Sportberichten


Plaatsing  
 
13-06-2015  

Nieuwe grasmatten bij Sv DRC op De Riet

 

ALMELO - Intensief en constructief overleg met de gemeente Almelo heeft er toe geleid dat het sportcomplex De Riet, waar Sv DRC 2012 haar domein heeft, niet wordt opgeknipt maar compacter wordt. Zo behoudt de club het kleine trainingsveld voor de ontwikkeling van vrij sporten. DRC gaat daarvoor looptrainingen ontwikkelen om beginnende sporters op weg te helpen, zodat men daarna onder eigen regie vrij kan trainen. Het vrij trainen moet een bijdrage vormen om mensen gezonder te laten leven.

Het WETRAveld (wedstrijdtrainingsveld) is van nieuwe drainage voorzien en opnieuw ingezaaid zodat bij aanvang van het nieuwe seizoen er een fraai grasmat ligt. Het WETRAveld werd sinds september 2013 niet meer gebruikt vanwege wateroverlast. Ook het hoofdveld van DRC wordt momenteel uitgevlakt en krijgt een nieuwe grasmat. De club mag bovendien het oude trainingsveld aan de zijde van de Steffensweg nog blijven gebruiken tot beide grasmatten zijn volgroeit en voldoende belastbaar zijn. Begin september, bij aanvang van de competitie, is de verwachting dat dit het geval zal zijn maar dat is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
Door de compactere veldindeling komt op sportcomplex De Riet capaciteit vrij voor een tweede en completerende veldsport. Honk- en Softbal zou mogelijk zijn, maar ook andere veldsporten zoals tennis. DRC acht het maatschappelijk wenselijk dat op sportcomplexen meerdere takken van sport kunnen worden beoefend.

De fusieclub is hard op weg een gezonde club te worden met perspectief voor de toekomst. Het ledental is in de afgelopen anderhalf jaar flink gegroeid en zal mogelijk zelfs weer vijf seniorenteams tellen. Ook bij de jeugd is de groei aanwezig, mede doordat jongere gezinnen zich weer in de buurt vestigen. Zo renoveerde Aws Beter Wonen onlangs de duplexwoningen aan de Duindoornstraat en Hortensiastraat tot eensgezinswoningen voor grotere gezinnen (verhuur gestart) en kwamen door verkoop van woningen ook jongere gezinnen in de wijk wonen.

Maatschappelijk
DRC ziet ook andere maatschappelijke projecten van de club tot bloei komen. Voetbal voor kinderen met vormen van autisme is mede door de inzet van Prosoc Voetbalschool een succes met een twintigtal deelnemertjes uit Almelo en regio. Prosoc ontwikkelt tevens voetbal voor kinderen met vormen van autisme in Borne, Enschede en Vroomshoop met als doel een eigen Twentse Auti-competitie op te zetten.
Met de Ouderen Vereniging Almelo (OVA) heeft DRC eveneens bindingen aangeknoopt. OVA organiseert in clubgebouw De Kauwe bijeenkomsten voor senioren en houdt er wekelijks ook haar bingomiddag.
DRC onderzoekt tevens de mogelijkheden voor kinderopvang en is samen met Prosoc ook gestart met het project Tahsis; Sporten, Leren en Creëren. Naast sporten, wordt aan huiswerkbegeleiding en studietraining gedaan en wordt creativiteit in culturele zin ontwikkeld.

Meer kader
De club wil dus meer betekenen in de wijk De Riet dan alleen maar een voetbalclub en is daarmee hard op weg. Om de activiteiten verder te ontwikkelen heeft men echter wel meer kader nodig. Van leiders tot trainingsassistenten en kartrekkers met contacten voor het binnenhalen van sponsoring. De eerste sponsorovereenkomsten voor reclameborden heeft de club inmiddels afgesloten. Kijk op www.svdrc.nl en meldt u aan om mee te helpen aan de activiteiten van Sv DRC 2012.
 

Archief
Terug naar vorige pagina