Sportberichten


Plaatsing  
 
04-07-2009  

Hippisch EK-Goud voor junioren in Hoofddorp

 

“Ik ben ongelooflijk trots op mijn ruiters”, laat bondscoach Sven Harmsen weten, die hiermee zijn vijfde teammedaille binnenhaalt. “Deze gouden bij de junioren had ik nog niet, dus die past mooi in de rij erbij. Vanochtend bij het ontbijt hebben we elkaar beloofd om drie nulrondjes te rijden en dat hebben ze gedaan. Donderdag werd er goed gereden, maar werden er nog een paar ruiterfouten gemaakt. Op een EK mag je zelf geen fouten maken, anders loop je achter de feiten aan. Vandaag heeft iedereen super gereden.”

Sjaak Sleiderink, die ook al in Almelo tijdens de ruiterdagen van zich deed spreken, voldeed met Laksha de Breve (v: Paladin des IFS), die in eigendom is van Jeroen Dubbeldam, direct aan de opdracht van de coach en zette met een foutloze ronde de toon van de ochtend. De inwoner uit Denekamp werkt overdag bij Dubbeldam op stal en volgt in de avonduren een ROC-opleiding groothandel. Ook Melanie Seiger, zojuist geslaagd voor haar Havo-diploma, reed eveneens foutloos met haar tienjarige merrie Alexandria (v:Calvados). Wouter Vos stuurde knap rond nadat Angel (v. Parco) even door de knieën ging nadat hij boven de sprong naar het leek even met zijn hoef in het riempje van de martingaal zat.

Aan Jody van Gerwen met Shalon Stanford (v: Marlon) de taak om het af te maken en een laatste nulronde te rijden. De spanning steeg ten top in het Nederlandse kamp, maar de koele Limburgse voldeed zonder blikken of blozen aan haar opdracht. Harmsen: “Jody deed het geweldig. Als het moet gebeuren, is ze er.”Toen ook de laatste Italiaan foutloos bleef, betekende dit een barrage die Nederland overtuigend won.

Opvallend was ook de gedrevenheid waarmee springruiter Jeroen Dubbeldam het team begeleidde. Harmsen:”Ik werk veel samen met Jeroen. We hoeven elkaar maar aan te kijken en weten wat we bedoelen. Jeroen is de rustige bescheiden, factor, net zoals Rob Ehrens dit kan zijn. Menig bondscoach droomt ervan geassisteerd te worden door zo’n persoon.”

Het dreamteam van Harmsen, allen met een leeftijd van 17 jaar, genoot van hun ereronde, ondanks de enorme onweersbui die losbrak op het moment dat ze op het ereschavot stonden. Alle toeschouwers en fotografen vluchtten naar binnen toen de hindernissen omwaaiden en het water rijkelijk uit de hemel kwam, maar het natte pak kon de junioren niet deren en het feest ging nog even door. Harmsen prees de topsportmentaliteit van zijn ruiters. “Ik zie er niet één na elf uur naar bed gaan, maar vanavond hoeven ze niet naar bed, want het feest gaat nog lang door.”

In de individuele finale op zondag strijden de beste 25. Van Nederland zijn hierbij Jody van Gerwen (9e), Sjaak Sleiderink (12e), Melanie Seiger (12e) en de individuele ruiter Maikel van Mierlo (Koningslust, 23e).

Uitslag :

Goud : Nederland, 8 strafpunten (barrage 3 x 0)
Zilver: Italie, 8 strafpunten (barrage 4,0,8)
Brons: Frankrijk, 12 strafpunten
4. Zwitserland 16 strafpunten
4. Groot Brittannie, 16 strafpunten
4.Duitsland, 16 strafpunten

 

Archief
Terug naar vorige pagina