Sportberichten


Plaatsing  
 
19-05-2017  

CSI Ommen zit CSI Geesteren op de hielen

 

STEGEREN/ALMELO – Het hippisch evenement CSI Geesteren kan niet meer alleen bogen op de hoogste internationale sterrenstatus binnen Overijssel. Terwijl in Tubbergen momenteel de springruiters rond draaien in het met 2 sterren genoteerde internationale Jumping Schröder, komt vanuit de buurtschap Stegeren het bericht dat het op Erve De Driehoek georganiseerde jaarlijkse hippische evenement CSI Ommen dit jaar ook de 4-sterren status is toegekend door de internationale paardensportbond FEI. 

Het evenement van initiator Jan Schuttert en zijn zoons en topruiters Hendrik-Jan en Frank zit daarmee ook qua prijzenpot het CSI in Geesteren op de hielen. De opwaardering moet meer internationale cracks naar Erve De Driehoek trekken. Het CSI Geesteren heeft daar de laatste jaren wat problemen mee. Er komen wel toppers, maar niet met de absolute toppaarden. In Geesteren zoekt de organisatie de laatste jaren verbreding met meer landelijke ruitersport. Daar waar de Almelose Ruiterdagen al vele jaren groot in zijn. Het verwerken van zo’n 2.400 ingeschreven paarden met meer dan 10.000 starts is dan ook geen sinecure. De Almelose Ruiterdagen worden dit jaar voor de 51e keer gehouden van 16 t/m 25 juni a.s. op het Twents Hippisch Centrum met maar liefst 2.500 m2 aan all-weatherbodem.  In Geesteren komt bij Erve Mensman de jaarteller op 43 en wel van 4 t/m 9 juli a.s.
De datum van het 8e CSI Ommen bij Erve De Driehoek te Stegeren kan in de agenda worden genoteerd van 1 t/m 6 augustus 2017.

Archief
Terug naar vorige pagina