Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2010  

Kunstgrassysteem Heracles uitstekend

  ALMELO - Tijdens de jaarlijkse keuring van het kunstgrassysteem van Heracles Almelo in het Polman Stadion in Almelo is namens de FIFA vastgesteld dat dit systeem na twee jaar intensief gebruik en professioneel onderhoud nog steeds in uitstekende staat en conditie is. Het onafhankelijke keuringsinstituut Sports Labs Ltd uit Schotland, dat de keuring voor de FIFA verrichtte, is ook dit jaar onder de indruk van de staat van het veld en de onderliggende constructie. Tevens bleek dat de kunstgrasvezels zeer goed bestand zijn tegen slijtage. Het veld kreeg wederom de FIFA 2 Star beoordeling, de hoogste waardering in betaald voetbal. Heracles Almelo speelt thuiswedstrijden op dit zogeheten ‘Two Dimension Pro´ kunstgrassysteem, dat in de zomer van 2008 is aangelegd in het Polman Stadion. Ook traint de club meerdere keren per week op dit veld in het stadion. De reacties van de spelers zijn onverminderd positief, mede omdat zijzelf danwel vroegere teamgenoten aan het systeemontwerp een bijdrage hebben kunnen leveren op grond van ervaringen, wensen en verwachtingen
Lees verder...

 
04-07-2010  

Heracles oefent en wint twee keer


Everton mocht na rust opdraven en scoorde drie keer / foto: Freek Buitenweg
 

DEN HAM/ALMELO – Na de oefenwedstrijd van vrijdagavond in en tegen Den Ham met 10-0 te hebben gewonnen, speelde de Almelose eredivisionist zaterdagmiddag tegen een selectie van Almelose amateurspelers op de ‘heilige grond’ van ‘moederclub’ AVC Heracles.
Met redelijke belangstelling op de aloude houten historische Engelse tribune speelden de profs de amateurs van de mat.
De amateurs zorgden nog wel voor een verrassing door in de vijfendertigste minuut de leiding te nemen. De naar SVZW vertrekkende topscorer Perik van PH zette de tweede keus van Heracles op een achterstand, maar nadat in de tweede helft de ‘toppers’ van de Heraclieden het veld opkwamen was het snel gedaan met de amateurselectie. Armenteros tekende voor de 1-1, waarna Everton met een hattrick de eindstand op het scorebord zette.

Opstelling Heracles eerste helft: Hengelman, Schuurman, Te Wierik, Reekers, Jallo, Pech, Nieuwboer, Rienstra, Houtkoop, Plet en Almubaraki.
Opstelling Heracles tweede helft: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Vejinovic, Overtoom, Douglas, Armenteros en Everton.
Scoreverloop: 35. Perik 1-0, 72. Armenteros 1-1, 74. Everton 1-2, 87. Everton 1-3, 89. Everton 1-4.

Kijk voor sfeerfoto's onder ShowNieuws

Fotoreportage (6 foto's)...

 
08-07-2010  

AZ-speler Rienstra valt in de smaak bij Heracles

 

BILLERBECK (D) – De 20-jarige middenvelder Ben Rienstra van AZ Alkmaar maakt een goede indruk tijdens de voetbalstage van Heracles Almelo in het Duitse Billerbeck. Hij speelde ook al mee tijdens de oefenwedstrijd tegen de Almelose amateurselectie en legde daar de basis om mee te mogen op stage.
Naar verluidt gaat de technische staf van Heracles binnenkort met hem en AZ aan tafel om te bezien of er een overeenkomst bewerkstelligd kan worden. Rienstra komt oorspronkelijk uit de opleiding van Ajax.

< foto website Heracles Almelo

 
08-07-2010  

Gebroeders Dijks slaan meteen toe op CSI Twente

 

GEESTEREN - De broers Nuri en Demi Dijks sloegen donderdagochtend meteen toe tijdens het CSI Twente. Het tweetal beheerste de eerste rubriek over 1,30 meter direct op tijd om de CSI Twente Prijs in de lichte tour, het CSI2. Nuri triomfeerde met de elfjarige schimmelhengst Armani (v. Darco x Animo) in een tijd van 64,66 seconde, Demi eindigde in 65,52 seconde met Vogue als tweede. Met een derde plaats op Undiamo (65,95) en een vierde voor Dominique Roelofsen met Kompromis werd het regionale succes compleet.

Meer hippisch CSI Twente nieuws op
HippischTwente.nl

 
09-07-2010  

Rasmus Bengtsson naar FC Twente

 

ENSCHEDE - FC Twente heeft haar selectie uitgebreid met Rasmuss Bengtsson. De 24-jarige verdediger speelde afgelopen seizoen voor Hertha BSC. Bengtsson tekent in Enschede een contract voor drie seizoenen met de optie voor nog een seizoen. Hij doorliep vrijdag succesvol de medische keuring. Bengtsson doorliep de jeugdopleiding van Malmö FF en werd in 2006 uitgeleend aan Trelleborgs FF. Met deze club, waarvoor hij 70 wedstrijden speelde en elf keer scoorde, promoveerde hij naar de hoogste klasse. In augustus 2009 maakte de verdediger de overstap naar Hertha BSC. Voor de Duitse club kwam hij zes keer in actie. Door de degradatie van Hertha BSC was Bengtsson transfervrij. Bengtsson kwam dertien keer in actie voor Jong Zweden, waarmee hij deelnam aan het EK 2009, en speelde een interland voor het Zweeds nationale team.

 
09-07-2010  

Heracles wint ‘oefenpotje´ van Vfl Osnabrück

 

BILLERBECK (D) - Heracles Almelo won vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen Vfl Osnabruck met 2-1. De selectie van trainer Peter Bosz speelde een goede wedstrijd tegen Osnabrück in het trainingskamp van de Heraclieden in het Duitse Billerbeck.

Heracles nam de leiding in de zevende minuut door een fraaie volley van Marko Vejinovic. In de 70e minuut viel het tweede doelpunt in het duel toen Adler voor Osnabrück de stand weer gelijk zette. Nieuwkomer Glynor Plet (Telstar) kopte echter tien minuten voor tijd Heracles naar de overwinning uit een fraaie voorzet van Xander Houtkoop (Heerenveen/Emmen).
Het volgende oefenduel van de Almeloërs is dinsdagavond om 19.00 uur op het terrein van Rijssen Vooruit waar het tegen het Turkse Istanbullspor aantreedt.

< Glynor Plet maakte de winnende treffer. Foto: Jan Bril

 
10-07-2010  

Gert-Jan Bruggink een, twee en drie tijdens CSI


Gert-Jan Bruggink tijdens het CSI Twente
foto: HippischTwente.nl
 

GEESTEREN – Donderdag klonk de nationale hymne voor Nuri Dijks maar vrijdag was het Gert-Jan Bruggink (De Lutte) die dat voor zich opeiste in de eerste kwalificatie van de Golden League om de Grote Prijs. In een internationaal startveld van 74 deelnemers leken Tukkers de eerste drie plaatsen voor zich op te eisen. Het was Gert-Jan Bruggink die de winnaar van 2005 in de GP Jürgen Stenfert van de eerste plaats verdrong en met Andrea foutloos een supertijd van 68,79 seconden op de tijdklok zette. Wat al zijn volgers ook probeerden, niemand kwam aan die tijd hoewel Willem Greve (Diepenheim) met Perpetua goed op weg leek maar uiteindelijk een krappe seconde langzamer eindigde en tussentijds als tweede stond genoteerd. Willem Greve was er echter dik tevreden mee want Perpetua deed het fantastisch reageerde hij na afloop.
Greve werd echter toch nog van de tweede stek verdreven door de Amerikaanse amazone Lauren Hough die er nog enkele tienden afknabbelde en zich met Casadora in 69,24 seconden op de tweede plaats nestelde.
Voor Gert-Jan Bruggink kon de dag niet meer stuk. ‘Het ging super vandaag. Met een eerste, tweede en derde plaats in drie rubrieken kan mijn dag niet meer stuk.’ Voor zijn vriendin Pia Louise Aufrecht was het geluk vandaag niet weggelegd, want terwijl Gert-Jan Bruggink aandachtig langs de kant stond te kijken, leek haar een foutloze rit niet te ontgaan, totdat op de allerlaatste hindernis een balk uit de lepels viel. Annet Willems (Wierden) eindigde met Nirvana foutloos op een twaalfde stek.
Voor Ben Schröder (Tubbergen) was de kwalificatie ook succesvol want als 24e zat hij nog net bij de eerste vijfentwintig voor de kwalificatie. Met BMC Unaniem bleef hij nog net foutloos binnen de toegestane tijd van 84 seconden. Broer Gerco had het geluk niet aan zijn zijde met EC Seattle en eindigde met een pechfoutje evenals Jeroen Dubbeldam met BMC van Grunsven Simon. 

Kijk
hier voor alle uitslagen en voor meer nieuws op HippischTwente.nl 

 
10-07-2010  

Ivan Tutukin sterkste in Triathlon Holten

 

HOLTEN - Ivan Tutukin heeft de 26ste triathlon van Holten op zijn naam geschreven. De Russische atleet was de snelste na 1,5 kilomter zwemmen, 40 kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. Tutukin kwam in 1.54,21 minuten binnen in Holten. De Rus hield landgenoot Yulian Malyshev nipt achter zich, 1.54,23. De Portugees João Pereira eiste het brons op in 1.54,24. Beste Nederlander in Holten werd Martijn Dekker. De triatleet uit Geleen werd 33ste in 1.57,36. Luc van Es viel uit bij het fietsen. Bij de dames schreef Erin Densham de triathlon van Holten op haar naam. De Australische won met een tijd 2.01.27. De Italiaanse Anna Maria Mazzetti werd tweede met een achterstand van 37 seconden op de winnares. De derde plaats was voor Radka Vodickova uit Tsjechië, zij was 1.36 minuut langzamer dan Densham. Tijdens de strijd in Holten werd ook de Nederlandse titel vergeven. Die ging naar Maaike Caelers, de 19-jarige triatlete werd vierde in de wedstrijd en was daardoor de snelste Nederlandse.

< Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (22 foto's)...

 
10-07-2010  

'Dance de Pirouette' op CSI Twente

 

GEESTEREN – De ‘Aussie’ Chris Chugg zorgt bij een overwinning altijd voor wat extra plezier. Met zijn paard Vivant zegevierde hij in de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van Twente op zondagmiddag. Over een parcours van 1.55 meter hoog bleef hij foutloos een fractie sneller dan de nummer twee Mathijs van Asten met Credence Z. De Mexicaan Jaime Guerra volgde met het Belgische fokproduct ‘Warch Me v/h Grootveldhof op ruim een seconde.
Van de Tukkers werd Gerco Schöder met EC Seattle foutloos als tiende geklasseerd en Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings met één fout als vijftiende. Ook de Wierdense Annet Willems met Nirvana liet een balkje vallen en eindigde als zestiende. 

Fotoreportage Clemens Brughuis

Fotoreportage (35 foto's)...

 
11-07-2010  

Anne-Liza Makkinga mooiste overwinning bij CSI

 

GEESTEREN - Met haar prachtige overwinning in de Grote Prijs van de Silver Tour tijdens het CSI Twente boekte Anne-Liza Makkinga zaterdag naar eigen zeggen de mooiste zege uit haar carriere tot nu toe. Met de 16-jarige Boeve's Montreux zette de jeugdige Ommense een zo snelle tijd op de klokken, dat zelfs de turbo van Tobias onder het zadel van Nuri Dijks daar niet tegen op kon. Met een verschil van 0,45 seconde mocht Makkinga de bloemen en het overwinningslint in ontvangst nemen na een zinderende finale.
Anne-Liza Makkinga kon haar geluk niet op. "Dit is echt fantastisch", glunderde ze. "Onlangs in Hoofddorp reed Mischa Everse me nog van de eerste plaats af in de Grote Prijs, nu win ik hem wel, geweldig gewoon." Nuri Dijks kon heel goed leven met de tweede plaats. "We hebben hier prima dagen beleefd, ik ben heel tevreden."
Achter het duo Makkinga-Dijks legde Ruben Romp met Verdi beslag op de derde plaats. Marleen Bruggink met Shannon (zesde) en Jeanette Corbeek met Emporia Armani (achtste) behoorden bij de negen deelnemers in de barrage, maar maakten daarin een springfout. In het basisparcours was Steven Veldhuis met Why Not (twaalfde), Demi Dijks met I Belong to You (veertiende), Hendrik Jan Schuttert met Cerona Z (zestiende), Mareille Schröder met Virginia (zeventiende) en Remco Been met Volvo's Union (negentiende) hetzelfde overkomen.

< Anne-Liza Makkinga met Boeve's Montreux wint De Telegraaf Prijs
Uitslag en voor meer CSI-nieuws kijk op HippischTwente.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-07-2010  

James Paterson-Robinson wint GP Twente (upd)


Fotoreportage: Clemens Brughuis
  GEESTEREN - De Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy is zondag op het Erve Maathuis gewonnen door de Australiër James Paterson-Robinson met zijn hengst Niack de L´Abbaye. Paterson die rijdt voor stal Poels in het Limburgse Swalmem reed foutloos naar een tijd van 54,63 seconde. Natale Chiaudani uit Italië werd met Snai Gratina tweede op 0,58 seconde. Als derde eindigde Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi (55,38). Jeroen Dubbeldam (Weerselo) werd met BMC van Grunsven Simon vijfde.
Lees verder...

Fotoreportage (42 foto's)...

 
12-07-2010  

Noodweer vertraagd perspresentatie Heracles

 

ALMELO – Pluvius zorgde vanmiddag voor een forse vertraging bij de ‘fotoshoot’ van Heracles Almelo. Tijdens de persconferentie lieten voorzitter Jan Smit, trainer Peter Bosz en algemeen directeur Nico-Jan Hoogma weten hoe zij de competitie willen ingaan. Financieel gezien staat de club er goed voor en kan de begroting zelfs licht worden opgetrokken tot net boven de 9 miljoen euro. Vooral de verkoop van spits Bas Dost aan Heerenveen bracht enige pecunia in kas en ook het vertrek van doelman Pieckenhagen bracht ruimte in de begroting van de club die ambities heeft een nieuw stadion te bouwen met een capaciteit van dik 15.000 toeschouwers. Het uiteindelijke doel een verdere verhoging van het budget om een ‘zekere’ middenmoter in de eredivisie te worden. Heracles hoopt medio volgend seizoen te kunnen verhuizen naar een nieuw stadion met wederom kunstgras.
Na het succes van een zesde plaats in de afgelopen competitie heeft de club de sportieve ambities niet omhoog gesteld. Doel is zo snel mogelijk veilig spelen en dan pas bezien op welke plaats men op de ranglijst kan eindigen. De club wil dus feitelijk de stunt van vorig jaar herhalen maar spreekt dat niet hardop uit. De club is nog op zoek naar aanvulling van de selectie naar dertig spelers en moet nog zeven openstaande plaatsen invullen. Tot nu toe hield men de 'knip' dicht en haalde Houtkoop en Plet transfervrij.
Vanwege het noodweer, werd de ‘fotoshoot’ anderhalf uur uitgesteld waarna nog een training volgde.

< Jan Bril trotseerde het noodweer en maakte de foto's

Fotoreportage (20 foto's)...

 
12-07-2010  

Elias Pech stopt met voetbalcarrière

 

ALMELO – De Duitser Elias Pech heeft Heracles Almelo verzocht zijn contract met onmiddellijke ingang te beëindigen, omdat hij zich niet langer gelukkig voelt met het spelen van betaald voetbal. Hij gaat zo snel mogelijk zijn militaire dienstplicht vervullen en geeft vervolgens voorkeur aan een maatschappelijke carrière buiten voetbal. Heracles Almelo heeft ingestemd met zijn verzoek en de speler maakt derhalve vanaf heden geen deel meer uit van de selectie. Heracles Almelo stelt zich ten doel de selectie zo spoedig mogelijk op het gewenste peil van 30 spelers te brengen.
Elias Pech maakte na een stageperiode in de zomer van 2009 de overstap van Hertha BSC naar Almelo. De 21 jarige middenvelder kende weinig geluk in het Polman Stadion. Door een langdurige enkelblessure was hij bijna het hele vorige seizoen geveld. Elias Pech speelde een aantal wedstrijden in Jong Heracles Almelo maar speelde nooit een officieel duel in de hoofdmacht.

 
14-07-2010  

Heracles wint van Istanbulspor in Rijssen

 

RIJSSEN - Heracles Almelo toog voor een oefenwedstrijd tegen Istanbulspor naar Rijssen waar het nagenoeg de eerste helft aantrad met de jonge talenten omdat trainer Peter Bosz de beloften wel eens wat langer aan het werk wilde zien. Desondanks wisten de Almeloërs te winnen met 3-2 door doelpunten van Peter Reekers, Marko Vejinovic en nieuweling Glynor Plet.
In de 23e minuut tikte Peter Reekers een hoekschop van Anmar Almubaraki binnen en zette daarmee Istanbulspor op achterstand. Een kleine tien minuten later vergrootte de net voor Mark-Jan Fledderus in het veld gekomen Marko Vejinovic de voorsprong naar 2-0 na een fout in de defensie van de Turkse tegenstander.
Doelman Dennis Telgenkamp hield zijn doel schoon door o.a. een goede redding op een schot van Iskender Alin.
Vijf minuten na rust liet Glynor Plet zien een echte spits te zijn door goed van zijn tegenstander weg te draaien en van twintig meter de bal in de kruising te jagen waarmee de stand 3-0 werd.
Istanbulspor kon dat niet op zich laten zitten en werd feller waardoor Reekers een kwartier voor tijd na een onschuldige botsing met een scheurtje in zijn wenkbrauw het veld moest verlaten. Trainer Bosz had zijn wissels al verbruikt woordoor de Almeloërs met tien man verder moesten. Dat leidde nog bijna tot een gelijkspel maar het bleef door doelpunten van Mahmut Tekdemir en Ibrahim Yilmaz 3-2 zij het dat geluk een beetje meespeelde toen Ibrahim Akdag kort voor het tweede doelpunt van Istanbulspor op de kruising knalde.

Heracles Almelo - Istanbul BB Spor 3-2 (2-0)
23.Peter Reekers 1-0, 32.Marko Vejinovic 2-0, 50.Glynor Plet 3-0, 81.Mahmut Tekdemir 3-1, 89.Ibrahim Yilmaz 3-2.
Gele kaarten: Resit Schuurman en Abdulkadir Kayali.
Opstelling: Dennis Telgenkamp (46.Nick Hengelman), Resit Schuurman, Peter Reekers, Olivier ter Horst, Gaby Jallo, Ben Rienstra, Mark-Jan Fledderus (30.Marko Vejinovic/64.Willie Overtoom), Erwin Nieuwboer (46.Mike te Wierik), Anmar Almubaraki (46.Everton Ramos da Silva), Glynor Plet en Xander Houtkoop (64.Darl Douglas).

Fotoreportage (24 foto's)...

 
15-07-2010  

Bestuur sv Rietvogels heft club op

 

ALMELO – Aan het rijke verleden van sv Rietvogels komt een eind. De bijna 83-jarige vereniging heft zichzelf op, dat werd de leden maandagavond verteld in een bijzondere ledenvergadering en donderdagavond via een gezamenlijk ‘statement’ met de vv DVO’71 wereldkundig gemaakt.
Voorzitter Rene Konter heeft de leden van Rietvogels opgeroepen om allen lid te worden van DVO’71 zodat de resterende teams van Rietvogels in dezelfde samenstelling verder kunnen bij DVO’71, dat de overstap wil maken naar het sportpark De Riet. Voorzitter Rene Konter en andere kaderleden treden toe tot het bestuur van DVO’71.
De gemeente Almelo drong al jaren aan op een fusie of samenwerking omdat Het Maatveld op termijn als sportaccommodatie wordt opgeheven vanwege een bezuinigingstaak. Hoe de overgang van de eigendommen van Rietvogels zoals clubgebouw, kleedkamers en tribune zal worden geregeld is nu gesprek van onderwerp met de gemeente. Ook de eigendommen van DVO’71 op Het Maatveld worden daarbij betrokken.
Voorzitter Konter, die begin december 2009 werd benoemd om de club weer omhoog te stuwen, kondigde begin januari nog een 3-jarenplan aan om de club weer gezond te maken. Rietvogels nam echter eind februari haar eerste elftal uit de competitie en veel leden liepen het laatste halfjaar al weg bij de club. De club had nu nog zo'n 265 leden en DVO'71 heeft 160 leden. 
Beide besturen hopen dat de KNVB toestemming geeft dat de Rietvogels-elftallen nog onder dezelfde naam en clubkleuren aan de bijna startende competitie kunnen deelnemen op zowel de zondag als zaterdag. 

Hoor het verslag van Radio Almelo
Lees TC Tubantia en de reacties
Ledenbrief en 'statement' website sv Rietvogels
Lees het Almelo's Weekblad

 
16-07-2010  

Ben Rienstra (AZ) naar Heracles Almelo

 

ALMELO – De twintigjarige AZ-speler Ben Rienstra heeft zijn stage bij Heracles Almelo goed benut om zich in de kijker te spelen. De Almelose eredivisionist bood Rienstra een ée’njarige verbintenis aan met een optie op een tweede jaar.
Rienstra genoot zijn voetbalopleiding in de Ajaxschool voordat hij naar AZ ging. De Alkmaarse club moet echter ‘inkrimpen’ door het omvallen van sponsor DSB waardoor Rienstra om niet mocht vertrekken.
“Ben is een talentvolle middenvelder die zich in de afgelopen weken prima heeft gepresenteerd. Bij ons krijgt hij de kans zich door te ontwikkelen”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma.

< foto: Jan Bril

 
16-07-2010  

Benoeming ereleden Luctor et Emergo


v.l.n.r. Jan Louwrink, voorzitter Ernst Soer en Jan Velthuis
 

ALMELO - Tijdens de druk bezochte algemene ledenvergadering van voetbalvereniging Luctor et Emergo zijn Jan Louwrink en Jan Velthuis benoemd tot erelid. Beide heren hebben hun sporen voor de club meer dan verdiend.
Jan Louwrink is al lid vanaf 1 augustus 1955 en heeft binnen de club meerdere functies bekleed. Zo was hij tot 2 maal toe voorzitter en is thans nog actief als penningmeester van de beheerscommissie.
Jan Velthuis is lid vanaf 1 juni 1964 en is al 41 jaar secretaris. Daarnaast verzorgt hij samen met zijn vrouw al jaren de kaartverkoop van de thuiswedstrijden.
Beide heren werden tot hun grote verrassing zondag 11 juli in het zonnetje gezet in het bijzijn van hun familie en kregen terecht een staande ovatie van de aanwezige leden.
In een tijd dat het steeds lastiger is om vrijwilligers te werven zijn dit de mensen met een gouden randje, waarop een club kan blijven bouwen!
De kracht van Luctor et Emergo blijft dan ook al die vrijwilligers die al jaren hun beste beentje voor de club zetten en daar is Luctor erg trots op!

 
17-07-2010  

Heracles Almelo gemakkelijk langs Hibernian

 

TUBBERGEN - Heracles Almelo boekte vrijdag in Tubbergen een gemakkelijke zege op het Schotse Hibernian. Het initiatief lag al direct bij de Almeloërs en al na vijf minuten zette Everton de Heraclieden uit een rebound alert op voorsprong. Heracles bleef de controle uitoefenen en vlak voor de thee vergrootte het de voorsprong doordat Quansah uit een hoekschop vrij kon inkoppen.
Na de theepauze probeerde Hibernian de bakens wel te verzetten maar verdedigend stond het bij de Heraclieden als een huis. In de 68e minuut raakte de bal uit een corner van Overtoom in de kluts. Quansah was opnieuw alert en kon de bal tegen de touwen werken, waardoor de 3-0 op het scorebord kon worden aangetekend.
Heracles nam daarna wat gas terug waardoor Hibernian in de slotfase nog voor enige spannende momenten zorgde. Stokes schoot rakelings langs het doel van de Heraclieden en even later laveerde Stokes handig door de defensie van Heracles maar doelman Pasveer hield de hoek klein en dreef Stokes naar de achterlijn waardoor de kans teloor ging. 

Heracles Almelo - Hibernian 3-0 (2-0)
5.Everton Ramos da Silva 1-0, 45.Kwame Quansah 2-0, 68.Kwame Quansah 3-0.
Opstelling: Remko Pasveer, Tim Breukers (74.Mike te Wierik), Birger Maertens, Antoine van der Linden, Mark Looms (81.Gaby Jallo), Kwame Quansah (81.Ben Rienstra), Marko Vejinovic, Willie Overtoom, Darl Douglas, Glynor Plet (46.Xander Houtkoop) en Everton Ramos da Silva.

De fotoreportage is van Clemens Brughuis

Fotoreportage (25 foto's)...

 
17-07-2010  

EK Team Brons: Brugman en Schuttert


Hendrik-Jan Schuttert
 

HARAS DE JARDY (F) – De Nederlandse Young Riders met in hun midden Stephanie Brugman (Hengelo) en Hendrik Jan Schuttert (Ommen) hebben op de Europese Kampioenschappen brons uit de strijd gesleept tijdens de landenwedstrijd. De springruiters deden dit op de terreinen van Haras de Jardy, nabij Parijs. Bondscoach Sven Harmsen (Lonneker) was blij. ‘Ik ben een tevreden mens, ze hebben gestreden voor wat ze waard zijn.’

Het Nederlandse team begon sterk aan de wedstrijd, waarbij de hindernissen tot 1m50 werden opgetrokken. Met een springfout van Rabo Talent Hendrik Jan Schuttert en Up To Date, een tijdfout van Stephanie Brugman met Qwinto en een prachtige nulronde van Nederlands kampioen Ruben Romp (Riel) op Cobos stond Oranje na de eerste ronde op de eerste plaats, gedeeld met Duitsland. Jody van Gerwen (Limbricht) en Tantalus zorgden voor het streepresultaat, maar de Limburgse amazone nam sportief wraak in de tweede manche. Daar kwam ze met een springfout – al op hindernis vier, een steilsprong met een waterbakje eronder – door de finish. Na de acht strafpunten van startruiter Schuttert was dat een welkom resultaat. Brugman scoorde nu zes strafpunten, waardoor Romp de podiumplaats moest veilig stellen. Concurrent Duitsland was met drie foutloze ronden inmiddels buiten bereik en ook de sterk teruggekomen Zweden bleven buiten bereik. Romp herhaalde zijn prestatie uit de eerste manche. Heel koel stuurde hij Cobos zonder problemen rond en stelde het brons veilig. Zweden won zilver en het goud ging naar Duitsland.
bron: KNHS

 
18-07-2010  

EK springen: Teamzilver voor Sjaak Sleiderink


Archieffoto: Sjaak Sleiderink (Denekamp) – BMC Laksha de Breve, reed twee keer een nulritje maar hoefde de barrage niet meer te rijden omdat Duitsland onbereikbaar was geworden. Het werd dus teamzilvertijdens het EK na het goud in 2009.
  HARAS DE JARDY (F) – Na de bronzen teammedaille voor de Young Riders won Nederland op stoeterij Haras de Jardy, nabij Parijs, zilver met het juniorenteam (14 – 18 jaar). Dat ging niet zonder slag of stoot. Pas in de spannende barrage lieten de Duitse springruiters Nederland achter zich.
Zowel Duitsland als Nederland hield – na twee manches over het pittige 1m40-parcours – het scorebord op 0. Een barrage moest uitsluitsel geven wie naast de bronzen Belgen plaats mochten nemen op het hoogste podium. Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) met Royal Dream opende foutloos en snel, waarmee hij Nederland in evenwicht hield met de als eerste gestarte Duitsers. De tweede Duitse combinatie bleef eveneens foutloos. Dennis´ zus Stefanie (Nijkerkerveen) maakte met Wapper een springfout, waarna Josch Loden met de KWPN-gefokte Robbedoes voor onze Oosterburen de derde nul liet noteren. De druk lag bij Jesper Romp (Riel). Met routinier Van Schijndel´s Kris moest hij niet alleen foutloos rijden, hij mocht er geen ‘buitenritje´ van maken. Drie springfouten maakten een eind aan de droom van Oranje de Europese titel te behouden. Duitsland was onbereikbaar geworden. Rabo Talent Sjaak Sleiderink (Denekamp), die als laatste moest starten, hoefde met BMC Laksha de Breve niet meer te rijden.
Lees verder...

 
18-07-2010  

Duizenden bij Open Dag Heracles Almelo

 

ALMELO – Duizenden bezoekers telde de Open Dag van Heracles Almelo in en om het Polman Stadion. Voorzitter Jan Smit heeft een oog voor historie en gebruikte Griekse strijdwagens om de spelers en het technisch team o.l.v. trainer Peter Bosz te presenteren.
Op deze pagina de spelerspresentatie en onder Shownieuws volgt later op de dag het randprogramma. 

< Alexander en Freek maakten de fotoreportage

Fotoreportage (65 foto's)...

 
21-07-2010  

Schröder Masterclass tijdens paardendagen

 

TUBBERGEN – Tijdens de Tubbergse Paardendagen van 8 t/m 12 augustus komen bij de Schröder Masterclass weer grote namen aan de start. Voor dit showspringen hebben zich al ingeschreven de winnaar van vorig jaar Gert-Jan Bruggink, de Nederlands Kampioen van 2009, Jeroen Dubbeldam, Tom Brinkman, Marleen Bruggink, Mareille Schröder en de initiatiefnemers de gebroeders Ben, Wim en Gerco Schröder. De Schröder Masterclass wordt op dinsdag 10 augustus in hartje Tubbergen verreden.De wedstrijd begint om 19.00 uur. Behalve een goed gevulde prijzenpot valt er ook een scooter te winnen. De Masterclass wordt afgesloten met het traditionele ruiterbal in en rondom 't Oale Roadhoes
Op zondag 25 juli houden de Koetsenkeerls hun traditionele Tubbergse Eschrit met tal van nostalgische koetsen.
Meer info op: http://www.tubbergsepaardendagen.nl/activiteiten.asp  

< Gert-Jan Bruggink won in 2009. foto: Clemens Brughuis

 

 
23-07-2010  

Heracles en FC Twente financieel gezond

 

ZEIST - De licentiecommissie van de KNVB heeft de financiële situatie van de 36 clubs in het profvoetbal gecontroleerd en de clubs in drie categorieën ingedeeld. De Twentse clubs Heracles Almelo en FC Twente hebben de financiële zaken goed voor elkaar en zijn daarom samen met vier andere ingedeeld in categorie 3.
Ajax werd teruggezet naar categorie 2 en elf clubs zitten in categorie 1 wat betekent dat er ernstige financiële problemen zijn en verscherpt toezicht aan de orde is. Indien clubs de financiële regels overtreden, kan de licentiecommissie besluiten tot maatregelen als boete, puntenaftrek en tenslotte intrekking van de licentie.

 
23-07-2010  

Heracles Almelo oefent extra tegen Ankaragücü (upd)

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft een laatste oefenduel aan het programma toegevoegd. Het team van trainer Peter Bosz speelt op zaterdag 31 juli, aanvang 19.30 uur, in het eigen Polman Stadion tegen Ankaragücü. Het team uit Ankara komt uit in de hoogste afdeling van Turkije en eindigde afgelopen seizoen op een elfde plaats onder leiding van de ex-bondscoach van Frankrijk Roger Lemerre. Zijn contract werd echter niet verlengd.
Ankaragücü, dat dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert, beschikt over een aantal gerenommeerde internationals, zoals Robert Vittek (4 WK goals, Slowakije) en Marek Sapara (Slowakije), Geremi (Kameroen) en Michal Zewlakow (Polen). Daarnaast behoort een fors aantal Turkse (jeugd)internationals tot de selectie. De club deelt haar stadion (capaciteit ruim 19.000 toeschouwers) met stadgenoot en rivaal Genclerbirligi. Ankaragücü speelde vijf keer de Turkse Bekerfinale (winst in 1972 en 1981).
SeizoenClubCardhouders en FanCardhouders (deze groep FanCardhouders moet een kaart afhalen bij de receptie van het Polman Stadion, dit kan vanaf maandag 13.30 uur tot en met vrijdag) hebben gratis toegang tot deze laatste oefenwedstrijd voor de competitie, overige belangstellenden kunnen vanaf maandag 26 juli 13.30 uur een kaart kopen bij de receptie van het Polman Stadion. Deze tickets kosten € 5,-. Dus zaterdag 31 juli, aanvang 19.30 uur: Heracles Almelo – Ankaragücü.

Update:
Door afzegging van Ankaragücü zal de tegenstander Almere City FC zijn. Daarnaast zijn er geen gratis kaarten meer af te halen bij het stadion, en kunnen toegangskaarten voor deze wedstrijd worden gekocht voor € 5,- bij de kassa van het Polman Stadion, vanaf 18:00 uur.

 
24-07-2010  

Heracles wint oefenpotje tegen RBC

 

BORNERBROEK – Op het terrein van rksv Bornerbroek speelde Heracles Almelo vrijdagavond een oefenpotje tegen RBC. Al kort na het begin kon Armenteros de Heraclieden op voorsprong zetten, maar zijn schot ging over het doel. Everton was even later wel succesvol om de voorsprong op het scorebord te laten aantekenen. De Almeloërs dicteerden het spel maar verdere doelpunten lieten op zich wachten. Na een half uur maakte Maertens een overtreding tegen De Graaff waardoor van der Sloot de Roosendalers weer langszij bracht. Nog voor de rust stelde Heracles orde op zaken toen Armenteros uit een verre ingooi van Looms doel trof. Kort na rust stelde Heracles de overwinning zeker na een overtreding tegen de voor Armenteros gewisselde Plet en Overtoom vanaf de stip de 3-1 eindstand liet aantekenen.

Kijk naar de foto's van Harrie Broeze

Heracles Almelo – RBC Roosendaal 3-1
(2-1)
6.Everton Ramos da Silva 1-0, 29.Marcel van der Sloot 1-1, 44.Samuel Armenteros 2-1, 51.Willie Overtoom 3-1.
Opstelling: Remko Pasveer, Mike te Wierik (75.Mark-Jan Fledderus), Birger Maertens, Antoine van der Linden, Mark Looms, Kwame Quansah, Marko Vejinovic, Willie Overtoom, Darl Douglas, Samuel Armenteros (46.Glynor Plet) en Everton Ramos da Silva

 
27-07-2010  

Heracles Almelo brengt bod uit op Chadli

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft bij AGOVV een bod uitgebracht op aanvaller Nacer Chadli van AGOVV. Chadli stond al eerder in de belangstelling van de Almeloërs, maar door het bod wordt de belangstelling nu concreet.
De aanvaller speelde drie seizoenen voor de Apeldoorners en maakte in 90 duels 28 doelpunten. Heracles voert ook salarisgesprekken met de jeugdinternational van België en onderhandelt nog met AGOVV over de transferprijs.

 
28-07-2010  

Heracles II speelt gelijk in Den Bosch

 

DEN BOSCH – Heracles Almelo – zonder vaste basisspelers – speelde gisteravond gelijk tegen FC Den Bosch. De Bossche eerstedivisionist had lange tijd het beste van het spel maar kwam amper tot scoringsmogelijkheden. Nieuwkomer Plet en Nieuwkoop waren weliswaar dichtbij een doelpunt maar wisten dat niet te verzilveren. Doelman Telgenkamp hield met enkele goede reddingen in de slotfase de nul vast zodat de oefenwedstrijd eindigde zoals die begon.
De competitie begint voor Heracles Almelo volgende week met een wedstrijd tegen Willem II maar de Almeloërs spelen zaterdag a.s. eerst nog een oefenwedstrijd tegen het Turkse Ankaragücü.

 
30-07-2010  

Heracles Almelo oefent tegen Almere City FC

 

ALMELO - Heracles Almelo speelt zaterdagavond haar laatste oefenwedstrijd tegen Almere City FC, dat tot vorig jaar onder de naam FC Omniworld in de Jupiler League uitkwam. De ploeg uit Almere speelt ter vervanging van het Turkse Ankaragücü, dat heeft afgezegd en eerder terug zal keren naar Turkije.

Het duel wordt gespeeld in het Polman Stadion en begint om 19:30 uur.

 
30-07-2010  

Freestyle trainingsdemonstratie NK Jetski Almelo

 

ALMELO - In het Overijssels Kanaal t.h.v. Bolletje zijn de jetskiers begonnen met hun training voor het NK Jetski dat zaterdag op de laatste dag van de Almelose Havendagen wordt gehouden van 11.00 uur tot 18.00 uur. AlmeloNieuws.nl was vrijdagavond bij de training en de Freestyle demonstratie.

< Kijk naar de spectaculaire foto’s van Alexander Kamp en
Clemens Brughuis
 

Fotoreportage (39 foto's)...

 
30-07-2010  

Twente kaapt Heracles Chadli voor de neus weg

 

ENSCHEDE - FC Twente heeft vrijdag haar selectie uitgebreid met Nacer Chadli de trefzekere spits van AGOVV Apeldoorn. Ook Heracles onderhandelde met Chadli maar kon financieel niet op tegen het bod van de Enschedese club.
FC Twente sloot eveneens een contract af met de van AA Gent afkomstige verdediger Roberto Rosales. De Venezuelaanse international volgt daarmee de gang die trainer Michel Preud´homme eveneens maakte.
 

 
31-07-2010  

Fotoverslag NK Jetskiën

 

ALMELO – Op de laatste dag van de Almelose Havendagen werd er op het Overijsselse kanaal de vierde ronde in het Nederlands Kampioenschap Jetskiën gehouden. Na de laatste wedstrijden in september (Rotterdam en Beesd) zal bekend worden wie zich Nederlands kampioen mag noemen. Meer informatie is na te lezen op jetskichallenge.nl.

Na 3 'verreden' manches is de uitslag, per klasse vermeld:
Junioren: 1e: Dennis van der Steege, 2e: Jessie van de Sloot
Ski-light: 1e: Willem van Orsouw, 2e: Miranda van der Kamp
X2: 1e: Mike Hagens (met overmacht), 2e: Richard van de Brug, 3e: Gerwin van der Kamp
Ski Stock: 1e: Bas Vermeulen, 2e: Thomas Mouwe
Runabout 4-takt: 1e: Remon Hollenga, 2e: Arno Bauw, 3e: Thomas Richter
Ski-open
: 1e: Jurgen Reijnders, 2e: Erwin Plessers, 3e: Debby Keulers
Runabout 2-takt: 1e: Remon Hollenga, 2e: Peter van Leeuwen, 3e: Guy Brands
Freestyle: 1e: Jeffrey Halewijn (ex-aequo), 2e: Ron Emmerink, 3e: Mike Hagens

< De fotoreportage is van Alexander Kamp, Clemens Brughuis en Jan Bril.

Fotoreportage (134 foto's)...

 
31-07-2010  

Heracles Almelo verslaat nipt Almere City FC

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de oefencampagne afgesloten met een 4-3 overwinning tegen Almere City FC. Everton Ramos da Silva, Willie Overtoom, Kwame Quansah en Samuel Armenteros namen de treffers voor hun rekening.
Pas tegen het einde van de eerste helft zette Heracles druk op het doel van de tegenstander en dat resulteerde in een doelpunt van Everton toen hij de bal op aangeven van Armenteros achter doelman Friebel wist te schuiven.
Ruim vijf minuten na rust keek Heracles Almelo opeens tegen een achterstand aan. Van Heulen trof in de 48e minuut doel met een venijnig schot en in de 51e minuut kreeg Pasveer geen vat op een verraderlijke bal van Dekkers waardoor Makoli kon profiteren.
Heracles stelde orde op zaken en stond tien minuten later weer op een veilig lijkende voorsprong. In de 59e minuut werd het bal geopend door een benutte strafschop van Overtoom. Een minuut later kopte Quansah fraai tegendraads in uit een vrije trap van Vejinovic en weer twee minuten later zorgde een attente Armenteros van dichtbij voor de 4-2. In de laatste minuut veerde Almere City nog een keer op toen Rijnink een voorzet van Willemsen met het hoofd wist te verzilveren en de eindstrand op 4-3 zette.

Heracles Almelo - Almere City FC 4-3 (1-0)
45.Everton Ramos da Silva 1-0, 48. Richard van Heulen 1-1, 51.Trini Makoli 1-2, 59. Willie Overtoom 2-2, 60.Kwame Quansah 3-2. 62. Samuel Armenteros 4-2, 90.Donny Rijnink 4-3.


Heracles Almelo: Remko Pasveer, Tim Breukers, Birger Maertens, Antoine van der Linden, Mark Looms, Kwame Quansah, Marko Vejinovic, Willie Overtoom, Darl Douglas, Samuel Armenteros (68.Glynor Plet) en Everton Ramos da Silva

< De fotoreportage van de wedstrijd is van: Kilian van der Zwaag

Fotoreportage (58 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina