Sportberichten


Plaatsing  
 
19-06-2015  

Drukke hippische kalender in Twente


Gert-Jan Bruggink ging in 2009 juichend over de laatste derbysprong in Almelo
 

GEESTEREN/ALMELO – Het is druk op de hippische kalender. Reden voor CSI Twente te zoeken naar andere data. Daarmee overlapt het de ponydagen van de 49e Almelose Ruiterdagen die vrijdag van start gaan en in totaal ruim 2.000 combinaties telt op de startlijsten. Dat aantal telt het CSI in Geesteren bij lange na niet hoewel de organisatie de afgelopen jaren de ogen goed de kost heeft gegeven in Almelo en de rubrieken voor landelijke ruiters flink heeft uitgebreid.
In de 3-sterrenwedstrijden moet men in Geesteren een flinke veer laten. De organisatie kan en wil de concurrentie niet aan met de internationale kalender waar veel prijzengeld te verdienen valt. Met twee leden van het gouden Nederlandse WK-team, het aanstormende talent Bertram Allen, zes oud-winnaars en de top drie van de vorige editie ook dit jaar in het deelnemersveld, blikt de organisatie van de klassieker CSI Twente in Geesteren optimistisch vooruit naar de 41ste uitgave van het evenement. “In een periode dat de hippische kalender oververhit is geraakt, mogen we daar best blij mee zijn”, vindt voorzitter Gerard Maathuis.
Het CSI Twente heeft al eerder aangekondigd niet te willen en kunnen meedoen in de wedren van concoursen waar enorm veel prijzengeld te verdienen valt. “We moeten realistisch zijn”, vindt Maathuis, “anders overkomt ons hetzelfde als veel wedstrijden met een lange traditie die ondertussen gewoon zijn omgevallen.”
In Geesteren begint het CSI Twente op dinsdag 23 juni en wordt het slotnummer de Grote Prijs van Twente gereden op zondag 28 juni. Het hele programma en de entreekosten vindt u hier.
In Almelo start men op vrijdag 26 juni met de ponydagen waaraan zo’n 750 combinaties uit heel Nederland deelnemen in springen en dressuur. De week daarop volgend zijn de paardendagen met bijna 1.400 combinaties aan de start. Op dinsdag 30 juni komen de nationale toppers al aan de start in het springen 1.40 m. en de ZZ en Z rubrieken. Onder hen Anne-Liza Makkinga, Frank Buitenhuis, Remco Been, Eric ten Cate, Bas van der Aa, Sjaak Sleiderink en Hendrik-Jan Schuttert.
De Grote Prijs van Almelo wordt verreden op zaterdagavond 4 juli en de zware derby om de Bolk Transport Trial Jumping Trofee wordt op de slotdag 5 juli verreden. De entree in Almelo is gratis. Kijk hier voor het programma.

Archief
Terug naar vorige pagina