Sportberichten


Plaatsing  
 
04-06-2015  

Duitser Robin Gosens kiest voor Heracles

 

ALMELO – Twintig jaar is het Duitse voetbaltalent Robin Gosens. Vitesse leende hem anderhalf seizoen uit aan Fc Dordtrecht waarvoor hij 16 keer uitkwam in de Jupiler League en 31 keer in de eredivisie. Hij kon terug naar Vitesse en ook andere clubs toonden hun interesse. Toch koos de linkermiddenvelder voor Heracles Almelo dat de deal met Vitesse rond maakte tot vreugde van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma die in hem een groot talent ziet die wil knokken voor resultaat: “Robin is een linkshalf die eventueel ook als linksback uit de voeten kan. Het is een talentvolle speler die zich het afgelopen seizoen bij FC Dordrecht uitstekend heeft gemanifesteerd.”

De geboortige Oldenzaler Wout Droste tekende eveneens een overeenkomst met Heracles Almelo. Na vier jaar Cambuur Leeuwarden was de 26-jarige toe aan een nieuwe omgeving en vond dat in Almelo.
“Hartstikke leuk om terug te zijn hier. Ik woonde vier jaar ergens anders en dan spreek je je vrienden toch veel minder. De helft van mijn vriendengroep is voor Heracles Almelo, maar de andere helft voor FC Twente. Zij zullen vanaf nu echter ook voor Heracles Almelo juichen”, denkt Droste. “Of het invloed heeft op het aantal verkochte seizoenkaarten? De club gaat het niet merken aan het budget of de begroting, maar ik weet zeker dat mijn vrienden wel een paar stoeltjes kopen”, lacht de in Miami vakantievierende aanwinst die erg veel zin heeft in de komende seizoenen.

De komst van Droste lijkt een domper op te leveren voor Fc Twente-huurling Breukers die bij Heracles juist het plezier weer terug kreeg in voetballen.

 
12-06-2015  

Paul Gladon naar Heracles en AZ wil Linssen

 

ALMELO – In Alkmaar toont men belangstelling voor Bryan Linssen. De aanvaller kwam in 2013 van VVV over naar Heracles Almelo en scoorde opeenvolgend 11 en 10 doelpunten in twee competities. Hij heeft nog een contract bij Heracles tot de zomer van 2016.

<< Deze week trok Heracles Almelo spits Paul Gladon aan. De 23-jarige komt transfervrij over van Sparta Rotterdam. In de afgelopen twee Jupiler-seizoenen scoorde hij in totaal 30 keer in dienst van achtereenvolgens Fc Dordrecht als Sparta-huurling en Sparta. Gladon had dit seizoen een 'haat/liefde' verhouding met de supporters van Sparta omdat hij in het seizoen 2013-2014 als huurling bij Fc Dordrecht  de Rotterdammers uit de nacompetitie stootte door tegen Sparta te scoren en zo het promotiefeest van Fc Dordrecht mede bewerkstelligde.Sparta trok de Hoofddorper aan bij de A-jeugd en genoot daar verder zijn opleiding. Gladon tekende meteen na het eerste gesprek bij Heracles voor 3 jaar en koos derhalve niet voor Go Ahead Eagles uit Deventer dat hem eveneens wilde inlijven.

De Almeloërs kwamen eerder deze week ook rond met verdediger Tim Breukers. De huurling van Fc Twente keerde het afgelopen seizoen terug in Almelo en tekende alsnog een tweejarig contract. Omdat Heracles eerder al Wout Droste aantrok van Cambuur, strijden beiden dus om de rechtsbackpositie.

 
12-06-2015  

Reshmie Oogink trotse vlaggendraagster in Baku

 

ALMELO – Maar wat trots is de Almelose taekwondoka Reshmie Oogink tijdens de opening van de eerste Europese Spelen in Baku als vlaggendraagster van de Nederlandse equipe. Ze vond het een hele eer en kreeg kippenvel toen ze al vaandelzwaaiend het stadion inliep.
Naast de gooi voor medailles wil Oogink zich in Baku ook plaatsen voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. In het afgelopen jaar behaalde ze al diverse uitstekende prestaties en ze ligt dus op koers.
Ze is niet de enige Almelose topsporter tijdens de eerste Europese Spelen. Ook Maret Grothues, de in het buitenland spelende volleybalster, is met het nationale team in Baku en ook Peter Mullenberg, de Almelose bokser die ook bijna zeker is van deelname in Rio. In Baku moet alles op zijn plaats vallen!

Highlights openingsceremonie

 

 
13-06-2015  

Nieuwe grasmatten bij Sv DRC op De Riet

 

ALMELO - Intensief en constructief overleg met de gemeente Almelo heeft er toe geleid dat het sportcomplex De Riet, waar Sv DRC 2012 haar domein heeft, niet wordt opgeknipt maar compacter wordt. Zo behoudt de club het kleine trainingsveld voor de ontwikkeling van vrij sporten. DRC gaat daarvoor looptrainingen ontwikkelen om beginnende sporters op weg te helpen, zodat men daarna onder eigen regie vrij kan trainen. Het vrij trainen moet een bijdrage vormen om mensen gezonder te laten leven.

Het WETRAveld (wedstrijdtrainingsveld) is van nieuwe drainage voorzien en opnieuw ingezaaid zodat bij aanvang van het nieuwe seizoen er een fraai grasmat ligt. Het WETRAveld werd sinds september 2013 niet meer gebruikt vanwege wateroverlast. Ook het hoofdveld van DRC wordt momenteel uitgevlakt en krijgt een nieuwe grasmat. De club mag bovendien het oude trainingsveld aan de zijde van de Steffensweg nog blijven gebruiken tot beide grasmatten zijn volgroeit en voldoende belastbaar zijn. Begin september, bij aanvang van de competitie, is de verwachting dat dit het geval zal zijn maar dat is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
Door de compactere veldindeling komt op sportcomplex De Riet capaciteit vrij voor een tweede en completerende veldsport. Honk- en Softbal zou mogelijk zijn, maar ook andere veldsporten zoals tennis. DRC acht het maatschappelijk wenselijk dat op sportcomplexen meerdere takken van sport kunnen worden beoefend.

De fusieclub is hard op weg een gezonde club te worden met perspectief voor de toekomst. Het ledental is in de afgelopen anderhalf jaar flink gegroeid en zal mogelijk zelfs weer vijf seniorenteams tellen. Ook bij de jeugd is de groei aanwezig, mede doordat jongere gezinnen zich weer in de buurt vestigen. Zo renoveerde Aws Beter Wonen onlangs de duplexwoningen aan de Duindoornstraat en Hortensiastraat tot eensgezinswoningen voor grotere gezinnen (verhuur gestart) en kwamen door verkoop van woningen ook jongere gezinnen in de wijk wonen.

Maatschappelijk
DRC ziet ook andere maatschappelijke projecten van de club tot bloei komen. Voetbal voor kinderen met vormen van autisme is mede door de inzet van Prosoc Voetbalschool een succes met een twintigtal deelnemertjes uit Almelo en regio. Prosoc ontwikkelt tevens voetbal voor kinderen met vormen van autisme in Borne, Enschede en Vroomshoop met als doel een eigen Twentse Auti-competitie op te zetten.
Met de Ouderen Vereniging Almelo (OVA) heeft DRC eveneens bindingen aangeknoopt. OVA organiseert in clubgebouw De Kauwe bijeenkomsten voor senioren en houdt er wekelijks ook haar bingomiddag.
DRC onderzoekt tevens de mogelijkheden voor kinderopvang en is samen met Prosoc ook gestart met het project Tahsis; Sporten, Leren en Creëren. Naast sporten, wordt aan huiswerkbegeleiding en studietraining gedaan en wordt creativiteit in culturele zin ontwikkeld.

Meer kader
De club wil dus meer betekenen in de wijk De Riet dan alleen maar een voetbalclub en is daarmee hard op weg. Om de activiteiten verder te ontwikkelen heeft men echter wel meer kader nodig. Van leiders tot trainingsassistenten en kartrekkers met contacten voor het binnenhalen van sponsoring. De eerste sponsorovereenkomsten voor reclameborden heeft de club inmiddels afgesloten. Kijk op www.svdrc.nl en meldt u aan om mee te helpen aan de activiteiten van Sv DRC 2012.
 

 
15-06-2015  

Lieke Wevers teambrons ES Baku 2015


v.l.n.r.: Lieke Wevers, Celine van Gerner en Lisa Top
 

BAKU – Ze moet het tegenwoordig zonder de steun doen van haar turnvereniging TON in Almelo, wegens onmin van het bestuur met haar trainer en vader, maar Lieke Wevers is desondanks in vorm tijdens de Europese Spelen in Baku. Met teamgenoten Celine van Gerner en Lisa Top pakte Lieke Wevers teambrons met een totaalscore van 55.433 punten op de eerste dag en 110.099 na de tweede dag. Lieke Wevers bleek van de drie de beste meerkampster met een individuele score van 55.099, goed voor plaatsing in de finale op bal en brug.
De zekerheid voor teambrons was zenuwslopend omdat er nog vele landen volgden. Het was uiteindelijk Duitsland (110.397) dat Nederland nipt voor bleef achter de afgetekende winst van Rusland met een teamscore van 116.897 en dus goed voor goud.

 
15-06-2015  

Oud-Heraclied Darius Dhlomo overleden

 

ENSCHEDE/ALMELO - Darius Mfana Temba Dhlomo werd op 9 augustus 1931 geboren in het Zuid Afrikaanse Durban, waar hij ook opgroeide en voetbalde bij de Baumann-ville City Blacks. Naast voetballer was hij ook een begaafd bokser en Afrikaans nationaal kampioen in het middengewicht. Maar Darius was meer. Als lid van het ANC verzette hij zich tegen de apartheid en leerde hij ook Nelson Mandela kennen met wie hij met enige regelmaat een partijtje sparde in de boksring. Zijn politieke activiteiten noopten hem om uit Afrika te vertrekken en dat werd Nederland waar hij in 1958 ging voetballen bij Heracles in Almelo. Hij kwam er zijn landgenoot Steve ‘Kalamazoo’ Mokone weer tegen en het waren de eerste zwarte profvoetballers op de Nederlandse velden. Het was een nieuwe wereld, want samen met blanken onder de douche was voor Zuid Afrikanen ondenkbaar, vertelde hij later naar aanleiding van het uitgeven van een boek over zijn leven.
Darius Dhlomo was tevens een groot liefhebber van jazz. Saxofoon spelen leerde hij dan ook van de Almeloër Emmy Twilhaar die woonde op de hoek van de Plompstraat/Rietstraat. Terwijl Mokone dan voetbalde met de kinderen uit de buurt op een trapveldje aan de Hoornbladstraat, volgde Dhlomo trouw zijn muziekles.
Naast muziek en voetbal bokste Dhlomo in Nederland nog veertien profpartijen waarvan hij er elf won, twee verloor en één wedstrijd onbeslist eindigde. Één partij won hij ook in de kleedkamer van Heracles waar een teamgenoot knock out ging na een verkeerde opmerking.
In 1962 vervolgde hij zijn voetballoopbaan bij Vitesse om via DHC (Delft) weer terug te komen in Twente bij Tubantia in Hengelo. Zijn profcarrière eindigde bij Enschedese Boys waar teamgenoot Abe Lenstra hem nog het schaatsen bij bracht.
Maatschappelijk werkte Dhlomo aan een andere loopbaan. Hij behaalde zijn akte en werd onderwijzer en later maatschappelijk werker. Ook politiek bleef hem boeien. Ruim acht jaar maakte hij deel uit van de gemeenteraad in Enschede als lid van de PvdA. Naar zijn geboorteland kon hij echter niet omdat hij als ANC-strijder ook in Nederland de apartheid bleef bestrijden. Daardoor mistte hij de begrafenis van zijn broer en zus. Pas nadat de apartheid in 1992 werd opgeheven, kon hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland. Hij ontmoette er nog kort zijn jeugdvriend Nelson Mandela.
In Enschede bleef Darius Dhlomo actief als muzikant en zanger met zijn orkest Tympany Six naar voorbeeld van zijn idool Louis Jordan, tot zijn gezondheid het noopte om te worden verzorgd in verpleegtehuis Bruggerbosch waar hij op 13 juni jl. op 83-jarige leeftijd overleed.

Naschrift: 20-6-2012
De crematie van Darius Dhlomo werd bijgewoond door de ambassadeur voor Zuid-Afrika in Nederland Vusi Bruce Koloane die een imponerende toespraak hield voor de verdiensten van Darius Dhlomo als voorvechter van de democratie en afschaffing van het apartheidssysteem maar ook als sporter.
De indrukwekkende plechtigheid werd geleid door Dhlomo’s dochter Lindi en omvatte naar wens van Darius veel vrolijke muziek die bij hem paste.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-06-2015  

Tannane verlengt contract met Heracles Almelo

 

ALMELO – Oussama Tannane heeft zijn contract bij Heracles Almelo met twee jaar verlengd. De talentvolle Amsterdammer heeft het vertrouwen van de clubleiding kunnen herwinnen nadat hij eerder dit jaar tot twee keer toe werd geschorst om disciplinaire redenen. De heetgebakerde voetballer had al vaker problemen zijn driften onder controle te houden en dat werd hem bij Ajax, PSV en Heerenveen fataal. Bij Heracles moest hij na zijn tweede schorsing op cursus om zijn temperament te leren beheersen. Volgens voorzitter Smit in Tc Tubantia gaat het helemaal goedkomen met Oussama Tannane.
 

 
18-06-2015  

Lieke Wevers naar brons op de vierkamp

 

BAKU – Lieke Wevers loopt in BakU op roze wolken. Alle perikelen met haar Almelose club TON ten spijt, waardoor ze haar voorbereiding naar de Europese spelen ver van huis in Heerenveen moest afwerken, behaalde haar tweede bronzen medaille. De eerste met het team maar deze individueel op de vierkamp. De 23-jarige die wordt getraind door haar vader, behaalde een score van 55,065 en eindigde daarmee achter grootheden als de Russische Alija Moestafina (goud-58,566) en de Zwitserse Giulia Steingruber (zilver-56,699).
Lieke Wevers heeft de individuele toestelfinales op vloer en balk nog voor de boeg en ers is dus kans op meer succes. Individueel zijn ook geplaatst Celine van Gerner op brug en Lisa Top op sprong.
 

 
19-06-2015  

Bokser Mullenberg zet medaillestap in Baku

 

BAKU – De Almeloër Peter Mullenberg heeft zijn eerste bokspartij tijdens de Europese Spelen in Baku met afstand gewonnen. De Turk Çem Karlidag werd kansloos met 3 tegen 0 afgetroefd. Maandag staat de 27-jarige bokser in de ring tegen thuisfavoriet Teimoer Mammadov uit gastland Azerbeidzjan.
Mullenberg blaakt echter van vertrouwen en heeft zijn zinnen gezet op goud in de klasse tot 81 kg als Nederlandse bokser tijdens de eerste Europese Spelen. Het grotere doel is echter de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro.
 
Update:
Voor teakwondoka Reshmie Oogink draaide Baku uit op een teleurstelling. De als tweede geplaatste Almelose verloor in haar tweede partij van de regerend Europees kampioene. Omdat de Russin daarna haar volgende partij verloor, restte er geen herkansing voor Oogink en bleef ook het hoogst haalbare brons buiten bereik.

 
19-06-2015  

Drukke hippische kalender in Twente


Gert-Jan Bruggink ging in 2009 juichend over de laatste derbysprong in Almelo
 

GEESTEREN/ALMELO – Het is druk op de hippische kalender. Reden voor CSI Twente te zoeken naar andere data. Daarmee overlapt het de ponydagen van de 49e Almelose Ruiterdagen die vrijdag van start gaan en in totaal ruim 2.000 combinaties telt op de startlijsten. Dat aantal telt het CSI in Geesteren bij lange na niet hoewel de organisatie de afgelopen jaren de ogen goed de kost heeft gegeven in Almelo en de rubrieken voor landelijke ruiters flink heeft uitgebreid.
In de 3-sterrenwedstrijden moet men in Geesteren een flinke veer laten. De organisatie kan en wil de concurrentie niet aan met de internationale kalender waar veel prijzengeld te verdienen valt. Met twee leden van het gouden Nederlandse WK-team, het aanstormende talent Bertram Allen, zes oud-winnaars en de top drie van de vorige editie ook dit jaar in het deelnemersveld, blikt de organisatie van de klassieker CSI Twente in Geesteren optimistisch vooruit naar de 41ste uitgave van het evenement. “In een periode dat de hippische kalender oververhit is geraakt, mogen we daar best blij mee zijn”, vindt voorzitter Gerard Maathuis.
Het CSI Twente heeft al eerder aangekondigd niet te willen en kunnen meedoen in de wedren van concoursen waar enorm veel prijzengeld te verdienen valt. “We moeten realistisch zijn”, vindt Maathuis, “anders overkomt ons hetzelfde als veel wedstrijden met een lange traditie die ondertussen gewoon zijn omgevallen.”
In Geesteren begint het CSI Twente op dinsdag 23 juni en wordt het slotnummer de Grote Prijs van Twente gereden op zondag 28 juni. Het hele programma en de entreekosten vindt u hier.
In Almelo start men op vrijdag 26 juni met de ponydagen waaraan zo’n 750 combinaties uit heel Nederland deelnemen in springen en dressuur. De week daarop volgend zijn de paardendagen met bijna 1.400 combinaties aan de start. Op dinsdag 30 juni komen de nationale toppers al aan de start in het springen 1.40 m. en de ZZ en Z rubrieken. Onder hen Anne-Liza Makkinga, Frank Buitenhuis, Remco Been, Eric ten Cate, Bas van der Aa, Sjaak Sleiderink en Hendrik-Jan Schuttert.
De Grote Prijs van Almelo wordt verreden op zaterdagavond 4 juli en de zware derby om de Bolk Transport Trial Jumping Trofee wordt op de slotdag 5 juli verreden. De entree in Almelo is gratis. Kijk hier voor het programma.

 
20-06-2015  

Goud en brons voor Lieke Wevers in Baku

 

Baku – Voor Lieke Wevers kon het na teambrons en brons op de meerkamp het in feite al niet meer stuk tijdens de Europese Spelen in Baku maar goud op de balk en brons op de vloer was een ultieme beloning na een jaar van strijd tegen blessures en de ruzie met haar vereniging TON in Almelo waar vader en trainer Vincent Wevers werd ontslagen en de beide zusjes zich tijdens de training maar moesten voegen in de clubtraining van Topsport Oost Nederland.
Het noodzaakte Lieke en Sanne Wevers om te verkassen naar een studentenkamer in Heerenveen waar de familie Wevers wel volop de ruimte kreeg voor de topsportambities en trainingsarbeid o.l.v. oud- TON-trainer Vincent Wevers.
Lieke maakte haar seizoen goed in Baku met 1 maal goud en 3 keer brons en Sanne deed dat in april in Montpellier tijdens het EK met een bronzen medaille op de brug. De Wevertjes liggen dus op koers naar de Olympische Spelen in Rio.

Dat kan nog niet gezegd worden van de Rijssense Wyomi Masela. Ook zij verliet al eerder de Almelose topsporthal IISPA en haar vereniging TON om in Amsterdam haar Olympische droom te bewerkstelligen. Deelname in Londen 2012 werd door de rechter geblokkeerd door een proces dat werd aangespannen door turnster Celine van Gerner nadat Masela door de turnbond al was genomineerd. Het afscheuren van de achillespees in 2013 werd Masela vervolgens fataal waardoor een jaar van revalidatie volgde en nu de strijd om de top weer te bereiken toch moeizaam verloopt. Een groepje Twentse ondernemers steunden haar crowdfundingactie financieel om zonder zorgen schoolopleiding en topsport te kunnen combineren. Dit nadat zij door de zware blessure haar NOC/NSF status verloor en dus ondersteuning van die kant.

 
22-06-2015  

Voortgang Heracles Stadion Almelo.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (40 foto's)...

 
28-06-2015  

Noah Voortman wint ponyderby in Almelo

 

ALMELO - Onder toeziend oog van duizenden bezoekers wist Noah Voortman met So What uit Rijssen het prachtig Pro Rider springzadel te winnen. In de zwaarste rubriek van de Ponydagen wisten slechts 7 combinaties rond te komen.

Niet de wallen maar de sloot was de showstopper voor vele ruiters. Een 'echte' sloot is niet meer te vinden in een parcours, veelal wordt gebruik gemaakt van blauwe zeilen met een beetje water. Maar sinds jaar en dag is het derbyparcours in Almelo voorzien van vele natuurlijke hindernissen, een sloot met water en het dubbel aantal hindernissen in het parcours. Het enthousiaste publiek leefde enorm mee en stond op de banken toen Noah Voortman zorgde voor een foutloze rit. Jennifer Jonkers met Keruhl kon een klein vervelend foutje geen barrage afdwingen en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Charlize Wielart uit Haarlem had meer tijd nodig dan toegestaan en moest naast een springfout 3 strafpunten accepteren en werd derde in de afsluiter van de ponydagen. Voor de derby wisten 21 deelnemers zich te plaatsen. Van hen behaalden slechts 7 deelnemers de finish.
Van maandag tm zondag a.s. zijn de paardendagen. Op dinsdag al de grote 'kanonnen' in het 1.40 m. nationaal en de ZZ en Z klassen springen. De entree tijdens de Almelose Ruiterdagen is gratis.
Bron: Almelose Ruiterdagen

Uitslag van de ponyderby Trial Jumping Almelo

Alle uitslagen ponydagen

Archief
Terug naar vorige pagina