Sportberichten


Plaatsing  
 
04-05-2017  

Beloont Heracles afscheid Jan Smit?


Scheidend Heracles-voorzitter Jan Smit hier op archieffoto nog in het niet verbouwde stadion.
 

ALMELO – Zondag rondom de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen zijn er bij Heracles Almelo tal van randactiviteiten rondom het afscheid van voorzitter Jan Smit. De markante voorzitter neemt formeel per 1 juli afscheid na de club 19 jaar vanuit de eerste divisie te hebben geleid naar een stabiele periode in de Ere Divisie met als hoogtepunt Europees voetbal waarin het na twee gelijke spelen (1-1 thuis en 0-0 uit) tegen het Portugese Fc Arouca over was.

De Heraclieden staan er ook nu goed voor om via de nacompetitie opnieuw Europa in te kunnen gaan. Dan moet er zondagmiddag wel gewonnen worden van ADO Den Haag. Het zou de ultieme beloning worden voor Jan Smit die als jongetje al met zijn opa naar Heracles ging.

Trainer Stegeman begint met dezelfde basis zoals in de laatste wedstrijden. Voor Justin Hoogma de mogelijkheid op het record als basisspeler onder de 19 in het betaald voetbal op zijn naam te zetten. Ook de ziekenboeg stroomt langzamerhand leeg, waardoor de langdurig geblesseerden Mark-Jan Fledderus (kruisband) en Peter van Ooijen (meniscus) weer ingezet kunnen worden. Voor spits Armenteros is er het belang om zich te handhaven in de top drie van meest scorende eredivisiespelers.

De poorten van het Polman Stadion gaan 2 uur voor aanvang (14.30 uur) open. Bij de ‘rondgang’ van de van het publiek afscheid nemende voorzitter Jan Smit, krijgt iedere bezoeker een gratis drankje van de club. Nee, niet van de ‘Dreverhaven’ onder de deurwaarders van de afgelopen 50 jaar want Smit wil vooral niet te aardig gevonden worden en weet functies heel goed te scheiden. Zijn beloning zit meer in het massaal supporteren door de fans van zijn team om ADO te verslaan voor het bereiken van de nacompetitie voor Europees voetbal en als het even kan ook winst volgende week in ‘De Kuip’ van de nu nog gedoodverfde nieuwe nationaal kampioen die dat zondagmiddag kan binnenhalen. Ja, dan krijg je ook Jan Smit op de banken!

Wat zeggen anderen over Jan Smit:
Jan van Marle - ex-wethouder Financiën & Sport: '
Jan Smit was hard en emotioneel'
Wijlen trainer Frits Korbach: 'Je kunt hem ondersteboven houden, maar er zal geen dubbeltje uit zijn dure Armani-pak rollen.' Een andere quote van Korbach is: 'Jan Smit is zo extreem zuinig dat hij maar met één oog huilt.':

 
07-05-2017  

Heracles viert afscheid voorzitter met zege

 

ALMELO – De ruime 4-0 overwinning van Heracles Almelo op ADO Den Haag gaf het afscheidsfeestje van voorzitter Jan Smit extra kleur maar nog geen zekerheid voor de play-offs om Europees voetbal. Heracles maakte een droomstart tegen een timide ADO dat al binnen vijf minuten tegen een achterstand aankeek. Al in de eerste minuut lieten de Heraclieden een kans liggen toen Kuwas vanaf de achterlijn voorzette en ook Armenteros had even later de 1-0 op de schoen maar zg zijn inzet op de paal belanden. Maar in de vijfde minuut was het wel raak toen  Kuwas ‘rookie’ Niemeijer op maat bediende. Fraai op de borst werd de bal aangenomen en in de draai knalde hij via de onderkant van de lat wel de 1-0 binnen achter de Haagse doelman Zwinkels. De 2-0 liet niet lang op zich wachten en opnieuw was het Niemeijer die nu in de lange hoek scoorde op aangeven van Breukers die eerder deze week bijtekende.
Heracles nam wat gas terug en liet ADO wat meer uit haar schulp kruipen maar controleerde wel. ADO had duidelijk moeite het spel te maken en kwam niet verder dan een afstandsschot van Bakker dat attent door doelman Castro onschadelijk werd gemaakt.

Na rust onder luid applaus de terugkeer van Mark-Jan Fledderus na acht maanden blessureleed. Gosens bleef in de kleedkamer achter. Heracles controleerde en kreeg na twintig minuten de eerste kans. Topscorer Armenteros kopte de voorzet echter hard tegen de paal. Even later faalde Armenteros niet toen hijzelf de bal veroverde, twee tegenstanders en doelman Zwinkels het bos in stuurde  om de bal in het Haagse doel te deponeren (3-0). Met nog vijf minuten speeltijd voor de boeg grepen de supporters de hoofdrol door massaal confettislingers het veld op te schieten als sfeermiddel rond het afscheid van Heracles-voorzitter Jan Smit. Scheidsrechter Gözübüyük legde het spel tot twee keer toe stil en gaf Smit de gelegenheid tot een hoofdrol.
<< Deze greep de microfoon, ging het veld op en sprak; ’Mensen stop daar nou mee. Feestvieren doen we straks. Dit kost ons weer een flinke boete van de KNVB’. Het hielp en Gözübüyük floot voor het vervolg. Het was de naar Vitesse vertrekkende aanvoerder Bruns die in de extra speeltijd nog het vierde doelpunt liet aantekenen. Een vijfde doelpunt kwam er niet. Darri ondernam in de laatste bijgetelde minuut een rush maar schoot voorlangs. Het had statistisch een nieuw record kunnen zijn in bijgetelde speeltijd. Met de 4-0 overwinning blijven de Heraclieden op koers voor de play-offs. Dat had zelfs zeker kunnen zijn indien PSV in Groningen wel had gewonnen in plaats van met 1-1 gelijk te spelen.
De weg naar de play-offs ligt dus via minimaal een puntje in ‘De Kuip’ waar Feijenoord nog niet zeker is van het kampioenschap of met behulp van Fc Twente of NEC.

Heracles Almélo – ADO Den Haag 4-0 (2-0)
5.Reuven Niemeijer 1-0, 12..Reuven Niemeijer 2-0, 71. Samuel Armenteros 3-0, 90+5.Thomas Bruns 4-0.

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Thomas Meißner

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Bram Castro, Tim Breukers, Mike te Wierik, Justin Hoogma, Robin Gosens (46.Mark-Jan Fledderus), Thomas Bruns, Joey Pelupessy, Reuven Niemeijer (84.Jaroslav Navratil), Brandley Kuwas (63.Brahim Darri), Samuel Armenteros en Kristoffer Peterson.
ADO Den Haag: Robert Zwinkels, Dion Malone, Thomas Meißner (72.Donny Gorter), Wilfried Kanon, Tyronne Ebuehi, Danny Bakker, Abdenasser El Khayati (72.Guyon Fernandez), Aaron Meijers, Sheraldo Becker, Mike Havenaar en Edouard Duplan (46.Randy Wolters).

Fotoreportage: Harry Broeze en Bert Letteboer

UPDATE
Lees ook de column JAN van ex- chef sport Tc Tubantia Gijs Eisink op Twentesport.com

Fotoreportage (65 foto's)...

 
07-05-2017  

Müllenberg goud bokstoernooi Warschau

 

WARSCHAU – De Nederlandse afvaardiging bij het Feliks Stamm Bokstoernooi in het Poolse Warschau heeft drie gouden medailles binnengehaald. Roy Korving was in de finale van het zwaargewicht oppermachtig tegen de Slowaak Erik Tlkanec (5-0). Het tweede goud was voor de uit Almelo afkomstige Peter Müllenberg. De beroepsmilitair en Olympiaganger van Rio versloeg in de finale tot 81 kg de Pool Arkadiusz Szwedowicz met 4-1. In de aanloop naar de finale versloeg Müllenberg achtereenvolgens de Schot Boris Crighton (5-0), de Fransman Bakary Mamadou Diabira (5-0) en de Kazak Bek Nurmagambet (3-2). Müllenberg staat vierde op de wereldranglijst van de EUBC. In de finale tot 75 kg won Max van der Pas met 3-2 van de Pool Stanislaw Gibadlo.

< Peter Mullenberg op archieffoto, hier met oud- Heraclesspeler Kwame Quansah

 
09-05-2017  

Heracles Soccer Camps kleuren regio zwart-wit

 

ALMELO – In de vakantiemaanden juli/augustus kleuren een aantal  amateurvoetbalvelden in de regio zwart-wit tijdens de Heracles Soccer Camps. Op deze soccercamps-dagen kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar 3 dagen trainen als een echte Heraclied onder leiding van professionele trainers. Pak je kans en beleef de trainingservaring en het spelplezier van een echte profvoetballer terwijl je tegelijkertijd heel wat voetbalvaardigheden oefent.

De locaties
Almelo, velden van ON - start maandag 24 juli
Vriezenveen, velden van DETO,- start woensdag 2 augustus
Borne, velden van rksv NEO - start woensdag 23 augustus
Wierden, velden van Juventa’12 - start woensdag 30 augustus

Deelnemen
Bij deelname ontvang je:
- Heracles Soccer Camps-tenue (shirt, broek en kousen)
- Tips & trucs van eerste elftalspelers van Heracles Almelo
- Heracles Soccer Camps certificaat
- Iedere dag een lunch, tussendoortjes en drinken
- Kans op unieke Heracles prijzen
De kosten voor 3 dagen soccercamp zijn € 129,00 p.p.
 
Inschrijven en meer info via: www.heracles.nl/soccercamps


Soccer Camps Middagen
Naast de 3-daagse Heracles Soccer Camps zijn er ook soccercamps-middagen. Bij de Heracles voetbalmiddagen ervaren kinderen tussen de 6 en de 15 jaar oud hoe het is om voor de duur van 3 uur met veel plezier door het leven te gaan als een profvoetballer van Heracles Almelo. Hierbij worden de deelnemers meegenomen in de trainingsmethoden van Heracles door een gecertificeerde voetbaltrainer. Op het sportcomplex van een amateurvereniging wordt in vaste groepen een plezierige voetbalmiddag aangeboden. 

De middag-locaties
Tubbergen, velden TVC’28 – vrijdag 19 mei
Almelo, velden Avc Heracles – woensdag 24 mei
Vriezenveen, velden DOS ’37 – vrijdag 7 juni

Bij deelname ontvang je:
- Vaste begeleiding van een Heracles voetbaltrainer
- Afwisselend veld- en animatieprogramma
- Gezonde tussendoortjes en meerdere malen drinken
- Een Heracles Soccer Camps certificaat
- Kans op het winnen van unieke Heracles prijzen
De kosten bedragen € 25,00 p.p.

 
09-05-2017  

Seizoenkaarthouders Heracles pak je kans

 

ALMELO - Bij de laatste speelronde op zondag 14 mei volgt de ontknoping van dit spannende voetbalseizoen. Bij de laatste wedstrijd in De Kuip tegen kampioenskandidaat Feyenoord kan Heracles Almelo de play-offs voor Europees voetbal behalen. Als Heracles Almelo op de achtste of negende plek eindigt, wordt op woensdag 17 mei de eerste play-off thuiswedstrijd gespeeld. Supporters die hun seizoenkaart hebben verlengd, hebben deze eerste thuiswedstrijd van de play-offs gratis toegang. Ook nieuwe seizoenkaarthouders van het seizoen 2017-2018 kunnen deze wedstrijd gratis bezoeken.

Alle informatie over het verlengen van een seizoenkaart vind je op www.ikbenerweerbij.nl. Verlengen kan online of kom langs in de FanServiceShop. Houdt www.heracles.nl in de gaten voor alle actuele informatie.

 
10-05-2017  

Golfpark Weleveld failliet, Borne de pineut


De nog maar 2 jaar oude driving range van Golfpark Weleveld
 

BORNE – De gemeente Borne dreigt flink het schip in te gaan met het faillissement van de Stichting Golfbaan Weleveld. De golfbaan op het landgoed Weleveld werd in 2013 o.a. gefinancierd door borgstellingen van de gemeente Borne en het Nationale Waarborgfonds voor de Sport die elk voor een half miljoen euro garant staan voor een banklening. Naast voornoemde borgstellers zijn er nog een paar kleinere borgstellers en schuldeisers zoals drankenhandel Berghorst, een brouwerij en de onderhoudsfirma van de golfbaan die voor 2 euroton tegoed heeft.

Het bestuur van Golfclub Weleveld heeft het faillissement zelf aangevraagd nadat de bank dreigde met beslaglegging en gedwongen verkoop. Voorzitter Bé Wes noemt op de website van de club het te lage aantal leden (120) en te lage inkomsten uit het clubhuis als oorzaak. Om rendabel te kunnen zijn wordt het aantal van circa 300 leden genoemd.  De 9-holes golfbaan bij Zenderen is nog maar twee jaar oud.

De borgstelling van de gemeente leidde in 2013 tot heftige discussies in de gemeenteraad.  Uiteindelijk ging de raad bij meerderheid akkoord vanwege de investering in breedtesport. De Bornse wethouder Herman Mulder noemt in deze de hypothecaire zekerheidsstelling voor het clubhuis, driving range en parkeerverharding als onderpand voor de verleende borg en stelt dat de gemeente dus meedeelt bij een eventuele gedwongen verkoop. De opstallen van de club op het landgoed Weleveld staan echter op erfpachtgrond en dat bemoeilijkt een eventuele gedwongen verkoop. De schuldeisers kunnen daardoor niet veel verwachten als de eigenaar van het landgoed rechtens haar belangen verdedigd. De Hengelose curator mr. Gotink  is door de rechtbank aangesteld als bewindvoerder en moet nu in overleg met alle partijen. Een helse klus die wellicht alleen bij een defintief faillissement mogelijk overnamekandidaten aantrekt. In dat geval zijn de borgstellers en schuldeisers het grootste deel van hun vordering kwijt.

Op de website van de club staan alle activiteiten voor de komende tijd nog wel geagendeerd zoals de WELE inloopmiddagen, de WELE maandwedstrijd en de ledenvergadering op 23 mei a.s.

Update: 11-5-2017 / 16.45 uur:
Inmiddels heeft Drankenhandel Berghorst uit Hengelo de drankvoorraad en de tapinstallatie uit het pand gehaald. De baan wordt al niet meer onderhouden en is in feite binnen enkele dagen onbespeelbaar door te hoog gras op de green

 
14-05-2017  

Kuyt zet Heracles is mineur in De Kuip

 

ROTTERDAM – Voor Heracles Almelo duurde het vooruitzicht op het op eigen kracht behalen van de play offs voor Europees voetbal welgeteld één minuut. In de kolkende Kuip zette Dirk Kuyt de Feyenoorders al na 38 seconden op een 1-0 achterstand met dank aan de glijpartij van Mike te Wierik. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Heracles nauwelijks kansen tegen het ontketende Feyenoord dat deze keer niet de kampioenstitel uit handen zou geven. Toen Kuyt dik tien minuten later ook nog ongehinderd kon inkoppen omdat Hoogma hem liet lopen, was de wedstrijd helemaal over. De 3-0 gooide de wedstrijd helemaal op slot. Nadat de vertrekkende Te Wierik de aanvoerder van de Feyenoorders bij het shirt pakte, wees Higler naar de stip en voltrok de held van Rotterdam zelf het vonnis (3-0). De eretreffer van de na een langdurige blessure weer fitte Van Ooijen in de voorlaatste minuut was louter voor de statistiek (3-1).

Het behalen van de play offs moest dus via het falen van de concurrenten komen. Heerenveen beantwoordde daar deels aan door te verliezen van het bezoekende NEC , maar de Friezen bleven op doelgemiddelde de Heraclieden nipt voor. De hulp kon ook nog uit 053 komen. Ex- Heraclied Linssen zette FC Groningen al na twee minuten op het goede spoor tegen het jonge FC Twente dat de hele competitie al om des keizers baard speelde maar daar toch de nodige waardering voor kreeg. Deze laatste competitiewedstrijd bleek de wil om te winnen er niet te zijn zodat de Groningers met een 3-5 zege en de zekerheid van de play offs in de bus stapten door een licht doelpuntenvoordeel op de Heraclieden. Voor de Heraclieden eindigde het seizoen dus onverwacht vroeg en restte de thuisreis in de bus in mineur. 

Feyenoord – Heracles Almelo 3-1
(2-0)
1. Kuyt 1-0, 12. Kuyt 2-0, 84. Kuyt 3-0, 89. Van Ooijen 3-1.

Scheidsrechter: Higler.

Gele kaart: Van der Heijden, Kuyt (Feyenoord) Bruns, Breukers (Heracles Almelo).

OPSTELLINGEN
Feyenoord: Jones, Nieuwkoop (81. Karsdorp), Botteghin, Van der Heijden, Kongolo (53. Nelom), El Ahmadi, Kuijt, Toornstra, Berghuis, Jørgensen, Elia (76. Basacikoglu).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Fledderus, Bruns (82. Pröpper), Pelupessy, Niemeijer (74. Van Ooijen), Kuwas, Armenteros, Peterson (80. Darri).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
17-05-2017  

Heracles-talent Hoogma bedankt voor EK -19

 

ALMELO – Heracles-verdediger Justin Hoogma (18) mistte het afgelopen seizoen geen minuut in de competitie maar het EK onder 19 in Georgië laat hij vrijwillig schieten. De jonge Oldenzaler geeft de voorkeur aan de voorbereiding op weer een nieuw seizoen in de eredivisie. ‘Het EK is prachtig, maar mijn eigen club is belangrijker’, aldus Hoogma die met zijn club op 2 juli weer begint aan de voorbereiding voor het seizoen 2017-2018.
Bondscoach Maarten Stekelenburg vindt het spijtig dat Hoogma niet op 3 juli met de nationale selectie afreist naar Georgië, maar heeft ook wel begrip. Volgens de bondscoach kiezen jonge talenten wel vaker voor hun club in plaats van de nationale selectie.
 

 
19-05-2017  

CSI Ommen zit CSI Geesteren op de hielen

 

STEGEREN/ALMELO – Het hippisch evenement CSI Geesteren kan niet meer alleen bogen op de hoogste internationale sterrenstatus binnen Overijssel. Terwijl in Tubbergen momenteel de springruiters rond draaien in het met 2 sterren genoteerde internationale Jumping Schröder, komt vanuit de buurtschap Stegeren het bericht dat het op Erve De Driehoek georganiseerde jaarlijkse hippische evenement CSI Ommen dit jaar ook de 4-sterren status is toegekend door de internationale paardensportbond FEI. 

Het evenement van initiator Jan Schuttert en zijn zoons en topruiters Hendrik-Jan en Frank zit daarmee ook qua prijzenpot het CSI in Geesteren op de hielen. De opwaardering moet meer internationale cracks naar Erve De Driehoek trekken. Het CSI Geesteren heeft daar de laatste jaren wat problemen mee. Er komen wel toppers, maar niet met de absolute toppaarden. In Geesteren zoekt de organisatie de laatste jaren verbreding met meer landelijke ruitersport. Daar waar de Almelose Ruiterdagen al vele jaren groot in zijn. Het verwerken van zo’n 2.400 ingeschreven paarden met meer dan 10.000 starts is dan ook geen sinecure. De Almelose Ruiterdagen worden dit jaar voor de 51e keer gehouden van 16 t/m 25 juni a.s. op het Twents Hippisch Centrum met maar liefst 2.500 m2 aan all-weatherbodem.  In Geesteren komt bij Erve Mensman de jaarteller op 43 en wel van 4 t/m 9 juli a.s.
De datum van het 8e CSI Ommen bij Erve De Driehoek te Stegeren kan in de agenda worden genoteerd van 1 t/m 6 augustus 2017.

 
20-05-2017  

Heracles organiseert groot FIFA E-toernooi

 

ALMELO - Op het veld van het Polman Stadion organiseert Heracles Almelo op zaterdag 3 juni een groots FIFA E-event onder de naam The Ultimate. Zo is professioneel Heracles-E-speler Bryan Hessing van de party. De nummer 8 van de wereld word o.a. vergezeld door de E-spelers Quinten van der Most (Feyenoord), Absalom Warkor (FC Groningen), Jamie van den Boogaard (FC Twente) en Stefan Vellinga (PEC Zwolle) maar er worden nog veel meer toppers verwacht waar u het ongeacht leeftijd en niveau tegen kunt opnemen. De beste jeugdige spelers maken kans op een plek in de officiële E-sport Jeugdopleiding van Heracles Almelo. De winnaar maakt met Heracles E-speler Bryan Hessing een ‘roadtrip’ naar het eerstvolgende grote internationale proftoernooi maar er zijn ook tal van andere ‘vette’ prijzen te winnen.

Deelnemen
Er word rekening gehouden met zo’n 250 deelnemers waarvoor Playstation 4 en Xbox speelconsoles en beeldschermen worden geplaats op het kunstgras in het stadion. Vlugge opgave is dus van belang. Vul hiervoor het inschrijfformulier in.

Spelregels
Voor de spelregels kun je hier een kijkje nemen.

Voorbereiding
Bereidt je als deelnemer voor op veel belangstelling. Houdt je zenuwen in bedwang ‘and become a big player’. De start van The Ultimate op zaterdag 3 juni is om 10.00 uur. Support is welkom.

Adres en parkeren
Polman Stadion
Stadionlaan 1
7606 JZ Almelo

Openbaar vervoer
Kom je met het OV? Dat is geen probleem, want Almelo heeft een treinstation! Vanaf station Almelo pak je stadsbus 21 of 22 richting ‘Ziekenhuis via Windmolenbroek’. Je stapt uit bij bushalte ‘Nieuw Witvoet’ of halte ‘Stadion’. Nog vier minuten lopen en je bent er.

 

 
21-05-2017  

Drie turnsters Achilles W.I.L. goud op NK

 

ALPHEN AAN DE RIJN / ALMELO - Eline Groen, Carmen van Dijk en Lauren Olsman van de Almelose turnvereniging Achilles W.I.L. veroverden goud tijdens het NK voor dames.
Lauren Olsman en Carmen van Dijk kwamen zaterdag in actie bij het Bondskampioenschap meerkamp 2e divisie bij de junioren. Gelijktijdig turnde Eline Groen haar Bondsfinale meerkamp 2e divisie bij de senioren. Olsman eindigde bij de junioren op de eerste plaats en pakte daarmee het goud. Minder ging het voor Van Dijk in de meerkamp met plek 22. Op zondag maakte zij er toch nog een goed weekend van door als eerste starter bij de toestelfinale brug de winnende score neer te zetten en daarmee goed voor goud. Eline Groen pakte zaterdag bij de meerkamp senioren 2e divisie het brons en zondag op de toestelfinale balk het goud. Olsman kon zondag in de toestelfinale balk een tweede succes boeken met het behalen van zilver. Met in totaal vijf medailles op zak dus een prima weekend voor Achilles W.I.L.

< v.l.n.r.: Eline Groen, Carmen van Dijk en Lauren Olsman

 
22-05-2017  

Bas Dost mist nipt Europese Gouden Schoen

 

ALMELO – Oud Heraclied Bas Dost (31 mei wordt hij 29 jaar - red.) heeft er al een aardige carrière opzitten. Begonnen bij de jeugd van Germanicus, gescout door Fc Emmen, gekocht door Heracles Almelo en achtereenvolgens door Heerenveen, Wolfsburg en Sporting Portugal. Het leverde de Almelose club achteraf nog aardige bonussen op.
Dertien keer speelde Dost tot nu in Oranje. Dit jaar werd Dost in Portugal topscorer allertijden met 34 doelpunten. Goed voor de Europese Zilveren Schoen 2017 achter Lionel Messi die er voor Barcelona 37 in het netje legde en daarmee zijn vierde Gouden Schoen binnenhaalde. Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund werd derde met 31 doelpunten en mag de Bronzen Schoen 2017 tegemoet zien.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-05-2017  

Dalfsen verslaat kampioen VOC in bekerfinale

 

ALMERE – In een goedgevuld Topsportcentrum Almere namen de handbalsters van Sercodak/Dalfsen gisteren in de finale om de nationale beker revanche op VOC Amsterdam dat de ‘meiden’ uit Dalfsen een week geleden de nationale titel ontfutselde.

VOC nam het initiatief in de wedstrijd (4-2). Sercodak/Dalfsen kwam via een no look pass van Tess van Buren op Fabienne Logtenberg op gelijke hoogte. Daarna werd het stuivertje wisselen tussen beide ploegen die elkaar de afgelopen weken driemaal troffen in de strijd om de landstitel.
Na de gelijke standen van 5-5, 9-9 en 11-11 sloeg Dalfsen voor rust een gat. De ploeg van Peter Portengen scoorden vier keer op rij, waarna beide ploegen gingen rusten met 12-16 op het scoreboard.
Na het beginsignaal in de tweede helft schoot VOC uit de startblokken. Binnen no time kwam de Amsterdamse ploeg terug tot 15-16. Een spannende fase volgde. Bij VOC liet het talent Dionne Housheer zich gelden. Aan de kant van Dalfsen vond Nienke de Wild een aantal keer mooi het net van afstand.
Halverwege de tweede helft stokte de aanvalsmachine van VOC en Dalfsen profiteerde. De ploeg liep uit naar een verschil van 5 doelpunten (23-28). VOC vocht voor wat ze vandaag waard waren, maar kon het tij niet meer keren. Bij een stand van 29-34 floten de scheidsrechters voor het eindsignaal en had scheidend coach Portengen van Sercodak/Dalfsen toch nog een prijs op zak.

Een mooi succes ook voor oud- schaatser Erben Wennemars. Een jaar geleden nam hij het initiatief om het succesvolle Sercodak/Dalfsen voor het tophandbal te behouden. Wennemars wist met zijn initiatief voldoende sponsoren te bewegen om de club financieel bij te staan.

Selectie Succes Schoonmaak/VOC: Martine Hoogewoud, Demi Dijkstra, Charris Rozemalen (7), Talisa Groen (4), Nathalie Hendrikse, Sharon Bouter (1), Quinty van de Horst, Bo van Wetering (4), Rachel de Haze (7), Dionne Housheer (6), Sanne Leenders, Tanitha Mooijer, Lindsey Schrekker, Dominique Koppe, Maike Brouwer.
Selectie Sercodak Dalfen: Ellen Janssen, Jill Kooij (2), Fabienne Logtenberg (6), Angela Steenbakkers (4), Fenne Rijks, Lisa Oosterwijk, Ana Pavkovic, Tess van Buren (1), Larissa Nusser (8), Alineke Ros, Janneke VandeWall, Nienke de Wild (8), Lisa Bosch, Yara ten Holte, Silvana Koppe, Jill Huizing, Nikki Wilsterman, Roos van Leeuwen (5).


Bij de heren ging de nationale beker naar het Limburgse OCI-Lions dat won van Fiqas/Aalsmeer (26-31)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-05-2017  

Megasucces voor Twentse Taekwondoka’s

 

ROTTERDAM – De 35 Taekwondoka’s van TKD Oude Luttikhuis uit Almelo zorgden het afgelopen weekend voor een hele ‘berg’ aan medailles tijdens het Open Dutch Masters in het Topsport Centrum Rotterdam. Het internationale toernooi telde maar liefst 560 deelnemers uit verschillende landen zoals Engeland, Duitsland, België, Frankrijk, Marokko en uiteraard Nederland.
Ondanks dat de thermometer in de topsporthal naast de Rotterdamse ‘Kuip’ gedurende de dag opliep naar 33 graden, bleven de Taekwondoka’s van TKD Oude Luttikhuis het hoofd koel houden. Met maar liefst 12 gouden medailles, 4 keer zilver en 5 keer brons keerde de afvaarding naar Twente terug. 

GOUD:
Lewis Rumokoy, Almelo: B Pupils male (-30 kg)
Cinar Aslan, Almelo: C Pupils male (-30 kg)
Niek Klein Nagelvoort, Vriezenveen: A Aspirants male (-36 kg)
Amy Brands, Hengelo: B Aspirants female (-51 kg)
Luke Brink, Hengelo: C Aspirants male (-36 kg)
Famke Kloosterman, Hengelo: A Cadets female (+59 kg)
Jaden Rumokoy, Almelo: A Cadets male (+65 kg)
Troy Nieland, Hengelo: B Cadets male (-45 kg)
Berke Aslan, Almelo: C Cadets male (-37 kg)
Isabeau van Droffelaar, Hengelo: A Juniors female (+68 kg)
Jens Schutte C Juniors male (-78 kg) Zwolle
Ronald Folson A Seniors male (-80 kg) Zwolle

ZILVER:

Sonja Alfing, Almelo: C Pupils female (-24 kg)
Idanika Karssies, Hengelo: C Cadets female (-37 kg)
Jesse Verheij, Almelo: B Juniors male (-63 kg)
Robert Kok, Hengelo: C Seniors male (+87 kg)

BRONS:

Heidi Uyting, Hengelo: C Pupils female (-27 kg)
Stan Klein Nagelvoort, Vriezenveen: A Cadets male (-57 kg)
Hannah Plas, Zwolle: B Cadets female (-51 kg)
Sarah Doornekamp, Hengelo: B Cadets female (-59 kg)
Delano Risakotta, Nijverdal: A Juniors male (-55 kg)

 
30-05-2017  

Jan Smit benoemd tot Officier Orde van ON

 

ALMELO – Scheidend Heracles Almelo voorzitter Jan Smit is door Koning Willem-Alexander benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem tijdens een receptie voor genodigden opgespeld door Commissaris der Koning voor Overijssel Ank Bijleveld. Het was niet het enige eerbetoon dat Smit ten deel viel. Zo overhandigde de Almelose burgemeester Arjen Gerritsen de nog één maand in functie zijnde voorzitter de zilveren erepenning van de stad Almelo en werd Smit tevens benoemd tot lid van verdienste van de KNVB.

Zie het loflied van Herman Finkers op RTV Oost.

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina