Sportberichten


Plaatsing  
 
11-07-2010  

Anne-Liza Makkinga mooiste overwinning bij CSI

 

GEESTEREN - Met haar prachtige overwinning in de Grote Prijs van de Silver Tour tijdens het CSI Twente boekte Anne-Liza Makkinga zaterdag naar eigen zeggen de mooiste zege uit haar carriere tot nu toe. Met de 16-jarige Boeve's Montreux zette de jeugdige Ommense een zo snelle tijd op de klokken, dat zelfs de turbo van Tobias onder het zadel van Nuri Dijks daar niet tegen op kon. Met een verschil van 0,45 seconde mocht Makkinga de bloemen en het overwinningslint in ontvangst nemen na een zinderende finale.
Anne-Liza Makkinga kon haar geluk niet op. "Dit is echt fantastisch", glunderde ze. "Onlangs in Hoofddorp reed Mischa Everse me nog van de eerste plaats af in de Grote Prijs, nu win ik hem wel, geweldig gewoon." Nuri Dijks kon heel goed leven met de tweede plaats. "We hebben hier prima dagen beleefd, ik ben heel tevreden."
Achter het duo Makkinga-Dijks legde Ruben Romp met Verdi beslag op de derde plaats. Marleen Bruggink met Shannon (zesde) en Jeanette Corbeek met Emporia Armani (achtste) behoorden bij de negen deelnemers in de barrage, maar maakten daarin een springfout. In het basisparcours was Steven Veldhuis met Why Not (twaalfde), Demi Dijks met I Belong to You (veertiende), Hendrik Jan Schuttert met Cerona Z (zestiende), Mareille Schröder met Virginia (zeventiende) en Remco Been met Volvo's Union (negentiende) hetzelfde overkomen.

< Anne-Liza Makkinga met Boeve's Montreux wint De Telegraaf Prijs
Uitslag en voor meer CSI-nieuws kijk op HippischTwente.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina