeftijdscategorie drie winnaars. De nummers 1 en 2 met het hoogste aantal punten en de nummer 3 als meest opvallende speler. De sleutelwoorden uniformiteit, discipline en respect lopen als een rode draad door de dagen heen. Alle voetbalactiviteiten staan onder leiding van ervaren trainers/jeugdtrainers en zullen dan ook erg leerzaam zijn voor uw zoon of dochter. Het programma start dinsdag en woensdag rond 9.00 uur en zal duren tot ongeveer 15.45 uur. De kosten voor deze voetbal 2-daagse zijn 50,00. Hiervoor krijgen de kinderen een prachtig Jako tenue (shirt, broekje en sokken), beide dagen een lunch en sportdrank tijdens de activiteiten, tussendoortjes en eventueel promotiemateriaal. Aanmelden kan op www.jeugdvoetbalschool.com Inschrijven kan tot en met 16 september maar er is slechts beperkte inschrijving mogelijk, dus vol is vol. De voetbaldagen vinden plaats op dinsdag 21 en woensdag 22 oktober op sportcomplex ‘de Riet’ van SV Rietvogels, Rietstraat 222a, Almelo.

 
12-09-2008  

Heracles Almelo voor één dag lijstaanvoerder


Pieckenhagen herstelde zich sterk na onzeker begin.
  HEERENVEEN - Heracles Almelo zal zichzelf wel het meest hebben verbaasd met het 2-2 gelijke spel. In de eerste helft opende Daniël Pranjic de score en het leek dat Heerenveen gewoon weer op een grote overwinning af zou stevenen. In de twaalfde minuut maakte Daniël Pranjic na een fraaie passeeractie ook de tweede treffer. Dat SC Heerenveen niet tot meer treffers kwam moet het zichzelf verwijten. Heracles Almelo werd in de eerste helft gewoon overspeeld en het Heerenveense publiek begon in het eerste half uur al te roepen om 10 doelpunten. Een schot van Ricky van den Bergh die in de handen van keeper Brian Vandenbussche belandde was het enige wapenfeit van Heracles. SC Heerenveen was de veel betere ploeg en dat resulteerde in een aantal kansen voor achtereenvolgens Beerens, Elyounoussi en Dingsdag, maar strandden op Pieckenhagen. De Heraclieden deden vlak voor rust iets terug. Na een poging van Van den Bergh kreeg Heracles Almelo een hoekschop. De corner die volgde werd door Wuytens ingeschoten waardoor beide ploegen met 2-1 de rust in gingen. Reactie Pieckenhagen>

Lees verder...

 
15-09-2008  

Twente teleurstellend gelijk tegen NEC

 

ENSCHEDE - De eerste wedstrijd in de Grolsch Veste is voor FC Twente teleurstellend verlopen. De ploeg van trainer McClaren kon bij de openingswedstrijd in het vergrootte en uitverkochte stadion tegen NEC geen vuist maken om voldoende afstand te nemen. Eljero Elia zette de Enschedeërs in de 28e minuut nog wel op voorsprong, maar het getoonde spel bleef matig. Ook N'kufo kreeg tegen de aan NEC verhuurde Zomer nauwelijks kansen en de wedstrijd kabbelde dan ook matig voort. Vlak voor het eindsignaal wist NEC zelfs nog op een gelijkspel te komen door een doelpunt van Tshibamba. Trainer McClaren toonde zich na de wedstrijd teleurgesteld over het getoonde spel van FC Twente. 

 
15-09-2008  

Asito doet geen stof opwaaien in Denekamp


Remco Boers nog in het shirt van zijn vorige wielerploeg
 

DENEKAMP - Het was wel de opdracht van manager Herman Snoeijink; "Op het podium van het criterium in Denekamp moet een Asito-renner op het hoogste treedje staan."

Met maar liefst dertien coureurs stond de Asito-ploeg aan de start en één der dertien zou als eerste over de meet dienen te gaan. Het kwam er niet van. Lange tijd reden drie renners vooruit waaronder Asito-coureur Julian van Dijk. Met het cijfer vijf op het rondebord werden de vluchters echter achterhaald. Martijn Verschoor (KrolStonE) nam de gelegenheid waar en demarreerde fel. Niemand achterhaalde hem, ook niet achtervolgers Remco Broers en Marco Bos (Team Jo Piels), die op de meet streden om plaats twee en drie. Bos werd voor de 2e keer in successie tweede en voor Remco Broers (Asito) resteerde uiteindelijk de derde plaats.

 
16-09-2008  

Fledderus maakt debuut in jong Heracles.

 

ALMELO - Mark Jan Fledderus heeft zijn debuut gemaakt voor Heracles Almelo. De van FC Groningen overgenomen middenvelder maakte zijn eerste minuten bij de beloftes van de Almeloërs.
Fledderus miste een groot deel van de voorbereiding door een liesblessure. Zijn herstel koste hem enkele weken, waardoor hij ook de start van de competitie miste. In het duel van Jong Heracles met Jong ADO Den Haag maakte de middenvelder zijn rentree op het voetbalveld en zijn debuut bij Heracles. Mede door een doelpunt van Fledderus won Heracles het duel met 5-3.
Ook trainer Gert Heerkes was blij om Fledderus weer terug op het veld te zien. De coach van de hoofdmacht van de Almeloërs zat op de tribune en zag dat het goed zat met zijn pupil. "Mark Jan heeft een verdienstelijk debuut gemaakt, ik hoop dat hij snel van grote waarde kan zijn voor het eerste elftal", aldus Heerkes.

 
18-09-2008  

Klimmer van Rooijen gast bij sponsorbijeenkomst

 

ENSCHEDE - Bergbeklimmer Wilco van Rooijen vertelt op vrijdag 19 september tijdens de sponsorbijeenkomst van de ING Bank Enschede Marathon over zijn belevenissen op de K2. Van Rooijen ontsnapte op het nippertje aan de dood, toen hij in augustus deze gevaarlijke berg beklom. Een ijsblok kwam naar beneden en doorsneed de touwen van de expeditie. Enkele klimmers stortten naar beneden en overleefden dat niet, maar Van Rooijen hield aan het avontuur alleen bevriezingsverschijnselen over. Tijdens de sponsorbijeenkomst vertelt hij uitgebreid over het ongeluk. De sponsorbijeenkomst op vrijdag 19 september begint om 16.00 uur en is bij Sigmax en Innovadis, Pantheon 18-22 in Enschede. 

< Wilco van Rooijen

 
18-09-2008  

Regatta en ‘drakenboten´ op het Twentekanaal

  ALMELO – Voor de jaarlijkse Cottwich Almelo Regatta van de Twentse Roeivereniging Amycus, zondagmiddag op het Twentekanaal, worden deze keer 154 deelnemers van 20 roeiverenigingen verwacht. En twee ‘drakenboten´, waarmee verschillende groepen roeiers tussen 16.15 en 17.30 uur zullen varen. Deze bijzondere roeiboten – bemand met 16 roeiers, een trommelaar en een stuurman - worden naar Almelo gehaald ter viering van het 20-jarig bestaan van Amycus.
De ‘achtervolgingswedstrijd´, een 5 km tijdrace voor skif, twee-zonder en twee-met stuurman, vier-zonder en vier-met stuurman, wordt voor de 13de keer gehouden. Junioren, senioren en veteranen komen in actie. In totaal zijn 83 verschillende nummers uitgeschreven. De roeiverenigingen Euros en Tubantia zullen ruim vertegenwoordigd zijn, Amycus zelf doet met 16 roeiers mee en er zullen ook enkele bijzondere deelnemers zijn. Een daarvan is de uit Almelo afkomstige en thans in Engeland wonende Marleen Kok. Zij komt speciaal voor deze gelegenheid naar Almelo.

Lees verder...

 
19-09-2008  

Competitie schaakclub Vrimot

 

VRIEZENVEEN - De leden van de schaakvereniging Vriezenveen/MOT-combinatie speelden afgelopen donderdag in het jeugdhonk van de vv Deto de tweede ronde voor de interne competitie. De uitslagen: Henri Schoemaker-Edwin Burer 1-0; Humphrey Burer-Henk KleinJan 1-0; Gerard KleinJan-Jan van Vliet 1-0; Jan Schutte-Willem KleinJan 1-0; Peter Burer-Roy Doeve rem; Berend Tijhoff-Johannes Smelt rem; Faowaz Saaied-Rolf Finner rem; Jan Keus-Rein Picauly rem. Kom eens kijken op donderdagavond vanaf 20.00 uur in het jeugdhonk van de vv Deto of bezoek ons op www.vrimot.org.

 
20-09-2008  

Ruiter Gerco Schröder wint Grote Prijs Barcelona

 

BARCELONA - Gerco Schröder (Tubbergen) won vrijdagavond met Eurocommerce Milano de Grote Prijs van Barcelona. Beide omlopen legde hij af zonder springfouten in de snelste tijd. De Zwitser Niklaus Schurtenberger werd tweede. Het tweede Overijssels succes was voor Angelique Hoorn (Wanneperveen) met haar paard Blauwendraad's O'Brian die zich als negende kwalifceerde. 

 

< Gerco Schröder tijdens persconferentie na behalen EK titel teams

 
21-09-2008  

Heracles doet zichzelf tekort.

 

ALMELO - FC Groningen pakte een punt bij Heracles Almelo doordat Heracles verzuimde afstand te nemen. Ondanks de rode kaart in de tweede minuut lukte het de ploeg van coach Ron Jans vlak voor tijd met tien man voor de gelijkmaker te zorgen: 1-1.
Al in de tweede minuut trok scheidsrechter Dick van Egmond de rode kaart. Oluwafemi Ajilore stuitte de doorgebroken Ricky van den Bergh en Femi moest dat bekopen met een wel heel vroege aftocht richting kleedkamer.
Vanaf dat moment was Heracles de ploeg die het duel beheerste. Maar de ploeg miste de kracht om met een speler meer de Groningers op de knieën te krijgen. Groningen trok zich meer terug dan coach Jans tevoren had gewild en het was wachten op de kansen van de aandringende thuisploeg. Voor rust waren Darl Douglas en Bas Dost al gevaarlijk opgedoken voor het doel van Groningen. Douglas schoot voorlangs. Dost kopte maar zag de uitblinkende doelman Luciano redden. In de vijftigste minuut deden zij het samen: Douglas zette voor en Dost kopte raak. Heracles verzuimde echter de verdiende voorsprong verder uit te bouwen ondanks een aantal goede mogelijkheden. Heracles mist ondanks het goede spel van Bas Dost een koele afwerker.
Dat kwam Heracles duur te staan, want waar Heracles op de zege én de koppositie van de Eredivisie leken af te stevenen, kwam Groningen totaal onverwacht alsnog op gelijke hoogte. Na een misser van van de Berg kwam in de tegenaanval Groningen tot de onverdiende gelijkmaker.In een klutssituatie tikte Berry Powel de bal naar Petter Andersson, waarna de Zweedse invaller doelman Martin Pieckenhagen kansloos passeerde. Heracles heeft vijf punten en doet zich deze avond zelf tekort. FC Groningen heeft zeven punten uit drie duels en is de voorlopige koploper.

Reactie Ricky van de Berg>>

Reactie Ron Jans>>

Fotoreportage (38 foto's)...

 
22-09-2008  

Erik Wevers wint Hellendoorn Rally


Naamgenoten van de winnaar: Maaike en Roy Wevers van het Almelose 'Rally Team Maximum Attack'
 

HELLENDOORN - Erik Wevers (Markelo) is erin geslaagd om de Hellendoorn Rally te winnen. De leider in het open Nederlands kampioenschap liet de oud-Almeloërs Dennis Kuipers (2) en Rene Kuipers (3) achter zich. Het Markelose rallyteam Wevers Sport eiste daarmee het volledige podium op. Klassementsleider van de eerste dag Mark van Eldik crashte in de achtste proef en moest de 'strijd' staken. De 27ste editie van de rally trok weer enorm veel bezoekers en de organisatoren kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd evenement.
Na 20 klassementsproeven kan de organisatie concluderen dat de Hellendoorn Rally voorspoedig is verlopen en dat de strijd bijzonder sportief te noemen was. Champagne, bloemen en een paar pitspoezen om de overwinnaars te kussen vormden de ingrediënten voor het feestje in de manege. Intussen reden in het donker achter Nijverdal de achterhoede van het deelnemersveld nog de proeven die men nog moest afmaken.  Grootscheepse politiecontroles rondom het evenement zorgden voor 800 'prenten' van te hard rijdende toeschouwers en dat is zorgelijk.

Het Almelose Rally Team Maximum Attack eindigde in haar klasse (A7) als tweede, en overall als 28ste. Een prima prestatie met een Opel Astra, die na deze wedstrijd wordt vervangen door een Toyota Celica voor nog meer 'attack' op de ranglijst.

Kijk naar de wedstrijdfoto's van Patrick en Iwan, en de onderstaande video's (breedband) van de zaterdag:
Ochtendproef zaterdag nabij Ypelo / Huttemansweg >
Middagproef zaterdag nabij Notter / Schapendijk >
Compilatie van Rally Team Maximum Attack >

Fotoreportage (19 foto's)...

 
22-09-2008  

De Cottwich Almelo Regatta

 

ALMELO - Afgelopen zondag werd er voor de dertiende keer de Cottwich Almelo Regatta gehouden. Er werd geroeid over 5 kilometer de voorstart was vanuit de zwaaikom (kanaalweg). Oproeien en finish vond plaats bij het clubhuis van de Twentse roeivereniging Amycus. Voor de snelste roeiers van de dames en heren senioren skiff en de heren twee-zonder is was er een zilveren wisselbeker, de Cottwich-Almelo Trofee. De Wisselbeker wordt eigendom van degene die de trofee in een categorie drie maal heeft gewonnen. De snelste Skiffeur bij de jeugdroeiers wordt direct eigenaar van een zilveren roeiriem. Voor de derde achtereenvolgende jaar wordt de grote prijs van Overijssel uitgereikt, dit vond dan ook direct na de afloop van de Cottwich Almelo regatta plaats. Hoewel de Cottwich niet echte hoofdnummers kent, zijn er wel bijzondere prijzen. Voor de snelste heren en dames skiffeurs en de snelste heren twee-zonder (ongeacht het veld waarin ze starten) is er een fraaie wisseltrofee: een door edelsmid Hellen Muller vervaardigd zilveren roeibootje. Na drie keer deze trofee gewonnen te hebben, mag deze worden behouden.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
23-09-2008  

Inzet Steur en Wuytens onzeker tegen AZ

 

ALMELO - Of Sebastian Steur en Jan Wuytens voor Heracles Almelo inzetbaar zijn in het bekerduel van dinsdagavond uit tegen AZ valt nog te betwijfelen. Steur heeft last van een geïrriteerde lies en Wuytens heeft een lichte kuitblessure. Ook kan geen beroep worden gedaan op Boakye, hij ondergaat binnenkort een kijkoperatie aan de knie. De winnaar van het duel plaatst zich voor de 3e ronde om de KNVB-beker. Scheidsrechter van Sichem fluit om 20.45 uur af in het DSB Stadion

bron: Wikipedia

< Sebastian Steur (geboren 8 maart 1984 te Naarden) begon zijn voetbalcarriére bij ASC Waterwijk (Almere) en vandaar uit ging hij naar de jeugd van Ajax. Dat leverde hem in 2002 de transfer op naar de selectie van FC Volendam, waar hij zich ontplooide tot een goede aanvaller. Hoewel hij technisch zeer sterk is, is zijn aantal doelpunten gering. Het leverde hem in 2005 de transfer naar SC Heerenveen op, waar hij slechts 3 keer in het 1e speelde. In 2006 mocht hij op huurbasis naar SBV Excelsior Rotterdam. In juni 2008 is hij transfervrij overgenomen door Heracles Almelo, voor de duur van 2 jaar.

 
23-09-2008  

Heracles kansloos in Alkmaar.

  ALKMAAR - AZ heeft zich relatief eenvoudig weten te plaatsen voor de derde ronde van het nationale bekertoernooi ten koste van Heracles. In eigen huis was de drievoudige bekerwinnaar met 3-0 te sterk voor Heracles Almelo, dat vorig jaar nog tot de halve finale van de KNVB Beker reikte. Het was de Mexicaan Héctor Moreno die AZ op een 1-0 voorsprong bracht. De kopsterke verdediger knikte na achttien minuten spelen een corner van Stijn Schaars keurig binnen. Heracles moest tot de 34e minuut wachten eerdat het de koukleumende Sergio Romero aan het werk kon zetten. Darl Douglas lokte handig een vrije trap uit. Mark-Jan Fledderus belastte zich met het nemen van de vrije bal, maar zag het leer net iets te ver van de paal wegdraaien. Vijf minuten na rust sloeg AZ wederom toe. Ditmaal was het El Hamdaoui die op niet misverstane wijze door de Heracles-verdediging glipte.
Lees verder...

 
26-09-2008  

Opnieuw topdressuur Twents Hippisch Centrum

 

ALMELO - Zondag 28 september zijn er weer SUBTOP-dressuurwedstrijden op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand te Almelo. Er wordt gereden in de klassen ZZ-licht, ZZ zwaar en de Lichte Tour.
Het deelnemersveld heeft een internationaal tintje door het deelnemen van Silvia Fiorucci en Mauro Roman uit Italië die in Nederland een dressuurstage afwerken. In de Prix St. Georg verder Diederik van Silfhout en Larissa van Silfhout maar ook Linda Verwaal die jaren haar paarden hield aan de Bosrand.
In de klasse ZZ-zwaar o.a. de regionale talenten Janneke Punte en Veronique Roerink en in de klasse ZZ-licht liefst 30 starters waaronder wederom Diederik van Silfhout en de jeugdige talenten Randy Prins uit Peize en Manon Bonfrèr en Chantal Rauws die een thuiswedstrijd rijden. Rauws won vorig weekend nog de klasse ZZ-licht tijdens de dressuurdagen Haaksbergen, waar Randy Prins tweede werd.
De outdoor-wedstrijden worden gereden op de NOC/NSF goedgekeurde 'all weather' bodem en beginnen om 10.00 uur. De toegang is gratis.

 
26-09-2008  

Tactische avond Hart voor Heracles

  ALMELO - De supportersvereniging Hart voor Heracles hield in het Supporterscafé haar jaarlijkse tactische avond. Onder leiding van de welbespraakte sportjournalist Eddy van der Ley (Algemeen Dagblad) konden fans weer vragen stellen aan de trainers Gert Heerkes en Hendrie Krüzen. Heerkes en Krüzen vinden dat de club nog lang niet is uitgegroeid en dat deze groei stapje voor stapje gerealiseerd moet worden. Als het aan Hendrie Krüzen ligt, speelt Heracles in de toekomst een keer Europees voetbal. De uitbreiding van het stadion moet op termijn hier een bijdrage aan leveren. Het is de bedoeling om een stabiele middenmotor te worden met een uitschieter naar boven. De belangrijkste conclusie van de selectie van dit seizoen is dat er toch veel routine verloren is gegaan en dat dit gecompenseerd moet worden door spelers met voetballend vermogen
Lees verder...

Fotoreportage (8 foto's)...

 
26-09-2008  

Heracles zes weken zonder Boakye

 

ALMELO -  De medische staf van Heracles heeft eindelijk duidelijkheid over de blessure van Emmanuel Boakye. De Ghanese rechtsback staat zes weken aan de kant met een kwetsuur aan zijn buitenmeniscus. Omdat een aantal scans geen uitkomst gaven, besloot de medische staf van Heracles over te gaan tot een kijkoperatie. Vandaag onderging Boakye deze kijkoperatie, waarbij een forse scheur in de buitenmeniscus werd geconstateerd. De rechtsback had al enige tijd last van zijn knie.Boakye kwam dit seizoen nog niet in actie voor Heracles Almelo. De afgelopen jaren was hij een vaste waarde.

 
27-09-2008  

Jan Schutte nieuwe koploper Vrimot

 

VRIEZENVEEN - Nadat Henri Schoemaker de afgelopen weken de schaakranglijst had aangevoerd, moest hij afgelopen donderdag het leidersstokje overdragen aan Jan Schutte. In de onderlinge partij had Henri de winnende voortzetting in zijn vingers. Het kwam echter niet op het bord. Even later kon Jan het winnende punt bijschrijven.
De overige uitslagen:
Gerard KleinJan-Peter Burer 0-1; Rolf Finner-Sander van Leeuwen 1-0; Rein Picauly- Faowaz Saaied 1-0; Jan Keus-Berend Tijhoff 1-0; Edwin Burer-Humphrey Burer rem.; Willem KleinJan-Johannes Smelt rem; Jan van Vliet-Henk-KleinJan rem.
Kom eens kijken op donderdagavond vanaf 20.00 uur in het jeugdhonk van de vv Deto of bezoek ons op www.vrimot.org.

 
28-09-2008  

Onverwacht toch een punt bij NEC.

  NIJMEGEN - Heracles Almelo is ook op de vierde speeldag van de eredivisie ongeslagen gebleven. De uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen eindigde in 1-1. In de 74e minuut maakte invaller Joël Tshibamba 1-0. In de 89e minuut zorgde invaller Everton voor de gelijkmaker. Als kijkspel kon het duel geen moment boeien. Behalve enkel gevaarlijke momenten voor het Heracles doel gebeurde er bijzonder weinig. Heracles hanteerde het principe met de lange bal wat geen enkel gevaar opleverde voor de NEC verdediging.
De ploeg uit Nijmegen had het betere van het spel, maar had lang moeite om tot scoren te komen.
In de eerste helft kreeg de ploeg al enkele kansen, maar pogingen van Youssef El Akchaoui en Rachid Bouaouzan troffen geen doel. Pieckenhagen was weer in een goede vorm.

Lees verder...

 
29-09-2008  

Schaakteam Almelo begint competitie met zege


Ben Poelstra (l) analyseert met zijn tegenstander

  ALMELO - Het eerste team van de schaakvereniging Almelo is de nieuwe competitie goed van start gegaan door een 6-2 overwinning op het tweede team van Dr.Max Euwe uit Enschede. Zaterdag 27 seotember j.l. werd de eerste ronde gespeelde in de 3e klasse van de landelijke schaakcompetitie. Ook vorig seizoen speelden beide teams in de eerste ronde tegen elkaar en hielden elkaar toen in evenwicht door een 4-4 uitslag. Dit keer gingen de Almeloërs goed van start en gaven dit initiatief niet meer uit handen. De eerste overwinning werd behaald door Alvin Jutba, nieuwkomer in het eerste team.
Lees verder...

 
30-09-2008  

Schalke '04 oefent tegen Heracles Almelo

 

GELSENKIRCHEN (D) - Donderdag 9 oktober speelt de Almelose ere-divisionist een oefenwedstrijd  tegen Schalke '04, de ploeg van trainer Fred Rutten en international Orlando Engelaar. De wedstrijd in de Schalke Arena begint om 15.00 uur. 

 
30-09-2008  

Sportraad wil fusie Rietvogels / DVO'71

 

ALMELO - Gaan zondag 4e klasserpromovendus  SV Rietvogels (1923) en zaterdag 4e klasser DVO'71 fuseren? Als het aan de Almelose Sportraad ligt wel. De Almelose Sportraad adviseert dat in een brief aan het college van B&W. De Sportraad wil komen tot grotere en sterkere verenigingen in de wijken en zegt dat de KNVB een dergelijke visie onderstreept. Achterliggende gedachte is ook de 'reshuffle' van huisvesting in de Almelose sportwereld. De gemeente wil het buitenaf liggende sportterrein 't Maatveld, waar DVO'71 nog is gevestigd, afstoten als bezuinigingstaak en DVO'71 herhuisvesten op het sportcomplex De Riet. Een totale fusie zou dan beter zijn zo adviseert de Sportraad.  Volgens de websites heeft DVO'71  4 seniorenelftallen en één juniorenteam in de competitie en Rietvogels 6 seniorenelftallen en 8 juniorenteams.  

 
30-09-2008  

Jeugdrugby op Het Wendelgoor

 

ALMELO – De jeugd van rugbyclub The Big Bulls speelt komende zaterdag, 4 oktober, in combinatie met andere jeugdspelers uit Oost-Nederland thuiswedstrijden op het Wendelgoor tussen Almelo en Wierden. Vanaf 11.00 uur spelen de cubs (twaalf tot veertien jaar) en vanaf 12.00 uur de Junioren (tot zestien jaar). De toegang is gratis.

Archief
Terug naar vorige pagina