Sportberichten


Plaatsing  
 
20-06-2015  

Goud en brons voor Lieke Wevers in Baku

 

Baku – Voor Lieke Wevers kon het na teambrons en brons op de meerkamp het in feite al niet meer stuk tijdens de Europese Spelen in Baku maar goud op de balk en brons op de vloer was een ultieme beloning na een jaar van strijd tegen blessures en de ruzie met haar vereniging TON in Almelo waar vader en trainer Vincent Wevers werd ontslagen en de beide zusjes zich tijdens de training maar moesten voegen in de clubtraining van Topsport Oost Nederland.
Het noodzaakte Lieke en Sanne Wevers om te verkassen naar een studentenkamer in Heerenveen waar de familie Wevers wel volop de ruimte kreeg voor de topsportambities en trainingsarbeid o.l.v. oud- TON-trainer Vincent Wevers.
Lieke maakte haar seizoen goed in Baku met 1 maal goud en 3 keer brons en Sanne deed dat in april in Montpellier tijdens het EK met een bronzen medaille op de brug. De Wevertjes liggen dus op koers naar de Olympische Spelen in Rio.

Dat kan nog niet gezegd worden van de Rijssense Wyomi Masela. Ook zij verliet al eerder de Almelose topsporthal IISPA en haar vereniging TON om in Amsterdam haar Olympische droom te bewerkstelligen. Deelname in Londen 2012 werd door de rechter geblokkeerd door een proces dat werd aangespannen door turnster Celine van Gerner nadat Masela door de turnbond al was genomineerd. Het afscheuren van de achillespees in 2013 werd Masela vervolgens fataal waardoor een jaar van revalidatie volgde en nu de strijd om de top weer te bereiken toch moeizaam verloopt. Een groepje Twentse ondernemers steunden haar crowdfundingactie financieel om zonder zorgen schoolopleiding en topsport te kunnen combineren. Dit nadat zij door de zware blessure haar NOC/NSF status verloor en dus ondersteuning van die kant.

Archief
Terug naar vorige pagina