Sportberichten


Plaatsing  
 
30-07-2008  

Degradatie en RTV Oost in Jupiler League

Veel aandacht Jupiler-League bij RTV Oost

Ja, we weten het. Dit is het logo van de Belgische Jupiler League.
 

HENGELO - RTV Oost meldt dat het fors gaat uitpakken met TV-beelden over de Jupiler-League. Eyeworks is de productiemaatschappij en RTV Oost zal uit de aangeleverde beelden ruime samenvattingen uitzenden van o.a. Go Ahead Eagles en FC Zwolle en flitsen van de andere wedstrijden. De Jupiler-League beloofd dit seizoen spannend te worden want de KNVB heeft laten weten dat de 'rode lantaarndrager' zal degraderen naar het amateurvoetbal. Wie de wedstrijden voor RTV Oost zal analyseren is nog onbekend. Ook heeft RTV Oost het recht om wedstrijden rechtstreeks uit te zenden. De uitzendingen beginnen op de eerste dag van de competitie zaterdag 9 augustus.

Het slachtoffer van de nieuwe regel wordt in principe geplaatst in de hoofdklasse die regionaal gezien het beste bij de club past. Andersom bestaat de mogelijkheid voor amateurs om aan het einde van het seizoen 2008/09 te promoveren. Daarmee heeft de Algemene Vergadering Amateurvoetbal op 31 mei al ingestemd.

De algemeen amateurkampioen verkrijgt het recht op promotie naar de Jupiler League. Dit recht is overdraagbaar aan één van de andere kampioenen van de hoofdklasse uit het zaterdag- of zondagvoetbal. Voor de promovendus geldt een dispensatieregeling met betrekking tot licentie-eisen. Voor de degradant geldt een (financiële) overgangsregeling.

Archief
Terug naar vorige pagina