Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2009  

Van der Linden naar Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo is rond met Antoine van der Linden. De 33-jarige Rotterdammer werd woensdagmiddag op de persdag al gepresenteerd als nieuwe aanwinst. Later meer

 

 
01-07-2009  

Dameskoers geeft glans aan Profronde


Zo eert men bij de Profronde Olympische kampioenen
  ALMELO - De Profronde Almelo gaat haar criterium op vrijdag 28 augustus opwaarderen met een volwaardige dameskoers. Er wordt ingezet op een rennersveld met zeker veertig topsporters.

Op de verlanglijst voor de Menzis Dames Race staan in ieder geval Olympisch kampioen Marianne Vos, Kirsten Wild en Arenda Grimberg. In 2007 stuntte de Profronde Almelo met een officiële etappe van de Holland Ladies Tour in de straten van Almelo. Vorig jaar zorgde de Profronde Almelo voor het eerst voor een damesronde. Het zag er lange tijd naar uit dat de kersverse Olympisch goud winnares Marianne Vos aan de start zou verschijnen, maar die werd voor de neus van de Almelose organisatie weggekaapt voor een Duits criterium. Ook zonder Vos werd de dameskoers een succes: snel, spannend en er kwam veel publiek op af. Dat heeft de organisatie doen besluiten om de damesrace voor dit jaar op te waarderen.
Lees verder...

 
02-07-2009  

Andreas Lasnik op proef bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Andreas Lasnik is vanaf donderdag op proef bij Heracles Almelo. De 25-jarige Oostenrijkse middenvelder speelde afgelopen seizoen in Duitsland bij Alemannia Aachen. Daarvoor voetbalde hij in eigen land bij ASK Köflach, SV Ried en Austria Wien. Met Austria Wien veroverde Lasnik in 2006 de landstitel en won hij in 2005 en 2006 de nationale beker. Bij SV Ried werd hij in het seizoen 2004-2005 uitgeroepen tot 'Bundesliga Young Star de  Saison'.

Lees ook de reactie van een 'voetbalkenner' in Tc Tubantia


 

 
04-07-2009  

Kirsten Wild wint proloog Giro

 

SCARPERIA - Oud- Almelose Kirsten Wild heeft de proloog van de Giro d'Italia voor vrouwen op haar naam geschreven. De tegenwoordig in Zwolle wonende Wild reed de proloog van 3,5 km in een tijd van 3 minuten en 6 seconden (ruim 48 km per uur) en bleef daardoor haar ploeggenote de Olympisch kampioene tijdrijden de Amerikaanse Kristin Armstrong voor die tweede werd. De Deense Linda Villumsen ging als derde over de meet. Wild gaat zaterdag in het roze van start voor de eerste etappe.

 
04-07-2009  

Heracles wint met 5-1 van OZC Ommen

 

OMMEN - Het vijftig jarig bestaan van OZC Ommen was een mooie gelegenheid de Almelose eredivisionist uit te nodigen voor een oefenwedstrijd. Met de Oostenrijker Lasnik in de gelederen konden de Almeloërs niet echt een vuist maken tot Quansah kort voor rust zorgde dat niet met een brilstand de kleedkamer opgezocht diende te worden. Na de pauze voerden Schulmeister (2) en Nieuwboer (2) de score op tot vijf doelpunten. Nick Hekman tekende voor de eervolle tegentreffer.

< Het echte vuurwerk bij deze wedstrijd kwam van de zijde van OZC Ommen

Fotoreportage (31 foto's)...

 
04-07-2009  

Hippisch EK-Goud voor junioren in Hoofddorp

  HOOFDDORP (KNHS) – De Nederlandse junioren hebben goud behaald tijdens het EK Springen in Hoofddorp. Het team bestaande uit Sjaak Sleiderink (Denekamp), Melanie Seiger (Weerselo), Wouter Vos (Apeldoorn) en Jody van Gerwen (Limbricht) klom vrijdag door hun zeer professionele wijze van rijden op van een vierde plaats naar een gedeelde eerste plek met Italië. In de barrage om het goud tegen Italië onderstreepte Oranje zijn bloedvorm waardoor de hoogste trede op het ereschavot zeer verdiend voor Nederland was. Het zilver ging naar Italië en het brons naar Frankrijk.
Lees verder...

 
04-07-2009  

EK 2009 Triathlon Holten van start

 

RIJSSEN/HOLTEN - Een wolkbreuk zorgde vrijdagavond voor een vertraging van 2,5 uur bij de opening van de EK 2009 Thriathlon Holten. aan de EK nemen 36 landen deel. Ook de regerend kampioenen Vanessa Fernandes en Frederic Belaubre staan aan de start. Het complete programma is te vinden op www.ectriathlon2009.eu

 
04-07-2009  

Kaloglu van Vfl Bochum naar Heracles?

 

ALMELO - De website voetbalplus.nl meldt dat Heracles Almelo en Vfl Bochum een akkoord hebben over de Turkse aanvaller Sinan Kaloglu (28). Heracles zou nog wel overeenstemming met de 1.87 meter lange aanvaller moeten bereiken. Konoglu scoorde voor Bochum driemaal in de competitie waarvan tweemaal tegen Bayern München en kwam 18 keer in actie in zijn eerste Bundesligaseizoen. Ook kwam hij één keer in actie voor het nationale Turkse elftal. Voordien speelde hij bij meerdere Turkse verenigingen in de nationale competitie. Via Heracles wordt het bericht nog niet bevestigd, ook Bochum meldt nog niets op de website. 

 
05-07-2009  

Elia van FC Twente naar Hamburger SV

 

ENSCHEDE - Het leek er niet meer van te komen, maar alleen de medische keuring van vandaag kan nog roet in het eten gooien bij de transfer van nationaal-speler Eljero Elia van FC Twente naar Hamburger SV. De 22 jarige buitenspeler tekent een vijfjarige overeenkomst met HSV. Ajax dat ook interesse toonde viste achter het net. De clubleiding van FC Twente maakte het transferbedrag niet bekend.
 

 
05-07-2009  

Spectaculaire autocross in Bornerbroek

 

BORNERBROEK - Vandaag werd op het XL Business Park Twente langs de A35 bij Bornerbroek voor de 26e keer de jaarlijkse autocross gehouden. Diverse lokale coureurs kwamen aan de start in de Brooker klasses, Regio-, Junior- (13-18 jaar), Standaard-, Tourwagen-, Kever-, 1600-sprint- en Combi-klasse. Bekijk de spectaculaire foto's onder 'Fotoreportage.

< Sommige auto's gingen 'kopje onder' in het zand.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
06-07-2009  

De verschrikkelijke vuvuzela in Nederland te koop

 

Of je het geluid van de Zuid Afrikaanse vuvuzela nu omschrijft als het geluid van een gigantische zwerm bijen, of een op hol geslagen misthoorn, feit is dat de wereld kennis gemaakt heeft met het monotone geluid van de vuvuzela tijdens de wedstrijden om de Confederations Cup in Zuid Afrika.
In Nederland wordt het 'ding' al op de markt gebracht en bedrijven kunnen er hun logo op laten drukken als commerciële boodschap.
De FIFA beraamt zich nog op stappen of het 'ding' geweerd kan worden uit de stadions want spelers en trainers hebben aangegeven dat coachen geen zin meer heeft omdat men niet meer kan communiceren. Ook Tv-kijkers belden massaal om te klagen over het monotone geluid en verslaggevers die het live-commentaar moesten verzorgen grepen massaal naar valium om de onwerkbare situatie aan te kunnen.
Nee, dan was de ratel uit vroegere tijden nog een aangenaam geluidsproducerend ding. De vuvuzela werd vroeger gemaakt van de hoorn van de kudu-antilope en men kon er wel 130 decibel geluid mee produceren. Tegenwoordig wordt het 'ding' van plastic gemaakt en zal menig supporter de hoorn willen aanschaffen om zijn idolen aan te moedigen. Of die idolen daar zo blij mee zullen zijn is nog maar de vraag. Ongetwijfeld zal de vraag naar oordopjes ook toenemen of zal de Nederlandse supporter het houden bij hun eigen karakteristieke aanmoedigingen zoals gezang? De tijd zal het leren.

 
06-07-2009  

Antoine van der Linden definitief naar Heracles

 

ALMELO - Antoine van der Linden speelt het komende seizoen voor Heracles Almelo. De 33-jarige centrale verdediger trainde al enige tijd mee in Almelo en hij tekende een verbintenis voor één seizoen. Van der Linden debuteerde in het seizoen 1997-98 namens Sparta Rotterdam in het betaalde voetbal en kwam daarna uit voor Swindon Town (Engeland), Emmen en FC Groningen. De laatste twee seizoenen speelde hij voor het Portugese Maritimo Funchal, waar zijn contract afliep. “Antoine is gehaald voor de positie links centraal achterin”, aldus directeur Nico Jan Hoogma. “Hij is een prima centrale verdediger en brengt veel ervaring mee, een echte aanwinst voor ons.”
 

De Oostenrijker Andreas Lasnik werd door de technische leiding geen contract aangeboden, omdat hij niet de speler bleek te zijn waar Heracles Almelo naar op zoek was. De 25-jarige Oostenrijker speelde het afgelopen seizoen bij Alemannia Aachen.

 
08-07-2009  

NOS blokkeert NK sprint in ijshal Enschede

 

ENSCHEDE - Volgens de NOS is de ijshal in Enschede ongeschikt voor een goede beeldregistratie van de NK-sprint begin januari 2010. De paalconstructie in de bochten maakt een vertrouwde beeldregistratie onmogelijk. Aanpassing van de paalconstructie is een kostbare oplossing die op voorhand niet overwogen wordt, zeker niet op korte termijn. De directie van de ijshal zet nu in op kleinere jeugdtoernooien en de schaatsmarathon om de DSB-cup.

 
09-07-2009  

CSI Twente weer van start op Erve Maathuis

 

GEESTEREN (O) - Nog geen twee weken nadat de Almelose Ruiterdagen zijn afgelopen, komt hippisch Twente weer bijeen op het internationale concours hippique CSI Twente. Vanmorgen om 08:00 uur begonnen de eerste springrubrieken die doorlopen tot en met de finales op zondag.

De foto-reportage geeft een sfeerimpressie weer van het nog rustig ontwakende CSI Twente. Tijdens de finale-dagen zullen de tribunes weer vol bemand zijn.

VIP's kunnen zich met hun eigen auto naar huis laten rijden door studentchauffeurs van SCC-Comfort.

Voor meer informatie over het CSI Twente klik hier.

Fotoreportage (36 foto's)...

 
09-07-2009  

Open Dag Heracles Almelo komende zondag

  ALMELO - De Open Dag van Heracles Almelo vindt dit jaar plaats op zondag 12 juli van 12.00 uur tot 17.00 uur! Iedereen, van jong tot oud, krijgt de gelegenheid om met de spelers en/of trainers op de foto te gaan en handtekeningen te scoren. Natuurlijk kan er ook weer een kijkje worden genomen in het Polman Stadion, onder andere in de fraaie businessclub maar ook in een skybox. Om 16.00 uur wordt de selectie gepresenteerd met de nieuwe aanwinsten en de vertrouwde spelers van vorig seizoen. Ook zal de technische staf worden voorgesteld.
Lees verder...

 
10-07-2009  

CSI Twente gestaakt door stortvloed aan regen

  GEESTEREN (O) - Alle wedstrijden die vandaag worden verreden op het CSI Twente zijn rond 13:00 uur stilgelegd. De reden hiervoor is de 'stortvloed' aan regen die de terreinen op Erve Maathuis onbegaanbaar hebben gemaakt. S'morgens was de provinciale weg van Geesteren naar Vasse al voor doorgaand verkeer afgesloten om de paardentrailers te kunnen stallen, omdat de parkeerweiden voor de zware trucks onbegaanbaar waren geworden. Onder de aanhoudende regen en het extra ongemak voor de ruiters werden de wedstrijden op alle drie springterreinen begonnen, maar Pluvius wist niet van ophouden zodat uiteindelijk alle terreinen blank stonden en de wedstrijden werden noodgedwongen werden gestaakt.
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
10-07-2009  

Heracles Almelo oefent vanavond in eigen huis

 

ALMELO - Net als bij CSI Twente is het speelveld in Beckum - waar Heracles Almelo tegen Chivas Guadalajara zou oefenen - onbespeelbaar. De wedstrijd van vanavond wordt daarom in het eigen Polman Stadion gespeeld.

Aanvangstijd: 19:00 uur

Stadion geopend vanaf 18:00 uur.
- Volwassenen: € 8,00
- Kinderen t/m 15 jaar en 65+'ers: € 4,00

 
11-07-2009  

Regen blijft CSI Twente parten spelen

 

GEESTEREN (OV) – De vele regen blijft het CSI Twente parten spelen. Een regenbui zaterdagochtend maakte dat de wedstrijdleiding ook het al aangepaste programma nogmaals moest wijzigen om het hoofdterrein nog enkele uren te ontzien. Daardoor werd pas om 14.30 uur met het internationale springen op het hoofdterrein begonnen en worden vandaag slechts twee wedstrijden gereden. Op de nieuwe 'all weater' bodem van het bijterrein gaan alle wedstrijden vandaag door.

<< Deelnemers lopen rond op het parcours dat nog niet droog genoeg is om bereden te worden.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
12-07-2009  

Natte maar geslaagde open dag Heracles.

 

ALMELO - De Open Dag van Heracles Almelo was deze natte zondag toch een succes. De echte supporters laten zich niet afschrikken door een beetje regen. Iedereen, van jong tot oud, kreeg ook de gelegenheid om met de spelers en/of trainers op de foto te gaan en handtekeningen te scoren. Natuurlijk kon er ook weer een kijkje worden genomen in het Polman Stadion, onder andere in de fraaie businessclub maar ook in een skybox. Om 16.00 uur werd de selectie gepresenteerd met de nieuwe aanwinsten en de vertrouwde spelers van vorig seizoen. Ook werd de technische staf voorgesteld. aanwinsten werden door een hoogwerker het Polmanstadion binnen getakeld. De open dag was mede door de fraaie sfeeracties van de supporters meer dan geslaagd

Fotoreportage (67 foto's)...

 
12-07-2009  

Eric van der Vleuten wint GP CSI Twente

  GEESTEREN - Onder het toeziende oog van minister-president Jan Peter Balkenende eindigde een min of meer verregend CSI Twente toch nog in een ware apotheose. Sinds het stilleggen op vrijdag werd zaterdag en zondag het programma drastisch aangepast. Het slotstuk de Grote Prijs van Twente telde zelfs deelnemers die hun toppaard nog niet één keer aan de start hadden kunnen brengen.
Zevenenzestig combinaties telde de startlijst en de beste 18 van hen uit de eerste omloop, mochten deelnemen aan de 'winning round'. In de eerste omloop waren al grote namen zoals Franke Sloothaak, Beat Mändli, Nick Skelton, Robert Smith, Laura Kraut, Jos Lansink en Jeroen Dubbeldam afgevallen. Ook de per privé-jet uit Estoril overgevlogen Gerco Schröder miste bijna de 'winning round' door in de eerste omloop drietiende seconde te langzaam te finishen.

< Eric van der Vleuten tijdens zijn 'Winning Round'.
Lees verder...

Fotoreportage (16 foto's)...

 
12-07-2009  

Lansink & Dubbeldam lanceren HippischTwente.nl

 

GEESTEREN - Regerend wereldkampioen Jos Lansink en Jeroen Dubbeldam de Olympisch kampioen van Sydney (2000) bij de springruiters hebben zondag de website www.hippischtwente.nl  in de lucht gebracht. De twee meest succesvolle ruiters, die de Twentse paardensport ooit heeft voortgebracht, lanceerden daarmee het nieuwe hippische platform, dat hopelijk op termijn uitgroeit tot een Twentse community op internet, waar iedereen die iets met paarden en paardensport in de regio te maken heeft informatie vindt en elkaar ontmoet.

< foto: Edith Howard

Lees hier verder.

 
13-07-2009  

Kirsten Wild wint ook slot-etappe Giro Donna

 

GRUMO NEVANO (It) - De tegenwoordig in Zwolle wonende Almelose wielrenster Kirsten Wild won in Grumo Nevano na een etappe van 111 kilometer de sprint van een grote kopgroep en versloeg de Italiaanse Bronzini en de Litouwse Diana Zilute. Wild won ook de proloog van de Italiaanse ronde voor vrouwen. De eindzege van de negendaagse ronde ging naar de Duitse Haüsler.

 
15-07-2009  

Bryan Ruiz kiest voor FC Twente

 

ENSCHEDE – De 23-jarige Costoricaan Bryan Ruiz verkiest FC Twente boven Zenit St. Petersburg. De Russische topclub bood ruim hoger dan de vijf miljoen euro die FC Twente moet betalen aan het Belgische AA Gent maar Ruiz vond het blijkbaar te koud in Rusland en verkoos de Nederlandse competitie. De aanvaller die Eljero Elia moet doen vergeten, moet nog wel medisch worden gekeurd.

< Ruiz, Gonzalez Bryan

 
15-07-2009  

Heracles Almelo wint oefenwedstrijd van RBC

 

BORNERBROEK - Op het grasveld van RKSV Bornerbroek stonden vanavond Heracles Almelo en RBC Roosendaal tegenover elkaar. Niet op het naastliggende kunstgrasveld; beide teams hadden bewust ervoor gekozen om op echt gras te voetballen.
De 'beloften' trainden ook mee; zij maken zich op voor een oefenwedstrijd morgenavond in Glanerbrug.

In de eerste helft had Heracles Almelo moeite met het spel. Er waren kansen over en weer, waarbij Heracles na een half uur wedstrijd meer controle over het spel kreeg en voordurend kansen had op de helft van RBC Roosendaal. In de 39ste minuut leidde een uitbraak van Darl Douglas tot de verdiende 1-0. Hiermee gingen de ploegen ook de kleedkamer in.

Aan het begin van de tweede helft begon RBC sterker en was dankzij een schot van Remacle dichtbij de 1-1. De bal ging op de strafschopstip na een domme overtreding van Maertens op Remacle. Sjaak Polak maakte voor RBC Roosendaal de 1-1 door Martin Pieckenhagen naar de verkeerde kant te sturen. Hierna kon het duel alle kanten op. Mede door het aanvallende werk van Gaby Jallo en Qays Shayesteh werd het weer gevaarlijk voor het doel van RBC; Everton Ramos da Silva maakte via een afstandschot een kwartiertje voor tijd de uiteindelijke 2-1.

Score-verloop
1-0, 39e minuut, Darl Douglas
1-1, 67e minuut, Sjaak Polak (strafschop)
2-1, 78e minuut, Everton Ramos da Silva

Fotoreportage (26 foto's)...

 
17-07-2009  

Sehar Fejzulahi op proef bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Sehar Fejzulahi is de komende dagen op proef bij Heracles Almelo. De 24-jarige zwitser speelt voor FC Vaduz uit Zwitserland en kan op verschillende posities in de aanval uit de voeten. In het verleden speelde hij voor onder meer Winterthur en FC Basel.
 

 
22-07-2009  

Vermoeid Heracles gelijk tegen Veendam

 

BEERZERVELD – Het was niet best wat de Almelose eredivisionist dinsdagavond liet zien in de oefenwedstrijd op het Westerpark in Beerzerveld tegen eerstedivisionist Veendam. Verder dan 1-1 kwam Heracles niet. Overtoom wist pas ver in de tweede helft de achterstand voor de Heraclieden in te lopen. Kansen kwamen er nauwelijks en ook werd er geen druk gezet. Trainer Verbeek gaf na afloop aan dat de spelers vermoeid waren door de trainingsarbeid en het inderdaad de slechtste oefenwedstrijd tot nu toe was. De amper 600 toeschouwers waren het daarmee volkomen eens.

 
25-07-2009  

Vriendschappelijk duel Heracles gestaakt

 

ALMELO - De oefenwedstrijd van Heracles Almelo tegen het Turkse Gizantepspor is na 87 minuten met een 0-0 stand gestaakt.
Nadat in de 81e minuut de vlam in de pan sloeg (rode kaart voor Murat Ceylan die Looms onderuit haalde) werd Mark Looms in de 85e minuut geschept door Ümit Tütünci die eveneens rood kreeg. Na de rode kaart duwde hij de scheidsrechter weg, waarna Gert-Jan Verbeek het genoeg vond en zijn manschappen maande om de kleedkamer op te zoeken.

< Ümit Tütünci ontvangt de rode kaart nadat hij Mark Looms had geschept.

De wedstrijd zelf was redelijk hoewel Heracles in de openingsfase wat fouten maakte maar verder niet veel kansen weg gaf. Zelf wisten de Heracliden ook niet vaak gevaarlijk te worden, zij het dat de Finse international Hakola na een goede actie dichtbij de winnende treffer was. Zijn schot belandde echter op de kruising.

Fotoreportage (31 foto's)...

 
26-07-2009  

Succes Tom Brinkman CH Lattrop

 

LATTROP - Tom Brinkman was vrijdag de meest succesvolle ruiter tijdens het concours hippique van de Sterruiters in Lattrop. De Albergenaar bezette de plaatsen een en drie tijdens het Z-springen. Hij eindigde voorts als tweede in het springen nationaal over 1,40 meter en verdeelde met twee collega’s ook nog eens 800 euro, omdat het drietal erin slaagde de muur van 1,80 meter te bedwingen. Lees hier verder.

 
26-07-2009  

Ere-voorzitter van Stevo, Henk Droste overleden

 

GEESTEREN – Zondagnacht is ere-voorzitter Henk Droste van de sportvereniging Stevo uit Geesteren op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was 35 jaar voorzitter en de gangmaker van het succes van Stevo in de jaren ’90. Onder zijn leiding promoveerde de club uit de put van het amateurvoetbal naar de hoofdklasse en werd in 1994 zelfs nationaal kampioen bij de zondagclubs.  Lees meer op website Stevo.
 

 
27-07-2009  

Gjasula en Armanteros op proef bij Heracles

bron: Heracles Almelo
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft twee nieuwe spelers op proef. Samuel Armanteros en Jürgen Gjasula werken een stage af bij de selectie van trainer Gertjan Verbeek. Samuel Armanteros is een achttienjarige aanvaller afkomstig van SC Heerenveen. De linksbenige Armenteros kwam in het verleden uit voor het nationale elftal van Zweden onder-16 en traint deze hele week mee. Jürgen Gjasula speelt voor FC Basel in de swiss Super league. De 23-jarige middenvelder is vandaag en morgen op proef. Beide spelers zullen dinsdag in actie komen bij de beloften die spelen tegen Kasimpasaspor (19:00 uur). Hieronder een fotoreportage van de proefspelers tijdens de training van maandag.

 
28-07-2009  

Meer geld en uitbreiding stadion FC Twente

bron: rtv-oost
 

ENSCHEDE - De begroting van de FC Twente is voor dit seizoen opgeschroefd naar ruim 32 miljoen euro. Dat heeft voorzitter Munsterman gezegd bij de jaarlijkse perspresentatie van de club. Nog dit seizoen wordt gestart met de uitbreiding van de Grolsch Veste. Het stadion biedt nu plaats aan 24.000 bezoekers. Aan het begin van volgend seizoen is de capaciteit uitgebreid naar 31.000 duizend. Als Nederland samen met België in 2018 het WK voetbal organiseert, volgt een verdere uitbreiding naar 43.000 plaatsen. De sportieve doelstelling is evenals voorgaande jaren het bereiken van Europees voetbal.

 
30-07-2009  

Twente verrast vriend en vijand

 

LISSABON - Het behaalde resultaat van 0-0 in een uitwedstrijd tegen een ploeg als Sporting kan als een prestatie van formaat worden gezien. Sporting verloor namelijk de laatste jaren nog geen punt in haar thuiswedstrijden. Twente dat sterk aan de wedstrijd begon creëerde zelfs kansen maar dat was over na een foutje van Perez die zijn eigen doelman in problemen bracht door slordig balverlies. Boschker kon Postiga alleen nog afstoppen door een overtreding en kon na amper 25 minuten al - samen met Perez - van het veld.
Invaller-doelman Mihaylov zorgde echter voor een ‘flew’ in het team door de penalty te stoppen. De Tukkers deden er een tandje bovenop en vooral de laatste linie bleef scherp met een uitstekende Mihaylov als sluitstuk. Sporting beet zich er op stuk en mag nog blij zijn dat Twente niet met de volle winst naar huis ging. Nkufo mistte namelijk in de blessuretijd de kracht de bal nog in het doel van Sporting te prikken. Dinsdag a.s. is de return in Enschede.

 
30-07-2009  

Veiligheidsconvenant Heracles wordt verlengd

 

ALMELO - Voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo – AZ is de ondertekening van het Convenant betaald voetbal in de gemeente Almelo seizoen 2009 – 2010. Ondertekenaars zijn de Betaald Voetbal Organisatie (BVO) Heracles Almelo, de Gemeente Almelo, de politie Twente, het Openbaar Ministerie (OM) en de supportersverenigingen Hart voor Heracles en BiancoNero. Hiermee bekrachtigen ze opnieuw de goede afspraken over de veiligheidsaanpak bij de wedstrijden van Heracles Almelo. De overeenkomst heeft als uitgangspunt dat het bezoeken van betaald voetbalwedstrijden in de gemeente Almelo aantrekkelijk en veilig moet zijn. Veiligheid en service voor de bezoekers zijn daarbij belangrijke aspecten. Alle convenantpartners hebben belang bij een ordentelijk verloop van de wedstrijden. De convenantpartners komen minstens twee keer per jaar bijeen om de resultaten van het convenant te bespreken.


Convenant

 
31-07-2009  

Gentleman-trainer Bobby Robson overleden

 

LONDEN - Voormalig voetbaltrainer Bobby Robson is vrijdag op 76-jarige leeftijd in zijn woning in County Durham (GB) overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Robson, die onder meer het Engelse elftal en twee keer PSV onder zijn hoede had, was al geruime tijd ziek en leed aan kanker.
Robson speelde tijdens zijn actieve loopbaan als speler 20 keer in het Engelse nationale elftal. Als bondscoach leidde hij de Britten naar de halve finale tijdens het WK 1990 in Italië. In de seizoenen ’90 tot ’92 en het seizoen ’98-’99 was Robson trainer van PSV. Verder was hij trainer bij Ipswich, Barcelona, Sporting Lissabon, Porto en Newcastle United waar hij in 2004 stopte met zijn trainerscarriëre.
Bobby Robson wordt in stilte begraven. Later volgt er een eredienst voor vrienden en bekenden.

< Bobby Robson als trainer bij Newcastle United in 2001

Archief
Terug naar vorige pagina