29-07-2008

Den Ham - Heracles Almelo 0-7

DEN HAM - Heracles Almelo heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 7-0 gewonnen van Den Ham. De Twentse eredivisionist liet vijf gecontracteerde nieuwelingen opdraven: In de eerste helft speelden Birger Maertens (centraal achterin), Mark Jan Fledderus (middenveld) en Sebastiaan Steur (aanval).
Na de rust stond er een compleet ander elftal binnen de lijnen. Ragnar Klavan was de enige die bleef staan en schoof door naar het middenveld. Nieuweling Willy Overtoom gaf na een handvol seconden zijn visitekaartje door met een prachtige stiftbal de 0-3 te scoren en proefspeler Jhonatan reageerde in de 52e minuut alert. Een minuut later was het de beurt aan Dino Toppmöller. De Duitser knikte een voorzet van Marnix Smit met het hoofd uitstekend binnen. Bas Dost maakte een gedreven indruk en nam het zesde doelpunt voor zijn rekening. Willy Overtoom ga hem de assist in de 65e minuut met een puike voorzet. De lange aanvaller kon bij de tweede paal binnentikken. Een kwartier voor tijd tekende Jhonatan voor zijn tweede treffer van de avond. De Braziliaan bleef deze keer koel vanaf elf meter. Opmerkelijk: vier van de zeven doelpunten werden gescoord (allemaal na rust) door spelers die nog op proef zijn: de Braziliaan Jonathan (2x), de Duitser Dino Topmuller en Willy OvertoomEr waren 2500 toeschouwers op sportpark De Rohorst in Den Ham.
Opstelling Heracles Almelo eerste helft Martin Pieckenhagen, Tim Breukers, Birger Maertens, Ragnar Klavan, Mark Looms, Remon de Vries, Mark-Jan Fledderus, Ricky van den Bergh, Karim Bridji, Everton Ramos de Silva en Sebastiaan Steur.

Opstelling tweede helft: Jørg van den Nieuwenhuyzen, Emmanuel Boakye, John Lubbers, Marnix Smit, Jef Meinderink, Dennis Rosink, Ragnar Klavan, Bas Dost, Willy Overtoom , Dino Toppmöller en Jhonatan