Sportberichten


Plaatsing  
 
29-06-2014  

Grote Prijs CSI Twente voor Jur Vrieling

 

 

GEESTEREN – Niet een Tukker als gedroomde winnaar van de Grote Prijs van Twente maar de Groninger Jur Vrieling liet de vaderlandse en buitenlandse concurrentie achter zich tijdens het veertigste CSI Twente in Geesteren. Met VDL Zirocco Blue was de Holwierdenaar liefst drie seconden sneller dan de Tukker Gerben Morsink die met de zelf gefokte hengst Faithfull toch het zilver pakte.

Vrieling en Morsink behoorden tot de vijf ruiters die voor de ‘dweilpauze’ foutloos bleven in het basisparcours. Ook tijdens deze veertigste editie van het CSI Twente bleek regen wederom een grote spelbreker. Veel ruiters/amazones haakten tijdens de rit of na de hoosbui die Geesteren trof, af. Daarmee zoals vaker in voorgaande jaren toch voor de veiligheid van het paard kiezend dan ‘kritiekloos’ het in Geesteren zo geroemde gras te bewieroken. Steeds vaker ook laten de buitenlandse concurrenten hun toppaarden thuis en daar mag de organisatie van CSI Twente toch wel eens goed over nadenken. Het driesterren-evenement zal zonder ‘All Weather’ bodem nooit naar de absolute hippische top kunnen groeien.
De groei van het CSI Twente zit de laatste jaren in de breedtesport. In dat licht moet ook de uitbreiding met twee dagen worden bezien, niet meer of minder. De organisatie mag zich bovendien afvragen of men met allenlange springrubrieken op de goede weg is. Het vooraf geplande tijdspad werd dagelijks overschreden en naderde op de donderdag zelfs het middernachtelijke uur.

Het zal Vrieling of Morsink in dit geval weinig uitmaken, want de hoofdprijzen van 33.000 euro en 27.000 euro waren voor hen, dankzij hun basisrit zonder fouten voor de ‘dweilpauze’ en de nulrit, op de toch vrij snel ‘opdrogende’ grasbodem, net voor de barrage, maar toen hadden een vijftiental gekwalificeerde grote kanshebbers al voor de eer bedankt. De Zweed Alexander Zettermann probeerde het met Cafino in de barrage nog wel en was zelfs sneller dan Morsink, maar gooide ook een balk uit de lepels. Ondanks dat toch nog goed voor een kleine twintigduizend euro en brons en tevens een handdruk van minister Edith Schippers (Volksgezondheid), die op instigatie van sponsor Bolk Transport een der hoofdgasten was in Geesteren.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage: 43 foto's

 

Archief
Terug naar vorige pagina