30-07-2009

Twente verrast vriend en vijand

LISSABON - Het behaalde resultaat van 0-0 in een uitwedstrijd tegen een ploeg als Sporting kan als een prestatie van formaat worden gezien. Sporting verloor namelijk de laatste jaren nog geen punt in haar thuiswedstrijden. Twente dat sterk aan de wedstrijd begon creëerde zelfs kansen maar dat was over na een foutje van Perez die zijn eigen doelman in problemen bracht door slordig balverlies. Boschker kon Postiga alleen nog afstoppen door een overtreding en kon na amper 25 minuten al - samen met Perez - van het veld.
Invaller-doelman Mihaylov zorgde echter voor een ‘flew’ in het team door de penalty te stoppen. De Tukkers deden er een tandje bovenop en vooral de laatste linie bleef scherp met een uitstekende Mihaylov als sluitstuk. Sporting beet zich er op stuk en mag nog blij zijn dat Twente niet met de volle winst naar huis ging. Nkufo mistte namelijk in de blessuretijd de kracht de bal nog in het doel van Sporting te prikken. Dinsdag a.s. is de return in Enschede.