Sportberichten


Plaatsing  
 
14-07-2008  

Grote Prijs CSI Twente voor Patrice Delaveau

 

Patrice Delaveau heeft met zijn negenjarige Calvaro-merrie Katchina Mail de Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy gewonnen. De 43-jarige Fransman verraste met zijn snelle tweede rit Ludger Beerbaum, die op dat moment nog de troeven in handen had. Derde werd de Italiaan Gianni Govoni, die in 2003 het hoofdnummer op het Erve Maathuis naar zijn hand zette. Het was pas de derde Franse zege in de historie van het evenement. In 1995 triomfeerde Henri Prudent in Geesteren, vijf jaar later deed Thierry Pomel hem dat na. Delaveau was zeer verguld met zijn victorie. ‘Want dit is een prachtig evenement op een heel fijne bodem. Het is mooi om in het rijtje te staan met zoveel illustere namen.’ In jongere jaren boekte de Fransman zijn grootste successen. Zo was hij twee keer Europees kampioen bij de young riders. Individueel won hij de Grote Prijs in onder meer Dublin (1996), Bordeaux en – de finale van de Samsung Tour - in Barcelona (2004) en een wedstrijd voor de Wereldbeker in Bologna in 1996. Met het Franse team was hij goed voor brons bij de wereldkampioenschapen van Aken in 1986 en werd hij vierde bij de Olympische Spelen in zowel Atlanta 1996 als Sydney in 2000. In Hongkong ontbreken de Franse ruiters op het appel. Voor de eerste drie van het klassement stonden drie Volvo's klaar om mee te nemen en voor de eerste Nederlander in het klassement Jur Vrieling die met VDL Emerton vierde werd, was er altijd nog een 'troostprijs' van 10.000 euro.  

Albert Zoer geeft hoop nog niet op
Albert Zoer heeft de hoop om alsnog naar de Olympische Spelen in Hongkong af te reizen nog niet geheel opgegeven. De onfortuinlijke ruiter uit het Drentse Echten, die vorige week dinsdag zijn scheen- en kuitbeen brak tijdens een training, heeft de hulp ingeroepen van de Italiaanse chirug Costa, die er om bekend staat motorcoureurs in recordtijd weer op de been te helpen na botbreuken. Costa zal een dezer dagen de foto’s van de breuken bij Albert Zoer bekijken en dan vaststellen of ook in zijn geval een zeer snel herstelproces mogelijk is. Mede daarom heeft ook bondscoach Rob Ehrens de nominatie van Albert Zoer nog niet definitief doorgestreept. Naast Zoer zijn Gerco Schröder, Vincent Voorn, Angelique Hoorn, Marc Houtzager, Leon Thijssen en Piet Raijmakers nog in beeld voor Hongkong. Ehrens moet komende donderdag een lijstje met vijf namen inleveren bij NOC*NSF. Het gaat om vier leden van de equipe en een reserve.

Jos Lansink blij met vooruitgang Cumano
Jos Lansink toonde zich zondagmorgen na de BMC Prijs uitermate tevreden over Cavalor Cumano, het paard waarmee hij in 2006 wereldkampioen werd. Het was voor de 15-jarige schimmelhengst pas zijn vierde optreden na zijn maandenlange blessure. Lansink reed de Holsteiner op z’n gemakje rond, maar de manier waarop Cumano rondging, was zeer geruststellend.
‘Hij gaf een heel goed gevoel’, beaamde de geboren Rossummer. ‘En dat is het meest positieve van vandaag. Als je dit ervoor terugkrijgt, is het ook geen probleem als je weinig slaap hebt gehad.” Lansink doelde daarmee op zijn nachtelijke vliegreis vanuit het Portugese Estoril, waar hij gisteren in het kader van de Global Champions Tour optrad. ‘Het is te hopen dat Cumano nu geen terugval krijgt, maar tot nu toe lijkt het goed. Hij voelt sterk aan en heeft er plezier in. Van nature heeft hij vermogen genoeg, dus daar hoef ik me geen zorgen om te maken. Ik ben echt blij. Dit kan je soms nog meer vreugde geven dan een overwinning. Ik heb veel aan hem te danken en het zou fantastisch zijn, als we Hongkong zouden halen.’ Misfortuin voorbehouden levert hij 26 juli zowel Spender als Cumano af voor de quarantaine in Aken. ‘Ik heb me met allebei geplaatst voor de Spelen en heb dus keuze. Misschien wacht ik wel tot 3 augustus om te beslissen welke van de twee ik meeneem naar Hongkong. Ten slotte kan een van de twee ook verkouden worden, waardoor het feest niet door kan gaan.’

Steven Veldhuis open Twents kampioen ZZ
Steven Veldhuis mag zich een jaar lang open Twents kampioen in de klasse ZZ noemen. De ruiter uit Haaksbergen triomfeerde op het hoofdterrein van het Erve Maathuis met De Koperen Bol Salima. Hij was in de barrage drie eveneens foutloze concurrenten te snel af. Isabel Heckmann uit Isterberg eindigde met Heops als tweede. Apeldoorner Raymon Koldewijn met Miss Kenwood completeerde het podium, waar Henk Frederiks uit Dronten met Tobias net buiten viel.

Archief
Terug naar vorige pagina