Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2016  

Asito start met vlaggenceremonie bij Heracles

 

ALMELO - Vanaf vandaag is Asito officieel de komende vijf jaar de nieuwe hoofdsponsor van Heracles Almelo. Vanochtend om 5.16 uur was de vlaggenceremonie, traditioneel bij zonsopkomst, waarbij de vlaggen van Heracles Almelo en Asito ten top werden gehesen. Tijdens het hijsen van de vlag speelde de trompettist de reveille en was er voor de belangstellenden volop koffie met broodjes. Ook sportwethouder Irene ten Seldam was vroeg uit de veren om de vlaggenceremonie bij te wonen.

Foto's: Heracles Almelo

Fotoreportage (5 foto's)...

 
08-07-2016  

Joe Whitaker troeft Robert Vos af op CSI Twente

Eerste kwalificatie voor Grote Prijs 2016

De Brit Joe Whitaker met Lola V, de Wierdenaar Robert Vos met Carat en de Amerikaan Lucas Porter met de Zangersheide gefokte merrie B Once Z tijdens de ereronde.

CSI Twente duurt nog t/m zondag.
 

GEESTEREN – De Brit Joe Whitaker had vrijdag op het Erve Maathuis het laatste woord in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente. De telg uit de roemruchte Engelse ruiterdynastie was met zijn elfjarige bruine merrie Lola V (v  Locarno 62) Robert Vos met zijn zestienjarige donkerbruine Carat (v. Cardento x Krevad) met een marge van 0,19 seconde te snel af en griste daarmee de eerste te winnen auto nipt van de Wierdenaar af. De Amerikaan Lucas Porter legde met B Once Z beslag op de derde plek.

Sander Geerink zette met de elfjarige vosruin Robinson (v Rubert R x Mermus R) meteen de toon met een foutloze en snelle rit In 33,35 seconde. Maar nadat onder anderen Gert-Jan Bruggink met de tienjarige schimmelruin Connelly (v. Calvados Z x Jalisco B) met twaalf strafpunten een vergeefse poging had gedaan hem van de troon te stoten, lukte dat Lucas Porter als eerste wel. De jonge Amerkaanse pupil van Jeroen Dubbeldam scheerde 0,22 seconde sneller over de door parcoursbouwer Henk-Jan Drabbe opgestelde hindernissen (33,13).

Robert Vos nam vervolgens de leiding over met zijn razend rappe Carat waarmee de concurrentie altijd rekening moet houden als het op snelheid aankomt. Hij dook bijna een halve seconde onder de chrono van Lucas Porter: 32,65. Maar ook Vos ging dus niet met zege aan de haal, omdat Joe Whitaker hem alsnog overschaduwde.
Geerink werd tenslotte vierde, Jelmer Hoekstra zevende met Arakorn, Roelof Bril negende met Arlando, Remco Been twaalfde met Holland van den Bisschop, Kevin Jochems dertiende met Zanzibar en Gert-Jan Bruggink vijftiende

De barrage van de hoofdrubriek van vrijdag op het Erve Maathuis telde vijftien deelnemers, De eerste 25 geklasseerden van de eerste kwalificatiewedstrijd zijn al zeker van een plek in de Grote Prijs van Twente op zondag.  Voor Nederland reden behalve de zeven ruiters uit de extra rondgang ook Chantal Regter (21) en Glenn Knoester (22) zich daar al vast bij. 

Uitslag 1e kwalificatie GP Twente 2016
Zie: http://results.scgvisual.com/2016/geesteren/r33.html  
Voor overige startlijsten en uitslagen, zie http://results.scgvisual.com/2016/geesteren
Meer nieuws via de bron: HippischTwente.nl

 

 
09-07-2016  

Robert Vos mist weer net de auto…


Robert Vos met Carat opnieuw tweede en net weer geen auto.
 

GEESTEREN – En weer greep Robert Vos naast de eerste prijs en zag hij een Engelse ruiter met de auto als hoofdprijs wegrijden. Joe Whitaker maakte hem vrijdag de overwinning afhandig in de slotfase van de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente, een dag later griste diens landgenoot William Funnell hem de sleutels uit handen bij de tweede plaatsingsronde voor de hoofdrubriek van zondag.  Vos bleef aldus voor de tweede keer steken op de tweede plek met zijn razendsnelle en veel verdienende veertienjarige donkerbruine ruin Carat (v. Cardento x Krevad).

Toch was Robert Vos allerminst sikkeneurig, nadat hij zich bij de prijsuitreiking voor de tweede opeenvolgende dag naast de winnaar van de hoofdrubriek had opgesteld. "Jammer van die auto’s”, vond de Wierdenaar, "maar over Carat ben ik heel tevreden hoor. Die doet altijd goed zijn best."

In de hoofdrubriek zadelt Robert Vos echter de negenjarige donkerbruine hengst Don Gretzky (v. Corlensky G x Donnerhall. "Die heb ik nu een kleine drie maand en het lijkt heel goed. Hij moet er nog wat in groeien, maar ik heb hoge verwachtingen van hem."

Behalve Vos reden nog drie Nederlandse combinaties een foutloze ronde. Kevin Beerse completeerde met Camelot de top tien, Julian Kraay werd twaalfde met Wings en Sabrina van Rijswijk zestiende met Horner de Muze.

In totaal 22 Nederlanders gaan zondag van start in het zestig koppen tellende deelnemersveld in de Grote Prijs van Twente.

< Robert Vos met Carat - Foto: Equnews.nl

 
15-07-2016  

Heracles verliest van Preussen Münster

 

BILLERBECK (D) Na monsterzeges tegen een Almelose amateurselectie en de Almelose clubs ON en PH, heeft Heracles Almelo een eerste nederlaag te pakken in de voorbereiding op de competitie 2016/2017 en Europees voetbal.
In het trainingskamp in het Duitse Billerbeck verloren de Almeloërs van Preussen Münster met 3-1.
Lang waren de Heraclieden het betere team en dat resulteerde in een voorsprong van 0-1 na een kleine twintig minuten toen Thomas Bruns een vrije trap binnenschoot. Meerdere kansen om de voorsprong werden om zeep geholpen door gebrek aan goede afronding en dat gaf de Münsteranen vleugels. De gelijkmaker kwam na een overtreding van Bruns in het strafschopgebied. Bisschof liet zich de kans vanaf de stip niet ontnemen en ook doelman Castro kon het tij niet keren (1-1).
Op slag van rust werd het in een scrimmage 2-1 voor de Münsteranen nadat Weissenfels niet werd teruggefloten voor buitenspel.  Coach Stegeman bracht na rust Van Ooijen voor Bruns, Kuwas voor Navratil, Van Mieghem voor Darri, Pröpper voor Zomer, Hoogma voor Pelupessy en Agbaljan voor Bel Hassani maar ook dat mocht niet baten om de nederlaag te ontlopen. Al vroeg in de tweede helft waren de Duitsers namelijk al op 3-1 gekomen door een snelle uitbraak via Grimaldi.

De Heraclieden waren kennelijk meer met de gedachten bij de loting voor Europees voetbal. Uit de koker kwam vrijdag namelijk het Portugese FC Arouca, nummer vijf in de Portugese competitie van het afgelopen seizoen.
Op donderdag 28 juli speelt Heracles eerst thuis en de return is op donderdag 4 augustus. Voor de uitwedstrijd zijn maximaal 1000 tickets beschikbaar.
Info kaartverkoop klik hier

 
21-07-2016  

Open dag Heracles Almelo op zondag 24 juli

 

ALMELO - Zondag 24 juli is de jaarlijkse open dag bij Heracles Almelo. Het evenement wordt georganiseerd i.s.m. het Sportbedrijf Almelo met tal van activiteiten in en rond het Polman stadion en de topsporthal ISSPA. Uiteraard is er voor jong en oud genoeg te zien, te doen en te beleven. Vanaf 12.00 uur is het terrein geopend en is iedereen van harte welkom.

Familieplein
Op het familieplein voor het stadion zijn veel verschillende activiteiten te doen voor jong en oud. Voetballen in een pannakooi, een hindernisbaan bedwingen of de scream machine voor de jongeren. Voor het hoofdpodium kun je, eventueel vanaf het gezellige terras, verschillende (dans)demonstraties bekijken van Almelose talenten. Deze middag wordt ook de nieuwe spelersbus gepresenteerd. Eveneens vallen de grote luchtballonnen van Asito goed op. Loop ín de luchtballon voor een uniek beeld of ga samen met de spelers op de foto voor de grote zuil. Of strijd tegen een directe tegenstander in de racesimulator van Huiskes Kokkeler voor de beste tijd.

Supportersplein
Naast het stadion (zijde FanServiceShop) vind je het supportersplein. Hart voor Heracles heeft hier een gezellig terras, kun je testen hoe lang je op de voetbalrodeo blijft zitten, en Black White Army heeft een eigen kraam met merchandise. Het sfeerteam via BiancoNero gaat samen met de jeugdige bezoekers banners (kleine spandoeken) maken!

In het Polman Stadion
In het stadion is een OldStarstoernooi te zien. Later op de middag vind de spelerspresentatie plaats in het Polman Stadion, waarbij de selectie van het nieuwe seizoen aan de bezoekers wordt voorgesteld. Het veldprogramma wordt afgesloten met een clinic minisoccerbal, speciaal voor de allerjongste fans.

Nieuwe wedstrijdkleding te koop
Vanaf de open dag is de nieuwe wedstrijdkleding te koop. Het nieuwe wedstrijdshirt, waar het logo van onze nieuwe hoofdsponsor Asito duidelijk op prijkt, kun je deze dag gelijk laten bedrukken. Je ontvangt dan gelijk een voucher die je kunt inleveren bij de stand van Asito, waarbij je een gratis consumptiebon ontvangt.

Parkeerinformatie
Bezoekers die met de auto komen, kunnen deze tijdens de open dag gratis parkeren bij het ZGT en bij de Wielerbaan (aangegeven met P4) achter de IISPA. Uiteraard is het ook mogelijk om met de fiets te komen. Deze kunnen aan de zijkant van de IISPA gestald worden.

Tijd             Event
12.00 uur    Start programma hoofdpodium met de dj’s André en André
12.30 uur    Start toernooi OldStars in het stadion
13.30 uur    Aankomst nieuwe spelersbus met de gehele selectie
13.40 uur    Onthulling doek aan stadion
13.45 uur    Demonstratie dansschool Inner All voor het podium
14.00 uur    Optreden DJ B-Wess
14.30 uur    Einde toernooi OldStars
14.45 uur    Demonstratie dansschool LaStesa Entertainment in het stadion
15.00 uur    Freestyle demonstratie in het stadion
15.00 uur    Spelerspresentatie in het stadion
15.45 uur    Start minisoccerbal in het stadion
15.45 uur    Demonstratie dansschool Kaliber voor het podium
17.00  uur    Open dag ten einde

 
24-07-2016  

Open dag Heracles Almelo druk bezocht.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (129 foto's)...

 
28-07-2016  

Heracles verspilt de kansen in Europees debuut

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft in het Europees debuut tegen Fc Arouca, de nummer vijf van de Portugese competitie, verzuimd dik afstand te nemen. De dorpsclub van het gelijknamige stadje was naar Almelo gekomen voor een gelijkspel en dat kreeg het dan ook in de negentigste minuut toen Gegé zijn voorzet beroerd zag worden door linkerverdediger Robin Gosens waardoor de bal in het doel van Bram Castro verdween. Paul Gladon zag zijn treffer kort na rust als eerste Europese treffer van Heracles de boeken ingaan.  (1-1)

Vooraf aan de wedstrijd spiegelde trainer John Stegeman zijn kansen aan de wedstrijd AJAX – PAOK Saloniki maar de Portugezen lieten zelfs helemaal geen aanvallende aspiraties zien. Het was Heracles dat dat uit de startblokken schoot en al in de eerste minuut op 1-0 had moeten staan toen Zomer de bal diep gaf en Jaroslav Navratil zijn directe tegenstander Gegé verschalkte, oog in oog kwam met doelman Bracali maar verzuimde binnen te tikken. Zijn lob ging over het doel.
Heracles had het balbezit en creëerde kansen. Man of the match Pelupessy testte Bracali van afstand maar de Braziliaanse keeper tikte de bal uit de kruising. Bij Fc Arouca hadden Zequinha en Artur last van ‘vallende ziektes’ maar de Griekse scheidsrechter Kalogeropoulos negeerde het toneelspel en sprak Coulho flink toe toen deze Gladon aan de zijlijn onderuit schoffelde. Heracles had het betere van het spel maar vergat te scoren. Navratil schoot na een half uurtje in het zijnet nadat Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns het voorbereidende werk hadden gedaan. Te Wierik ging diep met de bal en bediende Bruns die Navratil bereikte waarna de pass op Gladon volgde. Zijn schot ging echter via een verdediger nipt over het doel van Bracali. Het waren de kansen voor Heracles in de eerste helft om afstand te nemen en daar stelden de Portugezen maar een kansje tegenover die door Ramon Zomer om zeep werd gebracht.

Na de hervatting in de tweede helft eenzelfde beeld waarin ook nieuweling Brandley Kuwas beter in zijn spel kwam. De eerste kans voor Heracles was via een volley van Gladon maar doelman Bracali hield zijn team op de been, net zoals in de eerste helft. Aan de zijkant negeerde de uiterst gespannen trainer Vidigal voortdurend gebarend het belijnde coach-vak waar de vierde official zijn handen vol aan had. Na acht minuten dan toch de verdiende voorsprong voor Heracles. Via Zomer en Pelupessy werd Navratil bereikt die de bal op maat gaf op Gladon. De Hoofddorper verzaakte niet en gaf Bracali het nakijken (1-0). Het publiek ging in het bijna volle Polman Stadion op de banken. Heracles bleef het betere van het spel houden en kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen. Kuwas verschalkte bijna Bracali met een inzet bij de eerste paal maar met kunst en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen. Ook Gladon en opnieuw Kuwas kregen nog kansen maar Bracali hield zijn team in de race. In het laatste kwartier een voorzichtiger voetballend Heracles. Kennelijk hinkend op twee gedachten. De Portugezen trokken wat meer naar voren zonder dat dit leidde tot uitgespeelde kansen. Het kreeg wel het geluk aan haar zijde in de laatste minuut van de reguliere tijd. Rechterverdediger Gegé zette voor, Gosens toucheerde de bal licht, spits Gonzàlez ontnam doelman castro het zicht en tot schrik van alles wat Heracles een warm hart toedraagt, verdween de bal in het doel. De blessuretijd was tekort om alsnog een verdiende overwinning op de nieuwe scoreborden te zetten. maar niet te kort om trainer Vidigal op de valreep nog naar de tribune te verwijzen vanwege het veelvuldig verlaten van het coach-vak.

Heracles moet donderdag 5 augustus dus vol aan de bak in Arouca. Gelet op de thuiswedstrijd zijn er kansen maar liet Arouca wel het achterste van de tong zien?
Trainer Vidigal betoogde in zijn commentaar dat zijn team toch wel aanpassingsproblemen had met het kunstgras en ook erg zenuwachtig was. Volgen Vidigal zal zijn voornamelijk uit Brazilianen bestaande team in de thuiswedstrijd stukken beter presteren. Zijn verwijzing naar de tribune verweet hij aan spanning en passie. Ook dankte Vidigal de Almelose club voor  de fijne ontvangst en de goede organisatie.
Trainer John Stegeman was teleurgesteld over het resultaat; ‘Ik baal wel. Zeker de manier waarop we het hebben weggegeven. We hadden minstens met 3 à 4-0 moeten winnen. We hebben echter deze ervaring eerder opgedaan en ben er van overtuigd dat we ook in Portugal kunnen winnen.’
Stegeman noemde de wedstrijd desgevraagd toch een Europese ervaring. ‘De sfeer, de organisatie rondom, de tegenstander die anders voetbalt’, waren zijn opmerkingen. Heracles zal in de return vol aan de bak moeten om de volgende ronde te bereiken. 

Heracles Almelo - Arouca 1-1
(0-0)
1-0 Gladon (53), 1-1 Gegé (90+1)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Scheidsrechter: Kalogeropoulos
(Gri)
Geel: Basto, Nuninho, Nuno Coelho
Bijzonderheid: Trainer Vidigal (Arouca) naar tribune gestuurd (90+5)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik (Pröpper/74), Zomer, Gosens; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Kuwas, Gladon, Navratil (Darri/82).
Fc Arouca: Bracali; Gegé, Jubal, Basto, Nelsinho; Goiano (Santos/55), Nuno Coelho, Artur (Nuninho/50); Mateus, González, Zequinha (Crivellaro/88).

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina