15-07-2016

Heracles verliest van Preussen Münster

BILLERBECK (D) Na monsterzeges tegen een Almelose amateurselectie en de Almelose clubs ON en PH, heeft Heracles Almelo een eerste nederlaag te pakken in de voorbereiding op de competitie 2016/2017 en Europees voetbal.
In het trainingskamp in het Duitse Billerbeck verloren de Almeloërs van Preussen Münster met 3-1.
Lang waren de Heraclieden het betere team en dat resulteerde in een voorsprong van 0-1 na een kleine twintig minuten toen Thomas Bruns een vrije trap binnenschoot. Meerdere kansen om de voorsprong werden om zeep geholpen door gebrek aan goede afronding en dat gaf de Münsteranen vleugels. De gelijkmaker kwam na een overtreding van Bruns in het strafschopgebied. Bisschof liet zich de kans vanaf de stip niet ontnemen en ook doelman Castro kon het tij niet keren (1-1).
Op slag van rust werd het in een scrimmage 2-1 voor de Münsteranen nadat Weissenfels niet werd teruggefloten voor buitenspel.  Coach Stegeman bracht na rust Van Ooijen voor Bruns, Kuwas voor Navratil, Van Mieghem voor Darri, Pröpper voor Zomer, Hoogma voor Pelupessy en Agbaljan voor Bel Hassani maar ook dat mocht niet baten om de nederlaag te ontlopen. Al vroeg in de tweede helft waren de Duitsers namelijk al op 3-1 gekomen door een snelle uitbraak via Grimaldi.

De Heraclieden waren kennelijk meer met de gedachten bij de loting voor Europees voetbal. Uit de koker kwam vrijdag namelijk het Portugese FC Arouca, nummer vijf in de Portugese competitie van het afgelopen seizoen.
Op donderdag 28 juli speelt Heracles eerst thuis en de return is op donderdag 4 augustus. Voor de uitwedstrijd zijn maximaal 1000 tickets beschikbaar.