Sportberichten


Plaatsing  
 
08-07-2016  

Joe Whitaker troeft Robert Vos af op CSI Twente

Eerste kwalificatie voor Grote Prijs 2016

De Brit Joe Whitaker met Lola V, de Wierdenaar Robert Vos met Carat en de Amerikaan Lucas Porter met de Zangersheide gefokte merrie B Once Z tijdens de ereronde.

CSI Twente duurt nog t/m zondag.
 

GEESTEREN – De Brit Joe Whitaker had vrijdag op het Erve Maathuis het laatste woord in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente. De telg uit de roemruchte Engelse ruiterdynastie was met zijn elfjarige bruine merrie Lola V (v  Locarno 62) Robert Vos met zijn zestienjarige donkerbruine Carat (v. Cardento x Krevad) met een marge van 0,19 seconde te snel af en griste daarmee de eerste te winnen auto nipt van de Wierdenaar af. De Amerikaan Lucas Porter legde met B Once Z beslag op de derde plek.

Sander Geerink zette met de elfjarige vosruin Robinson (v Rubert R x Mermus R) meteen de toon met een foutloze en snelle rit In 33,35 seconde. Maar nadat onder anderen Gert-Jan Bruggink met de tienjarige schimmelruin Connelly (v. Calvados Z x Jalisco B) met twaalf strafpunten een vergeefse poging had gedaan hem van de troon te stoten, lukte dat Lucas Porter als eerste wel. De jonge Amerkaanse pupil van Jeroen Dubbeldam scheerde 0,22 seconde sneller over de door parcoursbouwer Henk-Jan Drabbe opgestelde hindernissen (33,13).

Robert Vos nam vervolgens de leiding over met zijn razend rappe Carat waarmee de concurrentie altijd rekening moet houden als het op snelheid aankomt. Hij dook bijna een halve seconde onder de chrono van Lucas Porter: 32,65. Maar ook Vos ging dus niet met zege aan de haal, omdat Joe Whitaker hem alsnog overschaduwde.
Geerink werd tenslotte vierde, Jelmer Hoekstra zevende met Arakorn, Roelof Bril negende met Arlando, Remco Been twaalfde met Holland van den Bisschop, Kevin Jochems dertiende met Zanzibar en Gert-Jan Bruggink vijftiende

De barrage van de hoofdrubriek van vrijdag op het Erve Maathuis telde vijftien deelnemers, De eerste 25 geklasseerden van de eerste kwalificatiewedstrijd zijn al zeker van een plek in de Grote Prijs van Twente op zondag.  Voor Nederland reden behalve de zeven ruiters uit de extra rondgang ook Chantal Regter (21) en Glenn Knoester (22) zich daar al vast bij. 

Uitslag 1e kwalificatie GP Twente 2016
Zie: http://results.scgvisual.com/2016/geesteren/r33.html  
Voor overige startlijsten en uitslagen, zie http://results.scgvisual.com/2016/geesteren
Meer nieuws via de bron: HippischTwente.nl

 

Archief
Terug naar vorige pagina