Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2008  

Douglas blijft bij FC Twente

 

De Braziliaan Douglas heeft gekozen voor een langer verblijf bij FC Twente. De twintigjarige verdediger heeft zijn contract in Enschede verlengd tot medio 2012. 'Er waren meer clubs die hem wilden hebben', zegt zaakwaarnemer Raymond van Lierop in De Telegraaf, 'maar wij denken dat een langer verblijf bij FC Twente op dit moment het beste is voor zijn ontwikkeling.'  In zijn eerste seizoen in Nederland kwam Douglas tot twaalf optredens in het eerste elftal van FC Twente. Hij wekte met zijn sterke spel onder meer de interesse van Ajax. Een langer en opgewaardeerd contract houd de Braziliaan echter in Enschede.

 
01-07-2008  

Helmond Sport neemt Höcher over van Heracles

 

Helmond Sport en Marc Höcher zijn een nieuw contract overeen gekomen. De aanvallende middenvelder wordt defiinitief overgenomen van Heracles Almelo. Vorig seizoen was hij op huurbasis actief bij de Brabantse Jupiler League-club. Helmond Sport maakte in mei al bekend dat het langer doorwilde met de geboren Almeloër. Na moeizame onderhandelingen heeft de speler besloten zijn toekomst definitief tot 2011 aan de club te verbinden. Höcher kende vorige jaar met name een sterke tweede seizoenshelft. In totaal speelde hij 37 duels, waarin hij vijf doelpunten liet aantekenen. Ook was hij goed voor tien assists.

 
03-07-2008  

Twente en Schalke akkoord over Engelaar

 

Orlando Engelaar zal FC Twente gaan verlaten voor Schalke 04. Beide clubs hebben een akkoord bereikt over de transfersom van zo'n zeven miljoen euro voor de 28-jarige Nederlands international. Een persoonlijk akkoord met Engelaar had Schalke al en de middenvelder zal op 15 juli een medische keuring ondergaan en een contract tekenen. Bij Schalke zal Engelaar weer gaan trainen onder Fred Rutten, die ook bij FC Twente zijn trainer was. In navolging van Farfan is Engelaar de tweede speler uit de eredivisie die naar Gelsenkirgen trekt. De lange middenvelder hoeft zich pas over twee weken te melden bij Schalke. Hij krijgt eerst nog tijd om op vakantie te gaan.

 
03-07-2008  

Schroder en Hoorn tweede in Aken

 

Springruiter Gerco Schröder uit Tubbergen met zijn paard Eurocommerce Berlin en Angelique Hoorn uit Wanneperveen met haar paard Blaudendraads O'Brien zijn in Aken in de landenwedstrijd tweede geworden. Duitsland won de nationale ruiterequipe voor eigen publiek. De wedstrijd dient als selectie voor de Olympische Spelen in China. Bondscoach Rob Ehrens maakt na het CSI Twente volgende week zijn selectie voor China bekend

 
05-07-2008  

Feyenoord wil Arnautovic

 

Marko Arnautovic staat nadrukkelijk in de belangstelling van Feyenoord. Afgelopen week hebben de Rotterdammers verscheidene pogingen ondernomen om de jonge Oostenrijkse spits los te weken bij FC Twente. De Tukkers willen vooralsnog niet meewerken aan de overgang.

 
08-07-2008  

Heracles naar AZ voor de beker


En we gaan met zijn allen naar Van Gaal
 

De loting van de KNVB beker heeft dinsdag bepaald dat Heracles Almelo uit tegen AZ in de tweede ronde speelt. Deze wedstrijd wordt afgewerkt op 23, 24 of 25 september. In de eerste ronde spelen 48 amateurclubs op 30 en 31 augustus tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde, waarin de betaald voetbalorganisaties instromen. FC Twente speelt in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen eerste divisionist Emmen.

 
09-07-2008  

Heracles maakt werk van Dost

bron:voetbal primeur
 

De kans dat FC Emmen-aanvaller Bas Dost komend seizoen in de eredivisie speelt wordt met de dag groter. Heracles Almelo verhoogde dinsdag het bod op de 19-jarige spits voor de vierde keer, weet RTV Drenthe. De jonge aanvaller heeft nog een contract tot 2010 bij Emmen. De goaltjesdief heeft al laten doorschemeren zo snel mogelijk op het hoogste niveau te willen spelen. Dit weekend heeft ook sc Heerenveen zich officieel gemeld voor de aanvalsleider. Dost speelde het afgelopen seizoen 23 competitieduels voor Emmen. Hij scoorde daarin zes keer.

 
09-07-2008  

Rajkovic naar FC Twente

bron:rtv-oost
 

FC Twente heeft Slobodan Rajkovic voor het komende seizoen gehuurd van de Engelse topclub Chelsea. De Servische verdediger speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij PSV. Daar speelde hij dertien wedstrijden. Rajkovic speelde daarvoor bij OFK Belgrado in zijn geboorteland. De negentienjarige speler die ook in de belangstelling stond van diverse Engelse clubs, is de derde nieuwling van FC Twente in aanloop naar het nieuwe seizoen. Eerder werden al de middenvelders Theo Jansen en Cheik Tioté vastgelegd. FC Twente is op dit moment ook in onderhandeling met PSV-middenvelder Ismaïl Aissati.

 
10-07-2008  

Dubbeldam niet op CSI in actie

bron:rtv-oost
 

Jeroen Dubbeldam komt niet in actie tijdens de Grote Prijs van Twente op het CSI in Geesteren. De ruiter uit Weerselo kan niet beschikken over zijn paard Up en Down die niet fit genoeg is om aan de start te verschijnen. Dubbeldam moet hierdoor vrijwel zeker ook de Olympische Spelen aan zich voorbij laten gaan. De Olympisch Kampioen van 2000 in Sydney wordt dit seizoen door pech achtervolgd. Hij brak eerder dit seizoen zijn been en is daarvan net weer hersteld.

 
11-07-2008  

Gert-Jan Bruggink 'snoept' 8000 euro uit prijzenruif CSI


Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings tijdens de ereronde
 

GEESTEREN - Op de eerste internationale dag van het CSI Twente snoepte Gert-Jan Bruggink toch een behoorlijk geldbedrag uit de 'vette' prijzenruif. Met Paletto won hij de 1.40 m. rubriek dat goed was voor 1000 euro's. Met het andere paard Primeval Wings won hij het 1.50 m. en dat was nog eens 7000 euro. Dit weekend neemt Bruggink afscheid van zijn Joël, die hem vele successen bracht maar nu van de oude dag mag genieten bij stal Bruggink, maar met Primeval Wings lijkt de opvolger klaar te staan.

Voor de Grote Prijs van zondag a.s. worden topruiters als regerend wereldkampioen Jos Lansink, de Duitsers Ludger Beerbaum, Marco Kutscher, Christian Ahlmann en de Engelse broers John en Michael Whitaker speciaal vanuit Lissabon ingevlogen om aan de Grote Prijs te kunnen deelnemen. Per shuttlebus worden ze s'nachts om 01.20 uur vanaf het vliegveld Münster-Osnabrück naar Geesteren gebracht. De Amerikaanse amazones Beezie Madden en Laura Kraut stijgen om 02.10 uur op per KLM-vlucht naar Schiphol om van daaruit snel naar Geesteren te worden gereden. De acht wereldtoppers komen in het Portugese Estoril zaterdag nog eerst aan de start, maar Geesteren wil ze niet missen bij de Grote Prijs op zondag en heeft de vervoerskosten van 20.000 euro er graag voor over om ze toch in Geesteren aan de start te krijgen.   

 
14-07-2008  

Grote Prijs CSI Twente voor Patrice Delaveau

 

Patrice Delaveau heeft met zijn negenjarige Calvaro-merrie Katchina Mail de Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy gewonnen. De 43-jarige Fransman verraste met zijn snelle tweede rit Ludger Beerbaum, die op dat moment nog de troeven in handen had. Derde werd de Italiaan Gianni Govoni, die in 2003 het hoofdnummer op het Erve Maathuis naar zijn hand zette. Het was pas de derde Franse zege in de historie van het evenement. In 1995 triomfeerde Henri Prudent in Geesteren, vijf jaar later deed Thierry Pomel hem dat na. Delaveau was zeer verguld met zijn victorie. ‘Want dit is een prachtig evenement op een heel fijne bodem. Het is mooi om in het rijtje te staan met zoveel illustere namen.’ In jongere jaren boekte de Fransman zijn grootste successen. Zo was hij twee keer Europees kampioen bij de young riders. Individueel won hij de Grote Prijs in onder meer Dublin (1996), Bordeaux en – de finale van de Samsung Tour - in Barcelona (2004) en een wedstrijd voor de Wereldbeker in Bologna in 1996. Met het Franse team was hij goed voor brons bij de wereldkampioenschapen van Aken in 1986 en werd hij vierde bij de Olympische Spelen in zowel Atlanta 1996 als Sydney in 2000. In Hongkong ontbreken de Franse ruiters op het appel. Voor de eerste drie van het klassement stonden drie Volvo's klaar om mee te nemen en voor de eerste Nederlander in het klassement Jur Vrieling die met VDL Emerton vierde werd, was er altijd nog een 'troostprijs' van 10.000 euro.  

Albert Zoer geeft hoop nog niet op
Albert Zoer heeft de hoop om alsnog naar de Olympische Spelen in Hongkong af te reizen nog niet geheel opgegeven. De onfortuinlijke ruiter uit het Drentse Echten, die vorige week dinsdag zijn scheen- en kuitbeen brak tijdens een training, heeft de hulp ingeroepen van de Italiaanse chirug Costa, die er om bekend staat motorcoureurs in recordtijd weer op de been te helpen na botbreuken. Costa zal een dezer dagen de foto’s van de breuken bij Albert Zoer bekijken en dan vaststellen of ook in zijn geval een zeer snel herstelproces mogelijk is. Mede daarom heeft ook bondscoach Rob Ehrens de nominatie van Albert Zoer nog niet definitief doorgestreept. Naast Zoer zijn Gerco Schröder, Vincent Voorn, Angelique Hoorn, Marc Houtzager, Leon Thijssen en Piet Raijmakers nog in beeld voor Hongkong. Ehrens moet komende donderdag een lijstje met vijf namen inleveren bij NOC*NSF. Het gaat om vier leden van de equipe en een reserve.

Jos Lansink blij met vooruitgang Cumano
Jos Lansink toonde zich zondagmorgen na de BMC Prijs uitermate tevreden over Cavalor Cumano, het paard waarmee hij in 2006 wereldkampioen werd. Het was voor de 15-jarige schimmelhengst pas zijn vierde optreden na zijn maandenlange blessure. Lansink reed de Holsteiner op z’n gemakje rond, maar de manier waarop Cumano rondging, was zeer geruststellend.
‘Hij gaf een heel goed gevoel’, beaamde de geboren Rossummer. ‘En dat is het meest positieve van vandaag. Als je dit ervoor terugkrijgt, is het ook geen probleem als je weinig slaap hebt gehad.” Lansink doelde daarmee op zijn nachtelijke vliegreis vanuit het Portugese Estoril, waar hij gisteren in het kader van de Global Champions Tour optrad. ‘Het is te hopen dat Cumano nu geen terugval krijgt, maar tot nu toe lijkt het goed. Hij voelt sterk aan en heeft er plezier in. Van nature heeft hij vermogen genoeg, dus daar hoef ik me geen zorgen om te maken. Ik ben echt blij. Dit kan je soms nog meer vreugde geven dan een overwinning. Ik heb veel aan hem te danken en het zou fantastisch zijn, als we Hongkong zouden halen.’ Misfortuin voorbehouden levert hij 26 juli zowel Spender als Cumano af voor de quarantaine in Aken. ‘Ik heb me met allebei geplaatst voor de Spelen en heb dus keuze. Misschien wacht ik wel tot 3 augustus om te beslissen welke van de twee ik meeneem naar Hongkong. Ten slotte kan een van de twee ook verkouden worden, waardoor het feest niet door kan gaan.’

Steven Veldhuis open Twents kampioen ZZ
Steven Veldhuis mag zich een jaar lang open Twents kampioen in de klasse ZZ noemen. De ruiter uit Haaksbergen triomfeerde op het hoofdterrein van het Erve Maathuis met De Koperen Bol Salima. Hij was in de barrage drie eveneens foutloze concurrenten te snel af. Isabel Heckmann uit Isterberg eindigde met Heops als tweede. Apeldoorner Raymon Koldewijn met Miss Kenwood completeerde het podium, waar Henk Frederiks uit Dronten met Tobias net buiten viel.

 
14-07-2008  

Afscheid van een groots springpaard

 

GEESTEREN - Tijdens het CSI Twente werd afscheid genomen van het succespaard Joël van de Weerselose ruiter Gert-Jan Bruggink. Op de rug van de pittige zeventienjarige Joël 'daverde' Bruggink nog eens langs de stampvolle tribunes en werden hij en Joël door een juichend publiek geëerd voor de prachtige successen die Bruggink met Joël behaalde. Zo nam de combinatie deel aan de Olympische Spelen van Athene waar de Nederlandse equipe net buiten de medailles viel en vierde werd. De succesreeks van Joël begon in 2000 met het zilver tijdens het EK voor Young Riders in het Engelse Hartpury. Een jaar later volgde de Europese titel in Gijon. Won o.a. de Grote Prijzen van Den Bosch en Rotterdam en de Grote Prijs van Europa in Aken (2004).

‘Ik heb Joël van veulen tot toppaard in de sport helemaal meegemaakt. Dan is het logisch dat je een enorme band opbouwt. Ondanks dat we hem meerdere keren heel goed hadden kunnen verkopen, hebben we nooit afscheid van hem willen nemen. Joël is nu op een leeftijd dat het tijd is voor rust. Dat verdient hij voor de prachtige prestaties van de afgelopen jaren."

Zondag tijdens het CSI Twente was dan ook het afscheidmoment voor Joël. In de ceremonie werd ook de vaste 'groom' van Joël, Marie-Jose Vreeswijk betrokken. Ook zij bleek een enorme band met het paard te hebben opgebouwd, want toen Gert-Jan Bruggink te voet zijn Joël de piste uit moest leiden, zorgde de pittige Joël voor enige hilariteit door te weigeren te vertrekken zonder dat 'groom' Marie-Jose met hen meeliep.

 
14-07-2008  

Arnautovic blijft bij FC Twente

bron:rtv-oost
 

Marko Arnautovic blijft bij FC Twente. De Oostenrijkse spits stond in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord, maar heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een verbeterde aanbieding bij Twente. Het nieuwe contract van Arnautovic loopt net als zijn oude verbintenis tot 2011, maar het kent verbeterde voorwaarden. Met het oog op de schorsing van Blaise N'Kufo voor de wedstrijden in de voorronde van de Champions League, bestaat de kans dat de 19-jarige Arnautovic binnenkort zijn debuut maakt in Europa

 
14-07-2008  

Eerste training Heracles Almelo

 

ALMELO - Ook de talentvolle Bas Dost - de nieuwe aanwinst van Heracles Almelo - meldde zich vanmorgen op het appel voor de eerste training in de aanloop naar het nieuwe Ere Divisie-seizoen 2008-2009. De jeugdige spits stond ook in de belangstelling van Heerenveen, maar tekende toch voor 3 seizoenen Heracles Almelo plus een optie voor een vierde jaar. Bas Dost koos voor Heracles Almelo omdat hij trainer Gert Heerkes goed kent uit zijn tijd bij Germanicus.  De ruim 500 bezoekers van de eerste training op het terrein van La Première konden dus gelijk de vaardigheden van de van FC Emmen komende Dost aanschouwen. Sinds zijn debuut in het eerste elftal van FC Emmen scoorde de aanvaller 6 keer.

 
15-07-2008  

Wout Brama niet naar de Olympische Spelen.

 

ZEIST - De Almeloër Wout Brama gaat niet mee met de Oranjeselectie naar de Olympische Spelen. Bondscoach Foppe de Haan heeft de FC Twente speler niet geselecteerd voor de groep van 18 spelers die zal afreizen naar Peking. Ook behoort hij niet tot de vier reservespelers die stand-by voor vertrek moeten blijven mocht een der geselecteerden alsnog geblesseerd raken. Wel dient hij zich tot 24 uur voor de wedstrijd van Oranje tegen Nigeria beschikbaar te houden. 

 
16-07-2008  

'Heracles meldt zich voor Medunjanin'

Bron: elf voetbal
 

Heracles Almelo hoopt de selectie te versterken met Haris Medunjanin. Dat meldt VI deze week. De 23-jarige Bosniër mag ondanks een doorlopend contract vertrekken bij AZ. Medunjanin staat echter ook in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs. Daarom wil hij graag wachten tot eind juli voordat hij een beslissing neemt over zijn toekomst. Bij Heracles moet Medunjanin de nieuwe nummer tien worden. Daarnaast wil de club nog een rechtsbuiten aantrekken en drie spelers voor de breedte.

 
16-07-2008  

Pius Ikedia op proef bij Heracles Almelo

bron:rtv-oost
 

Pius Ikedia komt maandag op proef bij Heracles Almelo. De 28-jarige rechterspits kwam het laatst uit voor het Oekraïnse Metallurg Donetsk. Eerder speelde Ikedia voor R.K.C. en AZ. Ikedia kwam het voorbije seizoen op huurbasis uit voor het Oekraïense Metalurg Donetsk, maar kwam daar slechts tot drie optredens. Het jaar daarvoor werd hij uitgeleend aan RKC Waalwijk, waarmee hij degradeerde naar de Jupiler League. Nog twee spelers proberen een contract te verdienen bij Heracles Almelo. Dat zijn een 18-jarige Braziliaanse spelverdeler en aanvaller Willy Overtoom. De 22-jarige spits komt van hoofdklasser Hollandia en begon zijn carriere bij AZ. Hollandia eindigde met name dankzij Willie Overtoom als kampioen van de Zondag Hoofdklasse A en als algeheel kampioen van de Zondag Hoofdklasse

 

 
17-07-2008  

Ook Roemeen op proef bij Heracles

 

De Roemeen Daniel Oprita is op dit moment ook op proef bij Heracles Almelo.De ploeg zag diverse spelers vertrekken en stuurde zelf tevens meerdere spelers weg en is druk bezig de groep weer compleet te maken. Daarmee werkt de ploeg van trainer Gert Heerkes met diverse spelers die op stage komen. Na Pius Ikedia en amateur Willie Overtoom is daar nu ook deze Roemeense rechtsbuiten bij gekomen.  De 26-jarige Oprita is einde contract bij Dinamo Boekarest en heeft zes interlands achter zijn naam staan. Hij speelde 6 wedstrijden in de Champions League en diverse wedstrijden in de UEFA cup.

 
18-07-2008  

'Tsjechische middenvelder op stage in Almelo'

bron:Heracles Almelo
 

Lukas Bajer krijgt een kans zich te bewijzen bij Heracles. De middenvelder van Sigma Olomouc heeft de Almelose uitnodiging geaccepteerd. De 23-jarige Bajer is bezig aan zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van Sigma Olomouc. Met 22 wedstrijden in de basis is de linkermiddenvelder meteen uitgegroeid tot een vaste waarde van de nummer elf van Tsjechië.

 
20-07-2008  

Willem Greve wordt tweede in San Patrignano

bron:rtv-oost
 

PAARDENSPORT - Springruiter Willem Greve uit Weerselo is op de tweede dag van het CHIO in het Italiaanse San Patrignano met zijn paard Uceline tweede geworden in een 1.40 meter tweefasenwedstrijd. Marc Houtzager uit Rouveen werd derde. Gerco Schroder uit Tubbergen wist zich met Eurocommerce Baltimore niet te kwalificeren voor de tweede fase. Hij moest genoegen nemen met een gedeelde dertiende plaats.

 
21-07-2008  

Almelose jeugddarter tweemaal teamgoud EK Swansea

bron: TC Tubantia
 

ALMELO/SWANSEA - Het 16-jarige darttalent Boyd Meijer uit Almelo heeft dit weekeinde met het Nederlandse jeugdteam twee gouden medailles behaald op de Europese kampioenschappen in het Britse Swansea.

Het gaat om de hoofdprijzen voor de beste teamprestatie én het overall klassement (team, individueel en koppels). Bij het individuele toernooi eindigde Meijer bij de beste 32, terwijl hij bij de koppels doordrong tot de beste acht. Meijer is in Nederland de nummer drie van de nationale ranking.

 
22-07-2008  

Gluscevic beëindigt carrière

 

Igor Gluscevic heeft besloten zijn actieve voetballoopbaan af te sluiten, meldt het AD. De 34-jarige spits kreeg van Heracles Almelo te horen dat hij niet in aanmerking kwam voor nieuw contract en gaat nu niet meer bij een andere club aan de slag. Gluscevic speelde zeven seizoenen in Nederland voor FC Utrecht, Vitesse en Heracles. In de Eredivisie speelde hij 158 wedstrijden, waarin hij 52 keer scoorde. De Montenegrijn kan bij een buitenlandse club als scout in de voetbalwereld werkzaam blijven.

 
22-07-2008  

FC Twente test Braziliaan

 

FC Twente heeft deze week de Braziliaan Leandro Almeida Borges op proef. De verdediger trainde maandag voor het eerst mee met de selectie van trainer Steve McClaren (foto), en zal dinsdagavond zijn debuut maken voor de club. De 23-jarige Leandro, die ook op het middenveld uit de voeten kan, zal dinsdagavond met de Tukkers meespelen in het oefenduel tegen BV Veendam. Leandro staat momenteel onder contract bij Figueirense, dat uitkomt in de Braziliaanse competitie.

 
23-07-2008  

Oefenwedstrijd FC Twente - Veendam 3-0

 

GEESTEREN - Op het sportpark Peuverweide in Geesteren speelde FC Twente dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen eerste divisionist Veendam ter voorbereiding op de voorronde van de Champions League in augustus. Theo Janssen, Marko Arnautovic en Patrick Gerritsen waren de doelpuntenmakers. 

 
25-07-2008  

Overtoom naar Heracles

 

Willy Overtoom verruilt hoofdklasser Hollandia voor Heracles Almelo. Tenminste, als zakwaarnemer en Heracles het eens kunnen worden. De speler was de afgelopen week al op proef bij de Eredivisionist en kreeg vrijdag te horen dat hij voldoende indruk heeft gemaakt om een contract te krijgen. Dat meldt RTV Noord-Holland. Zijn zaakwaarnemer onderhandelt momenteel over de duur van de overeenkomst. Overtoom zelf vindt het jammer om de hoofdklasser te verlaten, maar kijkt ook uit naar de nieuwe stap in zijn loopbaan. Hollandia feliciteert de speler op de officiele website met zijn transfer. De aanwinst van Heracles speelde overigens eerder in de jeugd van AZ en Telstar.

 
26-07-2008  

Bruggink derde in Spanje

bron:rtv-oost

foto:Agnes Tenwolde
 

Springruiter Gert Jan Bruggink uit Weerselo is vrijdagavond als derde geëindigd in de Grote Prijs Pescanova. In de Spaanse stad Gijon moest Bruggink met het paard Primeval Wings alleen de Ierse Jessica Kuerten en de Francaise Pénélope Leprevost voor laten gaan. Het parcours was zo zwaar, dat slechts twee combinaties zich plaatsten voor de barrage. Bruggink en Wings waren het snelst in het basisparcours. De derde plaats leverde Bruggink 13.500 euro op. In een andere, wat lichtere wedstrijd in Gijon werd Gert Jan Bruggink met het paard Cash Junior eveneens derde. In die rubriek zegevierde de Fransman Michel Hecart.

 
26-07-2008  

Twente verslaat Olympiakos Piraeus

bron:rtv-oost
 

VOETBAL - In de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen heeft FC Twente zaterdagmiddag in Oldenzaal de oefenwedstrijd tegen de regerend Griekse kampioen Olympiakos Piraeus met 2-0 gewonnen. De treffers kwamen van de Belg Stein Huysegems en Oostenrijker Marko Arnautovic de marge. Met name voor rust speelden de Enschedeers goed. De Tukkers kwamen vrijwel het hele bedrijf niet in de problemen. Pikant detail is dat FC Twente in theorie in de voorronde van de Champions Leaque gekoppeld kan worden aan deze opponent. De loting is vrijdag 1 augustus

 
26-07-2008  

Zilver voor pony spring- en dressuurploeg op EK

 

De Nederlands spring en dressurploeg voor pony's hebben zilver veroverd tijdens het EK in het Zwitserse Avenches. Shanice Roozeboom uit Punthorst, Fabienne Roelofsen uit Broekland en de Ommense Frank Schuttert vormen 3 van de 4 combinaties uit Overijssel. De Britten wonnen de landenwedstrijd, Duitsland werd 3e. En daar bleef het niet bij. De Nederlandse dressuurploeg met Danielle Houvast uit Punthorst pakten eveneens zilver. Duitsland werd Europees Kampioen, Denemarken werd 3e.

 
28-07-2008  

FC Twente voorlopig zonder Rajkovic

 

FC Twente moet het voorlopig stellen zonder de nieuwe aanwinst Slobodan Rajkovic. De Servische verdediger gaat naar de Olympische Spelen in Peking. Rajkovic is definitief opgenomen in de olympische selectie en kan sowieso tot 13 augustus niet voor FC Twente uitkomen. Rajkovic mist daardoor het eerste duel in de derde voorronde van de Champions League. Mocht Servië in Peking de groepsfase overleven, dan gaat ook de CL-return aan hem voorbij.

 
28-07-2008  

Dino Toppmüller op proef

bron:Heracles Almelo
 

Heracles Almelo heeft vandaag en morgen de Duitse speler Dino Toppmüller op proef. De 27-jarige spits speelde afgelopen seizoen voor Kickers Offenbach dat uitkomt in de 3de Bundesliga. Dino Toppmüller heeft onder anderen gespeeld voor Eintracht Frankfurt, VFL Bochum en Manchester City. Dino Toppmöller is een zoon van voetbal trainer Klaus Toppmöller. Hij maakte het afgelopen seizoen 5 doelpunten in 20 wedstrijden. Hij kan het niet eens worden met Kickers Offenbach over een nieuw contract. Hij is transfervrij. Ook Dynamo Dresden heeft belangstelling voor de spits.

 
28-07-2008  

Lukas Bajer naar Heracles Almelo

 

Lukas Bajer (23) zal het komende jaar voor Heracles Almelo spelen. De Tsjech wordt voor een seizoen gehuurd van SK Sigma Olomouc. Na de huurperiode heeft Heracles Almelo het eerste recht op koop. “Wanneer we de koopoptie lichten dan hebben we daarna een contract met Lukas voor een jaar met een optie voor nog een jaar”, legt Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma uit. “Hij is gehaald voor de rechterkant. Lukas is zeer getalenteerd, technisch goed, snel, beweeglijk en op meerdere posities inzetbaar.” De speler zelf is verguld met de overgang naar Almelo. “Ik ben blij met Heracles Almelo. Ik ben zeer goed opgevangen en de club heeft een goede selectie. Daarnaast vind ik Almelo een mooie stad. Ik wil me graag in de Nederlandse competitie bewijzen om eventueel in de toekomst een stap hogerop te maken. Maar eerst telt Heracles Almelo.”

 
29-07-2008  

Denis Mangafic op proef

bron:Heracles Almelo

Denis Mangafic
 

Denis Mangafic is deze week op proef bij Heracles Almelo. De 18 jarige Duitser is een rechtsback die zijn opleiding genoot bij Eintracht Frankfurt. Algemeen Directeur Nico Jan Hoogma: “We gaan hem deze week eens rustig beoordelen. Denis is een talent, technisch vaardig en bovendien erg snel. Het zou een speler voor de toekomst kunnen zijn.”

 
29-07-2008  

Den Ham - Heracles Almelo 0-7

 

 DEN HAM - Heracles Almelo heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 7-0 gewonnen van Den Ham. De Twentse eredivisionist liet vijf gecontracteerde nieuwelingen opdraven: In de eerste helft speelden Birger Maertens (centraal achterin), Mark Jan Fledderus (middenveld) en Sebastiaan Steur (aanval).
Na de rust stond er een compleet ander elftal binnen de lijnen. Ragnar Klavan was de enige die bleef staan en schoof door naar het middenveld. Nieuweling Willy Overtoom gaf na een handvol seconden zijn visitekaartje door met een prachtige stiftbal de 0-3 te scoren en proefspeler Jhonatan reageerde in de 52e minuut alert. Een minuut later was het de beurt aan Dino Toppmöller. De Duitser knikte een voorzet van Marnix Smit met het hoofd uitstekend binnen. Bas Dost maakte een gedreven indruk en nam het zesde doelpunt voor zijn rekening. Willy Overtoom ga hem de assist in de 65e minuut met een puike voorzet. De lange aanvaller kon bij de tweede paal binnentikken. Een kwartier voor tijd tekende Jhonatan voor zijn tweede treffer van de avond. De Braziliaan bleef deze keer koel vanaf elf meter. Opmerkelijk: vier van de zeven doelpunten werden gescoord (allemaal na rust) door spelers die nog op proef zijn: de Braziliaan Jonathan (2x), de Duitser Dino Topmuller en Willy OvertoomEr waren 2500 toeschouwers op sportpark De Rohorst in Den Ham.
Opstelling Heracles Almelo eerste helft Martin Pieckenhagen, Tim Breukers, Birger Maertens, Ragnar Klavan, Mark Looms, Remon de Vries, Mark-Jan Fledderus, Ricky van den Bergh, Karim Bridji, Everton Ramos de Silva en Sebastiaan Steur.

Opstelling tweede helft: Jørg van den Nieuwenhuyzen, Emmanuel Boakye, John Lubbers, Marnix Smit, Jef Meinderink, Dennis Rosink, Ragnar Klavan, Bas Dost, Willy Overtoom , Dino Toppmöller en Jhonatan

Fotoreportage (26 foto's)...

 
30-07-2008  

Stadion op shirt FC Twente

bron:rtv-oost

foto: FC Twente
 

ENSCHEDE - FC Twente speelt het komend seizoen met een watermerk van het stadion op het shirt. De uitgebreide Grolsch Veste zal aan de voorzijde van het tenue te zien zijn. Thuis zullen de Enschedeërs in het rood spelen. In uitwedstrijden kan dit wit of donkergrijs/zwart zijn. De beide uit-shirts hebben wel rode accenten

 
30-07-2008  

Degradatie en RTV Oost in Jupiler League

Veel aandacht Jupiler-League bij RTV Oost

Ja, we weten het. Dit is het logo van de Belgische Jupiler League.
 

HENGELO - RTV Oost meldt dat het fors gaat uitpakken met TV-beelden over de Jupiler-League. Eyeworks is de productiemaatschappij en RTV Oost zal uit de aangeleverde beelden ruime samenvattingen uitzenden van o.a. Go Ahead Eagles en FC Zwolle en flitsen van de andere wedstrijden. De Jupiler-League beloofd dit seizoen spannend te worden want de KNVB heeft laten weten dat de 'rode lantaarndrager' zal degraderen naar het amateurvoetbal. Wie de wedstrijden voor RTV Oost zal analyseren is nog onbekend. Ook heeft RTV Oost het recht om wedstrijden rechtstreeks uit te zenden. De uitzendingen beginnen op de eerste dag van de competitie zaterdag 9 augustus.

Het slachtoffer van de nieuwe regel wordt in principe geplaatst in de hoofdklasse die regionaal gezien het beste bij de club past. Andersom bestaat de mogelijkheid voor amateurs om aan het einde van het seizoen 2008/09 te promoveren. Daarmee heeft de Algemene Vergadering Amateurvoetbal op 31 mei al ingestemd.

De algemeen amateurkampioen verkrijgt het recht op promotie naar de Jupiler League. Dit recht is overdraagbaar aan één van de andere kampioenen van de hoofdklasse uit het zaterdag- of zondagvoetbal. Voor de promovendus geldt een dispensatieregeling met betrekking tot licentie-eisen. Voor de degradant geldt een (financiële) overgangsregeling.

 
31-07-2008  

Willie Overtoom tekent voor 1 seizoen

 

Vanmiddag tekende Willie Overtoom een contract bij Heracles Almelo De in Kameroen geboren aanvaller tekende bij Heracles een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. Overtoom trainde al een tijdje mee en maakte een goede indruk op trainer Gert Heerkes.De 22-jarige spits speelde het afgelopen seizoen voor de amateurs van Hollandia. Daarvoor kwam hij uit voor Stormvogels/Telstar.

 
31-07-2008  

Geen contract voor Jhonatan

 

Heracles Almelo gaat niet in zee met de Braziliaanse testspeler Jhonatan da Silva Perreira. De 19-jarige aanvaller is nu al anderhalve week op stage in Almelo en scoorde woensdagavond nog in de oefenwedstrijd van de beloften tegen FC Socker Boys uit Chicago. Heracles is  gebonden aan een EU-salaris  van ruim 1.5 ton per jaar.  Daardoor lijkt het er niet op dat deze transfer zal doorgaan. De Duitser Dino Toppmöller is inmiddels weer naar Duitsland teruggekeerd. Over de aanvaller neemt de clubleiding van Heracles Almelo nog een definitieve beslissing. De Tsjech Lukas Bajer maakt vrijdag definitief zijn opwachting bij Heracles Almelo. Hij wordt een jaar gehuurd van Sigma Olomouc. Heracles Almelo is nu nog op zoek naar drie nieuwe spelers. Hoogma sluit niet uit dat er de komende dagen nog meer proefspelers hun opwachting zullen gaan maken.

Archief
Terug naar vorige pagina