Sportberichten


Plaatsing  
 
15-07-2018  

Heracles klopt Jong Ajax in oefenduel

 

ALMELO – Als afsluiter van de door vele duizenden fans bezochte Open Dag won Heracles Almelo het oefenduel tegen Jong Ajax met 3-1 door doelpunten van nieuwkomers Joey Konings (2x)(1e helft) en de Spanjaard Adrián Dalmau (2e helft). De eretreffer voor Jong Ajax kwam pas laat in de tweede helft van de voet van Kaj Sierhuis.

Nieuwkomer Joey Konings was al in de eerste minuut dichtbij een kans de score te openen maar hij kopte de voorzet maar half raak. Het beloofde veel, maar was het sein voor een van beide zijden voorzichtige start waarin ook Jong Ajax een kans mistte toen Heracles-doelman Janis Blaswich op het verkeerde been stond en tot zijn opluchting de ingeschoten bal naast het doel zag gaan.
Ondanks de vele foute passes was opnieuw Heracles het dichtst bij een nieuwe kans voor een treffer maar Brandley Kuwas zag zijn inzet over het doel  van de Amsterdamse doelman Stan van Bladeren eindigen en ook Vincent Vermeij kreeg kansen waar hij meer mee had kunnen en moeten doen.
Het was Konings die na een korte drinkpauze voor de Heraclieden de ban brak door de voor Jong Ajax ingevallen linkerverdediger Leeroy  Owusu uit te kappen om vervolgens in de korte hoek doelman Stan van Bladeren te verschalken (1-0). Het was een korte fase waarin Heracles de jonge Ajaxieden in de tang had, maar ook de fase waarin Vincent Vermeij zijn kopbal door goalie Van Bladeren gepakt zag worden en de treuzelende Vermeij verder verzuimde te passen op de volkomen vrij richting het Amsterdamse doel lopende Kuwas. Het was nieuwkomer Konings die opnieuw trefzeker bleek. Deze keer kopte hij een corner van dichtbij in, zodat met 2-0 aan de thee begonnen kon worden.

Met 8 invallers in de tweede helft zette trainer Frank Wormuth nagenoeg de rest van zijn selectie in terwijl collega Michael Reiziger aan Amsterdamse zijde wat minder in de manschappen zat. Mannen als Lerin Duarte, Kristoffer Peterson, Brahim Darri en de nieuwkomers Sylvester van der Water en Adrián Dalmau lieten zien aardig met de bal overweg te kunnen, waardoor er toch meer dreiging uitging richting het Amsterdamse doel. Het was Dalmau die zijn eerste treffer voor de Almeloërs kon laten aantekenen na fraai individueel werk van Van der Water tegenover twee Ajaxieden (3-0). De Heraclieden leken zelfs op weg naar een grotere voorsprong, maar de voor Blaswich ingevallen Michael Brouwer ging opzichtig in de fout zodat Kaj Sierhuis een kwartier voor tijd alsnog de enige Amsterdamse tegentreffer simpel kon binnentikken. De op proef meespelende Stephen Sama speelde de tweede helft als linker-centrale verdediger nagenoeg foutloos.

Heracles Almelo – Jong Ajax 3-1 (2-0)
33.Joey Konings 1-0, 42.Joey Konings 2-0, 55.Adrian Dalmau 3-0, 75.Kaj Sierhuis 3-1

Heracles Almelo 1e helft: Janis Blaswich, Wout Droste, Tim van de Berg, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Niels Leemhuis, Yoëll van Nieff, Brandley Kuwas, Joey Konings, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc.
Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Reuven Niemeijer, Dario van den Buijs, Brahim Darri, Silvester van der Water, Adrian Dalmau, Kristoffer Peterson
Jong Ajax: Stan van Bladeren, Robin Schouten, Sven Botman, Sebastian Pasquali, Boy Kemper, Dani de Wit, Che Nunnely, Teun Bijleveld, Danilo Pereira, Victor Jansen en Nicolas Kuhn. Wisselspelers: Issam El Maach, Dean Solomons, Jasper ter Heide, Navajo Bakboord, Leeroy Owusu en Kaj Sierhuis.

Fotoreportage Harry Broeze (klik hier)

Archief
Terug naar vorige pagina