Sportberichten


Plaatsing  
 
12-07-2018  

Het wordt druk op de Open Dag bij Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tijdens de Open Dag een attractief programma voor de fans. In en rond het stadion bruist het van de activiteiten maar kan ook een kijkje worden genomen in de catacomben en het Heracles museum. Hoogtepunten onder andere het ‘Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden’, de fotoshoot voor fans, een graffiti-workshop, een mini-toernooi, muziek van DJ Bram Weiss en DJ Raymond,  FIFA 18 Games in de E-box met Heraclesspeler Brian Hessing, het forum met de nieuwe trainer Frank Wormuth en technisch manager Mark-Jan Fledderus, de presentatie van de spelers en als klapstuk de oefenwedstrijd tegen Jong Ajax.
Het vrij toegankelijke programma begint om 11.00 uur, maar de organisatie waarschuwt vol is vol. Op tijd zijn is dus van belang!

Nieuwe spelers
Heracles Almelo contracteerde al zeven nieuwe spelers. Zo maken Janis Blaswich (27)(Hansa Rostock), Maximilian Rossmann  (23)(Sf Lotte), Silvester van der Water (22)(Almere City), Yoëll van Nieff (25)(Excelsior), Joey Konings (25)(PSV), Adrián Dalmau (24)(Villarreal) en Jelle van Benthem (20)(jeugd: Fc Twente/Heracles) hun opwachting en krijgt Stephen Sama (25) zondag de kans een contract te verdienen. De geboortige Kameroener werkte al met trainer Wormuth bij het Duitse nationale team onder 20 en kent Kristoffer Peterson al uit de jeugdopleiding van Liverpool. Heracles is nog op zoek naar een linksback maar wel onder het motto ‘henig an’ dan breekt het lijntje niet. De club is financieel zeer gezond en wil dat blijven. Noodzaak om spelers te verkopen is er niet, maar dat biedt geen garantie, wel vergroot het de kans dat Brandley Kuwas en Jameiro Montero bij Heracles blijven. Beiden hebben eerder hun ambitie uitgesproken om mogelijk een stap te maken naar een grotere club. Dat deed ook Peter van Ooijen die zijn aflopende contract niet verlengde en nu clubloos zijn conditie op peil houdt bij PSV waar hij in vroegere tijden speelde voordat hij in 2015 via Go Ahead Eagles naar Heracles verkaste. Hij kwam in Almelo 71 keer in actie en scoorde er 3 doelpunten. De transfermarkt in Nederland duurt nog tot en met 31 augustus.

Seizoenkaarten

Huidige selectie

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-07-2018  

Heracles klopt Jong Ajax in oefenduel

 

ALMELO – Als afsluiter van de door vele duizenden fans bezochte Open Dag won Heracles Almelo het oefenduel tegen Jong Ajax met 3-1 door doelpunten van nieuwkomers Joey Konings (2x)(1e helft) en de Spanjaard Adrián Dalmau (2e helft). De eretreffer voor Jong Ajax kwam pas laat in de tweede helft van de voet van Kaj Sierhuis.

Nieuwkomer Joey Konings was al in de eerste minuut dichtbij een kans de score te openen maar hij kopte de voorzet maar half raak. Het beloofde veel, maar was het sein voor een van beide zijden voorzichtige start waarin ook Jong Ajax een kans mistte toen Heracles-doelman Janis Blaswich op het verkeerde been stond en tot zijn opluchting de ingeschoten bal naast het doel zag gaan.
Ondanks de vele foute passes was opnieuw Heracles het dichtst bij een nieuwe kans voor een treffer maar Brandley Kuwas zag zijn inzet over het doel  van de Amsterdamse doelman Stan van Bladeren eindigen en ook Vincent Vermeij kreeg kansen waar hij meer mee had kunnen en moeten doen.
Het was Konings die na een korte drinkpauze voor de Heraclieden de ban brak door de voor Jong Ajax ingevallen linkerverdediger Leeroy  Owusu uit te kappen om vervolgens in de korte hoek doelman Stan van Bladeren te verschalken (1-0). Het was een korte fase waarin Heracles de jonge Ajaxieden in de tang had, maar ook de fase waarin Vincent Vermeij zijn kopbal door goalie Van Bladeren gepakt zag worden en de treuzelende Vermeij verder verzuimde te passen op de volkomen vrij richting het Amsterdamse doel lopende Kuwas. Het was nieuwkomer Konings die opnieuw trefzeker bleek. Deze keer kopte hij een corner van dichtbij in, zodat met 2-0 aan de thee begonnen kon worden.

Met 8 invallers in de tweede helft zette trainer Frank Wormuth nagenoeg de rest van zijn selectie in terwijl collega Michael Reiziger aan Amsterdamse zijde wat minder in de manschappen zat. Mannen als Lerin Duarte, Kristoffer Peterson, Brahim Darri en de nieuwkomers Sylvester van der Water en Adrián Dalmau lieten zien aardig met de bal overweg te kunnen, waardoor er toch meer dreiging uitging richting het Amsterdamse doel. Het was Dalmau die zijn eerste treffer voor de Almeloërs kon laten aantekenen na fraai individueel werk van Van der Water tegenover twee Ajaxieden (3-0). De Heraclieden leken zelfs op weg naar een grotere voorsprong, maar de voor Blaswich ingevallen Michael Brouwer ging opzichtig in de fout zodat Kaj Sierhuis een kwartier voor tijd alsnog de enige Amsterdamse tegentreffer simpel kon binnentikken. De op proef meespelende Stephen Sama speelde de tweede helft als linker-centrale verdediger nagenoeg foutloos.

Heracles Almelo – Jong Ajax 3-1 (2-0)
33.Joey Konings 1-0, 42.Joey Konings 2-0, 55.Adrian Dalmau 3-0, 75.Kaj Sierhuis 3-1

Heracles Almelo 1e helft: Janis Blaswich, Wout Droste, Tim van de Berg, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Niels Leemhuis, Yoëll van Nieff, Brandley Kuwas, Joey Konings, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc.
Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Reuven Niemeijer, Dario van den Buijs, Brahim Darri, Silvester van der Water, Adrian Dalmau, Kristoffer Peterson
Jong Ajax: Stan van Bladeren, Robin Schouten, Sven Botman, Sebastian Pasquali, Boy Kemper, Dani de Wit, Che Nunnely, Teun Bijleveld, Danilo Pereira, Victor Jansen en Nicolas Kuhn. Wisselspelers: Issam El Maach, Dean Solomons, Jasper ter Heide, Navajo Bakboord, Leeroy Owusu en Kaj Sierhuis.

Fotoreportage Harry Broeze (klik hier)

 
16-07-2018  

Oud- Heracles doelman Rijkens overleden

 

ALMELO – Vrijdag 13 juli is oud- Heracles doelman Cock Rijkens overleden. De geboortige Rotterdammer is 66 jaar geworden. Rijkens deed als eerste van zich spreken in de jeugdselectie van Sparta Rotterdam waar Go Ahead Eagles hem weghaalde. Via DS’79/Fc Dordrecht leidde het pad naar Telstar om in 1981 op aandringen van de toenmalige Heracles-trainer Theo Laseroms zijn carrière te vervolgen bij Heracles in Almelo, waar hij 3 jaar later zijn profcarrière beëindigde. Bij Heracles concurreerde Rijkens ondermeer met de Belgische doelman Marc de Clerck en kwam hij 37 keer in actie in officiële wedstrijden. Ploeggenoten waren destijds o.a. Hendrie Krüzen, Kalle Oranen, Jan van Staa en Ray Richardson.
Inmiddels gesetteld, bleef Rijkens in Almelo wonen om op amateurbasis nog te spelen voor o.a. Luctor et Emergo, het inmiddels opgeheven VABO (Voor Alle Boeren Ontspanning) en Avc La Première.
Donderdag 19 juli is er om 14.00 uur een afscheidsbijeenkomst in de Almelounge van het Polman Stadion.

< Cock Rijkens - Foto:Heracles Almelo

 
17-07-2018  

Heracles stuurt Darri weg uit trainingskamp


Brahim Darri heeft een motivatieprobleem en staat nu buitenspel.
Foto: Harry Broeze
 

BILLERBECK (D) / ALMELO – Voor de tweede keer dit jaar is er onmin bij Heracles over Brahim Darri. Werd hij eerder dit jaar uit de selectie gezet vanwege een gedragsprobleem, nu werd de bijna 24-jarige zelfs weggestuurd uit het trainingskamp in het Duitse Billerbeck. Als reden geeft Heracles aan dat Darri teveel met een mogelijk gewenste transfer bezig zou zijn. Technisch Manager Mark-Jan Fledderus vertelt: “Brahim heeft te kennen gegeven dat hij bij Heracles Almelo wil vertrekken en dat hij in zijn hoofd bezig is met andere clubs. In onze ogen beïnvloedde het zijn gedrag en had dat zijn weerslag op het teamproces. Wij willen alleen werken met spelers die zich honderd procent inzetten voor onze club, ongeacht de situatie. Daarom is besloten Brahim Darri voorlopig geen onderdeel uit te laten maken van de groep.”
Het wegzenden uit het trainingskamp schijnt Darri niet te deren, gelet een fotoreactie van de speler op Instagram.
In mei kwam Darri ook nog in het nieuws vanwege zijn eerste stap in de muziekwereld als rapper. Hij maakte met o.a. Ali B de track ‘Amsterdam – Marakech’.

De in Amersfoort geboren voetballer Brahim Darri werd altijd als een talent beschouwd. Hij speelde in de jeugd van CJVV, doorliep 4 jaar de jeugdopleiding van Ajax, maakte bij Vitesse op zijn zestiende zijn debuut, behoorde tot de nationale selecties onder 18 t/m Jong Oranje en komt sinds 2015 uit voor Heracles waar hij nog een contract heeft tot medio 2019. Nooit maakte hij echter de hoge verwachtingen waar en speelde hij te wisselvallig.

 
28-07-2018  

Merkel naar Heracles en Monteiro naar Fc Metz


Jamiro Monteiro (midden) 'gespot' bij de lift met rechts zaakwaarnemer Barros.
Met Alexander Merkel (foto rechts) presenteert Heracles een middenvelder met internationale ervaring.
 

ALMELO – Terwijl de revelatie van het afgelopen seizoen Jamiro Monteiro vrijdagavond laat ‘gespot’ werd in het Franse Metz, was men bij Heracles Almelo druk doende om opnieuw een Duitstalige voetballer binnen te halen. De in Kazachstan geboren Alexander Merkel (26) wordt gezien als een waardig opvolger van Monteiro die zich bij Heracles binnen één seizoen in de kijker speelde van meerdere clubs in Europa.  De geboortige 24-jarige Rotterdammer met ‘roots’ uit Kaapverdië werd bij Heracles Almelo speler van het jaar en maakte vijf keer deel uit van de selectie van het nationale team van Kaapverdië. Metz degradeerde afgelopen seizoen uit de hoogste klasse en heeft ambities binnen een jaar terug te keren. Daarvoor werd ook breed gekeken naar mogelijke versterking en viel het oog op Monteiro. Volgens zaakwaarnemer Carlos Barros van jamiro Monteiro heeft Heracles Almelo de afgelopen weken stevig onderhandeld met de Franse club om er een mooi transferbedrag aan over te houden. Op Twitter hebben de ‘Socios’ van de Franse club het over een bedrag van 1,75 miljoen euro. Barros bevestigt dat bedrag niet maar gaf wel aan dat Fc Metz de clun is met het hoogste spelersbudget in de tweede Franse liga. Ook geeft hij Heracles een pluim dat de club de bij de komst van Monteiro ge-uitte ambities heeft gerespecteerd.
In de historie van de Franse club kwamen we één Nederlandse trainer tegen. Oranje-spits van weleer Bep Bakhuys was er trainer in het seizoen 1945-1946.

Opvolger Alexander Merkel
Terwijl Heracles onderhandelde met Fc Metz over de overgang van Monteiro naar de Franse club, werd tegelijkertijd onderhandeld met Merkel als mogelijke opvolger. De Kazak met Duitse nationaliteit speelde recent op het hoogste niveau bij het Oostenrijkse Admira Wacker waar zijn contract afliep.
Merkel speelde in de jeugd voor opeenvolgend nationale Duitse jeugdelftallen onder 15 t/m onder 19, ging in 2008 als 16-jarige van Stuttgart naar Ac Milan waar hij debuteerde in 2011 en ook nog voor de club uitkwam in de Champions League, om nog datzelfde jaar te worden doorverkocht aan CFC Genua. Het pad liep verder via clubs als Udinese Calcio, Watford, Grasshoppers, AC Pisa, Vfl Bochum en Admira Wacker.
Bij Heracles wil Merkel onder zijn oude national-trainer Frank Wormuth zijn carrière een nieuwe ‘boost’ geven.  De club en trainer Wormuth geven hem daarvoor de kans met een éénjarige verbintenis met een optie op een tweede jaar. ‘Wir schaffen dass’, was een opmerking van een andere Merkel maar geen familie.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-07-2018  

Wolkbreuk bepaald uitslag Heracles - Kasimpasa


Een wolkbreuk maakte een voortijdig einde aan de oefewedstrijd tussen Heracles Almelo en het Turkse Kasimpasa. Publiek en spelers renden naar 'drogere oorden'.
Twitterfoto: @Stan Waning
 

VRIEZENVEEN – Op het veld van DOS’37 in Vriezenveen speelde Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen het Turkse Kasimpasa dat eerder nog Fc Utrecht een 4-1 nederlaag bezorgde. In de eerste helft was Heracles spelend de bovenliggende partij gelet op een reeks van kansen die alle werden gemist door achtereenvolgens Rossmann en Pröpper met een onzuiver vizier en Dalmau die de bal tegen de Turkse keeper opschoot. Na een half uur opende Heracles de score via Petersson die bal binnen de zestien fraai in het Turkse doel krulde. Heracles kreeg meer kansen om afstand te nemen van de Turkse nummer 8 uit de hoogste divisie maar geen enkele werd benut. Hercales bleef drukken en dat werd uiteindelijk fataal vanwege een snelle uitbraak waarin Mbaye Diagne  de 1-1 liet aantekenen in buitenspelpositie. Het arbitrale trio reageerde niet op de Almelose protesten.
Na rust werd er heel wat gewisseld en was de aantrekkelijkheid er wel vanaf. Toen 10 minuten voor tijd ook nog eens een wolkbreuk losbarstte boven Vriezenveen, zette het publiek het op een lopen en floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Daarmee tevens de 1-1 eindstand bepalend.

Heracles - Kasimpasa 1-1
(1-1).
33. Peterson 1-0, 43. Mbaye Diagne 1-1.

OPSTELLING
Heracles Almelo 1e helft: Brouwer, Breukers, Rossmann, Pröpper, Czyborra, Van Nieff, Niemeijer, Osman, Kuwas, Dalmau, Peterson.

Heracles Almelo na rust:
Brouwer, Van de Berg, Sama, Van den Buijs, Van Hintum; Leemhuis, Duarte, Kada; Konings, Vermeij, Erkilinc.

Archief
Terug naar vorige pagina