Sportberichten


Plaatsing  
 
08-06-2014  

Almelose Ruiterdagen ‘bomvol´ deelnemers

 

ALMELO – De 49e editie van de Almelose Ruiterdagen telt een ‘bomvol’ deelnemersveld. Uit het gehele land zijn maar liefst 800 ponycombinaties en bijna 1500 paardencombinaties ingeschreven. Zo schreef Stal De Sjiem van Jeroen Dubbeldam maar liefst 12 paarden in, zodat zowel Dubbeldam als het talent Sjaak Sleiderink heel wat werk te verrichten hebben.
Uit de massale inschrijvingen blijkt dat de Almelose Ruiterdagen onverminderd populair blijven in hippisch Nederland. De organisatie werd vorig jaar geëerd met de Stadsprijs 2013 omdat het Almelo als stad positief naar buiten brengt. Dat komt de organisatie niet aangewaaid, want al die jaren moeten er bergen werk verzet worden. Tijdens de ruiterdagen van 13 t/m 23 juni zijn zelfs honderden vrijwilligers actief om alle rubrieken in dressuur en springen goed te laten verlopen. Al ruim een week voor de Almelose Ruiterdagen van start gaan, heeft een Duitse stallenbouwer uit Verden bij Hamburg zo’n 250 stallen geplaatst. Veel ruiters en amazones hebben in de loop der jaren ook elders in de regio onderdak voor hun dieren gevonden en dat is maar goed ook, want het terrein van het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in hartje stad Almelo wordt voor meer dan 100 procent belast.
De grote feesttent voor het randgebeuren, de bijzondere allweatherbanen, het ligt er allemaal piekfijn bij om de gasten te ontvangen. Volgens eerder onderzoek van de afd. Onderzoek & Statistiek legt dat de regio geen windeieren. Toen al bleek dat de Almelose Ruiterdagen een extra economische impuls van zo’n 700.000 euro betekent. Om dat alles op peil te houden blijft de organiserende stichting telkens ook investeren. Dit jaar krijgt dat vorm door het plaatsen van een elektronisch scorebord met een afmeting van 4 bij 5 meter waarop de resultaten worden weergegeven en de ruiter/amazone ook in beeld gebracht kan worden. De leden van de Rabobank Noord Twente hebben bovendien het parkeren en een tweede kop koffie gratis tegen inlevering van de bon uit het Rabobank Magazine. Kortom de Almelose Ruiterdagen blijft innovatief en aantrekkelijk voor de sporters en publiek, ook wat randprogramma betreft.
Meer info: www.almelose-ruiterdagen.nl 

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina