Sportberichten


Plaatsing  
 
09-07-2016  

Robert Vos mist weer net de auto…


Robert Vos met Carat opnieuw tweede en net weer geen auto.
 

GEESTEREN – En weer greep Robert Vos naast de eerste prijs en zag hij een Engelse ruiter met de auto als hoofdprijs wegrijden. Joe Whitaker maakte hem vrijdag de overwinning afhandig in de slotfase van de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente, een dag later griste diens landgenoot William Funnell hem de sleutels uit handen bij de tweede plaatsingsronde voor de hoofdrubriek van zondag.  Vos bleef aldus voor de tweede keer steken op de tweede plek met zijn razendsnelle en veel verdienende veertienjarige donkerbruine ruin Carat (v. Cardento x Krevad).

Toch was Robert Vos allerminst sikkeneurig, nadat hij zich bij de prijsuitreiking voor de tweede opeenvolgende dag naast de winnaar van de hoofdrubriek had opgesteld. "Jammer van die auto’s”, vond de Wierdenaar, "maar over Carat ben ik heel tevreden hoor. Die doet altijd goed zijn best."

In de hoofdrubriek zadelt Robert Vos echter de negenjarige donkerbruine hengst Don Gretzky (v. Corlensky G x Donnerhall. "Die heb ik nu een kleine drie maand en het lijkt heel goed. Hij moet er nog wat in groeien, maar ik heb hoge verwachtingen van hem."

Behalve Vos reden nog drie Nederlandse combinaties een foutloze ronde. Kevin Beerse completeerde met Camelot de top tien, Julian Kraay werd twaalfde met Wings en Sabrina van Rijswijk zestiende met Horner de Muze.

In totaal 22 Nederlanders gaan zondag van start in het zestig koppen tellende deelnemersveld in de Grote Prijs van Twente.

< Robert Vos met Carat - Foto: Equnews.nl

Archief
Terug naar vorige pagina