Sportberichten


Plaatsing  
 
24-06-2018  

Melissa Maatkamp voor Bas van der Aa in derby


Melissa Maatkamp toonde zich met Celvana als de allerbeste in de zware Almelose derby.
Een envelop met inhoud en een paardensolarium van Kylix als ereprijs werd haar deel uit handen van sportwethouder Arjen Maathuis.
 

ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten, is een parcours voor de liefhebbers waar menig ruiter van naam of faam  zich in de afgelopen decennia op stuk beet. De Nijverdalse Melissa Maatkamp en Bas van der Aa uit Albergen waren de enige twee foutloze deelnemers over het bijna 1.300 meter lange parcours met 23 hindernissen. Voor parcoursbouwer Jos Brinkman dus toch weer een barrage en dat is waar het om gaat, strijdt tot het gaatje’ en dat straalt af op Brinkman die in de derby weer een vijfjarige cyclus toepaste van vernieuwing. ‘Ik ben altijd blij als de laatste door de finish is’, zei Brinkman na afloop. ‘Je weet het maar nooit of in een derby iedereen de concentratie vast kan houden om met verstand te blijven rijden tot het eind’, aldus de Albergernaar.
De editie 2018 werd deze keer vooral een Twentse aangelegenheid met geplaatste deelnemers als o.a. Remco Been, Rob Scherphof en tweevoudig eerdere winnaar Eric ten Cate. Nog nimmer werd de prestigieuze ‘Trial Jumping Almelo’ drie keer gewonnen door dezelfde ruiter. Het tekent de zwaarte van het machtig gebouwde jachtparcours met natuurlijke hindernissen en wallen waaonder de fameuze ‘Irish Wall’.
Melissa Maatkamp op Celvana ging als eerste starter in de barrage opnieuw voor een foutloos parcours en slaagde daar prima in. Het betekende voor Bas van der Aa op Davinci dat hij niet alleen ook foutloos moest blijven, maar tevens een snellere tijd op de chrono moest laten noteren. Die poging strandde op  de stijlsprong waar de balk uit de lepels viel. Daarna ging ook Van der Aa op safe naar de finish, een poging rijker en een illusie armer, want het was niet voor het eerst dat Van der Aa zijn kans op de prestigieuze Almelose derbyzege zag mislukken en Maatkamp de ‘prijzenpot’ met een waarde van zo’n 3.000 euro de hare kon noemen.
‘Best of the Rest’ werd Sven Peters met Durano E., gevolgd door Remco Been met Gouverneur, Eric ten Cate met Grace Emine W, Rob Scherphof met Kaatje en Kelly Van Wijk met Fantast, die allen een springfout maakten in het lange en zware basisparcours.

Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (paarden)
Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (
pony's)  

Archief
Terug naar vorige pagina