Sportberichten


Plaatsing  
 
17-06-2018  

Anky van Grunsven ziet zoon winnen in Almelo


Yannick Janssen van Grunsven neemt het Kent & Masters zadel in ontvangst uit handen van Heleen Klumper van saddlefitservice.nl
 

ALMELO – In het afsluitende nummer van de ponydagen tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen was de Brabantse jongeling Yannick Janssen van Grunsven de grote winnaar. Onder het goedkeurend oog van moeder Anky reed hij met zijn pony Kodiak van Orchid S het ‘loodzware’ ruim 1300 meter lange derbyparcours met 23 sprongen foutloos rond. Dat deed ook Thymen Vos (Wierden) met Jacodis Aziel zodat de derby met o.a. de ‘Irish Wall’ in het parcours, toch nog een barrage kreeg. In de tweede omloop over het verhoogde en ingekorte parcours koos Yannick er voor om opnieuw zonder springfout te blijven. Dat lukte in een eindtijd van 56,05 sec. 'Ik ging niet voor de tijd', riep hij moeder Anky toe bij het verlaten van het springterrein. 'Goed gedaan jongen', antwoordde Anky die haar zoon een tweede foutloze rit zag maken op dit zware springconcours met meerdere op- en afsprongen. Aan Thymen Vos derhalve de sportieve plicht om sneller rond te gaan en om dan ook nog de balken in de lepels te laten liggen. Vader en internationaal springruiter Robert Vos gaf Thymen nog een tip mee om tijdwinst te boeken tussen twee hindernissen, maar dat werd helaas de inleiding tot een springfout in de dubbelsprong omdat hij met Jacodis Aziel niet helemaal goed uit kwam voor de eerste sprong. Werd deze nog licht getoucheerd, bij de tweede sprong ging het echt mis en viel de balk wel. Daarmee was de zege aan Yannick. Naast een envelop met wat zakgeld leverde dat ook een fraai en duur springzadel op van het Britse Kent & Masters Saddles en beschikbaar gesteld via licentiehouder saddlefitservices.nl van Heleen Klumper.  Voor beiden was er ook een staatsiedeken van de 52e Almelose Ruiterdagen.

Kür
Bij de Kür op Muziek ging de hoogste dressuurprijs van de ponydagen eveneens naar Brabant. De Tilburgse Nikki van de Borne reed haar pony Viva la Bam strak door de diverse overgangen van stap, draf en galop en liet ook in de keerwendingen en slangenvolte zien dat zij Viva goed aan de teugel had staan en ook nog eens passend in de begeleidende muziek. De beide keurmeesters jureerden haar dan ook met een prima gemiddelde score van 70,25 procent. Julia Willemsen van de Heuvelruiters uit het Gelderse Bergharen bleef daar met haar hengstpony Movie Star met een score van 67,94 procent ruim achter, maar bleef wel nipt voor op Frederique van Zeeland van de Geldropse Jagertjes die haar pony naar een score van 67,38 procent reed.
Naast wat ‘zakgeld’ voor de besten was er voor de top twee een staatsiedeken van de Almelose Ruiterdagen en voor de allerbeste nog een fraaie mountainbike van het Almelose Sensa.
Als spontane extra verrassing deelde drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven de ereprijzen uit aan de ‘prijzenpakkers’ in de ‘Kür’

Bekijk hier alle uitslagen bij de pony’s.

Tijdens de ponydagen verschenen bijna 850 pony's uit geheel Nederland aan de start. In april werd de inschrijving geopend en binnen een half uur waren de bijna 90 ponyrubrieken vol bezet. De Almelose Ruiterdagen blijft dus 'booming' in hippisch Nederland.
Maandag gaan de Almelose Ruiterdagen verder met de paardendagen (7) met a.s. zondag als laatste dag van jaarganguitvoering 52.

Archief
Terug naar vorige pagina