Sportberichten


Plaatsing  
 
28-07-2018  

Merkel naar Heracles en Monteiro naar Fc Metz


Jamiro Monteiro (midden) 'gespot' bij de lift met rechts zaakwaarnemer Barros.
Met Alexander Merkel (foto rechts) presenteert Heracles een middenvelder met internationale ervaring.
 

ALMELO – Terwijl de revelatie van het afgelopen seizoen Jamiro Monteiro vrijdagavond laat ‘gespot’ werd in het Franse Metz, was men bij Heracles Almelo druk doende om opnieuw een Duitstalige voetballer binnen te halen. De in Kazachstan geboren Alexander Merkel (26) wordt gezien als een waardig opvolger van Monteiro die zich bij Heracles binnen één seizoen in de kijker speelde van meerdere clubs in Europa.  De geboortige 24-jarige Rotterdammer met ‘roots’ uit Kaapverdië werd bij Heracles Almelo speler van het jaar en maakte vijf keer deel uit van de selectie van het nationale team van Kaapverdië. Metz degradeerde afgelopen seizoen uit de hoogste klasse en heeft ambities binnen een jaar terug te keren. Daarvoor werd ook breed gekeken naar mogelijke versterking en viel het oog op Monteiro. Volgens zaakwaarnemer Carlos Barros van jamiro Monteiro heeft Heracles Almelo de afgelopen weken stevig onderhandeld met de Franse club om er een mooi transferbedrag aan over te houden. Op Twitter hebben de ‘Socios’ van de Franse club het over een bedrag van 1,75 miljoen euro. Barros bevestigt dat bedrag niet maar gaf wel aan dat Fc Metz de clun is met het hoogste spelersbudget in de tweede Franse liga. Ook geeft hij Heracles een pluim dat de club de bij de komst van Monteiro ge-uitte ambities heeft gerespecteerd.
In de historie van de Franse club kwamen we één Nederlandse trainer tegen. Oranje-spits van weleer Bep Bakhuys was er trainer in het seizoen 1945-1946.

Opvolger Alexander Merkel
Terwijl Heracles onderhandelde met Fc Metz over de overgang van Monteiro naar de Franse club, werd tegelijkertijd onderhandeld met Merkel als mogelijke opvolger. De Kazak met Duitse nationaliteit speelde recent op het hoogste niveau bij het Oostenrijkse Admira Wacker waar zijn contract afliep.
Merkel speelde in de jeugd voor opeenvolgend nationale Duitse jeugdelftallen onder 15 t/m onder 19, ging in 2008 als 16-jarige van Stuttgart naar Ac Milan waar hij debuteerde in 2011 en ook nog voor de club uitkwam in de Champions League, om nog datzelfde jaar te worden doorverkocht aan CFC Genua. Het pad liep verder via clubs als Udinese Calcio, Watford, Grasshoppers, AC Pisa, Vfl Bochum en Admira Wacker.
Bij Heracles wil Merkel onder zijn oude national-trainer Frank Wormuth zijn carrière een nieuwe ‘boost’ geven.  De club en trainer Wormuth geven hem daarvoor de kans met een éénjarige verbintenis met een optie op een tweede jaar. ‘Wir schaffen dass’, was een opmerking van een andere Merkel maar geen familie.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina