Sportberichten


Plaatsing  
 
14-07-2008  

Afscheid van een groots springpaard

 

GEESTEREN - Tijdens het CSI Twente werd afscheid genomen van het succespaard Joël van de Weerselose ruiter Gert-Jan Bruggink. Op de rug van de pittige zeventienjarige Joël 'daverde' Bruggink nog eens langs de stampvolle tribunes en werden hij en Joël door een juichend publiek geëerd voor de prachtige successen die Bruggink met Joël behaalde. Zo nam de combinatie deel aan de Olympische Spelen van Athene waar de Nederlandse equipe net buiten de medailles viel en vierde werd. De succesreeks van Joël begon in 2000 met het zilver tijdens het EK voor Young Riders in het Engelse Hartpury. Een jaar later volgde de Europese titel in Gijon. Won o.a. de Grote Prijzen van Den Bosch en Rotterdam en de Grote Prijs van Europa in Aken (2004).

‘Ik heb Joël van veulen tot toppaard in de sport helemaal meegemaakt. Dan is het logisch dat je een enorme band opbouwt. Ondanks dat we hem meerdere keren heel goed hadden kunnen verkopen, hebben we nooit afscheid van hem willen nemen. Joël is nu op een leeftijd dat het tijd is voor rust. Dat verdient hij voor de prachtige prestaties van de afgelopen jaren."

Zondag tijdens het CSI Twente was dan ook het afscheidmoment voor Joël. In de ceremonie werd ook de vaste 'groom' van Joël, Marie-Jose Vreeswijk betrokken. Ook zij bleek een enorme band met het paard te hebben opgebouwd, want toen Gert-Jan Bruggink te voet zijn Joël de piste uit moest leiden, zorgde de pittige Joël voor enige hilariteit door te weigeren te vertrekken zonder dat 'groom' Marie-Jose met hen meeliep.

Archief
Terug naar vorige pagina