Sportberichten


Plaatsing  
 
06-07-2009  

De verschrikkelijke vuvuzela in Nederland te koop

 

Of je het geluid van de Zuid Afrikaanse vuvuzela nu omschrijft als het geluid van een gigantische zwerm bijen, of een op hol geslagen misthoorn, feit is dat de wereld kennis gemaakt heeft met het monotone geluid van de vuvuzela tijdens de wedstrijden om de Confederations Cup in Zuid Afrika.
In Nederland wordt het 'ding' al op de markt gebracht en bedrijven kunnen er hun logo op laten drukken als commerciële boodschap.
De FIFA beraamt zich nog op stappen of het 'ding' geweerd kan worden uit de stadions want spelers en trainers hebben aangegeven dat coachen geen zin meer heeft omdat men niet meer kan communiceren. Ook Tv-kijkers belden massaal om te klagen over het monotone geluid en verslaggevers die het live-commentaar moesten verzorgen grepen massaal naar valium om de onwerkbare situatie aan te kunnen.
Nee, dan was de ratel uit vroegere tijden nog een aangenaam geluidsproducerend ding. De vuvuzela werd vroeger gemaakt van de hoorn van de kudu-antilope en men kon er wel 130 decibel geluid mee produceren. Tegenwoordig wordt het 'ding' van plastic gemaakt en zal menig supporter de hoorn willen aanschaffen om zijn idolen aan te moedigen. Of die idolen daar zo blij mee zullen zijn is nog maar de vraag. Ongetwijfeld zal de vraag naar oordopjes ook toenemen of zal de Nederlandse supporter het houden bij hun eigen karakteristieke aanmoedigingen zoals gezang? De tijd zal het leren.

Archief
Terug naar vorige pagina