Sportberichten


Plaatsing  
 
08-06-2014  

Crowdstatus turnster Wyomi Masela op koers

 

ALMELO/AMSTERDAM – De crowdstatus voor de inzameling voor de Twentse topturnster Wyomi Masela heeft inmiddels 75 procent bereikt van het gestelde doel. De turnster verloor deelname aan de Olympische Spelen in Londen vanwege de gerechtelijke procedure en de daarop volgende tweekamp met Celine van Gerner, waarbij een lichte blessure roet in het eten gooide om zich alsnog te kunnen plaatsen.
Vorig jaar volgde een zware achillespeesblessure voor de inmiddels van BosanTON Almelo naar het Amsterdamse Turnz overgestapte Masela. Daar traint zij niet alleen hard om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, maar studeert zij ook aan de Johan Cruyff Academie.
Door de achillespeesblessure verloor Masela haar NOC/NSF A-status waardoor de financiële ondersteuning wegviel om topsport en studie te kunnen blijven combineren.
Middels de crowdfundingactie ‘Wij zijn sport…’ wordt getracht dat financiële gat van 4.400 euro te dichten. AlmeloNieuws.nl zorgde er samen met een drietal bedrijven uit de Twentse transportwereld voor, dat dit doel nu aardig wordt benaderd. Het laatste stukje moet echter nog worden overbrugt binnen 8 dagen dat de actie nog loopt. Dat kan ook met kleine bedragen. Help dus de geboortige Rijssense op weg naar Rio!
Meer info?
<< Kijk naar de TV-uitzending van AT5 of Klik hier…

Archief
Terug naar vorige pagina