Sportberichten


Plaatsing  
 
10-07-2010  

Gert-Jan Bruggink een, twee en drie tijdens CSI


Gert-Jan Bruggink tijdens het CSI Twente
foto: HippischTwente.nl
 

GEESTEREN – Donderdag klonk de nationale hymne voor Nuri Dijks maar vrijdag was het Gert-Jan Bruggink (De Lutte) die dat voor zich opeiste in de eerste kwalificatie van de Golden League om de Grote Prijs. In een internationaal startveld van 74 deelnemers leken Tukkers de eerste drie plaatsen voor zich op te eisen. Het was Gert-Jan Bruggink die de winnaar van 2005 in de GP Jürgen Stenfert van de eerste plaats verdrong en met Andrea foutloos een supertijd van 68,79 seconden op de tijdklok zette. Wat al zijn volgers ook probeerden, niemand kwam aan die tijd hoewel Willem Greve (Diepenheim) met Perpetua goed op weg leek maar uiteindelijk een krappe seconde langzamer eindigde en tussentijds als tweede stond genoteerd. Willem Greve was er echter dik tevreden mee want Perpetua deed het fantastisch reageerde hij na afloop.
Greve werd echter toch nog van de tweede stek verdreven door de Amerikaanse amazone Lauren Hough die er nog enkele tienden afknabbelde en zich met Casadora in 69,24 seconden op de tweede plaats nestelde.
Voor Gert-Jan Bruggink kon de dag niet meer stuk. ‘Het ging super vandaag. Met een eerste, tweede en derde plaats in drie rubrieken kan mijn dag niet meer stuk.’ Voor zijn vriendin Pia Louise Aufrecht was het geluk vandaag niet weggelegd, want terwijl Gert-Jan Bruggink aandachtig langs de kant stond te kijken, leek haar een foutloze rit niet te ontgaan, totdat op de allerlaatste hindernis een balk uit de lepels viel. Annet Willems (Wierden) eindigde met Nirvana foutloos op een twaalfde stek.
Voor Ben Schröder (Tubbergen) was de kwalificatie ook succesvol want als 24e zat hij nog net bij de eerste vijfentwintig voor de kwalificatie. Met BMC Unaniem bleef hij nog net foutloos binnen de toegestane tijd van 84 seconden. Broer Gerco had het geluk niet aan zijn zijde met EC Seattle en eindigde met een pechfoutje evenals Jeroen Dubbeldam met BMC van Grunsven Simon. 

Kijk
hier voor alle uitslagen en voor meer nieuws op HippischTwente.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina