Sportberichten


Plaatsing  
 
22-06-2018  

Robert Vos pakt 1.40m zege op Ruiterdagen


Robert Vos - ┬ęStegen.net
 

ALMELO – Normaliter struint Wierdenaar Robert Vos de internationale hippische concoursen in Europa af, maar deze keer hield hij het dicht bij huis en wel de 52e Almelose Ruiterdagen, een fenomeen in hippisch Nederland qua omvang met zo’n 2.400 pony’s en paarden op de startlijsten in dressuur enspringen.
Vrijdagavond stond het nationaal springconcours voor paarden met hindernissen van 1.40 meter op het programma. Vos had wat goed te maken, want zondag er voor werd goede raad aan zoontje Thymen in de barrage van de zware springderby voor pony’s, duur betaald. De geadviseerde kortere route leidde tot een springfout van Thymen's pony Jacodes Aziel en kostte daarmee tevens de prestigieuze overwinning.

Vos had zich dus voorgenomen om het zelf beter te doen en slaagde daar ook nog in. Met Diabeau bleef Vos foutloos in de eerste omloop evenals tien anderen, waaronder Sjaak Sleiderink met Calanta, Björn Egberink met Doutzen van Klaverborch, ‘good old’ Willy van der Ham met All In On L. en de met een gastlicentie rijdende Est My Relander op Expert.

Willy van der Ham liet de barrage aan zich voorbij gaan, tevreden als hij was met zijn foutloze rit voor een paard in opleiding op niveau. Van de tien gerechtigde starters in de barrage bleven er opnieuw acht foutloos, zodat de gereden tijd de scherprechter werd. Wierdenaar Vos kwam met Diabeau als snelste over de finish in 44,14 seconden, gevolgd door Lennard de Boer met Don Diego in 44,46 sec. en Thomas Arendsen met Why Not als derde in een tijd van 46,65 seconden.

Lotte Jansen de beste in ZZ lichte tour Almelo
ALMELO – De twee rubrieken ZZ Lichte Tour van vandaag tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum werden overtuigend gewonnen door Lotte Jansen van de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging. Met Doedel reed zij naar uitstekende juryscores van 253 en 230 punten.
Stephanie Scheerder met Deluna van de rijvereniging St. Joris stelde daar een tweede en derde plek tegenover met respectievelijk   233 en 223,5 punten en dat was stuivertje wisselen met Edwin Bos van de Lunaruiters die op Engaging Leadership’s Avalon door de jury respectievelijk 231 en 223,5 punten kreeg toebedeeld. De Almelose eer in deze zware dressuur  werd in de tweede proef hoog gehouden door Lotte Klumper met haar paard Limited Edition door een score van 214,5 punten en daarmee in de middenmoot.

Zie alle uitslagen (paarden)
 

Archief
Terug naar vorige pagina