21-09-2008

Heracles doet zichzelf tekort.

ALMELO - FC Groningen pakte een punt bij Heracles Almelo doordat Heracles verzuimde afstand te nemen. Ondanks de rode kaart in de tweede minuut lukte het de ploeg van coach Ron Jans vlak voor tijd met tien man voor de gelijkmaker te zorgen: 1-1.
Al in de tweede minuut trok scheidsrechter Dick van Egmond de rode kaart. Oluwafemi Ajilore stuitte de doorgebroken Ricky van den Bergh en Femi moest dat bekopen met een wel heel vroege aftocht richting kleedkamer.
Vanaf dat moment was Heracles de ploeg die het duel beheerste. Maar de ploeg miste de kracht om met een speler meer de Groningers op de knieën te krijgen. Groningen trok zich meer terug dan coach Jans tevoren had gewild en het was wachten op de kansen van de aandringende thuisploeg. Voor rust waren Darl Douglas en Bas Dost al gevaarlijk opgedoken voor het doel van Groningen. Douglas schoot voorlangs. Dost kopte maar zag de uitblinkende doelman Luciano redden. In de vijftigste minuut deden zij het samen: Douglas zette voor en Dost kopte raak. Heracles verzuimde echter de verdiende voorsprong verder uit te bouwen ondanks een aantal goede mogelijkheden. Heracles mist ondanks het goede spel van Bas Dost een koele afwerker.
Dat kwam Heracles duur te staan, want waar Heracles op de zege én de koppositie van de Eredivisie leken af te stevenen, kwam Groningen totaal onverwacht alsnog op gelijke hoogte. Na een misser van van de Berg kwam in de tegenaanval Groningen tot de onverdiende gelijkmaker.In een klutssituatie tikte Berry Powel de bal naar Petter Andersson, waarna de Zweedse invaller doelman Martin Pieckenhagen kansloos passeerde. Heracles heeft vijf punten en doet zich deze avond zelf tekort. FC Groningen heeft zeven punten uit drie duels en is de voorlopige koploper.