Sportberichten


Plaatsing  
 
05-06-2014  

Cziommer blijft, Sibum en Castro naar Heracles

 

ALMELO – Smaakmaker Simon Cziommer (33) blijft nog een jaar bij Heracles Almelo. De stylist die geboren is in Nordhorn en opgroeide in Schüttorf, heeft naar horen zeggen een verbintenis per wedstrijd. De Almelose eredivisionist contracteerde eerder deze week Bas Sibum (31) die overkomt van Waasland-Beveren (België) waar hij de afgelopen drie seizoenen speelde. De routinier speelde eerder voor Fc Emmen, Fc Twente, NEC en Alemannia Aachen. Ook werd keeper Bram Castro (31) aangetrokken. De ervaren keeper zal de strijd aan moeten gaan met Dennis Telgenkamp. Castro speelde eerder voor RC Genk, Sint Truiden, Roda JC, PSV en MVV Maastricht.
Met het contracteren van drie ervaren spelers verwacht de technische staf van Heracles Almelo voldoende routine in de selectie te hebben om de nieuwe competitie aan te gaan.

 
06-06-2014  

Oude toppers naar motorraces Tubbergen


Wil Hartog, Marcel Ankone, Rob Bron en Boet van Dulmen in vroegere tijden bij de presentatie van de fameuze Daytona Races in de USA.
Foto: Organisatie Historische Motorraces Tubbergen
 

TUBBERGEN – De organisatoren van de Historische Motorraces op Tweede Pinksterdag hebben tal van oud- coureurs weten te strikken voor het nieuwe onderdeel de Classic GP Parade. Om enkele namen te noemen; Marcel Ankoné (Oldenzaal), Hennie Boerman (Almelo), Theo Bult (Lonneker), Cees Doorakkers, Boet van Dulmen, Patrick van den Goorbergh, Wil Hartog, Hans Koopman, Mile Pajic, Mar Schouten, Aalt Toersen (Staphorst), André Stamsnijder (Bornerbroek), Jan de Vries en Gerard van der Wal (Tubbergen). Zij allen staan op de deelnemerslijst waardoor nagenoeg alle Nederlandse wegrace-toppers uit de jaren '70 en '80 die deel hebben genomen aan de Grand Prix's in deze periode, aan de start staan om in paradevorm het parcours te slechten. Een huldeblijk aan al die oud- toppers die de racecircuits in die jaren bevolkten. De grote opkomst geeft mede blijk aan het feit dat de vroegere motorraces in Tubbergen/Albergen ook geliefd was bij de coureurs van toen.
Naast de Classic GP Parade uiteraard het normale programma en extra aandacht aan jong Nederlands Grand Prix talent. De organisatoren stellen een bedrag beschikbaar ter ondersteuning aan een jonge talentvolle coureur die op weg is naar de internationale top. Dit jaar is Bo Bendsneijder uit Rotterdam uitverkozen. De jonge coureur heeft al een enorme erelijst om u tegen te zeggen; het Kampioenschap in de Molenaar NSF100, Moriwaki GP3, Yamaha R125 en 2x winnaar PATA European Juniorcup. Dit jaar is Bendsneijder actief in het Spaans Moto 3 kampioenschap en is hij deelnemer aan de vermaarde RedBull Rookies Cup, de springplank naar de Moto 3 Grand Prix. Bendsneijder zal zelf aanwezig zijn om de ondersteuning in ontvangst te nemen.
‘Mister TT’ Jaap Timmer is gestrikt om het professionele commentaar te verzorgen tijdens de Historische Motorraces Tubbergen op Tweede Pinksterdag. Op www.motorracetubbergen.nl staat het hele programma.

Foto's

 
07-06-2014  

Pelupessy en Fledderus naar Heracles Almelo


Joey Pelupessy en Mark-Jan Fledderus (foto: Fotovakschool)
 

ALMELO – Met het aantrekken van het jeugdige talent Joey Pelupessy en Mark-Jan Fledderus (meldt V.I.) gaat Heracles Almelo door met het formeren van een ideale mix van talent en ervaring voor het voetbalseizoen 2014/2015.
De geboortige Almeloër Pelupessy speelde o.a. voor SVVN voordat hij werd aangetrokken door de voetbalacademie Fc Twente-Heracles. Hij speelde het afgelopen seizoen een dertigtal wedstrijden in de Jupiler League. Ook speelde hij nog twee wedstrijden in het Nederlands team onder de 20 jaar.
Mark-Jan Fledderus (Coevorden-1982) stapte 3 jaar geleden over van Heracles Almelo naar Roda JC om meer kans te hebben op Europees voetbal. De degradatie dit jaar werd dus een grote domper voor de 31-jarige middenvelder die nu weer terugkeert bij Heracles Almelo voor zeker twee seizoenen (+ optie 1 jaar).
'Afgelopen seizoen hadden we geen goede mix tussen jong en oud', zei voorzitter Jan Smit in het gesprek met Voetbal International. 'We zetten in op meer ervaring. Een middenveld met Sibum, Fledderus en Cziommer behoort nu tot de mogelijkheden. Dan praat je over heel wat gebundelde wedstrijden in de Eredivisie', aldus Smit.

De overgang werd later ontkend door Fledderus met onderstaande Tweet:


Kortom er is nog geeen deal waar een handtekening onderstaat.

Bij de club is de voorverkoop van seizoenkaarten inmiddels flink op gang gekomen na het eerder contracteren van Bas Sibum, keeper Bram Castro en het verlengen van het contract met Simon Cziommer.

De Heraclieden starten op 30 juni met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op zaterdag 5 juli volgt de presentatiewedstrijd tijdens het Almelo's Feestje tegen een selectie van spelers van Almelose amateurverenigingen op de 'Oale Groond' aan de Bornsestraat bij Avc Heracles.
De afscheidswedstrijd van spelers die vertrokken bij Heracles Almelo heeft in ieder geval al een bedrag van € 37.000,00 in het laadje gebracht voor de Stichting Straatkinderen Ghana van Kwame Quansah. U kan nog doneren via: IBAN nummer NL45 ABNA 0590.0109.80 t.n.v. Heracles Almelo onder vermelding van donatie ‘Stichting Straatkinderen Ghana’.

 
08-06-2014  

Crowdstatus turnster Wyomi Masela op koers

 

ALMELO/AMSTERDAM – De crowdstatus voor de inzameling voor de Twentse topturnster Wyomi Masela heeft inmiddels 75 procent bereikt van het gestelde doel. De turnster verloor deelname aan de Olympische Spelen in Londen vanwege de gerechtelijke procedure en de daarop volgende tweekamp met Celine van Gerner, waarbij een lichte blessure roet in het eten gooide om zich alsnog te kunnen plaatsen.
Vorig jaar volgde een zware achillespeesblessure voor de inmiddels van BosanTON Almelo naar het Amsterdamse Turnz overgestapte Masela. Daar traint zij niet alleen hard om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, maar studeert zij ook aan de Johan Cruyff Academie.
Door de achillespeesblessure verloor Masela haar NOC/NSF A-status waardoor de financiële ondersteuning wegviel om topsport en studie te kunnen blijven combineren.
Middels de crowdfundingactie ‘Wij zijn sport…’ wordt getracht dat financiële gat van 4.400 euro te dichten. AlmeloNieuws.nl zorgde er samen met een drietal bedrijven uit de Twentse transportwereld voor, dat dit doel nu aardig wordt benaderd. Het laatste stukje moet echter nog worden overbrugt binnen 8 dagen dat de actie nog loopt. Dat kan ook met kleine bedragen. Help dus de geboortige Rijssense op weg naar Rio!
Meer info?
<< Kijk naar de TV-uitzending van AT5 of Klik hier…

 
08-06-2014  

OPEN testdag voor nieuw turntalent

 

ALMELO – BosanTON Almelo organiseert op zondag 29 juni een OPEN testdag voor nieuw turntalent in Oost Nederland. Wil jij later graag deelnemen aan een EK of WK turnen? Ben je altijd bezig met radslagen, koprollen óf zit je zelfs al in de selectie van je gymnastiekvereniging? Dan is BosanTON op zoek naar jou!

Topsportorganisatie BosanTON organiseert de speciale testdag voor meisjes die interesse hebben in turnen op het allerhoogste niveau. Meisjes van 6 tot en met 11 jaar zijn op die dag van harte welkom om te laten zien wat ze allemaal al kunnen. Iedereen is welkom: meiden met turnervaring in de selectie van hun huidige gymnastiekvereniging óf meiden met minder ervaring.

De testdag begint om 15.00 uur en zal uiterlijk rond 19.00 uur afgelopen zijn. Tijdens de dag kun je laten zien wat je allemaal al beheerst. Natuurlijk vindt de dag plaats in de topsportturnhal van de IISPA in Almelo. Deelname is gratis.
Aanmelden klik hier…
 

 
08-06-2014  

Almelose Ruiterdagen ‘bomvol´ deelnemers

 

ALMELO – De 49e editie van de Almelose Ruiterdagen telt een ‘bomvol’ deelnemersveld. Uit het gehele land zijn maar liefst 800 ponycombinaties en bijna 1500 paardencombinaties ingeschreven. Zo schreef Stal De Sjiem van Jeroen Dubbeldam maar liefst 12 paarden in, zodat zowel Dubbeldam als het talent Sjaak Sleiderink heel wat werk te verrichten hebben.
Uit de massale inschrijvingen blijkt dat de Almelose Ruiterdagen onverminderd populair blijven in hippisch Nederland. De organisatie werd vorig jaar geëerd met de Stadsprijs 2013 omdat het Almelo als stad positief naar buiten brengt. Dat komt de organisatie niet aangewaaid, want al die jaren moeten er bergen werk verzet worden. Tijdens de ruiterdagen van 13 t/m 23 juni zijn zelfs honderden vrijwilligers actief om alle rubrieken in dressuur en springen goed te laten verlopen. Al ruim een week voor de Almelose Ruiterdagen van start gaan, heeft een Duitse stallenbouwer uit Verden bij Hamburg zo’n 250 stallen geplaatst. Veel ruiters en amazones hebben in de loop der jaren ook elders in de regio onderdak voor hun dieren gevonden en dat is maar goed ook, want het terrein van het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in hartje stad Almelo wordt voor meer dan 100 procent belast.
De grote feesttent voor het randgebeuren, de bijzondere allweatherbanen, het ligt er allemaal piekfijn bij om de gasten te ontvangen. Volgens eerder onderzoek van de afd. Onderzoek & Statistiek legt dat de regio geen windeieren. Toen al bleek dat de Almelose Ruiterdagen een extra economische impuls van zo’n 700.000 euro betekent. Om dat alles op peil te houden blijft de organiserende stichting telkens ook investeren. Dit jaar krijgt dat vorm door het plaatsen van een elektronisch scorebord met een afmeting van 4 bij 5 meter waarop de resultaten worden weergegeven en de ruiter/amazone ook in beeld gebracht kan worden. De leden van de Rabobank Noord Twente hebben bovendien het parkeren en een tweede kop koffie gratis tegen inlevering van de bon uit het Rabobank Magazine. Kortom de Almelose Ruiterdagen blijft innovatief en aantrekkelijk voor de sporters en publiek, ook wat randprogramma betreft.
Meer info: www.almelose-ruiterdagen.nl 

Fotoreportage (14 foto's)...

 
08-06-2014  

Oogink zilver, Van Baaren brons in Swiss Open

  LAUSANNE/ALMELO – De Taekwondoka´s van Oude Luttikhuis waren twee opeenvolgende weekenden actief in Europa. In Oostenrijk werd vorige week tijdens een G1 toernooi zilver en brons gepakt door respectievelijk Reshmie Oogink en Joyce van Baaren. Een prestatie die dit weekend werd herhaald tijdens het Swiss Open TKD 2014 in Lausanne. Opnieuw dus belangrijke punten voor het wereldklassement en uiteindelijk kwalificatie voor de Olympische Spelen van Rio in 2016.
< uiterst links Reshmie Oogink met weer zilver.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-06-2014  

Oranje perst Spanjaarden uit op WK Brasil

 

Was het in de eerste helft nog even ‘billenknijpen’ voor het Nederlands elftal tegen Spanje, na de fraaie gelijkmaker van Van Persie en de thee, werden de Spanjaarden opgerold. Het gevolg is dat het Nederlandse team onder trainer Louis van Gaal ook met stip bij de Bookmakers naar de top vijf van favorieten klom.
De internationale pers roemt het Nederlands elftal voor de wijze waarop revanche werd genomen op de Spanjaarden na de nederlaag tijdens de finale van het vorige WK in Zuid Afrika. Bij de Spanjaarden kwam de 1-5 nederlaag aan als een K.O. en voelde men zich flink uitgeperst zoals op Twitter al snel werd getoond.
 

 
14-06-2014  

Cheque van Monuta voor Stichting Doelpunt

 

ALMELO – Zaterdag werd in het Polman Stadion van Heracles Almelo voor de vijfde keer een voetbalpromotiedag gehouden voor kinderen met een beperking uit de regio Twente en Achterhoek.
Ruim 70 kinderen deden mee met allerlei voetbalgerelateerde spelonderdelen onder begeleiding van vele enthousiaste vrijwilligers.
Tijdens de pauze mocht topscheidsrechter en ambassadeur van Stichting Doelpunt Bas Nijhuis namens Stichting Doelpunt een cheque ad € 500,- van Monuta in ontvangst nemen.
Met deze bijdrage ondersteunt Monuta de activiteiten van Stichting Doelpunt voor voetbal voor kinderen met een beperking.
Voor meer informatie kunt u terecht op de site www.stichtingdoel.com 

 
17-06-2014  

Crowdstatus Help Wyomi naar Rio… bereikt

 

AMSTERDAM/ALMELO – De crowdfunding voor topturnster Wyomi Masela heeft mede dankzij een drietal Twentse bedrijven uit de transportsector en AlmeloNieuws.nl een zeer goed resultaat bereikt. De doelstelling 4.400 euro werd ruim overtroffen en het totale ingezamelde bedrag bedroeg 5.000 euro. De geboortige Rijssense turnster raakte haar NOC/NSF-status kwijt door twee opeenvolgende blessures. De eerste koste haar de deelname aan de Olympische Spelen in Londen en vorig jaar scheurde ze haar achillespees af. Na een jaar van revalidatie en hard trainen is voor Masela de weg omhoog weer begonnen met als doel de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.
Het komend weekend staat voor Masela de eerste wedstrijd na haar revalidatie op het programma en wel het NK in Ahoy Rotterdam. De voormalige topturnster van BosanTON Almelo traint momenteel in Amsterdam waar ze ook studeert aan het Johan Cruyff College. Door het succes van de crowdfunding via de organisatie Wij zijn Sport kan ze nu training en studie blijven combineren om haar droom Olympische deelname in Rio te behalen.
De reactie van Wyomi op het goede resultaat; 'WAT SUPER!!!!!! Hier wordt ik zo blij van! ONTZETTEND BEDANKT!!'

 
17-06-2014  

Toppers op de Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – Vandaag aan de start op de Almelose Ruiterdagen o.a. Jeroen Dubbeldam, Sjaak Sleiderink, Gerco en Ben Schröder, Gert-jan Bruggink, Hendrik Jan Schuttert, Remco Been, Robert Vos, Tom Brinkman (2x eerder winnaar van de finalederby), Annet Willems en de bij BWG Stables rijdende Jesper Romp en de Belgische amazone Annelies Vorsselmans. Kortom grote namen die vanmiddag om 13.00 uur strijden om o.a. de Koninklijke Nooteboom Trailers Prijs, de Paardentandarts Helthuis Prijs, de PANalytical Prijs, de Bolk Transport Prijs en het dag-slotnummer vanavond om 19.00 uur om de Riwald Corporate Branding Prijs. De entree tijdens de Almelose Ruiterdagen t/m zondag op het Twents Hippisch Centrum Almelo is gratis.
Klik hier voor het volledige programma en de uitslagen van al gereden rubrieken.

 
21-06-2014  

Tevreden comeback op NK van turnster Masela

 

ROTTERDAM – Na lang blessureleed maakte topturnster Wyomi Masela (20) vandaag een tevreden comeback op het NK Turnen in Ahoy Rotterdam. De Twentse miste eerst de Olympische Spelen van Londen door een rechtszaak tegen de KNGU die haar had aangewezen. In de tweekamp die volgde met Céline van Gerner raakte Masela geblesseerd waardoor Londen aan haar neus voorbij ging. Vorig jaar scheurde ze vervolgens haar achillespees waardoor ook nog eens haar NOC/NSF status verviel. Toch gaf de voormalige turnster van BosanTON Almelo niet op. Vertrok naar Amsterdam om er te revalideren in combinatie met studie aan het Johan Cruyff College. Bij Turnz was ze dagelijks actief om weer fit te worden en vandaag dan de comeback tijdens het NK. Nog niet op haar specialiteit zoals vloer en sprong maar wel op brug. Een foutje en een rare landing sloeg velen de schrik om het hart, maar masela stelde iedereen gerust. De enkel was wat stijfjes maar aan de achillespees geen centje pijn. "Ondanks een foutje ben ik wel tevreden", aldus Masela. "Ik sta hier vooral te genieten van de sfeer." De score van 11,050 was niet genoeg voor de finale maar daar maalde de geboortige Rijssense niet om. “Het was goed om hier weer te zijn. Te praten met de andere turnsters en juryleden en om weer even betrokken te zijn. Mijn doel is het EK van volgend jaar. Dus ik heb nog tot april om weer helemaal in vorm te komen."
Ondanks het verlies van de NOC/NSF status is de weg tot het EK financieel afgedekt door de crowdfunding via ‘Wij zijn sport’. Ook AlmeloNieuws.nl en drie Twentse logistieke bedrijven droegen samen 2000 euro bij om haar op weg te helpen naar Rio 2016. Bij het EK volgend jaar april hoopt Masela haar NOC/NSF status weer binnen te halen om zich volledig te kunnen focussen op het Olympische doel.

 
26-06-2014  

Tukkers vooraan in internationale opening CSI

 

GEESTEREN – Drie Twentse ruiters reden donderdag naar een plaats bij de beste vijf in de eerste international rubriek van het veertigste CSI Twente. Maar de zege moesten ze donderdag aan Ivo Biessen laten. Die deed de naam van zijn tienjarige bruine Holsteiner ruin Faults Free alle eer aan en won in de snelste tijd van 40,12 seconde het twee fasenspringen voor de Silver League over 1,40 meter. Bjorn Egberink stuurde zijn even oude schimmelruin Zidane (v.Cavalier x Laroche) naar de tweede plaats (40,36).
Lees verder op HippischTwente.nl
 

 
27-06-2014  

Gert-Jan Bruggink de eerste de beste

 

GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was vrijdagavond tijdens het CSI Twente letterlijk de eerste de beste in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente van zondag. Met Vita snelde de ruiter uit De Lutte op imponerende wijze naar zijn tweede zege van de dag. Als eerste in de ring gekomen zette Bruggink met een foutloze rit op de negenjarige merrie (v. Carinjo x Contender) verreweg de snelste tijd neer van alle 96 deelnemers. Het leverde hem 6000 euro op.

Tekend voor het grote machtsvertoon van de Twentenaar was dat de Belgische nummer twee Jos Verlooy met Farfelu de Pomme 2,41 seconde meer nodig had om door de finish te komen na het parcours over 1,50 meter op tijd. Vincent Voorn werd derde met Quinlan op 3,56 seconde van Bruggink. Robert Vos eindigde met Another Pleasure als zevende.

Gert-Jan Bruggink was eerder op de zeventienjarige Cash Junior (v. Cash x Landadel) met zijn tijd van 63,61 seconde lang onaantastbaar in de door hem gewonnen rubriek over 1,45 meter op tijd. Alexander Zettermann kwam met Flecu als enige nog redelijk in zijn buurt, maar strandde op tweetiende seconde (63,81). De Britse routinier John Whitaker eiste de derde positie op (64,52).

Robert Vos was met zijn veertienjarige ruin Carat (v. Cardento x Krevad) in de wedstrijd over 1,40 meter op het tweede deel van het traject liefst 1,16 seconde sneller dan naaste concurrent Leopold van Asten met VDL Groep Beauty. Adrien Schmidt reed met Faible Lafayette naar de derde plaats op bijna twee volle tellen van Robert Vos.

Bjorn Egberink zorgde voor de vierde triomf voor een ruiter uit het oosten des lands. De Holtenaar nam al vroeg in de wedstrijd van het CSI 2 over 1,40 meter de leiding met de tienjarige vosruin Zazou (v. Indoctro x Guidam de Revel). Hij stond de koppositie niet meer af. Zijn tijd van 70,74 seconde bleek door geen enkele andere foutloze deelnemer haalbaar. De Russin Maria Madenova finishte met Balsandra in 71,01 als tweede. Annet Willems reed met de onverwoestbare negentienjarige bruine ruin Nirvana (v. Concorde x Wisconsin) naar plek drie (72,44).
Ook Wesley Mulder met A Kind of Magic Wm (zevende) en Conor Drain met Wilco B (negende) finishten bij de eerste tien.

 
28-06-2014  

Whitaker troeft Bruggink af in Medium Tour


John Whitaker hier met Argento tijdens de Roelofs Prijs CSI Twente
 

GEESTEREN – Dat Gert-Jan Bruggink een snelle combinatie vormt met zijn paard Vita 24 had hij een dag eerder al bewezen door twee keer eerste te worden tijdens het 3-sterren CSI Twente. In de medium tour 2 fasen over een hoogte van 1.45 m. leek Bruggink opnieuw op weg naar een zege maar daar dacht de zeer ervaren John Whitaker toch anders over. De Brit wist met het KWPN-paard Woulon L toch nog een fractie sneller de chrono te laten stoppen zonder dat er een balk uit de lepels viel.
Op afstand volgde Patrick Lemmen met de Holsteiner gefokte Chinzana van de Helle op de derde plek, slechts tweehonderdste seconde sneller dan Wout-Jan van der Schans met de Nummero Uno-afstammeling Zorro. De podiumplek bleef zo net buiten bereik van de ervaren Van der Schans. Tubbergenaar Gerco Schröder was met Coco II de voorlaatste zonder springfouten in 2 fasen.
Uitslag.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-06-2014  

Roelofs Prijs CSI Twente voor ‘Flotte Deern´


'Wat wilt ze dan', lijkt Denise Sulz hier te zeggen na haar overwinning
 

GEESTEREN - De kwalificatie wedstrijd voor de Grote Prijs van Twente van zondagmiddag tijdens het CSI Twente werd pas spannend in de barrage, nadat eerst zo’n 90 gestarte ruiters voorbijkwamen. De Duitse amazone Denise Sulz (26) pakte de winst in deze Roelofs Prijs met haar paard Flotte Deern 4.
Abdullah Al Sharbatly werd tweede met de vroeger door Gerco Schröder gereden (Eurocommerce) Callahan en Timothy Hendrix was met de derde plaats de beste Nederlander op Cedrick 8. Hij was het, die meteen een tijd op de klok zette van 41,67 seconden. Daar konden de anderen zich op richten. Uiteindelijk doken daar Abdullah Al Sharbatly en Denise Sulz nog onder. De Duitse amazone uit Nagold bij Borken, liet zien dat ‘Flotte Deern’ haar naam volledig waar maakte want de merrie sprong effectief, ook als ze kort in de wending werd gezet. Oud- Weerseloër Jos Lansink met Zerlin M, Lisa Nooren op Sabech D’Ha, Jessica Kürten met Cool and Easy en Janika Sprunger met Uptown Boy waren verder de enige die in de barrage eveneens foutloos bleven maar de tijd voor het podium niet konden verbeteren.

Na afloop van de rubriek om de Roelofs Prijs, ontving Stalhouderij en Fokkerij Roelofs uit Den Ham van het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) het prestatiepredicaat voor het fokproduct O. Zermie 6. De publieke uitreiking was een eerbetoon vanwege het hoge aantal toppaarden dat fokker Roelofs wist te bereiken.

 
28-06-2014  

Na Zomer ook Fledderus bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Eerder deze week meldde Heracles Almelo de komst van Ramon Zomer. De Daarlervener (31) speelde voordien bij NEC en Fc Twente waar hij ook de opleiding doorliep. In V.I. riep voorzitter Jan Smit onlangs dat ook de terugkomst van Mark-Jan Fledderus (31) van Roda JC naar Heracles rond was. Dat werd echter door Fledderus gelijk ontkent. Nu is het dan toch rond gekomen. Fledderus moest worden afgekocht bij het gedegradeerde Roda JC en werd naar verluid met behulp van het investeringsfonds van ondernemers die Heracles Almelo steunen, mogelijk gemaakt. Fledderus speelde van 2008 tot 2011 al eerder bij de Heraclieden en maakte toen ook de promotie naar de eredivisie mee. De Drent vertrok naar Roda JC omdat hij daar meer kans zag op Europees voetbal. Het werd uiteindelijk een deceptie met degradatie. Gelet op het aantal routiniers in de selectie kiest de club kennelijk voor een meer stevige basis waarin jonge talentvolle spelers kunnen worden opgeleid.

 
29-06-2014  

Reshmie Oogink op World Tour Taekwondo

 

ALMELO – De Almelose Reshmie Oogink is op basis van haar positie op de wereldranglijst, nummer acht in de Olympische klasse boven 67 kg., uitgenodigd voor de eerste Grand Prix van 2014 in Suzhou in China van 4 t/m 6 juli a.s.

In augustus wordt de tweede Grand Prix gehouden in Astana in Kazakhstan en in oktober volgt de derde Grand Prix. Deze vindt plaats in Manchester in England. In december vindt de finale van deze Grand Prix serie plaats. Deze wordt gehouden in Querataro in Mexico.

Het Grand-Prix circuit is een initiatief van de Wereld Taekwondo Federatie waarbij de topatleten in de diverse Olympische gewichtsklassen meerdere malen per jaar tegen elkaar uitkomen op prestigieuze en groots opgezette toernooien. De behaalde resultaten tellen, net zoals resultaten op WK, EK en overige toernooien met een WTF G-status mee voor de wereldranglijst en de atleten die eind 2015 bij de top 6 op deze ranglijst staan komen in principe, onder voorbehoud van onder meer vervanging, in aanmerking voor een kwalificatieplaats voor de Olympische Spelen Rio 2016.
 

 
29-06-2014  

Drie Almeloërs naar Special Olympics LA

 

ALMELO – Voor drie Almelose sporters met een verstandelijke beperking gaat in de zomer van 2015 een droom in vervulling. Stichting De Klup en Zwem & Poloclub De Veene zijn uitgeloot om drie sporters aan te wijzen voor deelname aan de Special Olympics van Los Angeles in 2015. De selectie van de sporters wordt in de komende maanden gedaan door Team NL waarna de kandidaten worden klaargestoomd voor de Special Olympics Los Angeles 2015.

In totaal worden 68 Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking afgevaardigd waar hen in L.A. op 25 juli 2015 een ontvangst wacht door president Barack Obama. De definitieve selectie wordt bekend in november a.s. Betreffende de Almeloërs gaat het om een zwemmer en twee bowlers.

 
29-06-2014  

Grote Prijs CSI Twente voor Jur Vrieling

 

 

GEESTEREN – Niet een Tukker als gedroomde winnaar van de Grote Prijs van Twente maar de Groninger Jur Vrieling liet de vaderlandse en buitenlandse concurrentie achter zich tijdens het veertigste CSI Twente in Geesteren. Met VDL Zirocco Blue was de Holwierdenaar liefst drie seconden sneller dan de Tukker Gerben Morsink die met de zelf gefokte hengst Faithfull toch het zilver pakte.

Vrieling en Morsink behoorden tot de vijf ruiters die voor de ‘dweilpauze’ foutloos bleven in het basisparcours. Ook tijdens deze veertigste editie van het CSI Twente bleek regen wederom een grote spelbreker. Veel ruiters/amazones haakten tijdens de rit of na de hoosbui die Geesteren trof, af. Daarmee zoals vaker in voorgaande jaren toch voor de veiligheid van het paard kiezend dan ‘kritiekloos’ het in Geesteren zo geroemde gras te bewieroken. Steeds vaker ook laten de buitenlandse concurrenten hun toppaarden thuis en daar mag de organisatie van CSI Twente toch wel eens goed over nadenken. Het driesterren-evenement zal zonder ‘All Weather’ bodem nooit naar de absolute hippische top kunnen groeien.
De groei van het CSI Twente zit de laatste jaren in de breedtesport. In dat licht moet ook de uitbreiding met twee dagen worden bezien, niet meer of minder. De organisatie mag zich bovendien afvragen of men met allenlange springrubrieken op de goede weg is. Het vooraf geplande tijdspad werd dagelijks overschreden en naderde op de donderdag zelfs het middernachtelijke uur.

Het zal Vrieling of Morsink in dit geval weinig uitmaken, want de hoofdprijzen van 33.000 euro en 27.000 euro waren voor hen, dankzij hun basisrit zonder fouten voor de ‘dweilpauze’ en de nulrit, op de toch vrij snel ‘opdrogende’ grasbodem, net voor de barrage, maar toen hadden een vijftiental gekwalificeerde grote kanshebbers al voor de eer bedankt. De Zweed Alexander Zettermann probeerde het met Cafino in de barrage nog wel en was zelfs sneller dan Morsink, maar gooide ook een balk uit de lepels. Ondanks dat toch nog goed voor een kleine twintigduizend euro en brons en tevens een handdruk van minister Edith Schippers (Volksgezondheid), die op instigatie van sponsor Bolk Transport een der hoofdgasten was in Geesteren.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage: 43 foto's

 

Archief
Terug naar vorige pagina