Sportberichten


Plaatsing  
 
17-06-2018  

Anky van Grunsven ziet zoon winnen in Almelo


Yannick Janssen van Grunsven neemt het Kent & Masters zadel in ontvangst uit handen van Heleen Klumper van saddlefitservice.nl
 

ALMELO – In het afsluitende nummer van de ponydagen tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen was de Brabantse jongeling Yannick Janssen van Grunsven de grote winnaar. Onder het goedkeurend oog van moeder Anky reed hij met zijn pony Kodiak van Orchid S het ‘loodzware’ ruim 1300 meter lange derbyparcours met 23 sprongen foutloos rond. Dat deed ook Thymen Vos (Wierden) met Jacodis Aziel zodat de derby met o.a. de ‘Irish Wall’ in het parcours, toch nog een barrage kreeg. In de tweede omloop over het verhoogde en ingekorte parcours koos Yannick er voor om opnieuw zonder springfout te blijven. Dat lukte in een eindtijd van 56,05 sec. 'Ik ging niet voor de tijd', riep hij moeder Anky toe bij het verlaten van het springterrein. 'Goed gedaan jongen', antwoordde Anky die haar zoon een tweede foutloze rit zag maken op dit zware springconcours met meerdere op- en afsprongen. Aan Thymen Vos derhalve de sportieve plicht om sneller rond te gaan en om dan ook nog de balken in de lepels te laten liggen. Vader en internationaal springruiter Robert Vos gaf Thymen nog een tip mee om tijdwinst te boeken tussen twee hindernissen, maar dat werd helaas de inleiding tot een springfout in de dubbelsprong omdat hij met Jacodis Aziel niet helemaal goed uit kwam voor de eerste sprong. Werd deze nog licht getoucheerd, bij de tweede sprong ging het echt mis en viel de balk wel. Daarmee was de zege aan Yannick. Naast een envelop met wat zakgeld leverde dat ook een fraai en duur springzadel op van het Britse Kent & Masters Saddles en beschikbaar gesteld via licentiehouder saddlefitservices.nl van Heleen Klumper.  Voor beiden was er ook een staatsiedeken van de 52e Almelose Ruiterdagen.

Kür
Bij de Kür op Muziek ging de hoogste dressuurprijs van de ponydagen eveneens naar Brabant. De Tilburgse Nikki van de Borne reed haar pony Viva la Bam strak door de diverse overgangen van stap, draf en galop en liet ook in de keerwendingen en slangenvolte zien dat zij Viva goed aan de teugel had staan en ook nog eens passend in de begeleidende muziek. De beide keurmeesters jureerden haar dan ook met een prima gemiddelde score van 70,25 procent. Julia Willemsen van de Heuvelruiters uit het Gelderse Bergharen bleef daar met haar hengstpony Movie Star met een score van 67,94 procent ruim achter, maar bleef wel nipt voor op Frederique van Zeeland van de Geldropse Jagertjes die haar pony naar een score van 67,38 procent reed.
Naast wat ‘zakgeld’ voor de besten was er voor de top twee een staatsiedeken van de Almelose Ruiterdagen en voor de allerbeste nog een fraaie mountainbike van het Almelose Sensa.
Als spontane extra verrassing deelde drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven de ereprijzen uit aan de ‘prijzenpakkers’ in de ‘Kür’

Bekijk hier alle uitslagen bij de pony’s.

Tijdens de ponydagen verschenen bijna 850 pony's uit geheel Nederland aan de start. In april werd de inschrijving geopend en binnen een half uur waren de bijna 90 ponyrubrieken vol bezet. De Almelose Ruiterdagen blijft dus 'booming' in hippisch Nederland.
Maandag gaan de Almelose Ruiterdagen verder met de paardendagen (7) met a.s. zondag als laatste dag van jaarganguitvoering 52.

 
17-06-2018  

CSI GP-goud voor Alfonso, Bruggink tweede

Parcoursbouwer scherprechter in GP van Twente

Hier juicht Gert-Jan Bruggink nog na zijn foutloze rit in het basisparcours.
In de barrage 'verspeelde' hij de overwinning met één springfout.
Foto: Loes Wielheesen
 

GEESTEREN – In de Grote Prijs van Twente, het slotnummer van het CSI Twente in Geesteren,  werd vooral de voorgeschreven tijd de scherprechter. Parcoursbouwer Henk-Jan Drabbe en zijn Russische assistente Svetlana Dudina hadden niet alleen een krap bemeten parcours van 1.60 meter neer gezet dat de nodige ‘stuurmanskunst behoefde, maar ook nog eens een krap bemeten basistijd vastgelegd.
Nadat de eerste twee starters al tegen een tijdstraf opliepen, werd verzuimd de basistijd te verruimen, want na een derde rit mag dat volgens de FEI-reglementen niet meer. Het gevolg 29 van de 49 geplaatste starters liepen een tijdstraf op waarvan 5 in een verder vlekkeloze nulrit qua springfouten.
De Zwitser Paul Estermann, de Fransman Guillaume Foutrier, de Italiaan Riccardo Pissani maar ook de Nederlandse kanshebbers Marc Houtzager en Jur Vrieling konden derhalve vroegtijdig huiswaarts.
Slechts  twee ruiters wisten in de eerste omloop foutloos binnen de tijd het parcours te beëindigen. Te weinig voor een apotheose in een internationale viersterrenwedstijd. Een van hen Gert-Jan Brugging (De Lutte) met zijn snelle paard Casparo 26. De ander de op het domein van Vincent Voorn in Limburg neergestreken Italiaan Antonio Alfonso met de beduidend langzamere Chic Hin D Hyrencourt. Bruggink derhalve de grote favoriet en mogelijk de derde Tukker na Jos Lansink en Gerco Schröder die de GP van Twente op zijn naam kon schrijven. Zoals we Bruggink kennen, was er geen schroom om een snelle tijd neer te willen zetten om het zijn concurrent moeilijk te maken. Met die barragetijd van  40,26 seconden zat het wel snor, maar in alle haast viel er wel een balk uit de lepel en waren 4 strafpunten het loon. Voor concurrent Alfonso een uitgelezen kans om puur op de nul te rijden. Zelfs een tijdstraf zou dan geen roet meer in het eten kunnen gooien. Coach Wiljan Laarakkers wees Alfonso nog even fijntjes op de ‘knelpunten’ in dit barrageparcours, waarna Pissani in zijn finalerit het hoofd koel hield en met Chin Hin wel foutloos wist te blijven. Voor hem dus de grootste auto als prijs en voor Bruggink een ietwat kleinere. De Zwitser Paul Estermann was ‘the best of the rest’.

Alle uitslagen 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-06-2018  

Heracles Soccer Camps in de regio

 

REGIO - Heracles Almelo organiseert in de aankomende zomervakantie vier Heracles Soccer Camps en twee keeperskampen voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar bij verschillende amateurverenigingen in de regio. Alle Heracles Soccer Camps en keeperskampen duren drie dagen en staan onder leiding van gediplomeerde trainers.

De data van de Heracles Soccer Camps zijn van 23 t/m 25 juli (bij Oranje Nassau in Almelo), 26 t/m 28 juli (bij Juventa ‘12 in Wierden), 27 t/m 29 augustus (bij DES in Nijverdal) en 29 t/m 31 augustus (bij NEO in Borne). De keeperskampen vinden plaats bij Oranje Nassau (23 t/m 25 juli) en NEO (29 t/m 31 augustus). Inschrijven kan via www.heracles.nl/soccercamps.

Skill Games
Voetbalontwikkeling en voetbalbeleving vormen het uitgangspunt tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen. Na afloop ontvangen alle deelnemende kinderen hun eigen Heracles Soccer Camps-tenue, een Heracles Goodiebag en een certificaat als herinnering aan drie dagen vol voetbalplezier. Als nieuw onderdeel van het Soccer Camps-programma introduceert Heracles Almelo de Skill Games. Hierbij worden de leukste Skill Games uit de voetbalgame FIFA op het voetbalveld nagedaan.

Volledig programma
Alle trainingen van de Heracles Soccer Camps en keeperskampen vinden dagelijks plaats van 9:00-15:00 uur. Naast een uitgebreid voetbalprogramma is er tijdens de Heracles Soccer Camps ook een animatieprogramma, zoals bijvoorbeeld een voetbalquiz, bingo en een voetbalfilm. Bovendien komen er tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen spelers van het eerste elftal van Heracles Almelo op bezoek om voetbaltips te geven en handtekeningen uit te delen. Verder is er ook gelegenheid om op de foto te gaan met de spelers.

 
22-06-2018  

Robert Vos pakt 1.40m zege op Ruiterdagen


Robert Vos - ©Stegen.net
 

ALMELO – Normaliter struint Wierdenaar Robert Vos de internationale hippische concoursen in Europa af, maar deze keer hield hij het dicht bij huis en wel de 52e Almelose Ruiterdagen, een fenomeen in hippisch Nederland qua omvang met zo’n 2.400 pony’s en paarden op de startlijsten in dressuur enspringen.
Vrijdagavond stond het nationaal springconcours voor paarden met hindernissen van 1.40 meter op het programma. Vos had wat goed te maken, want zondag er voor werd goede raad aan zoontje Thymen in de barrage van de zware springderby voor pony’s, duur betaald. De geadviseerde kortere route leidde tot een springfout van Thymen's pony Jacodes Aziel en kostte daarmee tevens de prestigieuze overwinning.

Vos had zich dus voorgenomen om het zelf beter te doen en slaagde daar ook nog in. Met Diabeau bleef Vos foutloos in de eerste omloop evenals tien anderen, waaronder Sjaak Sleiderink met Calanta, Björn Egberink met Doutzen van Klaverborch, ‘good old’ Willy van der Ham met All In On L. en de met een gastlicentie rijdende Est My Relander op Expert.

Willy van der Ham liet de barrage aan zich voorbij gaan, tevreden als hij was met zijn foutloze rit voor een paard in opleiding op niveau. Van de tien gerechtigde starters in de barrage bleven er opnieuw acht foutloos, zodat de gereden tijd de scherprechter werd. Wierdenaar Vos kwam met Diabeau als snelste over de finish in 44,14 seconden, gevolgd door Lennard de Boer met Don Diego in 44,46 sec. en Thomas Arendsen met Why Not als derde in een tijd van 46,65 seconden.

Lotte Jansen de beste in ZZ lichte tour Almelo
ALMELO – De twee rubrieken ZZ Lichte Tour van vandaag tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum werden overtuigend gewonnen door Lotte Jansen van de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging. Met Doedel reed zij naar uitstekende juryscores van 253 en 230 punten.
Stephanie Scheerder met Deluna van de rijvereniging St. Joris stelde daar een tweede en derde plek tegenover met respectievelijk   233 en 223,5 punten en dat was stuivertje wisselen met Edwin Bos van de Lunaruiters die op Engaging Leadership’s Avalon door de jury respectievelijk 231 en 223,5 punten kreeg toebedeeld. De Almelose eer in deze zware dressuur  werd in de tweede proef hoog gehouden door Lotte Klumper met haar paard Limited Edition door een score van 214,5 punten en daarmee in de middenmoot.

Zie alle uitslagen (paarden)
 

 
23-06-2018  

Fairfax Finale Kür voor Lotte Jansen

 

ALMELO – In de Kür op Muziek op het Twentse Hippisch Centrum Almelo was het wederom de sterk acterend Lotte Jansen die met Doedel naar de winst reed. De sinds kort van Itterbeck (D) naar Apeldoorn verhuisde Jansen had eerder al zeges gepakt in de klasse ZZ-L en was in de Kür opnieuw op dreef. Met twee scores van 71,63 procent en 66,375 procent behaalde zij een gemiddelde jury-score van 69 procent. Daarmee legde zij beslag op het door de Britse fabrikant beschikbaar gestelde Fairfax dressuurzadel als ereprijs.
Edwin Bos bleef met Engaging Leadership’s Avalon, de Apeldoornse dicht op de hielen maar moest genoegen nemen met een tweede plek voor de als derde geëindigde veteraan Rom Vermunt (Geesteren) die met Ghio (67,69%) zaterdagavond eveneens een prima proef liet zien op de verlichte All Weatherbanen van de Almelose Ruiterdagen.

 
24-06-2018  

Lennard de Boer vooraan in GP van Almelo


Lennard de Boer op dreef tijdens Almelose Ruiterdagen.
© hippischtwente.nl
 

ALMELO – De strijd om de winst in de Grote Prijs van de Stad Almelo op het Twents Hippisch Centrum werd een dubbele prooi voor Lennard de Boer uit De Wijk. Terwijl ‘baas’ Gerco een mindere dag had op het CHIO in Rotterdam, troefde de stalruiter van de gebroeders Schröder (BWG Stables)  met Ferrero en  Foudre F tijdens de Almelose Ruiterdagen de concurrentie af in de barrage door niet alleen foutloos te blijven maar ook de snelste opeenvolgende tijden op de klok te zetten. Rob Scherphof bleef met Eclipse in de barrage eveneens foutloos maar de Vriezenvener moest genoegen nemen met een derde plek.
Bas Theeuwes     maakte met Dopharma's Carly in de barrage één springfout even als  Aafke Timmermans die met stalgenoot Dopharma’s Godfather nipt langzamer was. Voor Eric ten Cate met ECW Blue Sky restte de zesde plek na twee springfouten in de barrage.

Lees meer over de Almelose Ruiterdagen op www.hippischtwente.nl en klik hier voor alle uitslagen bij de paarden.

 
24-06-2018  

Melissa Maatkamp voor Bas van der Aa in derby


Melissa Maatkamp toonde zich met Celvana als de allerbeste in de zware Almelose derby.
Een envelop met inhoud en een paardensolarium van Kylix als ereprijs werd haar deel uit handen van sportwethouder Arjen Maathuis.
 

ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten, is een parcours voor de liefhebbers waar menig ruiter van naam of faam  zich in de afgelopen decennia op stuk beet. De Nijverdalse Melissa Maatkamp en Bas van der Aa uit Albergen waren de enige twee foutloze deelnemers over het bijna 1.300 meter lange parcours met 23 hindernissen. Voor parcoursbouwer Jos Brinkman dus toch weer een barrage en dat is waar het om gaat, strijdt tot het gaatje’ en dat straalt af op Brinkman die in de derby weer een vijfjarige cyclus toepaste van vernieuwing. ‘Ik ben altijd blij als de laatste door de finish is’, zei Brinkman na afloop. ‘Je weet het maar nooit of in een derby iedereen de concentratie vast kan houden om met verstand te blijven rijden tot het eind’, aldus de Albergernaar.
De editie 2018 werd deze keer vooral een Twentse aangelegenheid met geplaatste deelnemers als o.a. Remco Been, Rob Scherphof en tweevoudig eerdere winnaar Eric ten Cate. Nog nimmer werd de prestigieuze ‘Trial Jumping Almelo’ drie keer gewonnen door dezelfde ruiter. Het tekent de zwaarte van het machtig gebouwde jachtparcours met natuurlijke hindernissen en wallen waaonder de fameuze ‘Irish Wall’.
Melissa Maatkamp op Celvana ging als eerste starter in de barrage opnieuw voor een foutloos parcours en slaagde daar prima in. Het betekende voor Bas van der Aa op Davinci dat hij niet alleen ook foutloos moest blijven, maar tevens een snellere tijd op de chrono moest laten noteren. Die poging strandde op  de stijlsprong waar de balk uit de lepels viel. Daarna ging ook Van der Aa op safe naar de finish, een poging rijker en een illusie armer, want het was niet voor het eerst dat Van der Aa zijn kans op de prestigieuze Almelose derbyzege zag mislukken en Maatkamp de ‘prijzenpot’ met een waarde van zo’n 3.000 euro de hare kon noemen.
‘Best of the Rest’ werd Sven Peters met Durano E., gevolgd door Remco Been met Gouverneur, Eric ten Cate met Grace Emine W, Rob Scherphof met Kaatje en Kelly Van Wijk met Fantast, die allen een springfout maakten in het lange en zware basisparcours.

Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (paarden)
Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (
pony's)  

 
24-06-2018  

Thuiszege Marleen de Jong dressuurfinale Z2/ZZL

 

ALMELO – Marleen Aarnink - de Jong toonde zich op de slotdag van de de Almelose Ruiterdagen als de allerbeste in de dressuurfinale Z2/ZZ-L . Met No Doubt kreeg de op het thuisfront strijdende Marleen van de ‘tweekoppige’ jury 207,5 en 216,5 punt, een scorepercentage van 62,5 procent. De tweede prijs van de door Hoogstraten verwarming beschikbaar gestelde rubriek ging naar Noord Holland in de persoon van Gayle Bosch die met 61,5 procent op haar paard Humperdink nipt minder scoorde.  De derde plek was voor de Brabantse Michelle Westerdijk met Grand Romancier (60,29%) daarmee de andere finalisten Lotte Schippers (Sir Desteny CS),  Diana van der Spek (Evening Angel DS), Stephanie Scheerder (Deluna), Saskia Meijer (Diablo Newpeat) en Jeroen Verhoeckx (Ingeniero) achter zich latend.

Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (paarden)
Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (
pony's

Archief
Terug naar vorige pagina