Sportberichten


Plaatsing  
 
06-06-2014  

Oude toppers naar motorraces Tubbergen


Wil Hartog, Marcel Ankone, Rob Bron en Boet van Dulmen in vroegere tijden bij de presentatie van de fameuze Daytona Races in de USA.
Foto: Organisatie Historische Motorraces Tubbergen
 

TUBBERGEN – De organisatoren van de Historische Motorraces op Tweede Pinksterdag hebben tal van oud- coureurs weten te strikken voor het nieuwe onderdeel de Classic GP Parade. Om enkele namen te noemen; Marcel Ankoné (Oldenzaal), Hennie Boerman (Almelo), Theo Bult (Lonneker), Cees Doorakkers, Boet van Dulmen, Patrick van den Goorbergh, Wil Hartog, Hans Koopman, Mile Pajic, Mar Schouten, Aalt Toersen (Staphorst), André Stamsnijder (Bornerbroek), Jan de Vries en Gerard van der Wal (Tubbergen). Zij allen staan op de deelnemerslijst waardoor nagenoeg alle Nederlandse wegrace-toppers uit de jaren '70 en '80 die deel hebben genomen aan de Grand Prix's in deze periode, aan de start staan om in paradevorm het parcours te slechten. Een huldeblijk aan al die oud- toppers die de racecircuits in die jaren bevolkten. De grote opkomst geeft mede blijk aan het feit dat de vroegere motorraces in Tubbergen/Albergen ook geliefd was bij de coureurs van toen.
Naast de Classic GP Parade uiteraard het normale programma en extra aandacht aan jong Nederlands Grand Prix talent. De organisatoren stellen een bedrag beschikbaar ter ondersteuning aan een jonge talentvolle coureur die op weg is naar de internationale top. Dit jaar is Bo Bendsneijder uit Rotterdam uitverkozen. De jonge coureur heeft al een enorme erelijst om u tegen te zeggen; het Kampioenschap in de Molenaar NSF100, Moriwaki GP3, Yamaha R125 en 2x winnaar PATA European Juniorcup. Dit jaar is Bendsneijder actief in het Spaans Moto 3 kampioenschap en is hij deelnemer aan de vermaarde RedBull Rookies Cup, de springplank naar de Moto 3 Grand Prix. Bendsneijder zal zelf aanwezig zijn om de ondersteuning in ontvangst te nemen.
‘Mister TT’ Jaap Timmer is gestrikt om het professionele commentaar te verzorgen tijdens de Historische Motorraces Tubbergen op Tweede Pinksterdag. Op www.motorracetubbergen.nl staat het hele programma.

Foto's

Archief
Terug naar vorige pagina